Oğuz Aşıkoğlu 19 Ocak 2017 Paylaş 19 Ocak 2017 Arkadaşlar aküyü 70 amper yerine 66 amper taksam sıkıntı olurmu , fordun kendi orjinal aküsü 70 amper, mutlu veya incide 66 ve 72 amper var, 72 yi takınca büyük geliyor, buyüzden 66 amper takmak gerecek ama bir sıkıntı çıkartır mı ? Yorum bağlantısı
Sani Gerşon 19 Ocak 2017 Paylaş 19 Ocak 2017 Hiç bir sorun yaşamazsınız teknik olarak. Pratikte, akünüzün dayanma gücü yuvarlak %5 daha kısa olacaktır. 1 Yorum bağlantısı
Oğuz Aşıkoğlu 19 Ocak 2017 Yazar Paylaş 19 Ocak 2017 Sağol hocam, yetkili servis 400 lira fiyat çekti orjinal aküye, mecbur mutlu taktırcaz 210 tl ye . Yorum bağlantısı
Serkan Gülderen 19 Ocak 2017 Paylaş 19 Ocak 2017 konu açılmışken sormak istedim, 2011 araç ve ilk aküsü hala üzerinde 6 yıl oldu hala bir sıkıntı yaşamadım, ustalar genelde maksimum 5 yıl dayanır der ama, sizce napmak lazım yolda koyuncaya kadar beklesem mi Yorum bağlantısı
Misafir 19 Ocak 2017 Paylaş 19 Ocak 2017 Bir saat önce, Serkan Gülderen yazdı: konu açılmışken sormak istedim, 2011 araç ve ilk aküsü hala üzerinde 6 yıl oldu hala bir sıkıntı yaşamadım, ustalar genelde maksimum 5 yıl dayanır der ama, sizce napmak lazım yolda koyuncaya kadar beklesem mi Orjinal aküler her zaman söylendiğinden birkaç yıl daha fazla gider. Bi elektrikçiye gidip, aküyü bi ölçtürün, eğer değerler normal bir sıkıntı yok derlerse, devam edin. Yok değerler düşük derlerse o zaman karar verirsiniz. Zaten bu kış da bişey olmazsa, yazın korkmayın Yorum bağlantısı
Serkan Gülderen 19 Ocak 2017 Paylaş 19 Ocak 2017 Bir saat önce, Tolgahan Saglam yazdı: Orjinal aküler her zaman söylendiğinden birkaç yıl daha fazla gider. Bi elektrikçiye gidip, aküyü bi ölçtürün, eğer değerler normal bir sıkıntı yok derlerse, devam edin. Yok değerler düşük derlerse o zaman karar verirsiniz. Zaten bu kış da bişey olmazsa, yazın korkmayın kışın birsey olmaz kapalı otaparkta araç sıcaklık10 derece altına inmiyor Yorum bağlantısı
Misafir 19 Ocak 2017 Paylaş 19 Ocak 2017 Bir saat önce, Serkan Gülderen yazdı: kışın birsey olmaz kapalı otaparkta araç sıcaklık10 derece altına inmiyor Maalesef o hiç belli olmuyor Yorum bağlantısı
Serkan Gülderen 19 Ocak 2017 Paylaş 19 Ocak 2017 Bir saat önce, Tolgahan Saglam yazdı: Maalesef o hiç belli olmuyor yeterki otoparkta bitsin sıkıntı yok Yorum bağlantısı
Oğuzhan Alp 19 Ocak 2017 Paylaş 19 Ocak 2017 2 saat önce, Serkan Gülderen yazdı: yeterki otoparkta bitsin sıkıntı yok O sizi terketmeden siz onu terkedin. Aynı model focusum var. Ben de saglamken değiştirdim geçen hafta Yorum bağlantısı
Emre Şimşek 19 Ocak 2017 Paylaş 19 Ocak 2017 2011 ve ben de halen kullanıyorum. Sanırım varta alacağım uyumlu olarak. Ya da 300 liraya kadar orijinaline de razıyım artık. Yorum bağlantısı
Evren Erakçora 19 Ocak 2017 Paylaş 19 Ocak 2017 İnci nin ford aküleri var onlar uyar. Yorum bağlantısı
Zeki Dinç 19 Ocak 2017 Paylaş 19 Ocak 2017 4 saat önce, Serkan Gülderen yazdı: konu açılmışken sormak istedim, 2011 araç ve ilk aküsü hala üzerinde 6 yıl oldu hala bir sıkıntı yaşamadım, ustalar genelde maksimum 5 yıl dayanır der ama, sizce napmak lazım yolda koyuncaya kadar beklesem mi vw audi grubunda varta akü minimum 8 sene dayanıyor. Yorum bağlantısı
Oğuzhan Demir 19 Ocak 2017 Paylaş 19 Ocak 2017 Ben olsam son demlerine kadar kullanırdım ki öylede yaptım kendi aracımda. Eğer akünün bitmesi sıkıntı yaşatmayacaksa sonuna kadar devam. Benim orjinal akü 2 yıl dayandı, ticari ve bizim tarzda kullanım için normal. Bir kaç haftadır can çekişiyordu yanımda baz istasyonlarında kullandığımız 150 Ah akü ile geziyordum. Bir kaç gün önce baktım hiç canı kalmamış 280 TL ye Çelik 90 Ah akü taktım. Yılbaşından önce 230 TL demişlerdi aynı aküye. 1 Yorum bağlantısı
Zeki Dinç 19 Ocak 2017 Paylaş 19 Ocak 2017 5 saat önce, Oğuz Aşıkoğlu yazdı: Arkadaşlar aküyü 70 amper yerine 66 amper taksam sıkıntı olurmu , fordun kendi orjinal aküsü 70 amper, mutlu veya incide 66 ve 72 amper var, 72 yi takınca büyük geliyor, buyüzden 66 amper takmak gerecek ama bir sıkıntı çıkartır mı ? Düşük olan değilde 5-10 amper yüksek olanı takmanı tavsiye ederim. Birde akünün yan tarafında soğuk basma gücü yazar. kücük A harfiyle belirtilen değer. O değerden düşük olmasın o değer marş basma gücünü gösterir. Aldığınız akünün %100 dolu olduğundan emin olun. YAni takan kişiye ölçtünün 13 V altındaysa taktırmayın bir iki gün şarjda kalsın öyle taktırın. Çoğu araçta akü seviye göstergesi yoktur. Ben VArta 100Ah akü aldım. Sıfır eylül ayı üretimi arabaya taktılar Bu şekilde gösterdi. Bana bir iki gün içerisinde akün dolar dediler. Ama gezdim dolaştım ama akü dolmadı. DAha sonra götürdüm şarja bağlattım ondan sonra sürekli %100'den aşağı düşmedi. Zaman zaman karşılaşmıszınızdır. VArta akü çubuk bitiyor diye. Bende ilk taktırdığım gibi %20 ile sürekli marş bassaydım. bu kış bu akü ölürdü. Bu nedenle akü alırken mutlaka ölçtürün. 13 Volttan aşağı ise sakın taktırmayın. Mutlu akü güzel bir akü söylediğim faktörlere dikkat ederek taktırırsanız sıkıntı olmaz diye düşünüyorum. 4 Yorum bağlantısı
Adnan Çakır 19 Ocak 2017 Paylaş 19 Ocak 2017 Akü amperinin yüksek olması her zaman avantajdır 72 A almanız avantajınıza . konu açılmışken sormak istedim, 2011 araç ve ilk aküsü hala üzerinde 6 yıl oldu hala bir sıkıntı yaşamadım, ustalar genelde maksimum 5 yıl dayanır der ama, sizce napmak lazım yolda koyuncaya kadar beklesem mi [emoji4] Şöyle düşünün bir araç günde 10 sefer marş basıyor toplamda 100k km de bir araç ta günde 2_3 sefer marş basıyor yine 100k km de hangisinin ömrü kısa olur sizce ? Tabii ki 10 sefer marş basanın ki Yorum bağlantısı
Misafir 19 Ocak 2017 Paylaş 19 Ocak 2017 7 saat önce, Serkan Gülderen yazdı: yeterki otoparkta bitsin sıkıntı yok En son bu kışı atlatsın yenisini alırım dedim ve1 hafta önce akşam saat 21:30 da sağdan soldan akü takviye kablosu aramaya başladım . Sonuç gidip yeni akü almak zorunda kaldım . Önleminizi biran evvel alın bence , tatsız bir durum yaşamanıza da engel olmuş olursunuz . Araç yolda kaldığı zaman gerçekten sinir bozucu oluyor . İşi şansa bırakmayın Yorum bağlantısı
Serkan Aktay 20 Ocak 2017 Paylaş 20 Ocak 2017 Bir tane akü takviye alacaksınız araçta duracak. Öyle bir zamanda sizi kurtarırki ''İyiki almışım '' diyeceksiniz. 1 Yorum bağlantısı
Recommended Posts