İçeriğe Yönlendir

Focus 1 - Bir Türlü Çözülemeyen Hız Göstergesi Sorunu

Yıldırım Mustafa

Recommended Posts

Yıldırım Mustafa

Arkadaşlar merhaba ford focus 2003 model aracımın hız ibresindeki dalgalanmayı bir türlü çözemedik sorun şu; 40 km hızdan sonra ibre bazen 10 bazen 5 km aşağı yukarı oynuyor atıyorum 90 la giderken ibre 80 e düşüyor tekrar 90 a yükseliyor hızım sabit olsada. Farklı farklı yerlerde orjinal parça  da dahil olmak üzere 5 tane hız sensörü denendi ( bu yüzden konunun hız sensörü konusuyla birleştirilmemesini rica ediyorum), göstergede arıza vardır diye 2 tane çıkma göstergele de denendi sonuç aynı 2 yerde beyine de bakıldı arıza yok dendi hatta beyin sıfırlandı tekrar yükleme yapıldı sorun yine aynı bujileri buji kablosunu bobini değiştirdim çözüm olmadı.  İnternette forumlarda buna benzer sorunun konusuna denk gelmedim genellikle sensör değişimi yada gösterge değisimi ile sorunu çözmüş herkes ki ibrede dalgalanma değil sıfıra düşmesi yada tamamen çalışmaması gibi konular var hep. Buna benzer bir sorun yaşayan bana yardımcı olabilecek varsa tavsiyelerini bekliyorum. 

Yorum bağlantısı
Yıldırım Mustafa
4 dakika önce, Çağlar Bayur yazdı:

Hız sensör tesisatı?

Bunu hiç bir ustaya anlatamadım kablolarında soketinde sorun olabilir mi diyorum olmadığını söylüyolar. Anladığım kadarıyla gözle görülür bir kablolarda deforme yıpranma yok bu yüzden uğraşmak istemiyorlar. Bir elektrikçiye gidip buna da baktırayım en iyisi bağlı olduğu kablolar ve soketi yenilemelerini mi isteyeyim ?

Yorum bağlantısı
Sani Gerşon

Kadrana hızı ileten şanzımandan gelen hız kablosu olmalı. O değiştirildi mi?

Yorum bağlantısı
Yıldırım Mustafa
2 dakika önce, Sani Gerşon yazdı:

Kadrana hızı ileten şanzımandan gelen hız kablosu olmalı. O değiştirildi mi?

Elektrik tesisatıyla ilgili degisén bir parça olmadı sani bey bu dediğinız hızı ileten kablolunun değişmesi için şanzımanın inmesi yada açılması gerekiyor mu ?

Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur

O tesisat kısmı nı yenilemek kolay değil de önce teşhis konmalı tabii ancak o bölümden başlanması lazım

Yorum bağlantısı
Yıldırım Mustafa

Teşekkür ederim umarım sorun kaboladadır. Eğer değilse sorunu şanzıman içinde bulunan dişlide aramaktan başka çare kalmıyor gibi bu da şanzımanın içinin açılması gibi bi yola götürür. Bu arızaya neden olabilecek başka bir kısım benim de aklıma gelmiyor.

Yorum bağlantısı
Onur Boga

iyi ve kendinden emin bir usta bulmadan kurcalatmayın derim, zira birçok şeyi değiştirip çözüme ulaşamamanız olası.

Yorum bağlantısı
  • 8 ay sonra...
Yıldırım Mustafa

Sorunun sebebi bulundu. Sorun şanzumanın içindeki hız sensörünün karşılığı olan dişlinin hasarlı olmasından kaynaklanıyormuş. Dişli çark sekiz olmuş ve kırmızı ile işaretli kısım yukarı doğru bükülmüş. 

2JQr2q.jpg

• Beğen 4
  • Teşekkür 1
Yorum bağlantısı
  • 5 yıl sonra...
Özcan Keskin
(düzenlendi)

https://youtube.com/shorts/vDvHAxKtC3I?feature=shared

merhaba arkadaşlar aynı sorun bendede var hız sensörünü değiştirdim 1 günlüğüne düzgün çalıştı sonra bi anlık göstergeler videodaki gibi gitti şimdi yine aynı hız göstergesi zıplaya zıplaya yükselip düşüyor usta gösterge kartı arızası diyor ama emin olamıyorum 

tarihinde Özcan Keskin tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Özcan Keskin

Abi komple gidiyor devir saati benzin göstergesi hız ibresi km ekranı sanki komple elektriği gidiyor. Göstergenin aydınlatmasının  yandığına bakma abi onun elektriğini başka yerden aldım gösterge kartına yük olmasın diye. Sadece bir sefer böyle uzun süreli gitti. Tekrar böyle uzun süre gitse sorunu bulmam kolay olurdu ama şimdi arada bir anlık gidip geliyor 

Yorum bağlantısı
Özcan Keskin

6 Yılı geçti hocam komple led yaptım konusu burada var 6 yıldır sorunsuz çalışıyordu

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...