İçeriğe Yönlendir

Yeni araba yeni sorunlar...

Tayfun Doğan

Recommended Posts

Tayfun Doğan

Merhaba arkadaşlar. Malum yaklaşık 1 ay önce mercedes b150 2009 model araç aldım. 1 aylık süre içerisinde 3 veya 4 kezi geçmemek kaydıyla şöyle bir sorun yaşadım.

Öncelikle araçta şöyle bir sistem var. Marşa 1 kez bas bırak araç çalışana kadar marş basıyor ve araç çalışınca marşı otomatik kesiyor. Yani çalışana kadar marşta tutmaya gerek yok.

Fakat 3-4 kez şunu yaptı. Marşa basıp bırakıyorum araç çalışmıyor. Çalışmadığı için de marş basmaya devam ediyor. Bende marş motoruna zarar gelmesin diye kontağı kapatıyorum. 2 sn bile beklemeden tekrar marşa bastığımda hiçbir sorun yok. Bunu yaklaşık 100 marşta 3 -4 kez yaptı.

Malum edremitte yaşadığım için mercedese bakan 1 tane özel servis var. Sağolsun usta büyük yerini koltuktan kaldırıp aracın başına gelmedi bile. Sen marşa bas ben burdan dinliyorum dedi. 15-20 kez marşa bastım sonunda yine yaptı. Tamam bu aracın krank sensörü- benzin pompası- gaz kelebeği sırayla değişecek. En az 6-7 bin masraf var dedi. Bilgisayara bağla belki hata kodu verir dedim ama benim cihaz orjinal değil arabanın ekranında hata yazmıyosa bende de yazmaz dedi. Bi ekspertiz firmasına gittim. Delphi marka bi cihaza bağladı. Hata falan yok.

Mercedesteki usta dua et 6-7 masrafla kurtul dedi. Bu üç parça değiştiğinde bile sorun çözülmeyebilirmiş.

Sizce ne yapmam gerekir. Ayda 3-4 kez yapan bir hata için bu kadar masrafa değer mi. Mercedes servisine gitsem onlar da 5 binden aşağı bırakmazlar beni.

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

Yorum bağlantısı
Halit Demir

Daha fazla masrafa yol acmayacaksa kullandikca , bu sekilde devam edin derim

Yorum bağlantısı
Harun Kocaçalışkan

Seyir halinde stop etme oluyor mu?

İlk önce aküyü ölçtürün bence.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Tayfun Doğan
Seyir halinde stop etme oluyor mu?

İlk önce aküyü ölçtürün bence.

Seyir halinde hiçbir sorun yok.

Akü 2 ay önce sıfır bosh marka ile değişmiş.

Marş basma kuvvetinde hiçbir sorun yok. Hatta şöyle söyleyim geçen gün arabayı kurcalarken iç ışıkları açık unutmuşum bütün gece öyle kalmış. Sabah hiçbirşey yokmuş gibi çalıştı.

Az önce mercedes yetkili servisi ile görüştüm. Kullanmanızda sıkıntı yok ama e bi gelin sizi de yolalım dediler. [emoji23]

Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek

Benzin pompası... 

Kontağı açıp bekleyin.. kapatın.. 

açıp bekleyin kapatın. 

Açıp bekleyin. marşa basın... Düzgün çalışırsa benzin pompası bozuk.. 

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Tahir İlter

Bence servise gidip arıza tespiti yaptırın ona göre hareket edersiniz sonrasında. 

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Ersen Tapan

Servise gitmekte fayda var. Bazen çok uygun fiyatlara hallolabiliyor. En azından arıza teşhisi yaptırmış olursunuz. 

Yorum bağlantısı
Emre Şimşek

Öncelikle başka bir ustaya gitmelisiniz. Size bu kadar masraf yaptırıp da sorunu çözemeyecekse kusura bakmasın, demekki yeterli ekipman ya da tecrübesi yok.

Yorum bağlantısı
Ahmet Türedi

Gittiğiniz usta sorunu anlamamış ve size bir yığın gereksiz parça değişimi önermiş.Kendini garantiye almak içinde bunlarla bile düzelmeyebilir diye açık kapı bırakmış.Bence o servisin önünden bir daha geçmeyin.En güzeli size rahatsızlık veriyorsa yetkili servise gitmek ve arıza teşhisi yaptırmak.Sonuçta arızayı gidermeden önce size ne var ne yok söylerler direk ücret talep etmezler.Belkide çok basit bir nedenden dolayı buji v.b kaynaklı durumda olabilir.

Yorum bağlantısı
Bir saat önce, Tayfun Doğan yazdı:

Sağolsun usta büyük yerini koltuktan kaldırıp aracın başına gelmedi bile. Sen marşa bas ben burdan dinliyorum dedi. 15-20 kez marşa bastım sonunda yine yaptı. Tamam bu aracın krank sensörü- benzin pompası- gaz kelebeği sırayla değişecek. En az 6-7 bin masraf var dedi. 

okullarda ders verecek usta buralarda harcanıyormuş meğer 

Yorum bağlantısı
Tayfun Doğan

Mercedes servisiyle az önce görüştüm evet sıkı durun arıza tespit bedeli tam tamına saati 235 TL minimum 1 saatlik ücret alacaklarmış. Sadece cihaza bağlayıp sorun çıkmazsa da sorunu bulana kadar taksimetre açıkmış...

Yorum bağlantısı
Ali Gök

malesef almak değil binmek mesele biraz premium markaları.. sorun artmıyor ise ellemeyin derim artarsa bi çözüm üretilir.

benzer şikayet çözen yokmu acaba nette forumlarda vs . 

Yorum bağlantısı
3 dakika önce, Ali Gök yazdı:

malesef almak değil binmek mesele biraz premium markaları..

misal;

Yorum bağlantısı
Tayfun Doğan
malesef almak değil binmek mesele biraz premium markaları.. sorun artmıyor ise ellemeyin derim artarsa bi çözüm üretilir.

benzer şikayet çözen yokmu acaba nette forumlarda vs . 

Türkiyedeki servis tamir mantığı yanlış. Tamir yoluna gidilmek yerine sürekli parça ithalatı yapıyoruz.işten anlayan usta yetiştirmek yerine sök-tak ustası yetiştiriyoruz.

Benzer şikayet bulamadım. Hatta yabancı forumları bile anladığım kadarıyla inceledim. Şöyle bir kavram buldum onun üzerine yoğunlaşacağım
"Hot starting" düşündüm de benim araçta hep sıcakken yaptı bu işi.

Sorunun artıp artmadığına önümüzdeki günler karar verecek.

Yorum bağlantısı
M.Fatih Yüce
(düzenlendi)

Belirli yaşlardaki araçlar ile ülkemizin her yerinde servis ve usta problemini bir araya getirdiğimizde hep çekimser kalmışımdır. Çağlar Bayur gibi birinin İstanbul'un ve Türkiyenin en büyüğü Atatürk sanayisinde başına gelen 2 hadiseyi anlatmasından sonra Allah yardımcımız olsun demekten başka çarem kalmıyor. Yoksa bende sıfır araç yerine aynı paraya 5-10 yaş arasında d - yada e sınfında bir araç alırımda sanayide tamirci ile uğraşmamak için niyetine bile girmiyorum.

26 dakika önce, Tayfun Doğan yazdı:

Mercedes servisiyle az önce görüştüm evet sıkı durun arıza tespit bedeli tam tamına saati 235 TL minimum 1 saatlik ücret alacaklarmış. Sadece cihaza bağlayıp sorun çıkmazsa da sorunu bulana kadar taksimetre açıkmış...

20,000 bakımı Megane 1,5 dci 580 tl (5 kg yağ+ yağ , polen, hava filtresi. Bakım kampanyayı yakalarsanız 450 tl) için yorumlayanlar bu araç için bu kadar para verilirmi diyorlar. Aynı parçalar ile 20,000 bakımı 2300 tl olan mercedes E220D için ise dizel motor için ucuz bile diye MBClub.tr 'de yazılıyor. Yıldıza binmek hakiketen farklı oluyor :)

Ufak bir hatırlatma.Aynı bakımı C-max'te no name'de 250 tl'ye yaptırıyorum :D

tarihinde M.Fatih Yüce tarafından düzenlendi
  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Sani Gerşon
4 saat önce, Tayfun Doğan yazdı:

Geçmiş olsun. Çok şükür Renault kullanıyorum. Arıza tespiti %99 ücretsiz yapılıyor :)

Yorum bağlantısı
Tayfun Doğan
Belirli yaşlardaki araçlar ile ülkemizin her yerinde servis ve usta problemini bir araya getirdiğimizde hep çekimser kalmışımdır. Çağlar Bayur gibi birinin İstanbul'un ve Türkiyenin en büyüğü Atatürk sanayisinde başına gelen 2 hadiseyi anlatmasından sonra Allah yardımcımız olsun demekten başka çarem kalmıyor. Yoksa bende sıfır araç yerine aynı paraya 5-10 yaş arasında d - yada e sınfında bir araç alırımda sanayide tamirci ile uğraşmamak için niyetine bile girmiyorum.

20,000 bakımı Megane 1,5 dci 580 tl (5 kg yağ+ yağ , polen, hava filtresi. Bakım kampanyayı yakalarsanız 450 tl) için yorumlayanlar bu araç için bu kadar para verilirmi diyorlar. Aynı parçalar ile 20,000 bakımı 2300 tl olan mercedes E220D için ise dizel motor için ucuz bile diye MBClub.tr 'de yazılıyor. Yıldıza binmek hakiketen farklı oluyor [emoji4]
Ufak bir hatırlatma.Aynı bakımı C-max'te no name'de 250 tl'ye yaptırıyorum [emoji3]

Bakım malzemelerimi kendim alır ustama 50-60 tl karşılığında yaptırır hatta birde 5-6 bardak çayını içerim. Bakım ve adı belli arızalarda zaten çok sağlamdır ustam. Ama elektronikte o da çaresiz kalıyor çünkü mercedes için gerekli elektronik bilgiye sahip değil. Ve beni yanlış yönlendirmek istemiyor. Zaten ustamın kendi fikriydi mercedes servisine gidilmesi.

Yorum bağlantısı
Evren Erakçora
7 saat önce, Tayfun Doğan yazdı:

Mercedes bu ama,

Yorum bağlantısı
Mustafa Arıkan

Arıza tespit ücreti sadece Mercedes değil VW'de de öyle. Arıza tespiti için benden 250TL istedi servis. Servisin içinde şakır şakır traktör gibi çalışan 1.9 TDI için "LPG var mı bunda?" deyince, kolay gelsin deyip çıktım.

Sanayide hallettim işimi en sonunda. Sıfır sıkıntı ile.

Mercedes almayı hep istesem de bu tarz durumlardan çok çekiniyorum.

Soruna gelince biraz daha gözlem yapmanız lazım. Sorun benzin pompasından gibi görünüyor ama öyle olsa sanki daha sık yapardı.

Aracın ne kadar süre yattıktan sonra yaptığı veya havanın sıcaklığı vs gibi daha detaylı gözlem yaparsanız iyi bir mercedes ustası gözü kapalı sorununuzu çözer.

Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur
Geçmiş olsun. Çok şükür Renault kullanıyorum. Arıza tespiti %99 ücretsiz yapılıyor [emoji4]

Sana özeldir belki.. Aman bizde yaptır ma da al git modu
  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Tayfun Doğan

Sanırım sorunu çözdüm. Daha doğrusu ne zaman yaptığını anladım. Araba sıcakken kontağı açıp 3-5 saniye beklemezsem %50 yapıyor.

Büyük ihtimalle sensör hazırlanmadan marşa bastığım için oluyor.

Yorum bağlantısı
Tayfun Doğan
Yakit pompasi sanki elveda diyor.

Doğaldır normal arabalara göre 2 kat fazla çalıştığı için [emoji23][emoji23][emoji23]

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...