İçeriğe Yönlendir

C Max 1 - Isıtma Buji Değişimi

Sinan Kaya

Recommended Posts

Sinan Kaya

Merhaba arkadaşlar yakın zamanda yine egr aldım aldim yan sanayi söktügüm zaman kontrol etmesi kolay olur diyerek ısıtma bujilerine de bakiyim dedim fırsat olmadı zaten egr de sorunlu çıktı sağolsun satici yenisini gönderdi.

Dün öğleden sonra sökmeye karar verdim yenisı gelince sökmüsken zamanım da vardı ısıtma bujilerine bakiyim dedim kolaydan başladım.ilk buji hüsran gidik ikinci sağlam üç ile dördüncü çok ters dar bi alanda kablosunu çıkarip kontrolu bile zorla yaptım ve üçüncü de gidik çıktı Dört üncü sağlam yakınlarda bi parcacidan sordum tanesi 20 Euro NGK marka internetten baktım fordun 4 tanesi 45 euro artık arabayi öyle bıraktım dün akşam yakında bulursam alır takarım dedim.

Şansa bulamadik tabi artık bende sağlam olan iki taneyi sökmesi zor olan yere bozuklari da kolay yere takip topladim.

Ne zaman bozulduğu hakkında hiç bir fikrim yok burda hava -10 kadar düştüğünde hiç sorunsuz calisiyordu o kadar değil ama hava lar halla soğuk  sorun yok yeni egr mizde şükür calıştı resimleri en yakın zaman da ekleyeceğim.Yeni bujilerde gelince haftaya artık degistirecegim.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
İsmet Keçik

Merhabalar geçmiş olsun sizin yerinizde olsam sökmüşken yinede yenisi ile değişirdim sonuçta eski buji. Tekrar sökmesi zor olabilir. Doğru sonuçta havalar zaten ısınıyor fakat benim başıma gelmişti hemde daha geçen ay paylaşmıştım 4 üde gitmişti sökerken hepsi ucundan kırıldı Allah tan ustam sağlam bir şekilde çıkarttı.

Yorum bağlantısı
Mehmet Sezgin

bir sonraki aşamalarda fotoğrafta istiyoruz

çalışmalar boşa gitmesin:)

Yorum bağlantısı
Sani Gerşon

4 bujiyide kırmadan değiştirmişsiniz, ellerinize sağlık. Tavsiyem, internetten getirtin bujileri ve yenileri ile değiştirin tamamını.

Yorum bağlantısı
Eray Çalışkan

Benim aracın da kızdırma bujilerini değiştirmem gerekiyor ama kırılacak diye hiç dokunamıyorum. Kırılmaması için yaptığınız özel bir şey oldu mu?

Yorum bağlantısı
İsmet Keçik

Kırılmaması için ancak wd40 tarzı spreylerle biraz yumuşatmayı deneyin birde motor çalışmanıza müsade ettiği kadar sıcak olsun ve acele etmeyin mümkünse tork anahtar kullanın yoksa soğuduktan yerine tam oturabiliyor. Olur ki dişli kısımlardan kırılırsa üst kapak söktürmekten başka fazla bir şansınız kalmıyor. Eğer ki uç kısımlarından yani en aşağıdan kırılırsa ustanızın yeteneğine bağlı buji yerlerine tam olark girecek bir parçayla (eski bir tam boy ısıtma bujisinin dişli kısmını taşlayarak olabilir) buji yerine takıp çekiçle içteki parçayı pistonların üstünne düşürecek daha sonra enjektörler sökülüp buradan mıknatısla çekecek bizzat tecrübe ettim ve 4 kırılan buji parçamı böyle çıkarttık baya masraftan kurtuldum

Yorum bağlantısı
Serkan Toker

Yani kırılırsa işler karışır, tamirciye çekiciyle gitmek gerekebilir.. ;)

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Uğur Şahinbaş

Enjektör deliklerinden kırılan uçları mıknatısla çekmek tıpkı anjio yapmak gibi bravo ustaya

Yorum bağlantısı
Serkan Toker

Tâbi bu mıknatısla çıkarma yönteminin işlemesi için bujinin ucunun temiz olması lazım. Kurum birikmişse iş zorlaşır..

Yorum bağlantısı
İsmet Keçik
Tâbi bu mıknatısla çıkarma yönteminin işlemesi için bujinin ucunun temiz olması lazım. Kurum birikmişse iş zorlaşır..

Siz onu pistona düşürmek için arkadan vurduğunuzda zeten üstünde kurum kalması imkansız çünkü alanı çok dar öyle normal yitme ile düşmüyor ama çıkarırken biraz dabır istiyor çünkü enjektör delikleride çok küçük
Yorum bağlantısı
Sinan Kaya
(düzenlendi)

Her seyden önce cevaplarınız icin teşekkür ederim...Bende sökmeden önce cok terettüd ettim ama şans benden yana gitti sökmeden önce motoru ısıtmak gibi bi şansım yoktu sökerken motor soguktu ilk buji vida cıktıgı halde yerinden cıkmdı kurum baglamıştı balata spreyi ile yumşatarak cıkartım.Saglam olanlar zaten ugraştırmadan cıktı sonuncu da gidik cıkınca bolca sprey sıkıp onu da cıkardım.bujiler bu geldi ama hic canım ugraşmak istemedi nasip olursa yarın degiştirecegim.Ve işte resimler

7qojEP.jpg

JapjrW.jpg

EgVjnv.jpg

R0JjyZ.jpg

r3gGYV.jpg

brlPQ0.jpg

yeni agr  

R0JjEa.jpg

olay yeri BrZjRD.jpg

uzun sürmeyen mutlu son

P05jY7.jpg

dün topladıktan sonra arıza lambası söndü tekrar yanmamak üzere ama bu gün tekrar yandı tamirci bi abimize söyledim kendi bilgisayarında tekrar söndürdü biraz kullan anormmalikler olabilir dedi arıza lambası yanınca tekrar bakacagız İnşallah yanmaz.

tarihinde Sinan Kaya tarafından düzenlendi
  • Beğen 2
Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...