İçeriğe Yönlendir

Focus 1.5 Tdci Powershift Trend X Hk.

Mahmut Sayar

Recommended Posts

Mahmut Sayar

Merhabalar. Mondeo'dan ayrıldıktan sonra otomatik araç arayışlarına başladım. İlk etapta performansı tatmin etmeyecek olsa da eşimin de kullanabileceği Fb7 kasa lpgli Civic'lere baktım, bir arkadaşım satacaktı düğün nedeniyle ertelemek zorunda kaldı. İlanlarda ise elegance donanım için 70 binlerin altında düzgün araç bulamadım. Auris sahibi iş arkadaşım Corolla önerdi onda da durum farklı değil fabrikasyon lpg seçeneği olmaması dezavantaj. Bu arada 70 bin civarı araçlara bakarken 1.5 dizel Powershift Trend X donanım Focus gözüme çarptı 75-76 civarı hatasız 2015 model düşük km bir kaç araç buldum. 

Evvela bu şanzıman motor ikilisi dsg gibi sorunlar yaşadı mı hiç malumatım yok ilk aklıma takılan konu bu kararsızlık, vurma, vites geçişlerinde sıkıntı var mı merak ediyorum, olası sorunlarda Ford servislerine güven olur mu?. İkincisi donanım konusu Civic elegance malzeme kalitesi kötü olsa da daha donanımlı bir araç trend x kullanıcıları ne düşünüyor merak ediyorum. 

Bu iki araç arasında siz olsanız hangisini tercih ederdiniz? 70 bine kadar başka alternatiflere de açığım. 

Yorum bağlantısı
Gökhan Albayrak

Focus civic e göre dar. Donanım az. Powershift endişesi var. Yol tutuşu muhabbetine girmiyorum, sonra tartışma çıkıyor. 

Civic in yol sesi var, düzgün asfaltta, radyo açıkken birde continental premium contact 2 degilse lastikler bi problem yok. Fabrika lpg ise bulunmaz nimet hemde 6 yıl garantili (sıfır alırsanız). Otomatiği sorunsuz. Donanım daha fazla. Koltuk ısıtması için bile alınır.  İkinci el değerini hiç söylemiyorum. 

Yorum bağlantısı
Ramazan Turan

120 hp, 300 tork var, yağlı tip çift kavrama getrag450 sanziman var, daha uzun ömürlü  , Çok seri ve güçlü bir araç, ben cok beğendim.  Kullandığım donanım titaniumdu, cok iyiydi, uzun süre 2 nsil cıvıc kullandım, cıvıc ten fazlası var diyebilirim.  Ford da trendX boş gibi dursa da o paraya cok iyi bir araç tercihiniz cok mantıklı, şimdiden hayırlı olsun.

Yorum bağlantısı
Hakan Gürsu

Dizellerdeki şanzıman yağlı tip olduğu için sorun okumadım daha. Ama benzinlilerde kuru tip şanzıman var baya sıkıntı çeken oldu.

Yorum bağlantısı
Volkan Doğrular

En yakın Ford bayisine uğrayıp test etmenizi tavsiye ederim.

Aracı kullanıp memnun olmayan yoktur sanırım.

Şanzıman motor uyumu gayet keyif verici.

Yorum bağlantısı
Mahmut Sayar

Titanium test aracını kullanmıştım fakat baya dolu bir araçtı sadece autohold olmaması eksik gelmişti, trend x zamanla sıkar mı emin olamıyorum.

Yorum bağlantısı
Gökhan Çoşkun

70 bin TL civarı için en uygun Hyundai  i30 - Seat Leon ve  Focus 3.5 olur bence.

Civic'in en son 2017 kasası hariç öteki araçlarındaki motor,performans fakiri.Deneyimim oldu ve Turboyu arıyorsunuz her gaza yüklendiğinizde.Piyasadaki civicler gereksiz fiyatlarda bence.

Ben olsaydım bu bütçe ile ;  Cam tavanlı i30 alırdım.7 DCT çift kavramalı oda Powershift gibi sanırım tam bilgim yok bu konuda ama.

Yorum bağlantısı
Oktay Eker

Bende style paket var eşime aldık, segmentine göre iç mekan dar, ama bayan kullanımı için ideal bence. Civic e göre malzeme kullanımını bilmiyorum. Bozuk yollarda rahatsız etmiyor ses vs..

Yorum bağlantısı
Murat Atagenç
(düzenlendi)

Focus 3.5 bir aileye kesinlikle uygun değil. Coupe araç alıyormuş gibi düşünerek almak lazım, rahat etmek için.

tarihinde Murat Atagenç tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Erhan Güler

Şanzıman konusunda endişeniz olmasın gayet performanslı bir motor. Silkeleme falan da yok gayet stabil. Yakıt olarak bir şey diyemeceğim çoğunlukla şehir içi yol yapıyorum ve özellikle kısa mesafeler yakıt tüketimim 27 kuruş. Şehir dışı tahminim 20-21 kuruşlarda olacaktır. Bagaj ve ferahlık konusunda sıkıntılar var elbet deneyip bakıp almanızı tavsiye ederim. Ben de titanium donanım var, trend x sizi memnun eder mi bilmiyorum ama ben şahsen focus alacak isem titanium donanımdan aşağı almam..

Yorum bağlantısı
Kamil Dede

focus 3,5  da trend x'lerde  2016 modelın altına inmeyin 2015 de olmayan bi çok özellik 2016 da standart en başta kolçak ve arka park sensörü gibi ufak tefek ama önemli özellikler mevcut

Yorum bağlantısı
Ali Gök

70 bin verip tüplü arabaya binmem şahsen. sadece focus değil 2015 c sınıfı bir sürü araba bulunur dizel otomatik 70 civarını verdikten sonra.devir dizel otomatik devri. tüplü ve öfkelillerin son jenerasyonu artık o arabalar ben olsam civic hastası değilsem almazdım. tabiki şahsi düşüncelerim Ankarada bir çok kişi lpg li tercih ediyor şehirin dinamikleri kararı etkileyebilir

şimdiden hayırlı alışverişler dilerim

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...