İçeriğe Yönlendir

Focus 1 led sinyal montaj problemi

Erol Sevinç

Recommended Posts

Erol Sevinç

Benim aracım 2001 model ford focus ambiante güvenlik paket sinyallerine led ampül taktım dörtlülerde normal aralıkta yanıp sönüyor fakat sağa sola sinyal verdiğimde dönüşlerde hızlı yanıp sönüyor araştırmalarıma göre led ampül takınca sinyal ritmi bozuluyormuş onun için dört fazlı led sinyal için bir özel role yani ( flaşör ) getirttim benim sorum şu ki sinyal rolesi focusta aracın neresinde sinyal kolu ile bitişikmi yoksa ayrımı bilen arkadaş lar yardımcı olursa memnun olurum teşekkürler iyi forumlar 

Yorum bağlantısı
Ertan Çabuk
Benim aracım 2001 model ford focus ambiante güvenlik paket sinyallerine led ampül taktım dörtlülerde normal aralıkta yanıp sönüyor fakat sağa sola sinyal verdiğimde dönüşlerde hızlı yanıp sönüyor araştırmalarıma göre led ampül takınca sinyal ritmi bozuluyormuş onun için dört fazlı led sinyal için bir özel role yani ( flaşör ) getirttim benim sorum şu ki sinyal rolesi focusta aracın neresinde sinyal kolu ile bitişikmi yoksa ayrımı bilen arkadaş lar yardımcı olursa memnun olurum teşekkürler iyi forumlar 

Sinyallerin hızlı yanmasının sebebi sistemin arıza okuması dır. Bu problemi önlemek için direnç takılır ve sistem arıza görmez.
Sinyal rölesi bildiğim kadarı ile sigorta kutusunda...
Yorum bağlantısı
Aydın Akdeniz

ampullerin çektiği akım fazla, ledlerin çektiği akın çok düşük olduğu için hızlı yanması normal. direnç çözer.

Yorum bağlantısı
Erol Sevinç

O problemi çözmek için led sinyaller için özel flaşör siparişi verdim hayırlısıyla yarın taktıracağım bu arada flaşör sigorta panosunun üzerindeymiş tamirci arkadaştan onuda öğrenmiş oldum sağolasın usta iyi forumlar 

51 dakika önce, Ertan Çabuk yazdı:

Sinyallerin hızlı yanmasının sebebi sistemin arıza okuması dır. Bu problemi önlemek için direnç takılır ve sistem arıza görmez.
Sinyal rölesi bildiğim kadarı ile sigorta kutusunda...

Sağolasın ustam eyvallah teşekkür ederim led sinyaller için özel role (flaşör) varmış getirttim hayırlısıyla bu işi yarın çözeceğim teşekkürler iyi formlar 

Yorum bağlantısı
Ertan Çabuk
O problemi çözmek için led sinyaller için özel flaşör siparişi verdim hayırlısıyla yarın taktıracağım bu arada flaşör sigorta panosunun üzerindeymiş tamirci arkadaştan onuda öğrenmiş oldum sağolasın usta iyi forumlar 

Sağolasın ustam eyvallah teşekkür ederim led sinyaller için özel role (flaşör) varmış getirttim hayırlısıyla bu işi yarın çözeceğim teşekkürler iyi formlar 

Flaşör ün resmini de atabilirseniz daha iyi olur. İlerde birilerine lazım olabilir.
Peki bu röle nin maliyeti ne oldu?
Yorum bağlantısı
Misafir

50w 6r lik direnç kullanmıştım ben.Her ampül için bir direnç şeklinde. Sizin yöntemin sonucunu da merak ediyorum :)

Yorum bağlantısı
Erol Sevinç
5 saat önce, Eren Erdoğan yazdı:

50w 6r lik direnç kullanmıştım ben.Her ampül için bir direnç şeklinde. Sizin yöntemin sonucunu da merak ediyorum :)

5 saat önce, Eren Erdoğan yazdı:

1 dakika önce, Erol Sevinç yazdı:

1 dakika önce, Erol Sevinç yazdı:

Bugün sanayiye gittim elektrikçi usta baktı oraya buraya ayrı bir flaşör yok dedi dörtlülerden alıyor dedi sonuç hüsran ? Ama yeni bir yöntem denicem 21 watt lık led sinyal ampülü siparişi vercem onları takıp denemeyi düşünüyorum ? 

Yorum bağlantısı
Erol Sevinç
5 saat önce, Ertan Çabuk yazdı:

Flaşör ün resmini de atabilirseniz daha iyi olur. İlerde birilerine lazım olabilir.
Peki bu röle nin maliyeti ne oldu?

Maliyet kargo dahil 25 tl ye geldi İstanbul dan fakat işin enterasan yanı elektirikçi usta oraya buraya baktı sigorta kutusunun oralara direksiyonun oralara bunda ayrı bir flaşör yok dedi dörtlülerden alıyor dedi flaşör elimde patladı ? Bende dursun sonra lazım olur diye elimde tutuyorum geliş gidiş 21 watt lık led lamba bulup takacağım elo elektronik diye bir firmada var ürün koduda MM203.104.016 ilgilenen arkadaşlar bakabilir denedim ben tek 5 watt ampül de bile ritmi bozmuyor 

Yorum bağlantısı
Selami Şimşek

Erol bey, sinyallere neden led ampul takma gereksimini duydunuz ? Diğer standart ampullerden ne gibi ışık farkı var sinyallerde. merakımdan soruyorum.birde foto ile görselleştirirseniz sevinirim bende böyle bişeyler düşünüyorum.saygılar

Yorum bağlantısı
Misafir
Erol bey, sinyallere neden led ampul takma gereksimini duydunuz ? Diğer standart ampullerden ne gibi ışık farkı var sinyallerde. merakımdan soruyorum.birde foto ile görselleştirirseniz sevinirim bende böyle bişeyler düşünüyorum.saygılar

Sağdaki araç benim.

Yorum bağlantısı
Selami Şimşek
2 saat önce, Eren Erdoğan yazdı:

Sağdaki araç benim.

Gerçekten mükemmel olmuş bu sayede farkıda anlamış olduk

Yorum bağlantısı
Erol Sevinç
2 saat önce, Selami Şimşek yazdı:

Led takınca sinyalin anlık yanıp sönme tepkisi hoşuma gittiği için takma gereği duydum hakkatende güzel yanıp sönüyor birde foto nasıl gönderiliyor onu bilmiyorum 

Bir saat önce, Eren Erdoğan yazdı:

Sağdaki araç benim.

Merhabalar nasıl yaptığınızı merak ettim 10 plaka dikkatimi çekti bende balıkesirliyim balıkesirde oturuyorum fikirlerinizi paylaşmak isterseniz cevabınızı bekliyorum çok güzel olmuş emeğinize sağlık ??

Yorum bağlantısı
Erol Sevinç
11 dakika önce, Selami Şimşek yazdı:

Gerçekten mükemmel olmuş bu sayede farkıda anlamış olduk

Ben bu konularda biraz acemiyim güzel olmuş mükemmel birşey sormak istiyorum holojenle led arasındaki fark nedir acaba birde holejen sinyal ampülü taktığımızda sinyal ritmi bozuluyormu acaba beni bilgilendirirseniz sevinirim teşekkürler 

Yorum bağlantısı
Misafir
Merhabalar nasıl yaptığınızı merak ettim 10 plaka dikkatimi çekti bende balıkesirliyim balıkesirde oturuyorum fikirlerinizi paylaşmak isterseniz cevabınızı bekliyorum çok güzel olmuş emeğinize sağlık [emoji1303]

Bende bandırmada oturuyorum. Ön arka sinyalleri linkteki ürünle ledledikten sonra yine linkteki dirençlerle hızlı yanıp sönmesini çözdüm.
Direnç linki
http://s.aliexpress.com/YbuiQzyQ
Sinyal linki
http://s.aliexpress.com/zQbMvqEJ
Burada güçlü yanıp sönen bir sinyal için led kodu 2835 olanları tercih ettim.
Montajda ise ön iki farı söküp sinyal hattını buldum. İki direnç bi tarafa iki direnç diğer tarafa montajladım ve şase üzerinde bir yere dirençleri sabitledim. Soğuma sağlaması için yapıyoruz bunu. Dirençleri önce birbirine paralel bağlayıp sonra sinyal hattına bağlayın. Yine yapmak isteyipte takıldığınız bir yer olursa yardımcı olurum.
Yorum bağlantısı
Erol Sevinç
10 dakika önce, Eren Erdoğan yazdı:

Bende bandırmada oturuyorum. Ön arka sinyalleri linkteki ürünle ledledikten sonra yine linkteki dirençlerle hızlı yanıp sönmesini çözdüm.
Direnç linki
Sinyal linki
Montajda ise ön iki farı söküp sinyal hattını buldum. İki direnç bi tarafa iki direnç diğer tarafa montajladım ve şase üzerinde bir yere dirençleri sabitledim. Soğuma sağlaması için yapıyoruz bunu. Dirençleri önce birbirine paralel bağlayıp sonra sinyal hattına bağlayın. Yine yapmak isteyipte takıldığınız bir yer olursa yardımcı olurum.

Sağolasın allah razı olsun dirençleri linkten bi araştırayım kafam allak bullak oldu şu led ampül işinde ?

Yorum bağlantısı
Misafir
Sağolasın allah razı olsun dirençleri linkten bi araştırayım kafam allak bullak oldu şu led ampül işinde [emoji23]

Rica ederim. Başta bende kafayı yemek üzereydim. 2 cmax 1 focus 1 mondeo ledledim şimdiye kadar. İşi kaptım biraz :) aynı dirençleri tr de de bulabilirsiniz. Bi arama yapın derim.
Yorum bağlantısı
Erol Sevinç
15 dakika önce, Eren Erdoğan yazdı:

Direnç linki
Sinyal linki

Paylaştığınız linkteki ampulleri alıp taktığımızda yine drenç  bağlamamız gerekirmi 

Şimdi, Eren Erdoğan yazdı:

Rica ederim. Başta bende kafayı yemek üzereydim. 2 cmax 1 focus 1 mondeo ledledim şimdiye kadar. İşi kaptım biraz :) aynı dirençleri tr de de bulabilirsiniz. Bi arama yapın derim.

Teşekkür ederim sağolun ?

Yorum bağlantısı
Misafir
Paylaştığınız linkteki ampulleri alıp taktığımızda yine drenç  bağlamamız gerekirmi 

Tabi ki de. Ben o ledleri ve dirençleri kullanıyorum zaten.
Yorum bağlantısı
Erol Sevinç
2 dakika önce, Eren Erdoğan yazdı:

Tabi ki de. Ben o ledleri ve dirençleri kullanıyorum zaten.

Yani ledler 21 watt olsa dahi illaki de drenç takmamız şart öyle değilmi yoksa yanlışmı anladım 

Yorum bağlantısı
Misafir
Yani ledler 21 watt olsa dahi illaki de drenç takmamız şart öyle değilmi yoksa yanlışmı anladım 

Benim ledler 10w. 21w led var mı hiç denk gelmedim. 21w olsa direnç istemez tabi. Zaten biz devredeki eksik kalan akımı tamamlıyoruz bu dirençlerle.

Yorum bağlantısı
Erol Sevinç
1 dakika önce, Eren Erdoğan yazdı:

Benim ledler 10w. 21w led var mı hiç denk gelmedim. 21w olsa direnç istemez tabi. Zaten biz devredeki eksik kalan akımı tamamlıyoruz bu dirençlerle.

Ben geek diye bir sitede buldum 21 watt sipariş verdim ama bir ay sonraya gelecek fotoğraf ta 21 watt yazıyor nekadar doğru onu artık gelince anlayacağız

Yorum bağlantısı
Misafir
Ben geek diye bir sitede buldum 21 watt sipariş verdim ama bir ay sonraya gelecek fotoğraf ta 21 watt yazıyor nekadar doğru onu artık gelince anlayacağız

Gelince sizde sonucu paylaşırsınız :)
Yorum bağlantısı
Uğur Kamil
2 saat önce, Erol Sevinç yazdı:

ben geri vites için aldıgım bu 21w ledleri sinyalde denedim hızlı yanıp söndü yinede.

https://tr.aliexpress.com/item/2pcs-P21W-1156-BA15S-66-SMD-7506-CREE-Super-Brightness-Brake-Parking-Reverse-Lights-Fog-Lamps/32677781060.html?spm=2114.13010608.0.0.lZcyq4

Yorum bağlantısı
Erol Sevinç
38 dakika önce, Eren Erdoğan yazdı:

Gelince sizde sonucu paylaşırsınız :)

??

33 dakika önce, Uğur Kamil yazdı:

Demekki eren arkadaşınki gibi yapmak gerekiyor drençle 

Yorum bağlantısı
Ertan Çabuk

Led lerin belirtilen watt değerlerini önemsemeyin çünkü halojen lambalarda olduğu gibi çektikleri gücü simgelemezler. Bu nedenle takacağınız ledler arıza gösterecek ve sinyaller hızlı yanıp sönecek.
Bunu engellemek için direnç bağlamalısınız. Konu ile ilgili forumda bir çok uygulama mevcut arkadaşlar.
Kolay gelsin

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...