İçeriğe Yönlendir

Mondeo Mk2 - 2.0 Yag ve Su Kaçağı

Selim Karagöl

Recommended Posts

Münir Nurettin Taşova
32 dakika önce, Selim Karagöl yazdı:

Az önce baktim radyatörün altında boydan boya plastik bir koruma var o su diye bahsettim akıntı orada birikip park edince oradan dökülüyor yağda karışmış gibi korumanın sağ tarafı yağlı ve nemli duruyor iken sol tarafı kuru usta baksın bakalim. Aslında elimden gelecek birşey gibi duruyor ama zaten triger amortisör için götüreceğim onuda aradan çıkarsinlar tek problemim güven bakalım neler çıkaracak fiyatı abartirsa yaptirmam. Arastirim biraz daha onerilerinizi değerlendirim tesekkur ederim.

O bölgede ki yağ, radyatöre giren şanzıman yağı olabilir. Aman dikkat!

Yorum bağlantısı
Uğur Kaya

mk3 için söylüyorum bobinin altında kalan su dağıtıcı diye bir parça var

bizimki oradan kaçırıyor du değiştik o parçaya da  bakmak lazım 

Yorum bağlantısı
Cemal Demirezen

Bahsettiğiniz durumda radyatöre çok dikkat edilmesi lazım, radyatörün bir kısmı suyu soğuturken bir kısmı şanzıman yağını soğutuyor bunların birbirine karışması çok ciddi masraf açabilir. Radyatör ömrünü tamamlamış ise yenisi ile değiştirin marka olarak behr tavsiye ederim kalitesiz yerli ve çin mallarından uzak durun.

Yorum bağlantısı
Şahin Topaloğlu

Selim bey araçta yaptıracağınız işlemleri bir kağıda yazın ve bir kaç yerden işçilik fiyatı alın. Kafanız daha rahat olur.

Radyatör ü temizlerseniz de kurtara bilirsiniz. Radyatörün şanzıman yağını soğutan haznesini aseton ile temizleyin tertemiz olur. Diğer bölümleri ise radyatör temizleme sıvısı ile temizler seniz sorun kalacağını sanmıyorum. 

Yorum bağlantısı
Selim Karagöl

Şanzıman yağını anlattiginiz şartlarda kontrol ettim. Resimdeki cubugun taralı alanının orta kısmından az bişey üstünde idi yağ seviyesi bu seviye galiba normal diye düşündüm ama sizede sormak istedim.

Telefondan yazdigim için fotodakini isaretleyemedim. 

http://Wg5L7Q.jpg

Yorum bağlantısı
Mehmet Çelebi
2 saat önce, Selim Karagöl yazdı:

Şanzıman yağını anlattiginiz şartlarda kontrol ettim. Resimdeki cubugun taralı alanının orta kısmından az bişey üstünde idi yağ seviyesi bu seviye galiba normal diye düşündüm ama sizede sormak istedim.

Telefondan yazdigim için fotodakini isaretleyemedim. 

http://Wg5L7Q.jpg

Normal orda olması gerek

Yorum bağlantısı
Selim Karagöl

Arabayi yarın tamirciye bırakacağım. 300 TL işçilik alacak.

Ön amortisörler

Triger set

Rot

Salıncak

Ön balatalar

Az once suyu azaldığı için antifriz ekledim. Ve kivaminin yağ ile karışmış su gibi olduğunu fark ettim. Yani radyatorde suyla yağın karışmış olduğunu düşündüren o kaçağın aslında direk daha önce komple antifriz ile degistirdigim radyator suyu olduğu kanısına kapıldım. Umarım öyledir. Daha fazla masrafı kaldıracak durumum su an yok :)

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...