İçeriğe Yönlendir

Mondeo 3 - Uzun Fara Led Ampül

Ozer Oz

Recommended Posts

http://i.hizliresim.com/aLjNqd.jpg

Bu resimde görünen ledi ampulu alacagım .. sanırım bızım farlar h1.... ancak bu tum h1 ampul ve soketler standart mı yanı uyumsuzluk sorunu cıkar mı farda 

birde bizim araçlarda led olmuyormuş sanırım nasıl bir arıza verir ?  araca led takıp yanan audi biliyorum ne gıbı sorun cıkartır ?

Yorum bağlantısı
Metin Akbal

Ustadim yanan Audi biliyorum deyipte hala bunun pesinde kosmakta biraz garip degil mi?

Fara oturmama, arka kapakta kesilme ihtimali cok yuksek. Alip kullandiktan kisa bir sure sonra sokturenlerle dolu 2. el ilanlari. Selektor icin etkili ama aydinlatma performansi bence zayif. Bunun yerine araciniz MKIII sanirim bixenon mercek donusumu yaptirabilirsiniz.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Misafir

Led takıp araç yandıysa bunun 1'inci sebebi başta sağma yapılan montaj ile ilgilidir. Soket kısmı kısa devre yapmaya müsait izole edilmeden yapılırsa elbette sıkıntı çıkartır. Audi'nin led yüzünden yanması çok düşük bir ihtimal. En kötü kısa devre olsa dahi sigorta yanar bir daha enerji gelmez. İşçilik çok önemli. :good1:

Yorum bağlantısı
Serkan Toker

Vw grubu elektrik tesisatı ile oynamaya pek müsait değil diyorlar. Mk3 Mondeoya ben taktım led h1 ampül. Aydınlatması Metin arkadaşımızın dediği gibi berbat. Ancak 2 km. den selektörü fark edilir. Ampülü çıkar bunu tak olmuyor, far içinde ampül yuvası biraz dar geliyor işlem gerekti benim taktığımda.. Yani ampülün geçtiği yeri genişletmeniz gerekebilir.

Yorum bağlantısı
Saim Ulaş Yılmaz

MK4 mondeoda kullanıyorum. Farlar bi xenon olduğu için selektörde iyi görünmüyordu. Halajenler yavaş yanarken bi xenon hızlı kalıyordu.

Uzunlara Led taktım. Şimdi aynı anda tepki veriyorlar. Selektör açısından başarılı, aydınlatma açısından kötü. Ben bi xenon uzunundan kurtarıyorum. Aydınlatma amacıyla kullanılacaksa tavsiye etmem.

Ampulün girdiği noktayı far sökülerek genişlettim. Dikkat isteyen bir uygulama yoksa far aynası çatlayabilir.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur

Her h1 yuvası lede ufak gelir normaldir. Ufak bir genişletme işlemi ile takılır.

Yorum bağlantısı
Misafir

Bunların püsküllü olanlarından alın onlar daha az yer kaplar.

forumda bir kaç yerde konusu olması lazım...

Yorum bağlantısı
Ali Cihangiroğlu
(düzenlendi)

Daha öncede dediğim gibi, en güçlüsünü kullanan biri olarak yazıyorum, tekrardan, led ampül, ne takarsan tak hiiiç farketmez, bozulucak-asla ve asla bi-xenon mercekte xenon gücüne çıkamayacak, bi-xenon mercekte aydınlatma 360 derece ışık yayan led değilse gölgeli ve kayıplı olacak, normal farda kullanıldığında eh işte bir aydınlatması olacak, yine asla ister uzunu ayrı olan farda uzunda kullan ister mercekte farketmez, uzunlar xenon gibi patlamayacak (öyle sanarsınız) ve aydınlatmayacak, boşa uğraşmayın, heleki uzun yol yapan biriyseniz size el feneri gibi gelecek, heleki xenon kullanıp buna geçtiyseniz, kullandıkça nefret edeceksiniz ve sonunda benim gibi sökeceksiniz tabii öncesi bozulmuş olacak büyük ihtimal :)

Sonuç: led= şimdilik tırt 

led ne şartlarda olmalı? Araç orjinalde led farla geldiyse, ancak bu durumda işe yarar, böyle araçta led sistemide sadece basit bir ampülden ibaret değil gördüğüm kadarıyla, ki led farlar anca adam gibi oldu, ilk çıkan Seat Leon led farlarları bile sıkıntılıydı, yetersiz aydınlatma sorunu vardı, siz düşünün gerisini, ille alacaksanız şehir içi kullanımda kullanın, anca kurtarır zaten.

tarihinde Ali Cihangiroğlu tarafından düzenlendi
  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Sani Gerşon
Bir saat önce, Çağlar Bayur yazdı:

Her h1 yuvası lede ufak gelir normaldir. Ufak bir genişletme işlemi ile takılır.

Öhm, ford için konuşuyorsun sanırım :D

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur

H1 ampul kilidi ve genişliği standardır. Standart Premium üretimlerin hepsi aynı.

Yorum bağlantısı
Sani Gerşon
4 dakika önce, Çağlar Bayur yazdı:

H1 ampul kilidi ve genişliği standardır. Standart Premium üretimlerin hepsi aynı.

Kilide laf yok. Girdiği yuva önemli. Benim farlara lak diye oturtuldu, kapakta sıkıntısız kapandı :)

@Osman Dumanlı sağolsun :)

Yorum bağlantısı
Mehmet Ali Karakaya

Focusa püsküllü almıştım montajı çok rahat olmuştu, mondeoya da püsküllü sipariş verdim bakalım nasıl olacak.

Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur
Kilide laf yok. Girdiği yuva önemli. Benim farlara lak diye oturtuldu, kapakta sıkıntısız kapandı [emoji4]
[mention=9601]Osman Dumanlı[/mention] sağolsun [emoji4]

Standart üretim dedik.. Hem sen göremeden belki de matkabı girmiştir
Yorum bağlantısı
Sani Gerşon
54 dakika önce, Çağlar Bayur yazdı:

Standart üretim dedik.. Hem sen göremeden belki de matkabı girmiştir

Yok yahu, gözümün önünde taktı sağolsun :D

Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek

Bunu Alın yada bu boyda bişey alın.. 

Ampul boyu 8 santimi geçmesin, geçerse arka kapak zorlayacak..

Zaten her halukarda farın biri arka sokete denk gelecek ve soketi 1 santim dışa almak gerekecek.

Yorum bağlantısı
Murat Öngür

Bu ampuller çok çok iyi yeterki aracınıza uygun olanı bulun. Ben baya araştırdım ve çok zor da olsa ( yapıştırarak da olsa montaj yaptım ) çok memnunum.

aracınızda mercek yok ise direk h7 alıp ampul montaj yapar gibi yaparsınız çok basit ama aldığınız ampul arkası fanlı olsun ki daha iyi soğutabilsin.

ben size şu ampulü tavsiye edeyim hem lümel sayısı fazla ve ışığı zenondan 2 gömlek üstün tabi son karar sizin.

http://urun.n11.com/ampul/inwells-led-xenon-h7-kucuk-kasa-8000-lm-max-isik-6500k-P138130255

Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur
7 dakika önce, Murat Öngür yazdı:

Bu ampuller çok çok iyi yeterki aracınıza uygun olanı bulun. Ben baya araştırdım ve çok zor da olsa ( yapıştırarak da olsa montaj yaptım ) çok memnunum.

aracınızda mercek yok ise direk h7 alıp ampul montaj yapar gibi yaparsınız çok basit ama aldığınız ampul arkası fanlı olsun ki daha iyi soğutabilsin.

ben size şu ampulü tavsiye edeyim hem lümel sayısı fazla ve ışığı zenondan 2 gömlek üstün tabi son karar sizin.

http://urun.n11.com/ampul/inwells-led-xenon-h7-kucuk-kasa-8000-lm-max-isik-6500k-P138130255

çinden de ucuz hem de hazır rafta ürün :nazar:

Yorum bağlantısı
Sani Gerşon
51 dakika önce, Mehmet Ozyurek yazdı:

Bunu Alın yada bu boyda bişey alın.. 

Ampul boyu 8 santimi geçmesin, geçerse arka kapak zorlayacak..

Zaten her halukarda farın biri arka sokete denk gelecek ve soketi 1 santim dışa almak gerekecek.

Püsküllü olanlardan niye önermiyorsun abi?

Yorum bağlantısı
Murat Öngür
23 dakika önce, Çağlar Bayur yazdı:

hem de her türlü arkasındalar ürünlerinin garantili 

Yorum bağlantısı
Murat Öngür

benim paylaştığım ampuller 8.5 cm tam boy ampul ucu hariç 4.5 cm

Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek
36 dakika önce, Çağlar Bayur yazdı:

Ama aynı teknoloji değil :)  Bu cob led.. 

Yorum bağlantısı
Murat Öngür
31 dakika önce, Mehmet Ozyurek yazdı:

Ama aynı teknoloji değil :)  Bu cob led.. 

Işık kalitesi çok iyi abi 800 Lm 

Yorum bağlantısı
Ozer Oz

ama benım ampul h1 ? h7 yi  nasıl oturtucaz ıcerı  toplam boyu 8 cm gecmeyen bakıcaz sanırım yuvaya uyması ıcın 

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...