İçeriğe Yönlendir

Focus 2 - CVT Otomatik Şansımana Yazılım

Hakkı Doğan

Recommended Posts

Hakkı Doğan

herkese hayırlı günler arkadaşlar bende focus 2 1.6 dizel otomatik araç var sormak istediğim konu araç soğuk iken 1500 ile 1750 devirlerde vites değiştirebiliyorken ısındığı zaman bu 2000 lere gelmeye başlıyor aracım CVT şanzıman olduğu için normalde vites dişlisi yok yani sanal vites devri var uzun lafın kısası ben yazılımla bu değerleri sürekli 1500 ile 1750 devir bandında tutabilir miyim? 

Yorum bağlantısı
Hakkı Doğan
18 dakika önce, Çağlar Bayur yazdı:

teoride evet, pratike hayır

nasıl yani :unsure2:

Yorum bağlantısı
M.Fatih Yüce

Neden böyle düşündüğünüzü açıklarmısınız ? Benden size tavsiye o şanzıman biraz kibardır siz siz olun onun ile iyi geçinmeye çalışın :) sonraları sizi üzmesin...

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur
7 dakika önce, hakkı doğan yazdı:

nasıl yani :unsure2:

teoride: üretici masasında olsak her türlü ayarı yapılabilir yazılım ile.

pratikte: şu an hiç bir değişim yapamazsınız

Yorum bağlantısı
Hakkı Doğan
1 dakika önce, M.Fatih Yüce yazdı:

Neden böyle düşündüğünüzü açıklarmısınız ? Benden size tavsiye o şanzıman biraz kibardır siz siz olun onun ile iyi geçinmeye çalışın :) sonraları sizi üzmesin...

araç çok devir çeviriyor ve yakıt harcıyor dediğiniz gibi çok nazik bi şanzıman iyi araştırmak lazım. sizde de cvt var herhalde sizde de durum aynı mı yani araç ısındığı zaman devir 2000 lerde mi ivmeleniyor ?

1 dakika önce, Çağlar Bayur yazdı:

teoride: üretici masasında olsak her türlü ayarı yapılabilir yazılım ile.

pratikte: şu an hiç bir değişim yapamazsınız

sıkıntı çıkardığı için mi pratikte olmuyor ?

Yorum bağlantısı
M.Fatih Yüce

Mormal şartlarda 1850-1900 civarında vites değiştiriyor.Yokuşlarda, yolcu ile ağırlaşınca yada gaza yüklenince bu devir orantılı olarak artar,ama altına inmez.Sensörler ne yapacağını gayet iyi biliyorlar vesile ile olduğu gibi kabul ederseniz gül gibi geçinir gidersiniz :) 1750 devir ile 2000 devir arasında 1 saniyede yakacağı fazla yakıtın hesabını yaparsan işin çok zorlaşır.

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Mustafa Arıkan

Olup olmayacağını bilmemekle birlikte yazılım yapan firmalara danışılabilir.

Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur

mekanikte elektronikte sıkıntı olmaz yetersiz bilgi / data/ veri olur. O şanzımanın üreticisi dahi belirsiz veriyi kimden nasıl kim alabilecek o lazım. pratikte ki imkansızlık odur.

Yorum bağlantısı
Ömer Türkşanlı

O şanzımanı Ford bile reddedip, üvey evlat muamelesi yaparken sizinki macera arayışı olacaktır.
Bu kadar takılıyorsanız satın başka bi araç alın derim

• Beğen 3
Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur
O şanzımanı Ford bile reddedip, üvey evlat muamelesi yaparken sizinki macera arayışı olacaktır.
Bu kadar takılıyorsanız satın başka bi araç alın derim

Ben daha bir nazikçe şewtmiştim yahu
  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Ömer Türkşanlı

Ben daha bir nazikçe şewtmiştim yahu

Abi gerçekler acıdır, biberde acıdır, o zaman biber gerçektir [emoji23] [emoji23] [emoji23] [emoji23]
  • Beğen 2
Yorum bağlantısı
Ümit Yapıcı

Selam, Arabanızda ayarlara girdiğinizde sürüş modları var. Orada ekonomi seçerseniz sizin istediğiniz şekilde çalışmaya çalışacaktır. Yalnız şunu unutmayın, aracın yazılımı o anki verilere göre vites değişimi sağlar. Sizin için vites değiştirmesi gereksiz gibi görünse de aracın sağlığı için gerekebilir. Çok takılmamanızı tavsiye edeceğim bende.

Bunun yanında malumunuz vites kolunu sağa iterseniz manuel moda geçip istediğiniz gibi vites değişimi sağlayabilirsiniz. 

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Hakkı Doğan
1 saat önce, Ümit Yapıcı yazdı:

Selam, Arabanızda ayarlara girdiğinizde sürüş modları var. Orada ekonomi seçerseniz sizin istediğiniz şekilde çalışmaya çalışacaktır. Yalnız şunu unutmayın, aracın yazılımı o anki verilere göre vites değişimi sağlar. Sizin için vites değiştirmesi gereksiz gibi görünse de aracın sağlığı için gerekebilir. Çok takılmamanızı tavsiye edeceğim bende.

Bunun yanında malumunuz vites kolunu sağa iterseniz manuel moda geçip istediğiniz gibi vites değişimi sağlayabilirsiniz. 

Yorum için teşekkür ederim ümit bey manuel modu hiç kullanmadığım için unutmuştum o şekilde deneyecem bide

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...