İçeriğe Yönlendir

MS Multipl Skleroz

Ümit Mavigöz

Recommended Posts

Ümit Mavigöz

Merhaba Forumdaşlar

Cumartesi günü hayatın bize yaptığı büyük sürpriz MS...

Eşimde 3 4 gündür süren bir  çift görme durumu vardı muayine için hastaneye gittik bir sürü test ve beyin mr ı çekimi sonuçu eşimin MS hastası olduğunu öğrendik.Pazartesi günü hastaneye yatışı yapılacak ilk etapda omirilik sıvı alınıp incelenecek ve 5 günlük kortizon tedavisi olucak daha sonrası ilaç süreci...

Bu hastalığa çok yabancıyız belki dedim forumdan bilgisi olan yada bu hastalığı olan kişiler vardır duygularımızı paylaşırız diye açtım.

MS hiç tanımayan arkadaşlarda şu linkten bilgi edinebilirler.

https://www.turkiyemsdernegi.org/

Yorum bağlantısı
Selim Kaya

Allah yardımcınız olsun. İnşallah kısa sürede sağlıklı günlerinize tekrar dönersiniz.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Ümit Mavigöz
19 dakika önce, Recep Selim Kaya yazdı:

Allah yardımcınız olsun. İnşallah kısa sürede sağlıklı günlerinize tekrar dönersiniz.

Allah razı olsun abim amin inşallah. Allah kimseyi sağlıkla sınamasın çok zor...

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Münir Nurettin Taşova

Çok geçmiş olsun, sağlıklı günler görmeniz dileklerimle.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Sadık Taşyürek

Allah yardımcınız olsun, geçmiş olsun.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Fevzi Göktaş

Allah acil şifa versin. Eşim sağ ayağına sıcak su döktü kaza ile bebeğimiz de var çok zorlanıyoruz.

Sağlık çok önemli 

Allah çekemeyeceğimiz dert vermesin

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Osman Ozturk

Öncelikle çok geçmiş olsun,sabır ve devamlı tıbbi gözetim isteyen bir hastalık.Dönemsel ataklar olabilir,ataklar sonucunda eski seviyeye dönüş yada hastalığın bir tık ilerlemesi görülebilir.Erken teşhis sizi bir adım önde tutuyor,bu şansınızı iyi değerlendirin tedavi sürecinde en ufak bir kesintiye izin vermeyin..Standart bir seyir izlemeyen hastalık çeşidi.Patronum ms hastası,dokuz yıldır beraberiz 25 yıldır da tanışırız,bütün evreleri görme şansım oldu..Belirtileri ciddiye almayıp,tedavisini aksattığı için onun tablosu biraz ağır.Ağar terimi canınızı sıkmasın bu tablo 22 yılda oluştu ve tedaviyi reddetmesinden kaynaklı.İzmir'de mutlaka iyi doktorlar vardır.İstanbul'da da Aksel Siva bu konuda başarılı bir doktordur.Tekrar geçmiş olsun,Allah şifa versin.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Emrah Musalli

Allah şifa versin. En kısa ve kolay şekilde şifa bulur inşallah.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Vedat Bulut

Merhaba,geçmiş olsun.Ben fizyoterapistim.İzmirde MS de en iyi hoca egemen idiman hocadır.Dokuz eylül de profesör.Onun takibine girmenizi öneririm.Bundan sonraki süreçte bizlerle de irtibat halinde olacaksınız.Bunlar ilerleyen dönemlerde konuşulur.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Yıldırım Mustafa
(düzenlendi)

Öncelikle allah şifa versin. iki yıl önce banada ms teşhisi kondu. Ben bir büyük atak iki ay sonrasıda küçük bir atak yaşadım ve sonra hiç bir atak yaşamadım eskisi gibiyim. Asker Hastanesi ise nedeni belirlenemeyen sinir sistemi rahatsızlığı ms ile tam uyuşmuyor raporu ile askerlikten muaf etti. Bir sabah uyandığımda yüzümün sağ tarafında uyuşukluk vardı önce önemsemedim geçici yüz felcidir diye düsündüm ertesi gün vücudumun komple sağ tarafında his azalması ve güc kaybı başladı balıkesirde özel bir hastaneye gittim beyin mr ında iki adet lezyon olduğu çıktı belirtilerden dolayı izmir 9 eylül ms polikliğine sevkim oldu bir süre tedavi gördüm omirilik sıvı alımı çok acı veren bir yöntemdir bel bölgesinden iki omur arasından sıvı alımı oluyo kullanılan iğne çok uzun eşinizin yanında olabiliyorsanız sıvı almında ona destek olun hayatımda yaşadığım en büyük can yanmasıydı asıl önemli olan sıvı alımından sonrası bir gün boyunca ayağa kalkmamam gerektiği söylendi ama ben dinlemedim aynı gün bütün gece sigara illeti yüzünden bahcedeki cafeye gittim geldim kendimi iyi hissettiğimden. Omirilikten sıvı alındığı için kafadaki basıç azalıyor ve baş bebeklerdeki gibi sürekli öne düşüyor. Vücut o sıvıyı üretene kadar mide bulantısı baş dönmesi gibi zorlukları oluyor ayağa kalktıktan 10 sn sonra yatmak zorunda kalıyodum doktorların söylediklerini uygulayın ilk gün ayağa kalkmasın bu sorunları hafif atlatması için. Google dan hastalıkla ilgili araştırmalara girerseniz okuduklarınızın faydasından çok gereksiz endişeleriniz olacaktır. Bu hastalığın iki çeşidi var biri belli zamanlarda oluşan ve düzelen ataklar diğeri her atakta hasar kalarak kötüye giden cinsi. Ve morali yüksek tutmak bağışıklık sistemini ayakta tutan şeydir unutmayın. Tekrar geçmiş olsun.

tarihinde Yıldırım Mustafa tarafından düzenlendi
  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Barış Kalkan

çok geçmiş olsun,

Allahtan acil şifalar dilerim.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Adnan Çakır

Derdi veren Rabbim dermanını da en kısa zamanda verir inşallah .Geçmiş olsun Acil şifalar dilerim.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Tahir İlter

Geçmiş olsun. Allah acil şifalar versin İnşallah.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Hayrettin Bahadir

Öncelikle çok geçmiş olsun. Tedavisi aksamazsa ve düzenli kontrol olursa yaşam kalitesini pek etkilemez.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Önder Özcan

Geçmiş olsun, Eşinize Rabbimden acil şifalar diliyorum

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Ahmed Talha Karaarslan

Çok geçmiş olsun. Annemde de senelerdir devam etmekte olan hastalık. Yakınen tanıyoruz.

Tecrübelerden kaynaklı birkaç öneride bulunmak isterim

Kortizon tadavisi sırasında tuzun t sini dahi kullanmasın vucut ödem tutuyor ve sonra çok zor çözülüyor.

Taze keçi sütü ve keçi sütü ürünleri tüketin bol bol. (bulabiliyorsanız hergün taze sağılmış olanını tüketin)

Yağlı koyun etinden uzak durun.

Hertürlü evhamdan kötü düşünceden arınmaya çalışın. psikolojik destek alın (yasemin çayının sakinleştirici bir tarafı var, yararını gördük) 

ilikli kemiği kaynatıp suyunu çorbalarda yemeklerde kullanın. 

zerdeçalı karabiber ve yoğurtla birlikte günlük tüketin. (1 tatlı kaşığı kadar)

doktorunuzun size özel tavsiyelerine mutlaka uyun. özellikle bu alanda uzmanlığını kanıtlamış doktorları araştırıp sürekli takipte kalın. 

uzun ve mücadele isteyen bir süreç atak sıklığını ve şiddetini ne kadar azaltabilirseniz o kadar yaşam konforunuz artacaktır. tekrar geçmiş olsun.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Aydın Sert

Rabbim tez zamanda acil şifalar versin. Umarım en kısa sürede atlatır ve sağlığına kavuşur.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Ayhan Onaran

Geçmiş olsun. Allah şifa versin. Derdi veren yarab dermanını da esirgemez inşallah.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...