Mehmet Orhan 14 Mart 2017 Paylaş 14 Mart 2017 (düzenlendi) sabah yağmurlu havada işe gelirken birden bire şanzıman tüm viteslerde aşırı vuruntulu vites geçirmeye başladı. Hatta boştan D ye ya da R ye alırken bile araba durduğu yerde vuruntu yapıyor ve manuel konumuna geçmiyor. Sadece esp arıza ışığı yandı. birkaç kere de tüm göstergeler sönüp tekrar yandı. esp ışığı arbayı durdurup yeniden çalıştırınca geçti fakat, şanzımandaki sert geçişler devam ediyordu. İnternetten araştırdım şanzıman kontrol modülü sürücü tarafı A stünunun altında yer alıyor. O kısımları kontrol ettiğimde A stünunun döşemesi ile tavan döşemesinin birleştiği noktada nem ve paspasta da hafif nem tespit ettim. Daha önce A stünunun orada hafif nem olurdu çok önemsemezdim ama paspasta olmazdı. Bu suyu nereden almış olabilir. Kapı fitillerini kontrol ettiğimde sorun yok görünüyor ki zaten kapının hafif yukarısında kalıyor ıslak kısım. Sunroof tahliyesine su döktüğümde aşağıdan çıkıyor sorun görünmüyor. Ön cam çıtaları aşırı derecede yıpranık o kısımın üst köşesinden su alabilir mi? Aşağıdaki hataların sebebi ne olabilir. Islaklığa bağlı kısadevre olabilir mi? -Araç 2006 2.0tdci jatco ===TCM DTC U1900-00=== Code: U1900 - CAN communication bus fault Module: Transmission Control Module Diagnostic Trouble Code details CAN communication bus fault This code is set when a fault has been detected on the CAN bus. This DTC may be caused by : Open Circuit Short Circuit Invalid or missing data for engine torque Damaged or contaminated connector Check the following: Software Incompatibility with Engine/Powertrain Control Module If the PCM has been programmed without extracting the original vehicle specifications an incorrect calibration may have been used. ===END TCM=== ===OBDII DTC P0700-C=== Code: P0700 - Transmission Control System malfunction Status: - Pending - malfunction is expected to be confirmed Module: On Board Diagnostic II Diagnostic Trouble Code details Transmission Control System malfunction If the vehicle has a separate TCM run the transmission diagnostic to identify the cause of this code being set in the PCM. Ignore this DTC if it is only displayed as a pending code. ===END OBDII=== ===PCM DTC P0700=== Code: P0700 - Transmission Control System malfunction Module: Powertrain Control Module Diagnostic Trouble Code details Transmission Control System malfunction If the vehicle has a separate TCM run the transmission diagnostic to identify the cause of this code being set in the PCM. Ignore this DTC if it is only displayed as a pending code. ===END PCM=== 14 Mart 2017 tarihinde Mehmet Orhan tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Ali Gök 14 Mart 2017 Paylaş 14 Mart 2017 (düzenlendi) su sorunu tabiki çözülmeli lakin ilk önce aküyü bir ölçtürün eğer eski ise. yeni ise yine ölçtürün şarj dinamosu vs iyi şarj etmeyebilir. aracın soğutma suyunda eksilme varmı tespit ettiğiniz. soğutma suyunda eksiltme varsa kalorifer hortumları ve peteğinden şüphe etmeye başlayın eksilme yoksa forumda mevcuttu mk3 ün nereden su aldığı genelde sanırım @Mehmet Kaya hocamız bir yerde mk3 lerle ilgili genel sorunları listelemişti ama bulamadım şimdi belki görürse yazar size tahminlerini geçmiş olsun 14 Mart 2017 tarihinde Ali Gök tarafından düzenlendi 1 Yorum bağlantısı
Harun Kocaçalışkan 14 Mart 2017 Paylaş 14 Mart 2017 (düzenlendi) Hız sabitleyiciniz çalışıyor mu? Sigorta panelini açın orada ıslaklık varmı kontrol edin. Sürücü Kapısının denk geldiği gövdede iç kısımda bir tane plastik muhafaza var. Oradan girmiş olabilir. Oraya niye öyle bir plastik koymuşlar ben de anlamadım. Geçen gün arabama şasi bağlantısı lazım olunca sökmüştüm. Bana çok tehlikeli gelmişti. Zira oradna içeriye sızacak bir su direkt sigorta panelinin oraya gidiyor. Ayrıca şu konudaki arkadaşın başına gelen benzer bir durum da olabilir. 14 Mart 2017 tarihinde Harun Kocaçalışkan tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Mehmet Orhan 14 Mart 2017 Yazar Paylaş 14 Mart 2017 Yanımda alet edavat yok. bi de hava yağışlı olunca şuan sökemiyorum. Az önce arabanı yanına indim. bu sefer yeni yeni hata kodları ortaya çıktı. Motor arıza lambasını yaktı. U2516 can bus communication, P0500 VSS sensör hatası, Büyük ihtimalle o kısımdan biryerlerden su alıyor içeriye.. Yorum bağlantısı
Harun Kocaçalışkan 14 Mart 2017 Paylaş 14 Mart 2017 3 dakika önce, Mehmet Orhan yazdı: Yanımda alet edavat yok. bi de hava yağışlı olunca şuan sökemiyorum. Az önce arabanı yanına indim. bu sefer yeni yeni hata kodları ortaya çıktı. Motor arıza lambasını yaktı. U2516 can bus communication, P0500 VSS sensör hatası, Büyük ihtimalle o kısımdan biryerlerden su alıyor içeriye.. Bence su problemini tespit etmeden kontağı açmayın. Dediğim plastik muhafaza alet edavat gerektirmiyor elle çekince geliyor zaten. Ancak bu hataların sebebi üstte yazdığım arkadaşın hatasına benziyor gibi. VSS sensörü hatası mesela. Benim bahsettiğim parça şurada kırmızıyla işaretlediğim yer. Girmesi zor ama bir ihtimal girebilir. Yeşil de sigorta kutusunun olduğu yer. 1 Yorum bağlantısı
Mehmet Orhan 14 Mart 2017 Yazar Paylaş 14 Mart 2017 Teşekkürler. Öğle arası kontrol edeyim o kısmı umarım tespit edebilirim sorunu yoksa çok uğraştıracak gibi duruyor. Dediğiniz noktadan olma ihtimali yüksek çünkü cumartesi fitilleri söküp A sütununun üst kısmındaki ıslaklığın oluştuğu noktayı tespit etmeye çalışmıştım. Hazır sökmüşken içinden akvaryum hortumu geçirmiştim, sonra petrole gidip tazikli suyla test etmiştim ama; şuan o kısma çok fazla güvenemedim. Esp ışığı eskiden de çok yağmur yağınca yanar birkaç saat sonra sönerdi. onunla da ilgili olabilir bakıcaz artık. Yorum bağlantısı
Mehmet Orhan 14 Mart 2017 Yazar Paylaş 14 Mart 2017 (düzenlendi) 1 saat önce, Ali Gök yazdı: su sorunu tabiki çözülmeli lakin ilk önce aküyü bir ölçtürün eğer eski ise. yeni ise yine ölçtürün şarj dinamosu vs iyi şarj etmeyebilir. aracın soğutma suyunda eksilme varmı tespit ettiğiniz. soğutma suyunda eksiltme varsa kalorifer hortumları ve peteğinden şüphe etmeye başlayın eksilme yoksa forumda mevcuttu mk3 ün nereden su aldığı genelde sanırım @Mehmet Kaya hocamız bir yerde mk3 lerle ilgili genel sorunları listelemişti ama bulamadım şimdi belki görürse yazar size tahminlerini geçmiş olsun su eksiltme yok hocam, kontrol ettim çalışırken voltaj 14.5 tüm elektronik aletleri açınca rolantide 13.5'a düşüyor. 12 altına düşmediği sürece çok sorun olacağını sanmıyorum. tabi bunlar ecu'daki değerler. Evde multimetre ile direk akü'den ölçerim tekrar. 14 Mart 2017 tarihinde Mehmet Orhan tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Sani Gerşon 14 Mart 2017 Paylaş 14 Mart 2017 Mondeo'lar çalışırken 13.5 ile gezmesi gerekirdi galiba. Bunu @Mehmet Ozyurek @Mehmet Kaya @Serkan Toker ve @Ertan Çabuk abilerim bilirler muhtemelen. 2 Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek 14 Mart 2017 Paylaş 14 Mart 2017 Sızıntı sunrooftan geliyor olabilir.. Cam değişmiş ise cam slikonları düzgün yapılmamış olabilir.. Dizel mondeo çalışırken voltaj 14 volt üstündedir..14-14,5 arasındadır.. 4 Yorum bağlantısı
Mehmet Orhan 14 Mart 2017 Yazar Paylaş 14 Mart 2017 abi cam değişmedi benim bildiğim araç 2 yıldır bende. A trimi ile tavan kaplamasının birleştiği nokta ıslak. sunroff ya da cam çıtasının üzerinden gelebilir gibi duruyor. Tavanın üzerinde kapı boyunca ön camdan arka cama kadar uzanan plastik bir çıta var o çıtanın ön kısmı hafif kalkık gibi. O çıtanın altında delik var mıdır ? 1.5 saat önce yağmur dindi şuan araç normal çalışıyor hata kodları da kayboldu. Hata kodlarının kaynağı büyük ihtimalle A sütunundaki su değil çünkü aracı ilk çalıştırdığımda sorun yoktu 7-8 km yol gititkten sonra başladı. Daha önce de birkaç kere yağmurda hareket halindeyken esp ışığı yanmıştı. Davlumbazlardan su alıp içeride bir yerde kısa devre yapma ihtimali üzerinde duruyorum. Şimdilik sürücü tarafına branda çektim hafta sonu mondeonun elektrik tertibatını iyi bilen bir ustaya göstermek lazım. 2 Yorum bağlantısı
Serkan Toker 14 Mart 2017 Paylaş 14 Mart 2017 Vitesi manuel konuma aldığınızda ekran hala otomatik mi görünüyor ? Yorum bağlantısı
Mehmet Kaya 14 Mart 2017 Paylaş 14 Mart 2017 2 saat önce, Sani Gerşon yazdı: Mondeo'lar çalışırken 13.5 ile gezmesi gerekirdi galiba. Bunu @Mehmet Ozyurek @Mehmet Kaya @Serkan Toker ve @Ertan Çabuk abilerim bilirler muhtemelen. 14 -14.5 oluyor bende. 2 Yorum bağlantısı
Mustafa Liman 14 Mart 2017 Paylaş 14 Mart 2017 14 den aşağıdaysa sıkıntı başlamış ve alakasız sorunlar yolda demektir. 3 saat önce, Mehmet Orhan yazdı: su eksiltme yok hocam, kontrol ettim çalışırken voltaj 14.5 tüm elektronik aletleri açınca rolantide 13.5'a düşüyor. 12 altına düşmediği sürece çok sorun olacağını sanmıyorum. tabi bunlar ecu'daki değerler. Evde multimetre ile direk akü'den ölçerim tekrar. Geçenlerde bir gösterge paneli arızası konusu vardı buralarda. Bir türlü orada adı geçen beynin yerinin fotoğrafını alamamıştık yaşayan arkadaştan. Sol çamurluğun içinde demişti en yakın tarif ile. O beyni bulup sudan uzak tutarsanız sorununuz çözülecek. 2 Yorum bağlantısı
Mehmet Orhan 14 Mart 2017 Yazar Paylaş 14 Mart 2017 sol çamurluğun içerisine gelen noktada benim bildiğin şanzıman kontrol modülü var. hatta linki bu şanzıman modülü sökme 2002 sonrası araçlar için sökmek çok zor değil gibi. 1 Yorum bağlantısı
Mustafa Liman 14 Mart 2017 Paylaş 14 Mart 2017 Bu modülü bir hafta aradık biz Sonunda kendiliğinden kurudu da sorun düzeldi 1 Yorum bağlantısı
Harun Kocaçalışkan 14 Mart 2017 Paylaş 14 Mart 2017 3 dakika önce, Mustafa Liman yazdı: Bu modülü bir hafta aradık biz Sonunda kendiliğinden kurudu da sorun düzeldi Demekki önce google da aramak lazım 1 Yorum bağlantısı
Mustafa Liman 14 Mart 2017 Paylaş 14 Mart 2017 Bu arada, bendeki sorun, hatalı monte edilen ön camın sol köşesinden bolca su girişi sonrası başlamıştı. Camı tekrar değiştirip orijinal contaları ve silikonları ile fabrika üretimi olanını taktılar. Sonrasında araç zaten kurudu ve bir daha sorun çıkarmadı. 2 dakika önce, Harun Kocaçalışkan yazdı: Demekki önce google da aramak lazım Valla ne Google amca kaldı o dönem bakmadığım, ne Mehmet amca, ne de bu parçayı daha evvel söküp temizlediğini söyleyen ama yerini hatırlamayan başka ustalar Yorum bağlantısı
Harun Kocaçalışkan 14 Mart 2017 Paylaş 14 Mart 2017 13 dakika önce, Mustafa Liman yazdı: Bu arada, bendeki sorun, hatalı monte edilen ön camın sol köşesinden bolca su girişi sonrası başlamıştı. Camı tekrar değiştirip orijinal contaları ve silikonları ile fabrika üretimi olanını taktılar. Sonrasında araç zaten kurudu ve bir daha sorun çıkarmadı. Valla ne Google amca kaldı o dönem bakmadığım, ne Mehmet amca, ne de bu parçayı daha evvel söküp temizlediğini söyleyen ama yerini hatırlamayan başka ustalar Bu arabanın ustası bir elin parmaklarını geçmez bence. Adama diyorum bunun yağ termostatını değiştirebilir miyiz. O neredeymiş diyor. Açsa fordclub forumunu görecek yerini 2 Yorum bağlantısı
Mehmet Orhan 14 Mart 2017 Yazar Paylaş 14 Mart 2017 evet arkadaşlar öğlen aracı hareket ettirmden düzeldi demiştim ama, yola çıkınca tekrar yaptı aynı arızayı. telefon ile sıfırlaya sıfırlaya eve geldim. son 3 km de bir daha vermedi bakalım sabaha ne olacak. Arabanın perti çıkmadan şu yağmurlar geçse iyi olacak. Yorum bağlantısı
Ersin Alan 14 Mart 2017 Paylaş 14 Mart 2017 Sıkıntı bu araçtan anlayan usta malesef çok az Yorum bağlantısı
Recommended Posts