İçeriğe Yönlendir

Emniyet kemerinin önemi!

Necat Ertan

Recommended Posts

Necat Ertan

18 Ocak Çarşamba günü çok yakın arkadaşım aynı zamanda müvekkilim Oytun çok ağır bir trafik kazasından bir kaç küçük ezik sıyrık ve birkaç diş kırığı ile kurtuldu.

Kazaya ait haber linki şöyle: http://m.milliyet.com.tr/izmir-de-trafik-kazasi-polis-memuru-izmir-yerelhaber-1786919/

9136aa46ab3af2d163a4aa30afb73470.jpg

12dec240fc55f110a6c421307b88c1bc.jpg

ca60136f5621fc92fb368bb0d4cdd069.jpg

399c4cbe2c6ac6c34d9094d71c453c3d.jpg

acb7da2df5b1549f4d0b9fa6b568a722.jpg

Ford focus aracı kullanan polis memuru malesef emniyet kemerini takmamış ve çok süratliymiş. Hatalı sollama da yapınca o hızla arkadaşımın kullandığı araçla kafa kafaya çarpismislar. Aslında sürücü kabini çok ezilmemesine rağmen malesef araçtan firlaması nedeniyle ford focus sürücüsü vefat etmiş. Kendisine Allahtan rahmet dilerim.

Bizimde kulağımıza küpe olsun, arka koltukta dahi kemerimizi takmadan yola çıkmayalım.

• Beğen 9
Yorum bağlantısı
Selim Kaya

Kazadan yaralı kurtulanlar için geçmiş olsun. Emniyet kemerinin önemini böylesine acı olaylarla da olsa yeniden hatırlıyoruz. Her araca bindiğimizde kontağı çevirmek gibi rutinin bir parçası olabilse keşke.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Kemal Korkmaz

Çok kötü bir kaza mutlaka kemer takmak lazım...

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur

Kemer KEMER kemeR...... sonucu hayat ile bağdaşan bir parça.... Ka da iç meknada koltuk değişimi için çalıştık ettik uzun sürdü.. kemeri henüz takmadığımız için anahtar cebimde gezdim sanayi içi sokağa bile biri çıkmasın diye....

• Beğen 7
Yorum bağlantısı
Eren Gökmen
9 dakika önce, Recep Selim Kaya yazdı:

Kazadan yaralı kurtulanlar için geçmiş olsun. Emniyet kemerinin önemini böylesine acı olaylarla da olsa yeniden hatırlıyoruz. Her araca bindiğimizde kontağı çevirmek gibi rutinin bir parçası olabilse keşke.

Bana araba kullanmayı öğretenler kemerle kullanmayi öğrettiler. O yuzden arabaya sadece oturmak icin bile binsem elim hemen kemere gider. Otomatiklesmis bir hareket oldu artik. Kemersiz kendimi boslukta hissediyorum simdi

Boyle konular gorunce hep yazarim. Birisine araba kullanmayi ogretiyorsaniz mutlaka kemerle kullandirin ve onun yaninda kendiniz kullanirken de mutlaka kemer takin ki kemer takmanin kötü bir sey olmadigini (delikanliligi zedelemedigini, küçük dusurmedigini vs) anlasinlar.

• Beğen 3
Yorum bağlantısı
Evren Erakçora

Araçlar ne kadar sağlam, fotoğraflardan belli oluyor, sanırım bir araç seat , diğer araç focus  ama kemer yoksa faydası yok. 

Yorum bağlantısı
Hakan Gürsu

Kemer çok önemli hatta arka koltuklarda bile takmak lazım. Takmayanlarada taktırmak lazım çünkü takmayan bi kaza anında pin pon topu gibi arabanın içinde dolaşıp kemer takanların ölmesine sebap oluyor.

Yorum bağlantısı
Emre Öğüt

öncelikle vefat edenlere Allah rahmet eylesin çok üzücü bir durum....

emniyet kemeri çok önemli gerçekten her uzun yola çıktığımda kesin takarım keşke şehiriçindede devamlı takabilsem kendi adıma ama maalesef takamıyorum devamlı koşuşturma içerisinde geçen bir hayat içerisinde bile emniyet kemerine zaman ayırmamız lazım....

Yorum bağlantısı
Necat Ertan

Araçlardan birisi Focus 2 diğeri Audi A3 sedan. Focus un kazanın etkisiyle motor, sanzuman ve alttakimi araçtan ayrılmış vaziyetteydi.

Yorum bağlantısı
Mustafa Arıkan

Allah şifa versin. Polis memuruna da rahmet eylesin.

Uzun yol haricinde kemer takma alışkanlığım yoktu önceden. Sonra internette gördüğüm bu tarz bir kazadan sonra sürekli takma kararı aldım. Çocuk koltuğunda oturan kızım ve arka koltukta oturan eşime de mutlaka taktırıyorum.

Şu an araca biniyorum hareket ediyorum bi bakmışım kemerim takılı. Taktığımı hatırlamıyorum bile. Otomatikleşmiş bir davranış gibi oldu.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Eren Gökmen
(düzenlendi)

Bunun sehir ici sehir disi yok gercekten. Cok az bir hizda gerceklesen kazalar bile ölümle sonuclanabiliyor. İnternette bolca video mevcut.

Nedense bizde şöyle bir durum var. Bir guvenlik önlemi koyuldugu zaman onu yapmak zor geliyor veya insanlar küçük dustugunu zannediyor. Sonrada guvenlik önlemi almamak aliskanlik oluyor. Bisey olmaz abi diyor geciyor. İnsaatta veya depolarda baret takmayiz, koruma gözlügü kullanmayiz, tüpü cakmakla kontrol ederiz vs. Garip milletiz

tarihinde Eren Gökmen tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Erdal Aydın

Kapıyı açarken besmele, oturunca kemer. Hayatta aksatmam, bazen çok kısa mesafe gideceğim olur o ara belki takmam. Dün park halinde otururken alışkanlık olduğu için farkında olmadan takmisim kemeri, marşa bastığımda takılı olan kemerin tokasini bulmak için cekistiriyorum kemeri.
Vefat edene Allah rahmet eylesin, sağ kalana acil şifa versin.

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Arif Aykın

Millet iyi bir şey gibi kemer kandırma için aparat takıyor o aparat hayat kurtarıyor sanki keşke böyle görmesek Kemer'in faydalı olabileceğini. Allah rahmet eylesin mekanı cennet olsun yaralı olanlara acil şifalar versin inşallah

Yorum bağlantısı
Misafir

Emniyet kemeri gerçekten hayat kurtarır!

Geçmiş olsun Necat. Benzer bir kaza da bizim burada meydana gelmişti. Araçta emniyet kemeri takılı olsa idi sürücü ve yolcu hayattaydı kesin. Ama maalesef kaza esnasında araçtan fırlayıp vefat etmişler.

Focus takiler vefat edenler,

AnmWvv.jpg

bk5maZ.jpg

Bmw dekiler ise yazalanmışlar. (Kemerleri takılı imiş)

5Ldb3z.jpg

Yorum bağlantısı
Hüseyin Sönmez
(düzenlendi)

Geçmiş olsun, vesile ile arka koltuk dahil çocuk koltuklarında da kemerin o takılma sesini duymadan hareket edilmemesi unutulmamalıdır, emniyet kemeri takmadan risk analizi yapıp riske edilen şeyi bir düşünmek gerekir.

tarihinde Hüseyin Sönmez tarafından düzenlendi
  • Beğen 3
Yorum bağlantısı
Sevgin Yılmaz
(düzenlendi)

Sene 1996 arabama binince kemer takıyordum, insanlar bana tuhaf tuhaf bakıyordu. Şimdilerde arkada kemerli oturanlara aynı şekilde bakıyorlar.Neyse, en azından bu konuya kemeri şu yüzden takamıyorum diyenler hiç yazmazlar inşallah. Önemlininde önemlisi bir konu. Geçmiş olsun.

tarihinde Sevgin Yılmaz tarafından düzenlendi
İmla.
  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Önder Özcan

Yaralılara geçmiş olsun, vefat edene Allah rahmet eylesin :(

Audinin hızı focusunki yaklaşık 150 imiş.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...