İçeriğe Yönlendir

Amortisör değiştirmenin insan psikolojisine etkisi....

Hasan Karabekiroglu

Recommended Posts

Hasan Karabekiroglu

Epey bir düşünme sonucunda birazda zorunlulukdan bugün aracımın amotisörleri değişti... Buraya nerden geldik kısaca anlatayım...

Bizim memleketin ilçesi olan Avanos'a giderken, bir çukura düştü sağ ön teker... aslında çukur diyip geçmeyim bildiğin mezar olmuş yani içine paraşütle atlayabilirsin... ama öyle bir düşüş ki arabanın camına yapıştırdığım küçük süsleri yerinden düşürüp, torpido gözündeki özene bezene dizdiğim eşyalarımı bile birbirine karıştıracak kadar... öyle bi ses olamaz araba resmen iliklerine kadar titredi :) dedim teker koptu, orada kaldı... biz hala ilerliyoruz.. bak dedim hanıma bu Mondeo üç tekerle bile gidebiliyor...şaşırdık... 

Ama hakkını vermeliyim eğer başka araçla bu tecrübeyi yaşamış olsaydım belki kendimizi yolun yanındaki tarlada bulabilirdik...

Neyse..

Aracım 2008 model üstünden çıkan orjinal fabrikanın montaj ettiği amortisör... yani benden önceki sahibi 8 yıl boyunca aynı amortisöre binip bozmadan kullanmış burdan o arkadaşımı tebrik ediyorum... aslında bu durumu Ford a iletsek sanırım bi plaket felan gönderirler.., ama tevafuk olacak ya... bize gelince amortisörler bozuldu... 

Bakındım sordum soruşturdum, abilerimden öneri aldım ve Meyle marka almaya karar verdim, buldum bi yerden hemen aldım, onunla birlikte takozlar filan derken ön takımda gözümüze iyi ilişmeyen herşeyi değiştirdik, sonra tekrar rot ayarına götürdüm aracı ve yola çıktım... birkaç deneme yaptım... yanımda tamircim vardı, benim araç kullandığımı görünce dedi ki "iyiki aldığımız amortisörlerin garantisi var :) "

Sonra içimi böyle bi huzur kapladı, sevindim yani... dedim nedir bu... Tavsiyemdir fazla stres olunca arabnın amortisörlerini değiştirin... 

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Serkan Aktay

Mevcut stresin gidip, ustune paramin bitmis olmasindan dolayi daha buyuk stres gelmesin :unsure2:

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur

Mekanik sıfırlamak iyidir. Amortisör sökülmüşken takozlar da değişsin iyi olur

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Osman Ünal2

Keşke orjinal parça kullansaydiniz yan sanayi olanlar bir süre sonra kecelerini patlatabiliyor. Ama yine de işinizi görür.Hayırlı olsun:)

Yorum bağlantısı
Hasan Karabekiroglu
43 dakika önce, Çağlar Bayur yazdı:

Mekanik sıfırlamak iyidir. Amortisör sökülmüşken takozlar da değişsin iyi olur

Takozlar ve onunla birlikte hoşumuza gitmeyenleri değiştirdik...

12 dakika önce, Osman Ünal2 yazdı:

Keşke orjinal parça kullansaydiniz yan sanayi olanlar bir süre sonra kecelerini patlatabiliyor. Ama yine de işinizi görür.Hayırlı olsun:)

Orjinal gereksiz pahalı, orjinal tek amortisör fiyatına muadil çift amortisör alabiliyorsunuz ... 

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek
Bir saat önce, Hasan Karabekiroglu yazdı:

Sonra içimi böyle bi huzur kapladı, sevindim yani... dedim nedir bu... Tavsiyemdir fazla stres olunca arabnın amortisörlerini değiştirin... 

Hımm.. işe yarar diyorsun.... :unsure2:

Gitti 1000 lira desene.. :angry:  Bunun stresi ne olacak.. :shok:

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Adnan Çakır

Sachs alsaydınız keşke , neyse ben focusta 9 sene de değiştirmiş tim önleri , geçmiş olsun.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Hasan Karabekiroglu
Sachs alsaydınız keşke , neyse ben focusta 9 sene de değiştirmiş tim önleri , geçmiş olsun.

Mk4 de Sachs bulamadık sanırım Türkiye'de yok...

General Mobile 4G Dual cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Hımm.. işe yarar diyorsun.... default_unsure2.gif
Gitti 1000 lira desene.. :angry:  Bunun stresi ne olacak.. :shok:

Şöyle bir duygu... Hani suratına şaplak yedikten sonraki ısınma gibi :)

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Ahmet İhsan Akşen

Hayırlı olsun. Benim 2009 model Focus ve bende değiştirmek istiyorum kasislerde falan vuruyor hep ama değişim sonrası birşey değişmez diye korkutma dokunmuyorum, 8 senelik bendekilerde sanırım.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Hasan Karabekiroglu
Hayırlı olsun. Benim 2009 model Focus ve bende değiştirmek istiyorum kasislerde falan vuruyor hep ama değişim sonrası birşey değişmez diye korkutma dokunmuyorum, 8 senelik bendekilerde sanırım.

Çok şey değişir takozlarla birlikte...

Yorum bağlantısı
Adnan Çakır

Ahmet tavsiyem değişirsen kaliteli ve güvenilir bir marka olsun, değişim sonrası pişman olmamak adına .

Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur
23 dakika önce, Adnan Çakır yazdı:

Sachs

etikeeti turuncu olan mı?

Yorum bağlantısı
Mustafa Tüfekçi

c1c80e4fcda5db49b2f11e12b5ed0a96.jpg
Ben de çıkan amortisörleri fabrikaya yolladim böyle çıktı. Mil kararmış.

Yorum bağlantısı
Mustafa Tüfekçi

2e435689bdfe2087c14a0840d40549c5.jpg
Yağ pekmez olmuş 2 yıllık bsg

Sacsh iyidir. Yapanı taniyom

Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur
6 dakika önce, Adnan Çakır yazdı:

bayağı Sachs

nerde varsa alalım

Yorum bağlantısı
Mustafa Tüfekçi

Ben Mondeo 3 defa söktürüp taktım. Takoz 2 defa değişti yan sanayi alınmaz. Usta bile lanet etti. Orijinal takoz ve sacsh taktık rahatladık. Ama bu binlik olduk tabi

Sachs Gebze de yapıyor şuan

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Sadık Taşyürek
14 saat önce, Servet Aydın yazdı:

Emmi yıllardır oralarda, ona sor çukurları :)

hımmm, demek geceleri o çukurları açıp kaçan emmiydi haa. :D  

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...