İçeriğe Yönlendir

Almanyaya en uygun para gönderimi nasıl olur?

Onur Çelebi

Recommended Posts

Onur Çelebi

İyi günler herkese,

Almanyadaki arkadaşıma 450 Euro para göndemem gerekiyor. Bunu en uygun ve ucuz şekilde nasıl yapabilirim?

Kendisinin ING DiBa bankasında hesabı var başka yerde yok.

Western Union, ya da daha önce hiç kullanmadığım Döviz Transferi Swift...

Başka alternatif ne olabilir?

Yardımlarınız için şimdiden teşekkürler.

Yorum bağlantısı
Köksal Yılmaz

Swift masrafı şube pazarlamacısı ile olan ilişkinize göre değişir, 10 euroya da yapar 100 euroya da. Westernin masrafını bilmiyorum. Bazı bankalarda aynı gün gitsin masrafı da olabiliyor. Swift yaparsanız ve kesintisiz gitmesini istiyorsanız özellikle belirtin veya talimata masraflar OUR olacak yazın. Bu durumda para net gider karşı banka masrafını (5-20 euro gibi olur genelde) sizden daha sonra talep eder, bankanız sizden alıp almanyadaki firmaya öder. Bişey belirtmezseniz standart SHA(share) gider herkes kendi bankasının masrafını öder.

• Beğen 3
Yorum bağlantısı
Harun Kocaçalışkan

Zarfa koyup ptt ile yollamak en ucuzudur. Biraz risklidir tabi :)

Western Union yaklaşık 35-40 Euro arası değişir. 

Arkadaşınız kabul ediyorsa amazon almanya sitesinden 450 euro'luk hediye çeki alıp sıfır masrafla gönderebilirsiniz. Ancak paraya çevrilemez alışverişte kullanılır.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Hayrettin Bahadir
3 saat önce, Onur Çelebi yazdı:

İyi günler herkese,

Almanyadaki arkadaşıma 450 Euro para göndemem gerekiyor. Bunu en uygun ve ucuz şekilde nasıl yapabilirim?

Kendisinin ING DiBa bankasında hesabı var başka yerde yok.

Western Union, ya da daha önce hiç kullanmadığım Döviz Transferi Swift...

Başka alternatif ne olabilir?

Yardımlarınız için şimdiden teşekkürler.

Neresinde oturuyor?

Yorum bağlantısı
Onur Çelebi
3 saat önce, Köksal Yılmaz yazdı:

Swift masrafı şube pazarlamacısı ile olan ilişkinize göre değişir, 10 euroya da yapar 100 euroya da. Westernin masrafını bilmiyorum. Bazı bankalarda aynı gün gitsin masrafı da olabiliyor. Swift yaparsanız ve kesintisiz gitmesini istiyorsanız özellikle belirtin veya talimata masraflar OUR olacak yazın. Bu durumda para net gider karşı banka masrafını (5-20 euro gibi olur genelde) sizden daha sonra talep eder, bankanız sizden alıp almanyadaki firmaya öder. Bişey belirtmezseniz standart SHA(share) gider herkes kendi bankasının masrafını öder.

Teşekkürler Köksal bey

Bir saat önce, Harun Kocaçalışkan yazdı:

Zarfa koyup ptt ile yollamak en ucuzudur. Biraz risklidir tabi :)

Western Union yaklaşık 35-40 Euro arası değişir. 

Arkadaşınız kabul ediyorsa amazon almanya sitesinden 450 euro'luk hediye çeki alıp sıfır masrafla gönderebilirsiniz. Ancak paraya çevrilemez alışverişte kullanılır.

Zarfla göndermek hem uzun sürer hemde riskli :biggrin:

Western Union sitesinde 400-500 Euro arasına 45 Euro komisyon görünüyor. Gidip PTT'ye soramadım.

Merak ettiğim İş Bank ve Halkbank internet bankacılığından da Western Union gönderimi yapılabiliyor acaba ekstra komisyon alıyorlarmı.

Hediye çeki işine yaramaz çünkü bana cep telefonu alacak dükkanı olan bir telefoncudan.

Aslında ben Amazon ya da Ebay'dan telefonu kendi kredi kartımla alıp Almanya adresine gönderecektim fakat Amazonda en ucuz 530 Euro arkadaşımın sorduğu mağazada ise 450 Euro o yüzden para göndermeye çalışıyorum.

Yorum bağlantısı
Onur Çelebi
11 dakika önce, Hayrettin Bahadir yazdı:

Neresinde oturuyor?

Steinhagen'da oturuyorlar Bielefeld'e yakın.

Yorum bağlantısı
Emre Cetin

Halkbankda western union yok , internet şubesinden 25.000 usd karşılığı limite kadar gönderim yapabilirsiniz . 

Yorum bağlantısı
Onur Çelebi
5 dakika önce, Emre Cetin yazdı:

Halkbankda western union yok , internet şubesinden 25.000 usd karşılığı limite kadar gönderim yapabilirsiniz . 

Peki ücretlendirme nasıl Emre bey bilginiz var mı? Halkbankta maaş hesabım var. Almanya İBAN numarası var arkadaşımın, masraflar benden düşülecek şekilde nasıl gönderebilirim. Euro hesabı açmalımıyım yoksa TL karşılığı Euro gönderebilirmiyim.

Aslında en önemlisi en ucuz komisyonla nasıl gönderebilirim?

Yorum bağlantısı
Onur Çelebi
9 dakika önce, Osman Bilgin yazdı:

en eski usulle; bir tanıdıkla.. :=)

Vallahi az önce bir gelişme oldu bir tanıdık cumartesi sabah gelecek Almanya'dan salı geri dönecekmiş beraberinde bir valiz getirecekti onu almaya gidecektim havaalanına ona vereceğim parayı arkadaşıma iletecek aynı yerden geliyor:hohoho:

Bu arada ihtiyacı olan başkasına yarar diye yazayım buraya neredeyse sabahtan beri araştırıyorum sanırım en ucuz döviz transferi Finansbank'ın EN Para uygulaması.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Erhan Güler

Almanya'da çok fazla tanıdığım var ara ara oradan ödeme alıyorum, çok acil olmayan durumlarda para gönderimi konusunda yardımcı olabilirim hiç kesintilik bir durum olmadan.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Emre Cetin
23 saat önce, Onur Çelebi yazdı:

Peki ücretlendirme nasıl Emre bey bilginiz var mı? Halkbankta maaş hesabım var. Almanya İBAN numarası var arkadaşımın, masraflar benden düşülecek şekilde nasıl gönderebilirim. Euro hesabı açmalımıyım yoksa TL karşılığı Euro gönderebilirmiyim.

Aslında en önemlisi en ucuz komisyonla nasıl gönderebilirim?

Öncelikle eur hesabınız olması gerek gerisi kolay , internet bankacığından yurtdışı transfer seçeneğini seçiyorsunuz sonrasında sizi yönlendiriyor sistem

iban ve swift kodu istiyor , masraf değişebiliyor bizim hesaplar muafiyetli olduğu için şuan bakıp yazamıyorum ama rakamlar çok yüksek değil hatta bazen yurt içi eftlerden ucuza gittiği bile oluyor , salı günü bakıp yazmaya çalışırım bir dahakine gerek duyarsanız faydası olabilir. 

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Onur Çelebi
53 dakika önce, Emre Cetin yazdı:

Öncelikle eur hesabınız olması gerek gerisi kolay , internet bankacığından yurtdışı transfer seçeneğini seçiyorsunuz sonrasında sizi yönlendiriyor sistem

iban ve swift kodu istiyor , masraf değişebiliyor bizim hesaplar muafiyetli olduğu için şuan bakıp yazamıyorum ama rakamlar çok yüksek değil hatta bazen yurt içi eftlerden ucuza gittiği bile oluyor , salı günü bakıp yazmaya çalışırım bir dahakine gerek duyarsanız faydası olabilir. 

Tekrar çok teşekkürler Emre bey, Halkbank internet bankacılığından 1 Euro alarak hesap açtım ve 1 euroyu göndermeyi denedim Almanya IBAN numarasına 75 lira masraf çıktı. Sanırım minimum 75 lira masraf çıkıyor gönderilen paranın miktarına göre de en fazla 300 lira kesinti yapıyor. Halkbank ücret tablolarından anladığım kadarıyla bu şekilde :)

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...