İçeriğe Yönlendir

Otomatik Araç Hakkında Marka Tavsiye

Bünyamin Dedeoğlu

Recommended Posts

Bünyamin Dedeoğlu

Merhaba , otomatik şanzıman araç tavsiyesi verirmisiniz ? Sorma sebebim yada aradığım kriter nispeten daha az arıza yapan olması, otomatik araç alırken nelere dikkat etmeliyiz ? Hangi marka ve hangi şanzıman birleşimi daha verimli olur ? EDC -Dsg hairicinde tavsiyeleriniz varmı ? Yaş olarak 2005 ve sonrası her marka olabilirfiyat maximum 50 bin TL olacak görüş ve önerilerini bekliyorum , her şanzıman arıza yapar lakin nispeten en az ariza yapanlari nasıl siralarsiniz

Yorum bağlantısı
Özgür Dalda

mondeonun kullanmış oldugu bi otomatik şanzuman tipi var çok beğeniyor adını tam hatırlamıyorum ama jatco olması lazım

Yorum bağlantısı
Ali Ozan Yurtsever
(düzenlendi)

Honda jazz. I shift (Yarı otomatik) ya da cvt (Tam otomatik). lpg uyumu iyi. Sınıfının en az arıza çıkaran aracı seçildi avrupada. 50 bin tl altında i shiftler 2010/2011 model. 2012 model cvt olanlar 50/54 bandında. 1,5 yıl I-shift kullandım sorunsuz şanzıman. param olsaydı o dönem cvt alırdım. I shift kesinlikle sorunsuz ama. sadece vites geçişi çok seri değil. 

tarihinde Ali Ozan Yurtsever tarafından düzenlendi
  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Halit Demir

1.6 otomatik elentra 2012 civari modeller derim hersey var aracta lazim olan

Yorum bağlantısı
Recep Demirci

Benim araştırıp okuduğum yorumlarda otomatik vitesin kralı başta Honda olmak üzere genel olarak japon araçlar. Lakin hem dizel hem otomatik alacak olsam Kia Ceed ciddi manada düşünürüm.

Yorum bağlantısı
Köksal Yılmaz

Corolla tam otomatik de güzel, sağlam, masrafsız araçtır.

Yorum bağlantısı
Bünyamin Dedeoğlu
(düzenlendi)

Ben EDC ve dsg kullandım evet keyifli sarsıntı yok lakin masrafları çok çok ağır, aradığım şey az yaksin sarsıntı olmasın değil, sağlam olsun çok yaksin önemli değil 

tarihinde Bünyamin Dedeoğlu tarafından düzenlendi
  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Köksal Yılmaz
45 dakika önce, Bünyamin Dedeoğlu yazdı:

Ben EDC ve dsg kullandım evet keyifli sarsıntı yok lakin masrafları çok çok ağır, aradığım şey az yaksin sarsıntı olmasın değil, sağlam olsun çok yaksin önemli değil 

1.6-2.0, benzin, dizel, c-d segmenti, sedan-sw-hb fark eder mi?

Yorum bağlantısı
Kutluay Selçuk

bundan 3 yıl önce opel vectra 1.9 cdti 150 hp aracım vardı.6 ileri tam otomatik vitesti.şanzımanı japon Aisindi,çok keyifli ve güçlü bir tork konvektörü vardı.

jatcodan daha çok beğenmiştim.Trafikte durunca 2 sn sonra D konumunda kendini boşa alırdı,kasılma olmazdı,hafif ayağını frenden çekince d ye alıp ilerlemeye başlardı.En dik rampada bile arkaya kaçmazdı(autohold falan yoktu araçta)

şanzıman kendini çok sağlam hissettirirdi.300 küsür torkla birleşince harika tat veriyordu.

• Beğen 3
Yorum bağlantısı
M.Fatih Yüce
(düzenlendi)

98 yılında ilk mondeo otomatik aracı alırken bir tanıdık şanzımancı vardı ona sormuştum bu ilerde sorun açarsa ne yaparım diye. Verdiği cevabı dün gibi hatırlarım. "Sen adam gibi kullanıyorsun bu şekilde evam et, kitapçığındaki şanzıman yağı ve filtre değişim sürelerini uygula başkada bir şey yapmana gerek yok 1 milyon km.korkmadan kullanırsın" tork konvertörlü şanzıman budur işte.

tarihinde M.Fatih Yüce tarafından düzenlendi
  • Beğen 2
Yorum bağlantısı
Bünyamin Dedeoğlu

Sonuç olarak hangi marka araç tavsiyesi edersiniz ? Yada ben sorayım 

2007-2010 Honda Civic 

2010-2011 Mazda 3 

Yada başka alternatif sunacak olan var mı?

Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur

Mazda altyapısı focus tur. Sağlamdır mekaniği arızası azdır

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Gökhan Albayrak

Honda nin alt yapısı kendine aittir, sağlamdir, mekaniği ve elektroniği sorunsuzdur ki zaten elektronik çok bişeyi yok. Parçası mazda dan ucuzdur, ikinci eli daha kuvvetlidir. Forumda pek sevilmez.

Yalıtımı yoktur. Ses alır. Buna razıyım diyorsanız bence mantıklı bir tercih.

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Erdoğan Temur
(düzenlendi)
5 saat önce, Bünyamin Dedeoğlu yazdı:

Merhaba , otomatik şanzıman araç tavsiyesi verirmisiniz ? Sorma sebebim yada aradığım kriter nispeten daha az arıza yapan olması, otomatik araç alırken nelere dikkat etmeliyiz ? Hangi marka ve hangi şanzıman birleşimi daha verimli olur ? EDC -Dsg hairicinde tavsiyeleriniz varmı ? Yaş olarak 2005 ve sonrası her marka olabilirfiyat maximum 50 bin TL olacak görüş ve önerilerini bekliyorum , her şanzıman arıza yapar lakin nispeten en az ariza yapanlari nasıl siralarsiniz

2 hafta önce54bin tl ye  2014 ti-cvt aldık. çok güzel. araştırın derim.

tarihinde Erdoğan Temur tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Hakan Gürsu

İlk tercihiniz Tam otomatik veya Çift kavrama olsun. Yarı otomatiklerden uzak durun Cvt ise çok performans sevmem diyorsanız tercih edilebilir.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur

182ps honda da cvt. Keza audi 170ps ler de

Ford satın almayı becermedi sadece

Yorum bağlantısı
Sezgin Yılmaz

Performan aramam şehir içi kullanım için arıyorsanız, 1.6 115 hp lik nissan motorlu(qasquai,Juke de kullanılan motor) megane lerede bakılabilir triger derdi yok  cvt şanzımanlı lpg ye uyumlu.

Yorum bağlantısı
Kazım Yılmaz

Robotize şanzımana bulaşma. Ne alırsan al :)

Yorum bağlantısı
Engin Deniz
Sonuç olarak hangi marka araç tavsiyesi edersiniz ? Yada ben sorayım 
2007-2010 Honda Civic 
2010-2011 Mazda 3 
Yada başka alternatif sunacak olan var mı?

Mazda tabiki :) Daha modelli daha dolu. Yakıtı fazladır ama. Lpg ister. Motor lpg ile barışık değil. Kaliteli kit düzgün montaj lazım. Ben 3 senedir sorunsuz biniyorum.
  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Hakan Gürsu
5 saat önce, Çağlar Bayur yazdı:

182ps honda da cvt. Keza audi 170ps ler de

Ford satın almayı becermedi sadece

Abi yapmış ama 182 beygire yine olmamış. O scooter efekti hiç yakışmıyo. Testlerini izledim kullanan herkes düz vites alınmalı diyor.

Yorum bağlantısı
Ali Gürsoy

2005 sonrası Focus 2 otomatik benzinli  biraz yavaştır ama isteseniz'de bozamazsınız . Veya dizel olacaksa mondeo mk4 dizel ausin şanzıman ile sorunsuzdur .

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Gökhan Albayrak
17 saat önce, Hakan Gürsu yazdı:

Abi yapmış ama 182 beygire yine olmamış. O scooter efekti hiç yakışmıyo. Testlerini izledim kullanan herkes düz vites alınmalı diyor.

Türkiye de satışa sunulmayan düz vitesi nasıl almayı düşünüyor bu yorumu yapan kullanıcılar?

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...