İçeriğe Yönlendir

Yağ Bakımı Hakkında

Andurrahman Koçhan

Recommended Posts

Andurrahman Koçhan

Aracın yağ bakım zamanı geldi 6 ay kadar da ford güvencesi var şimdiye kadar servisten yapılmış tüm bakımları servisle görüştüm 650 lira fiyat verdi sanayide 200 lira fiyat verdi. Neden bu kadar fark var ve sizce nerede yaptırmalıyım bakımını ilk aracım ve yaptıracağım ilk bakım oldugundan bilginizi almak istedim teşekkürler

Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur

Telefon dan alınan rakam lar yaklaşık değerdir. Uzatılmış garanti için zaten yetkili servis bakımı da şart

200 rakamında da neler içeriyor ve ne marka parça onu sordunuz mu

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Andurrahman Koçhan
3 dakika önce, Çağlar Bayur yazdı:

Telefon dan alınan rakam lar yaklaşık değerdir. Uzatılmış garanti için zaten yetkili servis bakımı da şart

200 rakamında da neler içeriyor ve ne marka parça onu sordunuz mu

ne marka yağ olduğunu bilmiyorum ama hava filtresi yağ filtresi bide yağ değişimi 200 lira olan

Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur

Parça markasına göre fazla bile olabilir. Aracınız kaç km de neler yapıpacak bakım tek başına yağ değişmek değildir

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Andurrahman Koçhan

Bu konularda pek bilgim olmadığı için öyle detaylı ne yapılacak felan diye sormadım 

Şimdi, Çağlar Bayur yazdı:

Parça markasına göre fazla bile olabilir. Aracınız kaç km de neler yapıpacak bakım tek başına yağ değişmek değildir

74 bin kusurda 75.000 bakımı yapılacak

Yorum bağlantısı
Andurrahman Koçhan
3 dakika önce, Sani Gerşon yazdı:

Kaç km'de aracınız?

75.000

Yorum bağlantısı
Sani Gerşon

5 seneyi doldurduğu için aracınız, ağır bakım görmeli.

Yağ ve filtre değişimleri hariç tüm kayışlar set olarak değişecek. Bunun yanında gözle kontroller yapılmalı vs.

Uzatılmış garantinizin devamı için serviste işlem yaptırmanız gerekir.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Emrullah Aydoğdu
13 dakika önce, Sani Gerşon yazdı:

5 seneyi doldurduğu için aracınız, ağır bakım görmeli.

Yağ ve filtre değişimleri hariç tüm kayışlar set olarak değişecek. Bunun yanında gözle kontroller yapılmalı vs.

Uzatılmış garantinizin devamı için serviste işlem yaptırmanız gerekir.

Yaklaşık 2bin lira tutar serviste. Devirdaim falan. Dışarıda orjinalleri yarısı tutar. 6 ay için değer mi bilmiyorum. Bu altı ayı mümkün olduğunca servise gitmeden geçirseniz 

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Erol Güven

Servisin size vermiş olduğu rakam periyodik bakımdır. Periyodik bakım hariç aşağıdakileri değiştirmeniz önerilir.

Triger kayışı rulman V kayışı ve rulman devir daim bu parçalarında değişmesi gerekli aksi takdirde bunlara yapacağınız masrafın en az 9 katını ödersiniz. Yerinizde olsam serviste yaptırırım.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Andurrahman Koçhan
16 dakika önce, Erol Güven yazdı:

Servisin size vermiş olduğu rakam periyodik bakımdır. Periyodik bakım hariç aşağıdakileri değiştirmeniz önerilir.

Triger kayışı rulman V kayışı ve rulman devir daim bu parçalarında değişmesi gerekli aksi takdirde bunlara yapacağınız masrafın en az 9 katını ödersiniz. Yerinizde olsam serviste yaptırırım.

Ben servisten sizin dediğiniz bu yapılması gereken bütün işlemler karsılığında cıkacak fiyatı öğreneyim adlında bana da servis daha mantıklı geliyor ama çok giyat farkı olduğu için tereddüt de kalıyorum. Emrullah aydoğdu'nun dediği gibi düşünüyordum ben de. 

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Volkan Turkmen

Uzatılmış garanti için yağ, filtrenin serviste değişmesi şartı yok. orijinal filtre kullanıldıktan sonra... benim aracın garantisi devam ederken yağı falan dışarda değiştirdim, garantiyi etkilemedi.

iyi bir yağ 120 tl

filtre yağ 15 tl

filtre hava 20 tl

işçiik 50 tl

200 tl normal... 650 tl fahiş bir rakam sadece yağ ve filtre için

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek

Serviste 5 yıl bakımına girerseniz 1500 liradan aşağı çıkamazsınız diye tahmin ediyorum.. 

Garanti uzatmayacaksanız Ağır bakımı dışarda yaptırın. 

Dışarda 200 lira fiyat verenden yağ dahil kullanacağı tüm parçaların markasını öğrenin, neleri değişeceğini öğrenin. Sadece orjinal yakıt filtresini bile 100-150 lira arası alabilirsiniz diye tahmin ediyorum ki bu filtre mutlaka orjinal kullanılmalı.. 

200 lira bana çok düşük bir rakam gibi geldi.. 

İyi bir yağın 4 litresi en az 100, iyi bir yakıt filtresi 150 lira olsa = 250 zaten..

İyi bir polen filtresi 50-60 lira. 

Hava ve polen filtresi, yağ filtresi, diğer teknik kontroller de eklenince rakam büyüyor zaten.. 

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
M.Fatih Yüce

Araba satışlarındaki karlar eridikçe servis fiyatları uçmaya başladı maalesef. Normal bakım fiyatı servisde dahi olsa 300-350 tl civarını geçmemeli.Sarf malzemeleri piyasanın üstünde özellikle yağ nerdeyse piyasanın 2 katı.İşçilik 100 tl civarı bu zaten hakkı sigortalı işçi koskoca yetkili servis olması. +dışarda hiç kimsenin ödemediği kdv ile max.350 servisin hakkı ama üstü haram para vesselem..

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Evren Erakçora

Servislerde kampanya varsa 250 300 e yaptırılıyor, kampanyaları takip etmek lazım.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Erol Güven

Fiesta mazot filtresi 100

Yağ fitresi  25

Hava fitresi 30

Polen fitresi 30

Yağ 5/30 Mobil 130

İşçilik 50

Toplam orijinal parçalarla dışarıda yaptırırsanız 365 TL Pazarlıkla 350 ye biter. 

Triger set halinde orijinal 250 Devridaim 120 3 Lt antifriz 40 ve diyer kayışlar ve rulmanlar 90 işçilik 250 toplam ise 750 TL bu rakama dışarıda rahatlıkla yaptırabilirsiniz .

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Ahmet Ekici

Servis bize 720 lira çekti yıllık bakıma, yüzde 20 iskonto ile 600 civarına yaptırırız zannediyorum. Ancak sizin ki daha ucuz olması lazım normal bakım için.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Ali Cihangiroğlu

mazlemeleri kendiniz dışardan alın, orjinal olsun, servis sadece işçilik alsın, kabul etmezlerse dışarda yaptırın geçin, detaylı fatura alın, ürünlerin markası vs. tek tek yazılsın, garanti bozulmaz, serviste bakım zorunlumu kardeşim, önemli olan parça, bakmayın servistekilerin garanti uçar dediğine...

7 saat önce, Ali Gök yazdı:

200 liraya orjinal filtre düzgün yağ  imkansız ....

yağ mobil 1 tam sentetik, 120-140 tl. arası, hava filtresi 28 tl. civarı orjinal, yağ filterside 15-20 miydi neydi oda orjinal = en yüksetten hesapla, 200 ü bile bulmaz :)

fiesta için bu, ha buna mazot filtresi ekle dersen 70 tl. civarıdır oda, sofima filtre, gayette güzeldir.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Andurrahman Koçhan

Abiler arkadaşlar hepinize çok teşekkür ederim ben bu sizin dediklerinizi göz önünde bulundurarak bi araştırayım özellikle takılacak olan hava filtresi, yağ filtresi ve polen filtresinin orjinal olmasına ayrıca (Sani Gerşon ve Erol güven) kayışlarla ve agır bakım üzerine söylediklerini kontrol ettireyim.  Değişmesi gerekiyorsa onları da değiştireyim. Verdiğiniz bilgiler için sağolun. 

Yorum bağlantısı
Ali Gök
13 saat önce, Ali Cihangiroğlu yazdı:

mazlemeleri kendiniz dışardan alın, orjinal olsun, servis sadece işçilik alsın, kabul etmezlerse dışarda yaptırın geçin, detaylı fatura alın, ürünlerin markası vs. tek tek yazılsın, garanti bozulmaz, serviste bakım zorunlumu kardeşim, önemli olan parça, bakmayın servistekilerin garanti uçar dediğine...

yağ mobil 1 tam sentetik, 120-140 tl. arası, hava filtresi 28 tl. civarı orjinal, yağ filterside 15-20 miydi neydi oda orjinal = en yüksetten hesapla, 200 ü bile bulmaz :)

fiesta için bu, ha buna mazot filtresi ekle dersen 70 tl. civarıdır oda, sofima filtre, gayette güzeldir.

İşçilik hediyemi olacak peki . 200 liraya düzgün yağ ve filtre kullanarak bakım yapmak imkansız 

Yorum bağlantısı
Köksal Yılmaz

Benim s maxe yaptırdığım yağ değişimi maliyeti şöyle

motul 5/30 xclean fe 6 lt yağ 180 tl (size 4 lt yeterli diye biliyorum)

hava filtresi orjinal 45 tl

yağ(orjinal)+polen+mazot(bosch) filtreleri 80 tl

İşçilik 50 tl

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Ali Cihangiroğlu
(düzenlendi)
1 saat önce, Ali Gök yazdı:

İşçilik hediyemi olacak peki . 200 liraya düzgün yağ ve filtre kullanarak bakım yapmak imkansız 

vallahi ben yetkili serviste hemde, dosya açtırmadan (açtırdığımdada ufak birşey uyduruyorlar, kısaca farketmiyor ha dosya aç  ha açma) yaptırdığımda bazen at birşeyler diyorlar, bazende veriyoruz 40-50 tl. sizi bilemem, servisle muhabbetinizi iyi tutun, ha bu arada bakımı genelde kendim yaparım, servise keyfe keder gidiyorum, muhabbet çay kahve araba kurcalama vs. :D

tarihinde Ali Cihangiroğlu tarafından düzenlendi
  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Furkan Tanrıveren
13 saat önce, Ali Cihangiroğlu yazdı:

abi ford servisine git sadece yağı dışardan getirecemde kesinlikle kabul etmiyolar.Dışarda orijinal diye satılan parçayada orijinal değil diyolar.Bende aynen şu cevabı yapıştırdım.Ford otosanın yaptığı ürünler kullanılıyor dediğimde gene hayır orijinal değil diyolar.Bana göre servisin yağı bedava verseler almam.Bide bana göre mazot filtresinin havasını kesinlikle ve kesinlikle alamıyolar.Bide bizzat başıma geldi servis aracıma fazla yağ koyuyor.Kendi aracımın motor yağı kapasitesi 5,6litre servis 6litre koyuyor.Ben aracımın bakım parçalarını gider kendim alır gelirim.Sanayide akrabamızın dükkanda beraber değiştiririz.Özellikle yağ koyarken başında dururum.6litre yağı oda basıyo geçiyor.Beraber 5.6litre yağ koyduk en sonunda akrabamız bile pes etti.Sanayide kaç yıllık usta olmasına rağmen.İşim biter sorarım abi borcum ne kadar diye 30-50tl gibi bi rakamla bana komple herşey dahil 350tl gibi bi rakama yapıyorum.Serviste 400tl fiyat vermişti.Tabi bu fiyatlar 2016/11 aydaki fiyatlar.

Yorum bağlantısı
Ali Cihangiroğlu
(düzenlendi)
Bir saat önce, Furkan TANRIVEREN yazdı:

abi ford servisine git sadece yağı dışardan getirecemde kesinlikle kabul etmiyolar.Dışarda orijinal diye satılan parçayada orijinal değil diyolar.Bende aynen şu cevabı yapıştırdım.Ford otosanın yaptığı ürünler kullanılıyor dediğimde gene hayır orijinal değil diyolar.Bana göre servisin yağı bedava verseler almam.Bide bana göre mazot filtresinin havasını kesinlikle ve kesinlikle alamıyolar.Bide bizzat başıma geldi servis aracıma fazla yağ koyuyor.Kendi aracımın motor yağı kapasitesi 5,6litre servis 6litre koyuyor.Ben aracımın bakım parçalarını gider kendim alır gelirim.Sanayide akrabamızın dükkanda beraber değiştiririz.Özellikle yağ koyarken başında dururum.6litre yağı oda basıyo geçiyor.Beraber 5.6litre yağ koyduk en sonunda akrabamız bile pes etti.Sanayide kaç yıllık usta olmasına rağmen.İşim biter sorarım abi borcum ne kadar diye 30-50tl gibi bi rakamla bana komple herşey dahil 350tl gibi bi rakama yapıyorum.Serviste 400tl fiyat vermişti.Tabi bu fiyatlar 2016/11 aydaki fiyatlar.

öyle bir hakları yok, Mobil yağı götür desinler görelim, yok öye bir yetkileri, iş emrine yazın, yağını dışardan getirmiştir, markası modeli şudur, yapacaklar, yapmama diye birşey olamaz, bastırın..

kendi kullandıkları yağ neymiş, FMY Ford Motor Yağları öylemi, hahahah uyduruk opet üretimi yağ, Motorcraft kullansalar hadi (bazıları kullanır) o yağda zaten yarı sentetik, fmy= TIRT.

5.6 lt. 6 koymak fazla, olmaz, benimki 3.85 lt. 4lt. koyarlar genelde, sıkıntı yaratma sınırının altında sorun olmuyor ama yinede bakarım izin vermem....

kendi aldıkları parça ne ?  Sen aldın dışardan, Otosan filtre, kabak gibi üstünde barkodu vs. olan ürün, sorgulasınlar baksınlar, yahu millet sazan yerine koymasınlar :angry:  ha ayıp olmasın, yağ filtresini havayı falan onlardan al, ayıp olmasın, zaten fiyatları çok az oynar, değmez...

Arkadaşım, garantideki aracı servis götürme zorunluluğu yok, parçaların orjinal, yağında Ford onaylı bilindik yağ olacak, bunları bakım sonrası faturdan liste halinde markası belli şekilde kalem kalem yazdıracaksın, bu şekilde bakım sorası garanti bozulmaz, bozanı mahkemeye verirsin cevaplarını alırlar....

İtiraz eden servise dediğimi söyle, iş emrine parçalar şunlar dışardan getirmiştir şudur budur diye yazacaklar, zaten getireceğin ne, yağ basit filtre, kritik parçalarıda konrtol etsinler, itiraz ederlerse arayın otosanı de, demek sahte öylemi, hadi yaaa, ulen Otosan yazan parça bile Motorcrafttan dandik, nesi orjinalmiş, kullandıkları yağ genelde yarı sentetik basit yağ, şaka gibi vallahi, hakkını arayacaksın arkadaş, bakım yaptın faturaya bakım kiti yazarlar bune dersin masal anlatırlar, parçaları yazdın, işçiliği yazdın, bu kit ne kardeşim....

Hakkınızı arayın arkadaşlar, her şekilde, sakın vazgeçmeyin, biz iflah olmaz toplumuz, bu yüzden zorla olacak herşey,ne yazıkki.....

tarihinde Ali Cihangiroğlu tarafından düzenlendi
  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...