İçeriğe Yönlendir

Focus 2.5 - Ledleniyoruz

Osman Ünal2

Recommended Posts

Ömer Türkşanlı
halojen merceğe led takmak iyi performs veriyormu vermiyormu biriniz işe yaramaz biriniz çok iyi olur demişsiniz [emoji3] 

gerçekten iyiyse ona göre pozisyon alalım[emoji4]

Led mercekte Murat SAĞDAŞ video izlemişti. Merceğe led deneyip duvar çekimi yapmıştı, gayet sağlıksız idi. Halojen merceğe xenon bazı otolarda fabrikasyon var ama genelde tavsiye edilmiyor. Kişisel tercihler etken bu işlerde ben bixenon taraftarıyım
Yorum bağlantısı
halojen merceğe led takmak iyi performs veriyormu vermiyormu biriniz işe yaramaz biriniz çok iyi olur demişsiniz [emoji3] 

gerçekten iyiyse ona göre pozisyon alalım[emoji4]

Ali fluence nin merceği sök tak ile direk bixenon oluyordu yanılmıyorsam hatta forumda bi arkadaş yapmıştı diye hatırlıyorum. Ama uğraşmam dersen uzunlar için Led kisalar içinde kaliteli bi xenon kit takabilirsin. Ben şuan öyle kullanıyorum gayet de memnunum. Yukarda ki resimden aydınlatma yi görebilirsin
Yorum bağlantısı
Ali Gök
6 saat önce, Samet Daz yazdı:

Ali fluence nin merceği sök tak ile direk bixenon oluyordu yanılmıyorsam hatta forumda bi arkadaş yapmıştı diye hatırlıyorum. Ama uğraşmam dersen uzunlar için Led kisalar içinde kaliteli bi xenon kit takabilirsin. Ben şuan öyle kullanıyorum gayet de memnunum. Yukarda ki resimden aydınlatma yi görebilirsin

uzunlara led aldım gelir bir kaç güne

kısa içinde osram aldım onlar bozulunca led oluyorsa led alıyim diye düşündüm bixenon kit dediğin komple set halindemi balast vs 

Yorum bağlantısı
2 saat önce, Ali Gök yazdı:

uzunlara led aldım gelir bir kaç güne

kısa içinde osram aldım onlar bozulunca led oluyorsa led alıyim diye düşündüm bixenon kit dediğin komple set halindemi balast vs 

xenon set dedim. bixenon ıcın mercek vs değişecek. iyi marka xenon set al nasılsa mercek var göz almaz ;) 

Yorum bağlantısı
Ömer Türkşanlı
xenon set dedim. bixenon ıcın mercek vs değişecek. iyi marka xenon set al nasılsa mercek var göz almaz [emoji6] 

Tek sıkıntı merceğin yanması ya da kararması. Malum halojen ampül ile xenon ampül ısıları farklı. Halojen mercek xenon ampülde yanıyor bu bir gerçek 1 yılda 2 yılda nasip artık. Keza yaptırdığım bixenon mercek dönüşümde bile sonradan bixenonların yandığına şahit oldum
Yorum bağlantısı
(düzenlendi)
26 dakika önce, Ömer Türkşanlı yazdı:

Tek sıkıntı merceğin yanması ya da kararması. Malum halojen ampül ile xenon ampül ısıları farklı. Halojen mercek xenon ampülde yanıyor bu bir gerçek 1 yılda 2 yılda nasip artık. Keza yaptırdığım bixenon mercek dönüşümde bile sonradan bixenonların yandığına şahit oldum

Bununla ilgili çok tartışma oldu hatta benim merceklerin içinin şuan simsiyah olacagı(ki 4 yıldır kullanıyorum..)konuşuldu resımlerı de çektim attık birazdan buraya da koyarım merceklerin durumunu. 

6abe5091b034be836b1403f996bb81be.jpg

823b3578e108e9eb87115d56bd1d320e.jpg

tarihinde Samet Daz tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
  • 2 yıl sonra...
Burhan BAYRAKCI

Merhabalar. Konu ile ilgili değil ama sizlere bir şey danışmak isityorum. Aracımı yeni aldım henüz 3 haftalık. Focus 2.5 Titanıum X. aracımda far anahtarı ''0'' konumunda da olsa manuel ya da auto modda bile olsa sürekli göstergede farların açık olduğunu belirten yeşil sembol yanıyor. Ayrıca yol bilgisayarında ara ara aracımda '' uyarlamalı ön far arızası '' diye mesaj çıkıyor ve aracı stop edip yeniden çalıştırınca bu uyarı gidiyor. Bahseetiğim sorunlarda yardımcı olabilirseniz çok sevinirim.

Yorum bağlantısı
Yusuf Berke
Burhan BAYRAKCI yazdı:

Merhabalar. Konu ile ilgili değil ama sizlere bir şey danışmak isityorum. Aracımı yeni aldım henüz 3 haftalık. Focus 2.5 Titanıum X. aracımda far anahtarı ''0'' konumunda da olsa manuel ya da auto modda bile olsa sürekli göstergede farların açık olduğunu belirten yeşil sembol yanıyor. Ayrıca yol bilgisayarında ara ara aracımda '' uyarlamalı ön far arızası '' diye mesaj çıkıyor ve aracı stop edip yeniden çalıştırınca bu uyarı gidiyor. Bahseetiğim sorunlarda yardımcı olabilirseniz çok sevinirim.

Far anahtarında bir arıza olabilir sanki.

Yorum bağlantısı
Burhan BAYRAKCI
Servet Aydın yazdı:

Farlar orjinal mi? 

Orijinal. Araç Titanıum X

Yusuf Berke yazdı:

Far anahtarında bir arıza olabilir sanki.

O durumu oto elektrikçi de söyledi. Peki uyarlamalı far ikazı nerden kaynaklanıyor olabilir? 

Burhan BAYRAKCI yazdı:

Orijinal. Araç Titanıum X

O durumu oto elektrikçi de söyledi. Peki uyarlamalı far ikazı nerden kaynaklanıyor olabilir? 

Bir de şöyle bir durum var. Bendem önceki sahipleri araca sonradan gündüz ledi ilave etmiş ön sislerin üstüne. Bir de kagaj içerisinde led uygulaması var.

Servet Aydın yazdı:

Farlar orjinal mi? 

Orijinal. Araç Titanıum X. Bir de şöyle bir durum var. Bendem önceki sahipleri araca sonradan gündüz ledi ilave etmiş ön sislerin üstüne. Bir de kagaj içerisinde led uygulaması var.

Yorum bağlantısı
Servet Aydın

Gündüz farı nerden alındı bakılmalı. Ön cam değişti ise far sensörü hatası olmasın? 

Yorum bağlantısı
Burhan BAYRAKCI
Servet Aydın yazdı:

Gündüz farı nerden alındı bakılmalı. Ön cam değişti ise far sensörü hatası olmasın? 

Yok hocam aracı alırken expere soktum, camları da sordum değişme var mı diye yok dediler. Camların üstündeki üretim tarihleri de  aracın modeliyle uyuyor. Ben esasında farın sürekli açık kaldığı uyarısını umursamıyorum da 10-15 günde bir çıkan uyarlamalı ön far arızası uyarısına  takılıyorum. Onu bir çözebilsem sıkıntım son bulacak. Çok komik bir şekilde kontağı açıp kapaptınca uyarı gidiyor ve 10-15 günde anca çıkıyor.

Yorum bağlantısı
Burhan BAYRAKCI
Servet Aydın yazdı:

Titanyum x farlar adaptif mi yoksa bi xenon mu? 

Adaptif. Düreksiyonla birlikte dönüyor.

Yorum bağlantısı
Burhan BAYRAKCI
Servet Aydın yazdı:

Bir sıkıntı yok adapfit farda? Xenon veya led ampül yok farda? 

Yok gibi dönüyor ama heralde sola tam dönmüyor. Sarı ampul var herhangi bir oynama yok

Yorum bağlantısı
Burhan BAYRAKCI
Servet Aydın yazdı:

Açısal hata olabilir o zaman. 

Nasıl çözebilirz konuyu sizce. Valla yetkili servise gidiğ elim boş dönüp bi de bi dünya para ödemek istemiyorum. Aracı da sevdim sırf bu yüzden satmak da istemiyorum. Doğru düzgün işini yapan insan çok az kaldı maalesef. Geçen oto elektirkçiye gittim önce çözerim dedi sorunu sonra far anahtarı değişicek yok far modülüne bakılacak bilmem ne dedi. Çok güvenemedim. Bahsettiği şeyler en az 1000 TL masraf. Bir de sorun çöüzülür mü garanti de yok maalesef.

Yorum bağlantısı
Servet Aydın

Basit olandan başlamak gerek. Sağa sola dönüş açıklarına bakılacak farların. Sola dönüş az dediniz, sağa dönüş ile kıyas yapılacak. Hakikaten sola dönüş açısı az ise ıds olan bir servis ile ama yetkili ama özel, kalibrasyon yapılacak. Hata filan varsa tam teşhis olur hemde. 

Yorum bağlantısı
Burhan BAYRAKCI
(düzenlendi)
Servet Aydın yazdı:

Basit olandan başlamak gerek. Sağa sola dönüş açıklarına bakılacak farların. Sola dönüş az dediniz, sağa dönüş ile kıyas yapılacak. Hakikaten sola dönüş açısı az ise ıds olan bir servis ile ama yetkili ama özel, kalibrasyon yapılacak. Hata filan varsa tam teşhis olur hemde. 

Anladım hocam. Çok teşekkür ederim yardımınz için. Bakalım bir yetkili servise uğrayayım ama far falan değişecek der onlar direkt. Sorunum da çözülmez diye korkuyorum

Burhan BAYRAKCI yazdı:

Anladım hocam. Çok teşekkür ederim yardımınz için. Bakalım bir yetkili servise uğrayayım ama far falan değişecek der onlar direkt. Sorunum da çözülmez diye korkuyorum

bir de hocam şu ıds dediğiniz sistem nedir her serviste bulunur mu acaba. Ankarada yaşıyorum. Bu konuda tanıdığınız önerebileceğiniz yer var mıdır acaba?

tarihinde Burhan BAYRAKCI tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Servet Aydın

Far değil de, içindeki adaptif mercek değişir. Ama birde şu husus var. İlgili farları söküp bi xenon far takan çok arkadaşım oldu. Hiçbiri bu hatadan bahsetmedi. Hani konuştukça bilgiler tazeleniyor, acaba far değişimi ile birşeyler kapatılıyor muydu hatırlamıyorum. Az biraz bekle. Arabaların ciğerini bilenler de yazıp çizsin. Ben araçları tanımam, sistemlerin mantığını bilirim sadece 

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Burhan BAYRAKCI
Servet Aydın yazdı:

Far değil de, içindeki adaptif mercek değişir. Ama birde şu husus var. İlgili farları söküp bi xenon far takan çok arkadaşım oldu. Hiçbiri bu hatadan bahsetmedi. Hani konuştukça bilgiler tazeleniyor, acaba far değişimi ile birşeyler kapatılıyor muydu hatırlamıyorum. Az biraz bekle. Arabaların ciğerini bilenler de yazıp çizsin. Ben araçları tanımam, sistemlerin mantığını bilirim sadece 

Anladım hocam teşekkür ederim. İnşallah bi yazan arkadaş çıkar :)

Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur
Burhan BAYRAKCI yazdı:

bu konuyu hatırlıyor giyim?

Servet Aydın yazdı:

adaptif farına mercek takan olmadı sanırım onlarda ilave 2 kobalo daha geliyor fara

Yorum bağlantısı
Servet Aydın
Çağlar Bayur yazdı:

adaptif farına mercek takan olmadı sanırım onlarda ilave 2 kobalo daha geliyor fara

Yapıldı ama hangisine hatırımda değil. İlker Kemal olabilir. İkinci kablolar sağ sol servo motor içindi. Merceğin içinde garip şekilde referans noktası yoktu ama 

Yorum bağlantısı
Burhan BAYRAKCI
Çağlar Bayur yazdı:

Benim far dönüyor hocam. Kavanoz gibi yuvarlak bir şey var farın ortasında. Kusura bakmayın tam ayrımının bilmiyorum. mercekli adaptif olayının :)

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...