Osman Ünal2 21 Ocak 2017 Paylaş 21 Ocak 2017 Merhaba sayın forum arkadaşlarım öncelikle az sonra anlatacağım manzarayı görünce ilk başta inanın forum bana yardımcı olur fikri aklımdan geçti bunu bilmenizi isterim. İyi ki varsınız:) Olaydan Nasıl Haberdar Oldum? Bugün evimizin önünde arabayı basınçlı oto yıkama makinesiyle bir güzel yıkadım daha sonra içini de temizledim. Ardından sıra bagaja gelmişti açtım sağ çamurluk halısının dibinde bir ıslaklık hissettim. Ardından yoğuşma olabileceği aklıma geldi ama iyice bir yokladıktan sonra arabaya su girdiğini anladım. İlk olarak bagajda ki eşyaları çıkardım. Ardından taban,sağ ve sol halılarını çıkardım. Asıl şok anım bu sırada oldu çünkü simit lpg'nin olduğu kısımda bayağı bayağı su birikmişti. İnanın lpg olmasa alttaki tahliye kapağını açardım. Neyse sonra bezle yaklaşık 2.5 su bardağı suyu tahliye ettim ve halıları eve çıkardım kurumaya bıraktım. Bagajı genel olarak kuruttum. Sıra sizlerden gelen çözüm önerilerini uygulamaya geldi. Olası Şüpelendiğim Bölge Neresi? İlk olarak aklıma stop lambaları geldi ancak baktığım zaman kuru görünüyordu. Daha sonra suçlu açık şekilde el sallar gibi karşımdaydı. Sağ ve sol köşelerde bulunan bagaj havalandırma portları suyun sebebi gibi duruyordu. Sizler için birkaç resim çektim. Teşekkür ederim Yorum bağlantısı
Münir Nurettin Taşova 21 Ocak 2017 Paylaş 21 Ocak 2017 Bagajın içine girin, biri dışarıdan her yere su tutsun. En garanti tespit yöntemidir. Yorum bağlantısı
Sani Gerşon 21 Ocak 2017 Paylaş 21 Ocak 2017 İşiniz bittikten sonra resimde gözüken süngeri söküp traşlayın biraz. Küf yapmış, koku yapar size. Yorum bağlantısı
Erdem Bozkurt 21 Ocak 2017 Paylaş 21 Ocak 2017 aracınız hatchbackmi yoksa sw'mi? focuslarda arka taraftan su alma kronik sanırım,benimde sol köşeden alıyor... Yorum bağlantısı
Osman Ünal2 21 Ocak 2017 Yazar Paylaş 21 Ocak 2017 Sedan araç sunroof'da mevcut ama kışa girmeden sunroofun tahliyelerini açmıştım. Yorum bağlantısı
Bayram Bozkurt 22 Ocak 2017 Paylaş 22 Ocak 2017 Aynı sorun focus 2.5 aracımda vardı arkadaşlar. Dün kontrol ettim sağ tarafta ıslaklık yoktu ancak sol tarafta bildiğiniz çamur olmuş tabanı ve çamurluk üstü sübgeri eve çıkarıp kuruttum ve temizledim. Havalandırma plastiği baktım kırıktı. Sanayiye gidip 3 parçacıya sordum ve ellerinde olmadığını söylediler. Bende eve gelip mutfak ocağında eritip yapıştırdım. Yerine takınca etrafını silikon ile kapatıcam. Birde dikkat ertim tuhafıma giden bir durum ki plastik üzerinde renault yazıyor sanırım reno parçacılarında bulunabilir.. [emoji16]Venus_V3_5570 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildiVenus_V3_5570 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi Yorum bağlantısı
Osman Ünal2 22 Ocak 2017 Yazar Paylaş 22 Ocak 2017 Arkadaşlar bugün biraz forumdan kopya da çekerek cesaretimi topladım ve bu sorunu kendim hallettim. İlk önce lastikçiden şambirel aldım daha sonra hırdavatçıdan Dayco marka otomobiller de kullanılan silikon aldım. Ve takımlarla beraber aşşağı indim. İlk önce bagaj kapağını açınca stopların iç köşelerine yakın bölgede bulunan sağ ve sol olmak üzere 2 adet vidayı söktüm.Ardından arabanın hemen altında bulunan tamponu alta bağlayan 2 adet vidayı söktüm. Sonra lastik keçelerinde bulunan 2 adet torks vidayı söktükten sonra en önemli vidayı sökmeye sıra geliyor.(Bu vidaları sökünce tampon güç sarf etmeden çıkıveriyor. Gözle ilk başta fark edilmesi zor ama elinizle yer tayin edip rahat şekilde sökebilirsiniz. Tampon sökme işlemini hallettikten sonra havalandırma portları karşımızda duruyor bagajdan elimizle tırnaklarına basınca kendiliğinden çıkıyor. Bu portları güzelce temizliyoruz tabi ki silikon uygulayacağımız yüzeyi de temizliyoruz. Portun beyaz renkteki contası sertleştiği için görevini yerine getirmiyor o bölgeye de silikon sıkıyor ve takıyoruz. Şambreli uygun ölçüde ve ebatta kestikten sonra yapıştırıyoruz ancak alt tarafını yapıştırmıyoruz çünkü oradan bir nebzede olsa hava sirkülasyonu devam etmeli. İşimiz bitince tamponu tam aksi şekilde topluyoruz. (Not: Stop lambasını sökmenize gerek yok ben ordan su girmiş mi diye kontrol amaçlı söktüm) Bu işlem bana 10 liraya mal oldu. İnşallah size de yardımcı olurum.Kolay gelsin:) 5 Yorum bağlantısı
Mustafa Arıkan 22 Ocak 2017 Paylaş 22 Ocak 2017 Elinize sağlık. Bence komple kapatmanıza gerek yoktu. Kenarları haricinde oradan su girmesi çok zor. Zaten yapılırken de bu durum göz önünde bulundurulmuştur. Sizin ki sadece kenarlardan su alıyordu büyük ihtimal. Yorum bağlantısı
Yasin Şimşek 22 Ocak 2017 Paylaş 22 Ocak 2017 Elinize sağlık. Bencede kapatmamanız daha iyi olurdu. Bildiğim kadarıyla araç içindeki basıncın oluşmasını bu parçalar engelliyor. Tabi tek tarafın kapalı olması ne derece olumsuz etkiler bilemem. Bence fark olmaz. Tekrardan ellerinize sağlık. Tampon sok +tak 50 lira işçilik istiyorlar burdaki ustalar. Yorum bağlantısı
Osman Ünal2 22 Ocak 2017 Yazar Paylaş 22 Ocak 2017 Yapmışken sağlam olsun dedim alt tarafları açık bıraktım ordan hava giriş çıkışı olur diye düşünüyorum 2 Yorum bağlantısı
Emre Şimşek 23 Ocak 2017 Paylaş 23 Ocak 2017 17 saat önce, Osman Ünal3434 yazdı: Yapmışken sağlam olsun dedim alt tarafları açık bıraktım ordan hava giriş çıkışı olur diye düşünüyorum Gerçekten sağlam olmuş. Alt taraf yeterli Yorum bağlantısı
İsmet Keçik 23 Ocak 2017 Paylaş 23 Ocak 2017 Aynı araç titanyum x aracımız var ve aynı sorun olmuştu elinize sağlık tabi emek vermişsiniz. Hiç o kadar sökmeden yalnızca halıyı söktükten sonra o plastik parçanın çevresi dyson tarzı güçlü bişey ile dönülürse gayet yeterli. Ama tekrar dan emeğinize sağlık baya uğraşmıssınız. Yorum bağlantısı
Osman Ünal2 23 Ocak 2017 Yazar Paylaş 23 Ocak 2017 Hocam bizim araçta tıtanyum x :)O şekilde de olabilirdi ama böyle sanki daha sağlam oldu . 1 Yorum bağlantısı
Ahmet İhsan Akşen 27 Ocak 2017 Paylaş 27 Ocak 2017 Benimde bagaj halısı kurumada, bende yoğuşmadir dedim ama sanırım su giriyor aynı yerden. Tamponu sökmeden bagaj içine o parçayı alanlar var ama silikonlayip geri takmak için tamponu sökmek şart sanırım.Birde alttaki kapak eğilmiş tam kapanmıyor, oradan da giriyor olabilir mı? Yorum bağlantısı
Sadık Taşyürek 27 Ocak 2017 Paylaş 27 Ocak 2017 2011 hb focusumda da benzer sorun olmuştu, serviste hallettiler sağolsunlar. Yorum bağlantısı
Ahmet İhsan Akşen 27 Ocak 2017 Paylaş 27 Ocak 2017 Aradan çekip çıkardım, düzelttim, takalim bakalım nasıl olacak Yorum bağlantısı
Osman Ünal2 27 Ocak 2017 Yazar Paylaş 27 Ocak 2017 Kaliteli bir silikon kullan çünkü parçanın contası ömrünü doldurduğu için su alıyor.2 gün arabayı kuru tutmaya bak sonra özellikle tampon birleşme yerinden tazikli su tutturursan sonucu görürsün:) Baktın su sızdırıyor tamponu nasıl sokecegini anlatırım en baştan.Kolay gelsin Yorum bağlantısı
Cengiz Yılmaz 28 Haziran 2017 Paylaş 28 Haziran 2017 Kronik sorun. Bende mastikle çözmüştüm. Sadece aşağı tarafı hava alması için yapıştırmadım. Sorunum çözülmüştü. Umarım sizede örnek olur. Yorum bağlantısı
Recommended Posts