Mehmet Göktürk 30 Ocak 2017 Paylaş 30 Ocak 2017 Arkadaşlar bugün bir bilirkişilik yaptım. dağıtım firması taşıt tanıma firması benzin istasyonu ve servis şirketi taraf. Servis şirketi işleri kötü gidince borç takıyor. Bu sefer taşıt tanıma firması da beni zarara uğrattı diye (çünkü parayı o tahsil edip ana firmaya geçiyor) farkı araçlara aynı KEY cihazı ile (anahtarlık) yakıt alındı diye dolandırıcılık var diye savcılığa veriyor. Servis firması ise benim 150 aracım var adamlar 15 tane key verdi diyor. Benim bildiğim kadarı ile key ile farklı araçlara yakıt alınabiliyor, zaten alınsın diye verilmiş. Yoksa halka takılıyor. YAni esneklik sağlıyor. Sizce maliyeye atılan özel araca yakıt alıp şirkete saydırma kazık durumu hariç, farklı plakalara aynı key ile arka arkaya 4-5 depo doldurmak suç teşkil eder mi? Bu konuda deneyimi olan var mı? Ben raporumda istasyonun bunu kabul etmek zorunda kaldığını yoksa şöförün gidip başka yerden alacağını belirttim. İstendiği takdirde limit de konulabildiğini belirttim. Zaten ödemeler yapıldığı sürece taşıma firmasının aracı ödeme taşıtmatik firmasını zarara uğratması bence olanaksız. Borç takıp kaçmdığı sürece. Zaten onun için de teminat alıyorlar. teşekkürler. Yorum bağlantısı
Ahmet Said Avşar 30 Ocak 2017 Paylaş 30 Ocak 2017 meksika açmazı,hepsi ceza alır,mevzu uzundur lakin ilk sebep vergi ve kdv hırsızlığı-evrakta sahtecilik... 15 key 150 araç(sigortasız çalışan işcinin vukaat anında beni sigortasız çalıştırıyorlar die şikayet edip kendine ceza yazdırması 1 Yorum bağlantısı
Adnan Çakır 30 Ocak 2017 Paylaş 30 Ocak 2017 Benim çalıştığım aracın keyi ile araca yakıt aldiğimda fişe aracın plakası otomatik olarak tanımlanıyordu ama farklı araca aynı key ile yakıt almadım alsam da araç sahibi aynı kişi olursa hesap aynı 2 Yorum bağlantısı
Oğuzhan Demir 30 Ocak 2017 Paylaş 30 Ocak 2017 Hocam konu hakkında net bilgi sahibi olmasam da bizim kullandığımız sistem hakkında bilgi vereyim, belki faydası olur. Key olayı nasıldır bilmiyorum ama dediğiniz gibi tek araç için depo kapağına halka takılıyor. Misal benim kullandığım araçta halka var sınır limit olmaksızın dizel yakıt alıyorum, tabanca çıktığı anda kesiyor zaten başka yere boşaltma şansı yok. Ben aynı zamanda jeneratörler için de yakıt alıyorum bunun için kredi kartı gibi bir kart var petrol firmasının, üzerinde araç plakası da yazıyor. Olması gereken o plakalı araç ile gidip yakıt almak ama hiç dikkat edeni görmedim, çoğu zaman ruhsatı açmadan okutuyorum, dolduruyorum. Ancak kartın limiti var, ilk başlarda günlük 100 lt idi, eğer yetmezse yetkili arkadaşı arayıp mazeretimizi belirtip istediğimiz miktarda limit açtırıyorduk, sanırım şimdi onu aylık limite çevirdiler, daha hiç 1000 lt altına düştüğünü görmedim. Yorum bağlantısı
Ahmet Kiriş 31 Ocak 2017 Paylaş 31 Ocak 2017 Key ile yakıt alımı; Shell firmasından TTS sistemi ile çalışıyoruz, Yaklaşık 20 araca halka, yaklaşık 20 araca da key talep ettim. Key vermek için plaka tanımlama zorunluluğu bulunmakta, elinizdeki key için tanımlanmış bir plaka mevcut. Dolayısıyla burada ana sorumluluk key kullanıcısının. Fakat istasyonların da kendilerine key ile akaryakıt almaya gelen araç ile key üzerinde tanımlı olan plakanın tutarlılığını kontrol etmek mecburiyeti var. Akaryakıt alımı yapılan istasyonlardaki kamera kayıtlarından o key ile hangi plakalı araca akaryakıt alındığı bilgisine ulaşılabilir. Firma sahibinin belirttiği gibi 150 aracım var 15 tane key verdiler demesi bana göre hikaye, siz kaç ruhsat beyan ederseniz her plakaya key çıkartır akaryakıt dağıtım firmaları. Örnek olsun; İşletmemize ait jeneratör için de key talep ettim. Plaka bilgisi olmadan key çıkaramayız üzgünüz dediler, bir plaka üzerinden kullanıyorum. İstasyon yan komşum dolayısıyla sorun çıkmıyor, aynı key ile istanbula giderken shell istasyonuna girdim. Adam key ile araç plakası tutmadığı için akaryakıt veremeyeceğini söyledi. Mesele dürüstlük, istasyon sahibi müşteriyi kaçırmamak adına göz yumabildiği şeylerle ileride hesaplaşmak zorunda kalabiliyor. 4 Yorum bağlantısı
Osman Ozturk 31 Ocak 2017 Paylaş 31 Ocak 2017 Shell ile anlaşmalıyız.Anahtarda,halkada kullanıyoruz.Anahtarlarda plakalara kayıtlı,başka araç yakıt alamıyor.Anlaşma yapılırken seçmeli olarak hangi araca halka,hangisine anahtarlık istediğinizi belirtiyorsunuz.Opet ile çalışırken şöyle bir boşluk vardı. Tanımsız yedek anahtar alıyorsunuz,jeneratör için kullanacağım diyerek,onla istediğiniz araca yakıt alabiliyordunuz,shell bu sistemi en azından bizim için öyle bir uygulamamız yok diyerek kabul etmedi.Sonuç olarak bankada bir dbs hesabınız var ve ay içinde o limit dahilinde yakıt alabiliyorsunuz.Limit dolarsa sistem yakıt alımını durduruyor. 2 Yorum bağlantısı
Rıfat Hasar 31 Ocak 2017 Paylaş 31 Ocak 2017 Biz Opet otobil ve BP taşıtmatik sistemlerinden faydalanıyoruz. Araçlara anahtarlık ile bazı istasyonlar kesinlikle plaka aynı olmayınca yakıt vermiyor bazıları ise tolerans tanıyor veya hiç bakmıyorlar. Anahtarlık 100 veya 150 litre limitle size gönderiliyor bu limitleri siz kendiniz online verilen şifre ile veya talimat ile değiştirebiliyorsunuz. Sizin olayınız sanırım şirket aracı kurum ile anlaşmış ana bayiler kesinlikle DBS ( Doğrudan Borçlandırma Hesabı) ister ve bu hesabı bankanız akaryakıt firmasına tanımlıyor 10 günlük zaman dilimlerinde faturalanıp otomatik hesaptan tahsilatını yapıyor. Aracı kurumlar açık hesap çalıştığından alacağını tahsil için böyle bir yönteme başvuruyor. Yani bundan dolayı 150 tane aracı olan şirkete bilerek 15 anahtarlık vermiş olabilir ve şimdi bunu kullanıyor olabilir. 2 Yorum bağlantısı
Adnan Çakır 31 Ocak 2017 Paylaş 31 Ocak 2017 Bütün araçlara takacaklar mış zaten !http://m.gunaydinkocaeli.com/haber/guncel/butun-araclara-takacaklar/7260.html Yorum bağlantısı
Mehmet Göktürk 31 Ocak 2017 Yazar Paylaş 31 Ocak 2017 12 saat önce, Rıfat Hasar yazdı: ... Yani bundan dolayı 150 tane aracı olan şirkete bilerek 15 anahtarlık vermiş olabilir ve şimdi bunu kullanıyor olabilir. Aynen böyle. Zaten ben de bu doğrultuda açıkladım. Alacak verecek olmasa tek kaybı olan devlet. Yorum bağlantısı
Recommended Posts