İçeriğe Yönlendir

Mondeo 3 - Far Yıkama Motoru

Recep Yıldız

Recommended Posts

Recep Yıldız

Arkadaslar dün bir imkansızı başararak aracımın sağ far yıkama motorunu kırdım... servis 570 tl istiyor.. yerli sitelerde en ucuz 440 tl.. far yıkama motorunu bulabileceğim uygun fiyatlı yerli yada yabancı bildiginiz bir site var ise link alabilirsem çok sevinirim.. şimdiden teşekkür ederim  ...

Yorum bağlantısı
Ertan Çabuk
2 dakika önce, Recep Yıldız yazdı:

Arkadaslar dün bir imkansızı başararak aracımın sağ far yıkama motorunu kırdım... servis 570 tl istiyor.. yerli sitelerde en ucuz 440 tl.. far yıkama motorunu bulabileceğim uygun fiyatlı yerli yada yabancı bildiginiz bir site var ise link alabilirsem çok sevinirim.. şimdiden teşekkür ederim  ...

http://www.ebay.co.uk/itm/MONDEO-MK3-02-07-ST220-ST-TDCI-R-H-DRIVERS-HEADLIGHT-WASHER-JET-/161842477259?fits=Model%3AMondeo|Plat_Gen%3AMK+III&hash=item25ae9038cb:g:0fMAAOSw2x1XKhPI

Sağına soluna dikkat edin ama ters gelmesin :)

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Harun Kocaçalışkan

Yabancı sitelerden bile alsanız 400-500 arasına gelir. Bence tamir yolunu da bir deneyin. Nasıl kırdınız neresi kırıldı tam olarak.

Yorum bağlantısı
Recep Yıldız

Oncelikle teşekkür ederim.. çıkmasını bulamıyoruz maalesef.. Ankaranın altını üstüne getirdi arkadaşlarım.

Abi bu resimdekide zannedersem başı kirik gibi ama çok teşekkür ederim çok saol

Yorum bağlantısı
Serkan Toker

Geçen hafta bende aradım, 450 liraya sıfırı var. 

İlandakinin bir ucu yok, tazyik kaybına neden olup diğer tarafın az çıkmasına neden oluyor.. Püskürtme ucu eksik...

Yorum bağlantısı
Ertan Çabuk
Oncelikle teşekkür ederim.. çıkmasını bulamıyoruz maalesef.. Ankaranın altını üstüne getirdi arkadaşlarım.

Abi bu resimdekide zannedersem başı kirik gibi ama çok teşekkür ederim çok saol

Recep bey diğer konu yerine buradan devam edelim..
Yorum bağlantısı
Murat Birinci

5fcf8f985c8b940b849eab8fb6259bec.jpg

Merhaba. Bu linktekini alabilirsiniz. Fiyat olarakta uyguna gelir.

Cumartesiye kadar alırsanız ben gelirken getirebilirim.

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Recep Yıldız
On 30.01.2017 at 21:10, Murat Birinci yazdı:

5fcf8f985c8b940b849eab8fb6259bec.jpg

Merhaba. Bu linktekini alabilirsiniz. Fiyat olarakta uyguna gelir.

Cumartesiye kadar alırsanız ben gelirken getirebilirim.

Iink göremiyorum ki :)

Yorum bağlantısı
  • 2 hafta sonra...
Harun Kocaçalışkan
(düzenlendi)

Hala arıyorsanız sağ ve sol 350 tl'ye satıyor birisi. Orjinal gibi duruyor. Fiyat ikisi için mi yoksa birisi için mi bilmiyorum.

https://www.sahibinden.com/ilan/yedek-parca-aksesuar-donanim-tuning-otomotiv-ekipmanlari-yedek-parca-fort-mondeo-ontanpon-far-fiskiye-motoru-sag-sol-392470212/detay

Eğer ikisi için istiyorsa aslında alıp kenara atmak lazım. :biggrin:

tarihinde Harun Kocaçalışkan tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Serkan Toker
2 saat önce, Harun Kocaçalışkan yazdı:

Hala arıyorsanız sağ ve sol 350 tl'ye satıyor birisi. Orjinal gibi duruyor. Fiyat ikisi için mi yoksa birisi için mi bilmiyorum.

https://www.sahibinden.com/ilan/yedek-parca-aksesuar-donanim-tuning-otomotiv-ekipmanlari-yedek-parca-fort-mondeo-ontanpon-far-fiskiye-motoru-sag-sol-392470212/detay

Eğer ikisi için istiyorsa aslında alıp kenara atmak lazım. :biggrin:

Tanesine bu fiyatı veriyorlar, bu ürünler sıfır bence çiftini vermezler 350 liraya..

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Fatih Öztürk

Merhaba Arkadaşlar,

Ayrı konu açmak istemediğim için buradan danışayım dedim. Ayıptır söylemesi 2007 jatcomun far yıkamasını devreye sokamadım, yani nasıl çalıştırılacağını bilmiyorum. İnternetten indirdiğim kılavuzda da bir şey bulamadım. Arabamın donanımı Ghia, aracı aldığım arkadaş far yıkamanın olduğunu söyledi tampondaki çıkıntıları göstererek nozzlelar bunlar, devreye girdiğinde kalkarak su püskürtürler dedi.

Şimdi ben feci halde keriz yerine mi koyuldum :D Yoksa arabamda bu özellik var da ben mi çalıştırmayı bulamadım? Lütfen yardım :rolleyes:

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Ömer Türkşanlı
Merhaba Arkadaşlar,

Ayrı konu açmak istemediğim için buradan danışayım dedim. Ayıptır söylemesi 2007 jatcomun far yıkamasını devreye sokamadım, yani nasıl çalıştırılacağını bilmiyorum. İnternetten indirdiğim kılavuzda da bir şey bulamadım. Arabamın donanımı Ghia, aracı aldığım arkadaş far yıkamanın olduğunu söyledi tampondaki çıkıntıları göstererek nozzlelar bunlar, devreye girdiğinde kalkarak su püskürtürler dedi.

Şimdi ben feci halde keriz yerine mi koyuldum [emoji3] Yoksa arabamda bu özellik var da ben mi çalıştırmayı bulamadım? Lütfen yardım :rolleyes:

Ghia ise vardır evet, ilk önce sigortasına bakın, akü arkasında 20A yazanlardan üstte olanlardan biri, sonra camsuyu deposu altında basınç pompası var onu söktürün kontrol ettirin, bunlara rağmen çalışıyorsa far jetleri değişecek.
Benim camsuyu deposu altındaki motor arızalı idi değiştik düzeldi şu an aktifler... 200tlye zor bulduk piyasada...
  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Fatih Öztürk
Şimdi, Ömer Türkşanlı yazdı:

Ghia ise vardır evet, ilk önce sigortasına bakın, akü arkasında 20A yazanlardan üstte olanlardan biri, sonra camsuyu deposu altında basınç pompası var onu söktürün kontrol ettirin, bunlara rağmen çalışıyorsa far jetleri değişecek.
Benim camsuyu deposu altındaki motor arızalı idi değiştik düzeldi şu an aktifler... 200tlye zor bulduk piyasada...

Bilgi için çok teşekkürler. Peki far yıkama nasıl çalışıyor? Her su püskürtmede kendisi otomatik mi devreye giriyor?

Yorum bağlantısı
Harun Kocaçalışkan
(düzenlendi)

Far yıkama farlar kapalıysa çalışmaz. Farlar açık olarak test ettiniz değil mi?

Cama ilk püskürtmeden sonra 3 püskürtmede 1 defa farları yıkıyor sanırım.

tarihinde Harun Kocaçalışkan tarafından düzenlendi
  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Fatih Öztürk
17 dakika önce, Harun Kocaçalışkan yazdı:

Far yıkama farlar kapalıysa çalışmaz. Farlar açık olarak test ettiniz değil mi?

Cama ilk püskürtmeden sonra 3 püskürtmede 1 defa farları yıkıyor sanırım.

Nereden çalıştığına dair hiç bir bilgim olmadığı için test etme şansım olmadı :D Dediğiniz yöntemi deneyeceğim ilk fırsatta, çok teşekkürler bilgi için.

Yorum bağlantısı
Mehmet Pınar

Cam yıkama butonuna bastığınızda bir süre sonra far yıkama devreye girecektir. Tabi bu arada farların açık olması gerekiyor.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Fatih Öztürk
1 dakika önce, Mehmet Pınar yazdı:

Cam yıkama butonuna bastığınızda bir süre sonra far yıkama devreye girecektir. Tabi bu arada farların açık olması gerekiyor.

Hemen bu akşam deneyeceğim, ama sanırım çalışmıyor. Farlarım hep otomatik konumdaydı ve son aylar malum hava hep kapalı olunca far kendiliğinde devreye giriyordu. Pek çok kereler cam yıkamama rağmen farın temizlendiğini hiç görmedim ne yazık ki..

Yorum bağlantısı
Ömer Türkşanlı

Farlar açıkken her püskürtmede çalışıyor, su dayanmıyor. Serkan abi sigorta ile kurtardı mesela ben pompa ile.

Yorum bağlantısı
Mehmet Pınar
2 saat önce, Fatih Öztürk yazdı:

Hemen bu akşam deneyeceğim, ama sanırım çalışmıyor. Farlarım hep otomatik konumdaydı ve son aylar malum hava hep kapalı olunca far kendiliğinde devreye giriyordu. Pek çok kereler cam yıkamama rağmen farın temizlendiğini hiç görmedim ne yazık ki..

Araç içinden görünmeyebilir.Çalışırken araç dışında biri olsun

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Mustafa Tüfekçi

rolesi özeldir her püskürtme de çalışmaz ama ilk uzun püskürtme de çalışır

Yorum bağlantısı
Serkan Toker

Gece su püskürtünce farlar geçici olarak gösteremez oluyor. Karanlıkta daha belli olur, eğer deterjan katkısı varsa daha çok belli olur. Park halinde iken su sıkın inip baktığınızda farlar ıslaksa çalışıyordur.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...