Ozer Oz 2 Şubat 2017 Paylaş 2 Şubat 2017 (düzenlendi) Aracın 4 disk ve 4 balatasını degıstırmem gerekıyor sanırım hepsı yamulmus , yada sadece arka teshıs net konulmadı ama ben 4 ü yamuksa dıye dusunuyorum tek bir yerden meyle marka 495 lira alman malı dısk ve balatalar ıcın toplam fıyat aldım bunları degıstırmenın ıscılık ucretı ne kadar oluyor ? frenciye yaptırmam daha mı dogru olur 2 Şubat 2017 tarihinde Ertan Çabuk tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Mehmet Pınar 2 Şubat 2017 Paylaş 2 Şubat 2017 İşçilik en fazla 100 lira olması lazım. Ben 3 ay önce arka disklere 180₺, balatalara 60₺, işçilik olarak 30₺ vermiştim. Yorum bağlantısı
Serkan Erden 2 Şubat 2017 Paylaş 2 Şubat 2017 (düzenlendi) hocam; işçilik tam bilmem ama 100 tl alır gibi. bu arada meyleden uzak dur. balatasını almıştım, frenler tutmaz oldu,kazadan döndüm. alacaksanız kale yada trw bakın derim. 2 Şubat 2017 tarihinde Serkan Erden tarafından düzenlendi 1 Yorum bağlantısı
Aydın Sert 2 Şubat 2017 Paylaş 2 Şubat 2017 Ben 2 hafta önce sadece ön disk frenlerini değiştirdim. 50 TL verdim. Sizin de 100 TL olur en fazla. Yorum bağlantısı
Ozer Oz 2 Şubat 2017 Yazar Paylaş 2 Şubat 2017 1 saat önce, Serkan Erden yazdı: hocam; işçilik tam bilmem ama 100 tl alır gibi. bu arada meyleden uzak dur. balatasını almıştım, frenler tutmaz oldu,kazadan döndüm. alacaksanız kale yada trw bakın derim. Bi arkadasın tavsiyesiyle meyle sormuştum trw biliyorum kaliteli bir marka bulabılırsem fıyat farkı acısından felan ucuk fark yoksa oyle yapabılırım. Yorum bağlantısı
Eren Gökmen 2 Şubat 2017 Paylaş 2 Şubat 2017 trw, ate den sasmayin derim. Kale de cok iyi diyorlar. Brembo kullananlarin da cogu memnun. Kötü disk alirsaniz onlarda yamulacaktir. Bu arada 4ünün birden yamulmasi da enteresan. Hangi marka onlar? Yorum bağlantısı
Misafir 2 Şubat 2017 Paylaş 2 Şubat 2017 (düzenlendi) Bravonun arka balataları değiştirirken merkezleri kitledi usta, bu olaydan beri disk balata değişimini frencide yaptırıyorum. Marka olarak da trw den hep memnun kalmışımdır. 2 Şubat 2017 tarihinde Eray Turan tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Ozer Oz 2 Şubat 2017 Yazar Paylaş 2 Şubat 2017 3 saat önce, Eren Gökmen yazdı: trw, ate den sasmayin derim. Kale de cok iyi diyorlar. Brembo kullananlarin da cogu memnun. Kötü disk alirsaniz onlarda yamulacaktir. Bu arada 4ünün birden yamulmasi da enteresan. Hangi marka onlar? Açıkcası markalarını bılmıyorum 4 tanesi eğik mi onuda bılmıyorum, Araç önceleri fren yaptıgım zaman sallıyordu heryerını , sımdı fren yapmadanda sallanıyor 80 le gıtmek ezıyet halını aldı, sol arka teker kendı kendınede fren yapıyor ısınıyor herhalde o egıldı arka sıktıgına gore o sallanıyor dıye dusunuyorum, henuz ustaya gostermedım hangılerı egık dıye sadece parca fıyatı aldım , 4 ü dememın sebebı dıreksıyondan oturdugum koltuga kadar tıtretıyor herhalde onde o yuzden egık dedım Yorum bağlantısı
Eren Gökmen 2 Şubat 2017 Paylaş 2 Şubat 2017 bir an önce tamirciye gidin. Allah korusun kaza yaparsiniz, Yangin cikar vs... Bunlarin yaninda fazla yakacaginiz yakiti saymiyorum zaten... birakmayan fren degisecek zaten. belki digerleri degismeyebilir ama frenin neden birakmadigi bir an önce bulunmali Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 2 Şubat 2017 Paylaş 2 Şubat 2017 sıkma varsa arka merkez de değişmek gerekebilir. trw iyidir kale iyidir 1 Yorum bağlantısı
Mehmet Pınar 2 Şubat 2017 Paylaş 2 Şubat 2017 (düzenlendi) Bu arada benim balatalar kale, diskler Brembo idi. 2 Şubat 2017 tarihinde Mehmet Pınar tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Cemal Demirezen 2 Şubat 2017 Paylaş 2 Şubat 2017 Mk2 icin brembo dahil piyasadaki çoğu iyi diye bilinen disk markalarını denedim sonuç hüsran focustada aynı disk sorununu yaşamıştım. En iyisi 4-5 ay titremedi o kadar da sıcakken su değmemesine dikkat ettiğim halde şayet şans değilse geçen sene tavsiye üzerine wod marka taktırdım gayet memnunum tavsiye ederim ucuz, yerli malı ve kullandığım en iyi disk yavuzsan diye de bilinir. 1 Yorum bağlantısı
Ozer Oz 3 Şubat 2017 Yazar Paylaş 3 Şubat 2017 9 saat önce, Cemal Demirezen yazdı: Mk2 icin brembo dahil piyasadaki çoğu iyi diye bilinen disk markalarını denedim sonuç hüsran focustada aynı disk sorununu yaşamıştım. En iyisi 4-5 ay titremedi o kadar da sıcakken su değmemesine dikkat ettiğim halde şayet şans değilse geçen sene tavsiye üzerine wod marka taktırdım gayet memnunum tavsiye ederim ucuz, yerli malı ve kullandığım en iyi disk yavuzsan diye de bilinir. Aslında fren önemli ama aracı uç noktalarda kullanan bırı olmadıgım ıcın ucuz bır dısk balatada alsam ısımı gorucektır aracı zaten suan kullanmıyorum 1 ay sonra degıstırmeyı dusunuyorum Yorum bağlantısı
Mehmet Pınar 3 Şubat 2017 Paylaş 3 Şubat 2017 Siz yinede bilinmedik ve tavsiye edilmeyen bir markayı kullanmayın.Zaten fiyatlar az çok belli.Aradaki farklar çok büyük değil. 1 Yorum bağlantısı
Mustafa Tüfekçi 3 Şubat 2017 Paylaş 3 Şubat 2017 Araç dizelse disklerde et payı varsa temizletin. Zaten sıfır da taksaniz ilk sıcak soğuk farkında yamulacak. Agresif kullanmıyorsaniz yumuşak balata bakın diğer türlüsü zaten diske tecavüz ediyor. İşçilik çok büyük değil ama lastikcide 4 lastik sök taka bile 20 30 lira alıyorlar 50 100 arası iscilik esnafın insafinda. 1 Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek 3 Şubat 2017 Paylaş 3 Şubat 2017 Frene basmadan da sallıyorsa bozuk başka şeyler de vardır.. Rot balansçıya da gidin.. Trw Kale uyumundan ben hep memnun kaldım. Şu an kaliteleri yine aynı ise, kale balata kullanabilirsiniz.. Çok masraf çıkarmayım diyorsanız ve arkalar aşınmamış ise önce önleri değiştirip deneyin.. gerekli görürseniz arkaları da değiştirin.. Yorum bağlantısı
Harun Kocaçalışkan 3 Şubat 2017 Paylaş 3 Şubat 2017 Benim balatalar trw. Şu an memnunum ama sanırım disklerin elden geçmesi lazım. 100 ile falan giderken hafif frene dokununca direksiyonda titreme oluşuyor. Yorum bağlantısı
Eren Gökmen 3 Şubat 2017 Paylaş 3 Şubat 2017 20 dakika önce, Harun Kocaçalışkan yazdı: Benim balatalar trw. Şu an memnunum ama sanırım disklerin elden geçmesi lazım. 100 ile falan giderken hafif frene dokununca direksiyonda titreme oluşuyor. Diskler ne marka? Yorum bağlantısı
Harun Kocaçalışkan 3 Şubat 2017 Paylaş 3 Şubat 2017 1 dakika önce, Eren Gökmen yazdı: Diskler ne marka? Diskler orjinal aynı ford ne taktıysa odur sanıyorum Yorum bağlantısı
Eren Gökmen 3 Şubat 2017 Paylaş 3 Şubat 2017 Bir saat önce, Harun Kocaçalışkan yazdı: Diskler orjinal aynı ford ne taktıysa odur sanıyorum O da iyiymis Yorum bağlantısı
Ozer Oz 3 Şubat 2017 Yazar Paylaş 3 Şubat 2017 4 saat önce, Mehmet Ozyurek yazdı: Frene basmadan da sallıyorsa bozuk başka şeyler de vardır.. Rot balansçıya da gidin.. Trw Kale uyumundan ben hep memnun kaldım. Şu an kaliteleri yine aynı ise, kale balata kullanabilirsiniz.. Çok masraf çıkarmayım diyorsanız ve arkalar aşınmamış ise önce önleri değiştirip deneyin.. gerekli görürseniz arkaları da değiştirin.. ustam aracın freni kendi kendini sıkıyor... disk yamuk oldugu ıcınde fren sıkınca hıssettıyor el frenım boşalmıştı ustaya gıdıp ayarlarttım ondan sonra arkalar kendını sıkmaya basladı sadece arka sol teker.. 5 saat önce, Mustafa Tüfekçi yazdı: Araç dizelse disklerde et payı varsa temizletin. Zaten sıfır da taksaniz ilk sıcak soğuk farkında yamulacak. Agresif kullanmıyorsaniz yumuşak balata bakın diğer türlüsü zaten diske tecavüz ediyor. İşçilik çok büyük değil ama lastikcide 4 lastik sök taka bile 20 30 lira alıyorlar 50 100 arası iscilik esnafın insafinda. yumuşak balatayı nasıl anlarız ? Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek 3 Şubat 2017 Paylaş 3 Şubat 2017 Çağlar Bey'in dediği gibi arka teker fren merkezi de değişmesi gerekebilir.. Komple elden geçecek demekki.. Yorum bağlantısı
Baki Aburşu 10 Şubat 2017 Paylaş 10 Şubat 2017 On 2.02.2017 at 17:32, Ozer Oz yazdı: Açıkcası markalarını bılmıyorum 4 tanesi eğik mi onuda bılmıyorum, Araç önceleri fren yaptıgım zaman sallıyordu heryerını , sımdı fren yapmadanda sallanıyor 80 le gıtmek ezıyet halını aldı, sol arka teker kendı kendınede fren yapıyor ısınıyor herhalde o egıldı arka sıktıgına gore o sallanıyor dıye dusunuyorum, henuz ustaya gostermedım hangılerı egık dıye sadece parca fıyatı aldım , 4 ü dememın sebebı dıreksıyondan oturdugum koltuga kadar tıtretıyor herhalde onde o yuzden egık dedım Sol arka tekerdeki fren sıkması kaliper psitonu veya pimi paslanıp karıncalanmış ve geri salmadığı için sıkılı kalıyor olabilir. Kaliper sökülmeden anlaşılmaz. Yanlış hatırlamıyorsam disk değişiminde eğer arka kaliper pistonlarını özel aparatı olmayan bir yerde müdahale ettirirseniz zor kullandıkları için bozuyorlar. hatam yada eksiğim varsa formdaki abilerimiz ustalarımız yazarlar. kolay gelsin Yorum bağlantısı
Ozer Oz 11 Şubat 2017 Yazar Paylaş 11 Şubat 2017 13 saat önce, Baki Aburşu yazdı: Sol arka tekerdeki fren sıkması kaliper psitonu veya pimi paslanıp karıncalanmış ve geri salmadığı için sıkılı kalıyor olabilir. Kaliper sökülmeden anlaşılmaz. Yanlış hatırlamıyorsam disk değişiminde eğer arka kaliper pistonlarını özel aparatı olmayan bir yerde müdahale ettirirseniz zor kullandıkları için bozuyorlar. hatam yada eksiğim varsa formdaki abilerimiz ustalarımız yazarlar. kolay gelsin Cevap için teşekkür ederim .. sorun çözüldü BAŞINA GELEN OLURSA DİYEDE YAZAYIM Önce bir ford özel servisine gittim bana 600 + 100 işçilik ve fren halatı 2 tane 160 tl ye fren kaliperi yani merkezi ve halatları degıstırmesı gerektıgını mumkunu yok tamır olmayacagını soyledı sorun şuydu ,, fren merkezi paslanmıs tozlanmıs el frenını bırakmıyordu hala sıkılı vazıyette kalıyordu ... sistem mekanık olmasına ragmen yanı hıdrolık degıl birşey degıl yaglama vs ıle gecmez mı dıye sormama ragmen ısrarla asla tamırının olmadıgını komple degısmesı gerektıgını soyledı eyv... diyip çıktım dükkandan bir frenciye gittim ve durumu anlattım .. lifte alıp lastiği söküp fren merkezini yaglayıp temızledı tozunu aldı ve halatıda soktu biraz temizleyip yagladı pasını aldı bir iki ufak ayar yapıp yerine taktı ve 30 lira aldı hallettim.... çakal ustalara para kaptırmayın derim ... fren merkezi diyor ısrarla sistem hidrolik vs olsa ve dıreksıyon kutusu gıbı kapalı bır sıstem olsa mudahale edılemeyen .. derım ıcerden arızaladır felan hıdrolık sıkıısp bırakmıyodur degısır vs... oysa 2 tane sıradan yay gevşemiyor pastan kırden dıye... sıstemı komple degıselım dıyıp 900 lira.. istemek çakallıgın daniskası... 6 Yorum bağlantısı
Sedat Demircan 7 Şubat 2018 Paylaş 7 Şubat 2018 On 02.02.2017 at 22:25, Cemal Demirezen yazdı: Mk2 icin brembo dahil piyasadaki çoğu iyi diye bilinen disk markalarını denedim sonuç hüsran focustada aynı disk sorununu yaşamıştım. En iyisi 4-5 ay titremedi o kadar da sıcakken su değmemesine dikkat ettiğim halde şayet şans değilse geçen sene tavsiye üzerine wod marka taktırdım gayet memnunum tavsiye ederim ucuz, yerli malı ve kullandığım en iyi disk yavuzsan diye de bilinir. mondeo mk2 için mi denemediğiniz marka kalmadı hayret? kaç aydır mk2 kullanıyorum hiç bi titreme yok fren yaparken ve kışlıkları takarken baktım da aracın ilk diskleri üstünde bence çünki ford marka disk vardı... Yorum bağlantısı
Recommended Posts