İçeriğe Yönlendir

Focus 2 - Hava filtresi yağ birikmesi.

İlkay Eken

Recommended Posts

İlkay Eken

Merhaba arkadaşla geçen hafta 195 bin kmde focus 90 hp 2006 model trend focus alarak aranıza katıldım sorunum yağ filtresi girişinde yağ var bunu nden yapr arkadaşlar aynı sorunla karışasan varmı aranızda.

GT-I9190 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Yorum bağlantısı
Ahmet Taşkın

Hava filitresine yağ geliyorsa motor üflüyordur. turbonun hava emişinden yağ geliyordur. İyi bir haber değil. Yok yağ filitresinde yağ varsa söker takarken akan yağ ya da düzgün takılmayan filitredir.

İki durumu da yanıtladım. :)

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Saim Ulaş Yılmaz
1 dakika önce, Ahmet Taşkın yazdı:

Hava filitresine yağ geliyorsa motor üflüyordur. turbonun hava emişinden yağ geliyordur. İyi bir haber değil. Yok yağ filitresinde yağ varsa söker takarken akan yağ ya da düzgün takılmayan filitredir.

İki durumu da yanıtladım. :)

Umarım 2 numaradır.

Yorum bağlantısı

Hava filtre girişine gelen yağ karter havalandırma kaynaklı diye biliyorum. Herhangi bir sıkıntıya delalet olduğunu hiç duymadım. 

Yorum bağlantısı
Ahmet Taşkın
17 dakika önce, İlkay Başaran yazdı:

Hava filtre girişine gelen yağ karter havalandırma kaynaklı diye biliyorum. Herhangi bir sıkıntıya delalet olduğunu hiç duymadım. 

Külbürtörden o kadar yağlı hava gelmesi bence normal değil :) 

Yorum bağlantısı
Osman Ünal2

Karter havalandırma borusundan çok ıslatmayacak şekilde yağ gelebilir. Bir nevi terleme gibi olur.

Yorum bağlantısı
İlkay Eken

Pardon yanlış yazmışım hava filtresi olacak pek bi üfleme yok usta yağ buharı bu dedi ama beni rahatsız etti görüntü intercoolere kadar yağ basıyor bide turbo milinde boşluk da var.

Yorum bağlantısı
Emre Şimşek
43 dakika önce, İlkay Eken yazdı:

Pardon yanlış yazmışım hava filtresi olacak pek bi üfleme yok usta yağ buharı bu dedi ama beni rahatsız etti görüntü intercoolere kadar yağ basıyor bide turbo milinde boşluk da var.

İlkay Bey lütfen tapatalk imzanızı kapatınız.

Yorum bağlantısı
Mehmet Sezgin

motor ve hava filtresi arasına oil catch tank denen bir sistem takabilirseniz bu sorundan kurtulursunuz

yaklaşık 2-3 ay önce aracıma bu uygulamayı yaptım ve gayet güzel bir sonuç aldım

internette oil catch tank diye arattırırsanız ne demek istediğim daha iyi anlaşılacaktır.

Yorum bağlantısı
Mehmet Sezgin

turbo yatağında sorun yoksa yağ kaçırma yapmaz

turbonun alt ve üstünde yağlama hortum giriş ve çıkışları mevcut

turbo yatağında sorun yoksa oradan kolay kolay yağ gelmez geliyorsa da araç çalışırken egzostan o yağı atar

eğer çok yağ yakma olursa motor yağında da gözle görülür bir azalma olur

bu yazdıklarım turbo ile alakalı olan kısmı

eğer motordan kaynaklı yağ yakma varsa o ayrı bir konu

Yorum bağlantısı
İlkay Eken

Turbo ya baktım milde boşluk ve kanatlarda yamukluk var

Yorum bağlantısı
Mehmet Sezgin

resim çekip gönderme imkanınız varsa bir bakalım

normalde turbonun kendi kanatların da orjinal olarak kıvrımlar vardır

isterseniz gt1544 v modelini internette aratıp bir bakın pervane kanatlarını inceleyin

Yorum bağlantısı
İlkay Eken

Kanatlar yamuk birde geçen yağ değişimi yaptım 4.5 lt yağ koydular mobil 5000 5 30 çubuğu soğuk iken çektim baktım max yazısının baya bi üstünde acaba fazla yağı mı atıyor.

Yorum bağlantısı
Mehmet Sezgin

fazla yağ aracı çok sıkıştırdığınız zaman genelde motor keçelerinden atar

fazla yağı boşaltın 4 liltre olması gerekir.

turbo pervaneleri yamuk ise bir kontrol ettirin

gerekirse turbo tamir takımı mevcut parçalarını değiştirin

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...