Serdar Özmen 28 Ocak 2017 Yazar Paylaş 28 Ocak 2017 13 saat önce, Halil ibrahim oruc yazdı: Motoru dagitacak blok acilacak malzeme iscilik ve aracın liffte kalma suresi yuzunden 2 gunluk kazancini 1 arabaya gecirme ucreti bu olsa gerek üstelik fazlasiyla:) wala yeni ustanın yanindan geldim. Uzerinde fomoco kayislari vardi pompasindan tut bujisune kadar servis isciligi malzemesi var dedi wala kayisa baktim 60bin yuvarlamis ama tas gibiydi kisacasi benden onceki araci temiz kullanmis devamli servisten cikmamis araç cunku sisteminden servis kayitlarini cikardi ford garajci arkadasindan icim oyle bir rahatladiki. Yarin 4 tane beru buji takip oyle verelim dedi. Tam v kayisi takacakken gergi bilyasi iyi deil dedi ordanda girdi bize anlayacagin masraf cogaldi fakat usta sorun cikartmaz ama temiz olsun deyince degistir gitsin dedim, sabaha da iskembe corbasini alip yanina gidecem:) Asil benim kronik yag kacirma sorunu üst kapagin sol onundeki sensorun oradan kaciriyormus ona ayar çekti diger contalari bosuna taktirdik ama saglik olsun. Bu arabalara masraf etmek gercekten zoruma gitmiyor klasinda ve modelindeki araçlara gore hakkini veriyor. Ama senin rakam yuksek heleki dar gelirli bir vatandas icin cok zor bir karar verilmesi durum yapsammi yoksa boyle satsammi dersin. Yapsanda sonucta servis isciligi olmayacak gine sorun yasarmiyim yada baska bir yerde sorun cikarmi diye dusunur insan sonucta az bir meblağ deil. Umarim isin ehli paragoz olmayan bir ustaya denk gelirsin. Dedikleriniz doğru. Masrafa değecek olsa yaptırırım ama değmez. Satma konusunda ise hem başkasının başını yakmak istemem hemde zaten ses az da olsa hissedildiğinden alacak kişi veya ustası fark eder. Yorum bağlantısı
Serdar Özmen 28 Ocak 2017 Yazar Paylaş 28 Ocak 2017 12 saat önce, Çağlar Bayur yazdı: motor/şanzıman gibi kapalı kutu denen lerdeki arıza tamirinde 2 farklı tükkan yaklaşımı vardır: 1. önceki işlerden aşağı yukarı ne fatura çıkacağını bilen tükkan= yaklaşık tahmin verir. misal 100 birim diyelim. Bu kabul / ret değildir. masraf 80 de çıkabilir 120 de. misal 50 çıkmaz/ aşırı bahtsızık yoksa 150 de çıkmaz. ancak kapalı kutu .. açarsınız blokda çatlak görür usta ... 250 de çıkabilir. %1 ihtimal ama ihtimaldir. 2. Günü kurtaran tükkan= aslında 100 birim çıkacağını bilir ,kime sorsa 100 gibi rakam alınacağını bilir. Ağbii 30 a 50 ye biter derrrr...... Motor yerde piston masada araba kaputu açık içi boş kenarda akslar yere sarkmış ön amortisör havada iken... ağbiiii şurası da çatlak burası da patlak 150 ye patlıyor der.. Motoru topla bagaja koy çekici ile alırım mı diyecek müşteri? Kızgın ancak 150 tlsi alınan müşteri bir daha gelmese umrunda olmaz. O gün 150 alınmıştır hedefe ulaşılmıştır... Tahmin rakamı bu şekilde düşünün Anladım demek istediğinizi fakat sanırım yaptıramayacağım. Motor yanar mı patlarmı naparsa yapsın o zaman dek bineceğim. Komple kopsa bile ben bu arabanın motorunun ikinci elini bulurum 5-6 bine. biz bu model focusun arkadan kazalısını pert diye 5bin liraya sattık. Böyle olduğunu bilseydim motorunu alırdım valla tertemiz arabaydı. Yorum bağlantısı
Serdar Özmen 4 Şubat 2017 Yazar Paylaş 4 Şubat 2017 On 27.01.2017 at 23:20, Çağlar Bayur yazdı: motor/şanzıman gibi kapalı kutu denen lerdeki arıza tamirinde 2 farklı tükkan yaklaşımı vardır: 1. önceki işlerden aşağı yukarı ne fatura çıkacağını bilen tükkan= yaklaşık tahmin verir. misal 100 birim diyelim. Bu kabul / ret değildir. masraf 80 de çıkabilir 120 de. misal 50 çıkmaz/ aşırı bahtsızık yoksa 150 de çıkmaz. ancak kapalı kutu .. açarsınız blokda çatlak görür usta ... 250 de çıkabilir. %1 ihtimal ama ihtimaldir. 2. Günü kurtaran tükkan= aslında 100 birim çıkacağını bilir ,kime sorsa 100 gibi rakam alınacağını bilir. Ağbii 30 a 50 ye biter derrrr...... Motor yerde piston masada araba kaputu açık içi boş kenarda akslar yere sarkmış ön amortisör havada iken... ağbiiii şurası da çatlak burası da patlak 150 ye patlıyor der.. Motoru topla bagaja koy çekici ile alırım mı diyecek müşteri? Kızgın ancak 150 tlsi alınan müşteri bir daha gelmese umrunda olmaz. O gün 150 alınmıştır hedefe ulaşılmıştır... Tahmin rakamı bu şekilde düşünün Merhaba; Ses iki gündür gelmiyordu dün yine gelmeye başladı fakat az önce çalıştırdığımda hiç yoktu. Hatta ilk etapta sıfır araçlardaki gibi tiz ve tertemiz bir motor sesi vardı son gazda bile zerre titreşim veya farklı bir ses bozukluğu yoktu. Araç ısınıp lpg ye geçtiğinde ise ses ara ara geldi ama eskiye nazaran az geliyordu. Video çekmeye çalıştım izleyip bu videodan bir yorum yapabilir misiniz? diyecektim ama yükleyemiyorum videoyu. Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 4 Şubat 2017 Paylaş 4 Şubat 2017 Soğukken yağ kalınken kesebilir yatak vuruyorsa Yorum bağlantısı
Serdar Özmen 4 Şubat 2017 Yazar Paylaş 4 Şubat 2017 6 dakika önce, Çağlar Bayur yazdı: Soğukken yağ kalınken kesebilir yatak vuruyorsa Video atamadım. Atsam yatak sesi mi benzeri bir ses mi aslında yorum yapılabilirdi. Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 4 Şubat 2017 Paylaş 4 Şubat 2017 Sesler motor başında bile bazen teşhisi zordur nokta atışı olarak. Mikrofon çok bozuyor ayrıca titreşimi inceleme yapılamıyor vesile ile Yorum bağlantısı
Recommended Posts