İçeriğe Yönlendir

Kısa Boylular İçin Araç Tavsiyesi?

Bekir Çelik

Recommended Posts

Bekir Çelik

Merhaba arkadaşlar. Eşimin direksiyonunu ilerletmesi için 5 kapı hatchback manuel vites bir araba almak düşüncesindeyim. Boyu 1.52.

Bu sebeple görüş pozisyonu iyi, dolayısıyla oturuş pozisyonu yüksek araç tavsiyeleriniz neler olur acaba?

Bir de, debriyajı yukardan kavrayan bir araç mı olmalı sizce? Palio'ların debriyajı o şekilde mi? Ya da Chevrolet Aveo, Hyundai Getz vs?

Şimdiden teşekkür ederim.

Yorum bağlantısı
Tuna İşgören
9 dakika önce, Bekir Çelik yazdı:

Merhaba arkadaşlar. Eşimin direksiyonunu ilerletmesi için 5 kapı hatchback manuel vites bir araba almak düşüncesindeyim. Boyu 1.52.

Bu sebeple görüş pozisyonu iyi, dolayısıyla oturuş pozisyonu yüksek araç tavsiyeleriniz neler olur acaba?

Bir de, debriyajı yukardan kavrayan bir araç mı olmalı sizce? Palio'ların debriyajı o şekilde mi? Ya da Chevrolet Aveo, Hyundai Getz vs?

Şimdiden teşekkür ederim.

Oturuş pozisyonuyla birlikte koltukta yükseklik ayarı olmasına dikkat edin

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Bekir Çelik
8 dakika önce, Evren Erakçora yazdı:

Getz sürüşü çok kolay bir araba

Görüş nefis

Evren hocam, Getz'de debriyajın yukardan kavramasına gerek var mı acaba? Yoksa bu boydaki bir kişi Getz'de zorluk yaşamaz mı? Bazen eşim için debriyajın sonuna kadar basılması gerektiği durumlarda sıkıntı oluyor da.

Yorum bağlantısı
Evren Erakçora

Dizel Getzi istese de stop ettiremez. Park sensörü ile rahat kullanır, boyu da sadece 3.8 m civarı

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Bekir Çelik
2 dakika önce, Tuna İşgören yazdı:

Oturuş pozisyonuyla birlikte koltukta yükseklik ayarı olmasına dikkat edin

Koltuğu yükseltince de debriyaj aşağıdan kavrıyorsa, bu kez ayak yetişmeyebilir mi acaba? Kötü bir ikilem sanki. Teşekkür ederim, onu da araştıralım.

2 dakika önce, Evren Erakçora yazdı:

Dizel Getzi istese de stop ettiremez. Park sensörü ile rahat kullanır, boyu da sadece 3.8 m civarı

Hocam, stop ettirmeden ziyade vites geçişlerini düşünüyorum aslında. :) Debriyaj yukardan mı kavrıyor Getz'de acaba?

Yorum bağlantısı
Evren Erakçora

Evet aşındikca yukarıda kavrıyor, asinmayan Getz de yoktur zaten.,

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Emre Şimşek

Suzuki Maruti

Daewoo Tico

Bunlar da benim favorilerim. Eşimi ikna edebilsem ikinci araç olarak alacağım.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Bekir Çelik
25 dakika önce, Emre Şimşek yazdı:

Suzuki Maruti

Daewoo Tico

Bunlar da benim favorilerim. Eşimi ikna edebilsem ikinci araç olarak alacağım.

Ben Palio, Getz, Yaris, Micra, Aveo, Atos gibi araçlara bakıyorum. Bunları da bir inceleyeyim.

12 dakika önce, Serkan Aktay yazdı:

Otomatik baksanız ? :unsure2:

Hocam, "manueli öğrensin de, yine isterse otomatik alırız" diye düşünüyorum. Araç bulamazsak son çare sizin dediğiniz gibi yapacağız. :)

Yorum bağlantısı
Musa Değerli

Eşim de aynı boyda hemen hemen.Aurisde öğrendi transporteri kullanmaya bayıldı.Yükseklik ayarlı koltuk ve direksiyon var ise her aracı kullanır bence

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Bekir Çelik

Peki benim hâlihazırda Cmax alma planım var nasipse. Onda da öğrenebilir mi? Başangıç için zor/ağır bir araç mı olur sizce?

Yorum bağlantısı
Musa Değerli
Peki benim hâlihazırda Cmax alma planım var nasipse. Onda da öğrenebilir mi? Başangıç için zor/ağır bir araç mı olur sizce?

Araba arabadır.1 metre uzun 1 metre kısa o kadar bütün fark
  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Mustafa Arıkan

Görüş için bir şey diyemem ama boyu dert etmeyin bence. Koltuk yükseklik ayarı ve direksiyon yükseklik ve derinlik ayarı aldığınız araçta daha önemli.

Bir engelli abimiz var; boyu çok kısa sanırım 1.30 civarı. W211 kasa Mercedes'e biniyor senelerce. 

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Murat Atagenç

Koltuk yükseklik ayarı olduğu sürece her aracıda kullanabilir. Hatta bahsettiğiniz araçlarda bu özellik yok, o araçlardan daha da rahat kullanır.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Adnan Çakır

Büyük araba da öğrenirse küçük aracı beğenmez sonra, bence normal bir araç ve azimli bir çalışmayla her iş başarılır

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Bekir Çelik

Teşekkür ederim tavsiyeleriniz için. Şu an koltuk yükseklik ayarı olan HB araçları inceliyorum. Seçenekleri azaltınca tekrar değerli düşüncelerinizi almak isterim.

Saygılar.

Yorum bağlantısı
Rıdvan Ergün
On Monday, February 27, 2017 at 21:36, Serkan Aktay yazdı:

Otomatik baksanız ? :unsure2:

On Monday, February 27, 2017 at 21:51, Bekir Çelik yazdı:

Hocam, "manueli öğrensin de, yine isterse otomatik alırız" diye düşünüyorum. Araç bulamazsak son çare sizin dediğiniz gibi yapacağız. :)

Bir kaç sene sonra manuel vites araç satışı belki de hiç kalmayacak. Hanımefendiyi öğrensin diye hiç zorlamayın. Hem (Allah korusun) manuel vitesli araçta hakimiyette zorlanıp dikkatinin dağılması kaza riskini arttırıcı bir faktör.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
İsmail Avcı

Fusion ,fiat 500 butceye gore

Yorum bağlantısı
Hüseyin Sönmez

Sanırım sizin kriterlerinize en iyi Fusion uyar, debriyaj yukardadır, görüş çok iyi yerden yüksek ama koltuk küçük, türür vs sağlam.

Ayrıca otomatik vites acemiler için çok riskli bence.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...