Kemal Işık 26 Nisan 2017 Paylaş 26 Nisan 2017 Abilerim öncelikle iyi günler. Focus 2 makyajlı kasa sahibiyim. Geri gelirken frene basınca öyle bir ses geliyor ki civardaki herkes bana bakıyor geri gelmeye korkar oldum. Disklerim geçen sene değişti balatalar değişti ama bir ay sonra tekrar aynısı. Bu sorunu geçtim şimdi de 10-20 km hızla gelirken arka taraftan balata ya da diskten inleme sesi geliyor frene basmamama rağmen. Belli süratlerde keskin virajlarda da dönüş yaparken aynı ses geliyor. Özellikle arkada iki ya da üç kişi otururken daha fazla yapıyor. Sesin arkadan geldiğine eminim. Sorun sandığımdan daha mı büyük ne yapabilirim? Şimdiden cevaplar için teşekkürler Yorum bağlantısı
Sadık Taşyürek 26 Nisan 2017 Paylaş 26 Nisan 2017 aynı sorundan muzdarip o kadar çok Focus kullanıcısı var ki. ben çözüm bulamadım, fren merkezlerini değiştirmek çözüm olur mu emin değilim. Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek 26 Nisan 2017 Paylaş 26 Nisan 2017 Ötme sesi mi. gürültü mü geliyor.. Yorum bağlantısı
Ferit Erken 26 Nisan 2017 Paylaş 26 Nisan 2017 Forumlarda çok bahsi geçti. Aynı sorunu bende çok yaşadım. Ford servis ve ford otosan dahi şikayet ettim sonuç yok. Normalmiş. Yalnız servisde sorumlu arkadaş balatalarda kalite farkı olduğunu söyledi birkaç model varmış. Yani ucuz olani bu problemi yaptiriyor gibi. Yorum bağlantısı
Kemal Işık 26 Nisan 2017 Yazar Paylaş 26 Nisan 2017 Ötme şeklinde sanki demir demire sürtüyor frene bile basmıyorum halbuki hızlı giderken yok ama o ses trafikte ilerlerken yapıyor. Balatayı kabullendim de artık frene basmıyorken neden ses geliyor ona anlam veremiyorum Motorcraft markaydı orjinalde de bunu kullanıyoruz demişti usta :/ Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek 26 Nisan 2017 Paylaş 26 Nisan 2017 Koruma sacı falan varmı ki ? Belki o sürtüyordur.. Yada el freni ayarı bozuktur. .sürekli sürtüyordur balata.. Lifte kaldırıp çevirmek gerek.. Yorum bağlantısı
Bayram Bozkurt 26 Nisan 2017 Paylaş 26 Nisan 2017 Aynı sorunu geçengün bende 1defa gördüm eşim de olmuş 1 defada. Geri yanaşmak için direksiyonu sağa kırıp hafif gaza dokundum ve araç geri gelmeye başlayınca frene basmadığım halde demire sürter gibi ses geldi. İleri geri aynı şeyi denedim frene falan bastım ama tekrar duymadım o sesi. Biraz fazla denesem belki duyardım ama ciddiye almamıştım konuyu görünceye kadar. Yanlız dikkat ettiğim kadarıyla sağ arka taraftan geldi ses. Yorum bağlantısı
Kemal Işık 26 Nisan 2017 Yazar Paylaş 26 Nisan 2017 23 dakika önce, Mehmet Ozyurek yazdı: Koruma sacı falan varmı ki ? Belki o sürtüyordur.. Yada el freni ayarı bozuktur. .sürekli sürtüyordur balata.. Lifte kaldırıp çevirmek gerek.. Koruma sacı var mı bilmiyorum ama dediğiniz gibi servise gidip lifte kaldırmak gerekecek sanırım Yorum bağlantısı
Mustafa Doğan 26 Nisan 2017 Paylaş 26 Nisan 2017 bende oluyor arkadaşlar ıslanınca oluyor daha çok kafanıza takmaya gerek yok Yorum bağlantısı
Kemal Işık 26 Nisan 2017 Yazar Paylaş 26 Nisan 2017 Bir saat önce, Mustafa Doğan yazdı: bende oluyor arkadaşlar ıslanınca oluyor daha çok kafanıza takmaya gerek yok Islanınca sormayın zaten çok kötü oluyor Yorum bağlantısı
Sadık Taşyürek 26 Nisan 2017 Paylaş 26 Nisan 2017 Koruma sacı falan varmı ki ? Belki o sürtüyordur.. Yada el freni ayarı bozuktur. .sürekli sürtüyordur balata.. Lifte kaldırıp çevirmek gerek.. sac değil Mehmet, biliyorsun artık balatalarda asbest kullanılmıyor ben iki kez üst üste motorcraft balata ile değiştirmeme rağmen, üstelik diski de değiştirdiğim halde uğultu sesi geliyor arka arkaya giderken frene basınca. Servisteki teknik servis arkadaşın arabası aynı Onda da aynı sorun var. Yani bu sorunun çözümü Şimdilik yok gibi. Ya da motorcraft dışında Kale marka balata alıp deneyeceğim ilerde. 1 Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 26 Nisan 2017 Paylaş 26 Nisan 2017 Komple takım gerçek motorcraft takmıştım 2.seneye girdik..ilk günkü gibi hala. Bitince bulamayacağım ona yanarım Disk ve freni Yorum bağlantısı
Adnan Çakır 26 Nisan 2017 Paylaş 26 Nisan 2017 Sadık abi kale balatayı aklından bile geçirme zira benim kullandığım servis aracında var fren yapinca resmen çığlık atıyor.Teker rulmanlarından birisi bozuk olabilir mi eğer ses uğultu şeklindeyse ve araç doluyken yapıyorsa kontrol etmekte fayda var. 1 Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 26 Nisan 2017 Paylaş 26 Nisan 2017 Kale maalesef her yeni parça gibi sesli artık Yorum bağlantısı
Koray Demir 26 Nisan 2017 Paylaş 26 Nisan 2017 sac değil Mehmet, biliyorsun artık balatalarda asbest kullanılmıyor ben iki kez üst üste motorcraft balata ile değiştirmeme rağmen, üstelik diski de değiştirdiğim halde uğultu sesi geliyor arka arkaya giderken frene basınca. Servisteki teknik servis arkadaşın arabası aynı Onda da aynı sorun var. Yani bu sorunun çözümü Şimdilik yok gibi. Ya da motorcraft dışında Kale marka balata alıp deneyeceğim ilerde.Kale balata artık sorunlu eski zamanları gibi değil firma battı batacak hiç bulaşmayın derim. Yorum bağlantısı
Murat Öngür 27 Nisan 2017 Paylaş 27 Nisan 2017 (düzenlendi) Koruma sac ı olabilir , birde balataları söküp baktırın balatalar disk lere tam oturuyor mu ? Daha önce bende focus varken buna benzer bir ses geliyordu arkadan , aracın altına arkadan eğilin sağda ve solda tekerlerin yanında küçük yaylar var onlara toz yada taş parçası geldi ise aşırı ses yapıyor geri gelirken oraya önce bir sus tutturun daha sonrasında wd 40 yada balata spreyi sıkın ve daha sonra tekrar su , sorun çözülecektir. 27 Nisan 2017 tarihinde Murat Öngür tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Ferit Erken 28 Nisan 2017 Paylaş 28 Nisan 2017 Fren balataları normalde diske siz frene basmasanızda sürter. Yani balatalar daima disk ile temas halindedir. Hava sıcaklıklarina ve disk-balata marka ve kalitesine bağlı olarak bu sesleri çıkartıyor. Yorum bağlantısı
Sadık Taşyürek 29 Nisan 2017 Paylaş 29 Nisan 2017 Sadık abi kale balatayı aklından bile geçirme zira benim kullandığım servis aracında var fren yapinca resmen çığlık atıyor.Teker rulmanlarından birisi bozuk olabilir mi eğer ses uğultu şeklindeyse ve araç doluyken yapıyorsa kontrol etmekte fayda var.diğer olasılıklar kontrol edildi Adnan, sıkıntı balata kaynaklı. 2 Yorum bağlantısı
Recommended Posts