Fevzi Göktaş 15 Mart 2017 Paylaş 15 Mart 2017 Ege de yaşadığımızdan kaloriferli evler son zamanlarda çoğalmaya başladı. Evlerimiz de.çok yeni olmadığı için yoktu Seneye kışa doğalgaz geliyor 140 metrekare bir eve doğalgaz maliyeti (petek kombi) ne tutar acaba Yorum bağlantısı
Saim Ulaş Yılmaz 15 Mart 2017 Paylaş 15 Mart 2017 5.000'den başlar diye düşünüyorum. Petek tipi, kombi tipi, gaz hattı, su hattında kullanılan malzemelere göre değişiyor. Yorum bağlantısı
Okan Tansel 16 Mart 2017 Paylaş 16 Mart 2017 4500 ile 6500 TL arası çıkar Vailant önerrim 7/24 servis hizmeti var bire bir vailanda kadrosudur .dışarıdan anlaşmalı değilidir. Yorum bağlantısı
Evren Erakçora 16 Mart 2017 Paylaş 16 Mart 2017 Ucuza yaptırılırsa , faturalar yüksek gelir, mümkün olduğunca kaliteli yaptırmak lazım. 2 Yorum bağlantısı
Fevzi Göktaş 16 Mart 2017 Yazar Paylaş 16 Mart 2017 Bu sadece kombi ve petek+döşenmesi için fiyat değil mi.15000 tl gibi rakamlar konuşuluyor. Bu kayıt,apartmana komple hat çekilmesi ile bu fiyatlara mı yükseliyor Yorum bağlantısı
Mustafa Çayır 16 Mart 2017 Paylaş 16 Mart 2017 ariston kombi kullanabilirsiniz. viessmann-vaillant-buderus kombi de kullanabilirsiniz. ariston, fiyat/kalite oranında iyi bir cihazdır. eğer eviniz apartmanda ise, anahatlar çekilmiş ise, sizin maliyetinizi 5,5-6 bin arası değişir. anahat çekilmemiş ise, daire başı 300-500 arası ilave olur. eviniz müstakil ise, 6 binden aşağı yapan firma çalar. imkanınız varsa yoğuşmalı cihaz kullanın. ve lütfen tam yoğuşmalı olduğuna dikkat edin. aydın da 1-2 firma var. onlar dışında hepsiyle çalışabilirsiniz. saygılarımla Yorum bağlantısı
Mesut Eyibil 16 Mart 2017 Paylaş 16 Mart 2017 11 saat önce, Fevzi Göktaş yazdı: Ege de yaşadığımızdan kaloriferli evler son zamanlarda çoğalmaya başladı. Evlerimiz de.çok yeni olmadığı için yoktu Seneye kışa doğalgaz geliyor 140 metrekare bir eve doğalgaz maliyeti (petek kombi) ne tutar acaba çok olmadı daha 7-8 gün önce yaptırdık 4900 TL ye geldi bize, yanlız kombi alırken bosch class lardan al aşırı sessiz cihaz, 4 petek taktırdık 1 de kombi aldık tesisat fln tutar dediğim fiyata geldi. 1 Yorum bağlantısı
Osman Ünal2 16 Mart 2017 Paylaş 16 Mart 2017 Fiyat olarak arkadaşlar bilgi vermiş.Ancak kullanılan malzeme kadar yapılan montaj da önemli.Özellikle peteklerin çok büyük kullanilmamasina ve bağlantının çapraz yapılmasına dikkat edin. Yorum bağlantısı
Ramazan Turan 16 Mart 2017 Paylaş 16 Mart 2017 Tam ölçüm ile uygun radyatörler seçilip, genelde yoğuşmalı kombi ile sistem yapılmalı... Apartman içi tesisat, ev için doğalgaz boru tesisatı vs derken 10 bin liranın üstünü görür... Yorum bağlantısı
Mehmet Göktürk 16 Mart 2017 Paylaş 16 Mart 2017 petekleri çok oturduğunuz odaya büyük alın. normalden daha büyük olsun. (ki kombi sıcaklığını düşükte çalışıtrabilesiniz) 1 Yorum bağlantısı
Mustafa Çayır 17 Mart 2017 Paylaş 17 Mart 2017 22 saat önce, Osman Ünal2 yazdı: Fiyat olarak arkadaşlar bilgi vermiş.Ancak kullanılan malzeme kadar yapılan montaj da önemli.Özellikle peteklerin çok büyük kullanilmamasina ve bağlantının çapraz yapılmasına dikkat edin. çapraz bağlantı iyi değildir. alttan giriş-çıkış en iyi bağlantı şeklidir. 1 Yorum bağlantısı
Osman Ünal2 17 Mart 2017 Paylaş 17 Mart 2017 çapraz bağlantı iyi değildir. alttan giriş-çıkış en iyi bağlantı şeklidir.Ezbere konusmuyorum zamanında isinmayan evim için çok arastirmistim 1 Yorum bağlantısı
Mustafa Çayır 20 Mart 2017 Paylaş 20 Mart 2017 On 17.03.2017 at 09:51, Osman Ünal2 yazdı: Ezbere konusmuyorum zamanında isinmayan evim için çok arastirmistim ezbere konuşuyorsunuz demedim. 13 yıldır bu işi yapıyorum. siz google dan araştırdığınız kadar biliyorsunuz. ben yaptığım iş kadar. 1 Yorum bağlantısı
Mert Yeldan 23 Mart 2017 Paylaş 23 Mart 2017 ezbere konuşuyorsunuz demedim. 13 yıldır bu işi yapıyorum. siz google dan araştırdığınız kadar biliyorsunuz. ben yaptığım iş kadar. Su elektrik gibi daima kısa yolu seçer. Çapraz bağlantı ise petek boyutunu uzattığı için suyun petek içerisinde ısı transferi yapacağı daha fazla yüzey alanı bulur. Daha fazla yüzey alanı da daha iyi ısı transferi demektir. Bende Buderus öneririm.Buderus artık Bosch. Buderus diye para vermeye gerek yok ucuza bosch almak daha mantıklı 1 Yorum bağlantısı
Mehmet Göktürk 23 Mart 2017 Paylaş 23 Mart 2017 On 3/16/2017 at 13:04, Osman Ünal2 yazdı: Fiyat olarak arkadaşlar bilgi vermiş.Ancak kullanılan malzeme kadar yapılan montaj da önemli.Özellikle peteklerin çok büyük kullanilmamasina ve bağlantının çapraz yapılmasına dikkat edin. bilakis peteler büyük olacak. On 3/20/2017 at 11:55, Mustafa Çayır yazdı: ezbere konuşuyorsunuz demedim. 13 yıldır bu işi yapıyorum. siz google dan araştırdığınız kadar biliyorsunuz. ben yaptığım iş kadar. Açıklamasını yapar mısınız? Çaprazda bir kenardan girip diğer kenardan çıkıyor. Aynı taraftan giriş çıkış olunca peteğin bir tarafı soğuk oluyor. Sizin açıklamanız nasıl? Alttan niye daha iyi oluyor? İşçilik daha kolay olabilir onu anlarım.. Yorum bağlantısı
Servet Aydın 23 Mart 2017 Paylaş 23 Mart 2017 Alt üst giriş olan petekler içinde ortalarda su geçiş engelleyici kapaklar var. Dolayısı ile çapraz ile aynı sistemde çalışırlar. Temel mantık köşeden köşeye suyun akışını sağlamak iki yöntemde de 1 Yorum bağlantısı
Evren Erakçora 23 Mart 2017 Paylaş 23 Mart 2017 Bizde alttan giriyor ,diğer alttan çıkıyor, kötü mü bu? Yorum bağlantısı
Servet Aydın 23 Mart 2017 Paylaş 23 Mart 2017 Ehil montaj ekibi kullanılan petek yapısına göre bağlar. Alttan ise alt ortada kapalı olmalı petek. Zaten öyle olmaz ise su alttan direk gider petek ısınmaz Bu görsel tüm sorulara cevap olacaktır 3 Yorum bağlantısı
Mehmet Göktürk 23 Mart 2017 Paylaş 23 Mart 2017 Anlaşıldı. bu eski teori eski tür petekler (döküm ya da eski alüminyumlar) için herhalde. Yorum bağlantısı
Mehmet Göktürk 23 Mart 2017 Paylaş 23 Mart 2017 bende 6 numara alürad var uç kısım (purjör denilen yer) soğuk. hava yok. 1 Yorum bağlantısı
Okan Tansel 24 Mart 2017 Paylaş 24 Mart 2017 (düzenlendi) 9 saat önce, Servet Aydın yazdı: Alt üst giriş olan petekler içinde ortalarda su geçiş engelleyici kapaklar var. Dolayısı ile çapraz ile aynı sistemde çalışırlar. Temel mantık köşeden köşeye suyun akışını sağlamak iki yöntemde de Abi şuan Petek üreten firmaya imalat hattı yapıyoruz . bir baştan saç giriyor öteki taraftan petek çıkıyor . ve senin dedin doğru su giriş ve çikış vanaları alt alta su bir uçtan girip tüm peteği dolaştıktan sonra çıkıyor. Yeni tip petekler 2 ve 3 numaradaki gibi üretiliyor tüm tasarımlar suyun girişinden çıkışına kadar olan iç kısmı sıcak suyun dolaşması yönündedir. 24 Mart 2017 tarihinde Okan Tansel tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Fevzi Göktaş 8 Nisan 2017 Yazar Paylaş 8 Nisan 2017 Iki daire biri 140 diğer 100 metrekare herşeyiyle demirdöküm 14 bin TL. Kombiler tam yoğuşmalı Demirdöküm ile bir viessman vailant bosch arasın da çok büyük dark varmıdır Yorum bağlantısı
Recommended Posts