İçeriğe Yönlendir

Sıfır bir araç alacak olsaydınız tercihinizi öğrenebilir miyim?

Mehmet Yılmaz Ak

Sıfır bir araç alacak olsaydınız tercihiniz hangisi olurdu?  

49 oy

Bu ankete oy verme veya sonucunu görme izniniz yok Please sign in or register to vote in this poll.

Recommended Posts

Mehmet Yılmaz Ak

Opel Astra Edition Plus için kasa ağır motor taşımakta zorlanıyor iddiaları var. Test sürüsü yapamadim çünkü araç yok diyorlar.. 

Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek
13 dakika önce, Mehmet Yılmaz Ak yazdı:

Opel Astra Edition Plus için kasa ağır motor taşımakta zorlanıyor iddiaları var. Test sürüsü yapamadim çünkü araç yok diyorlar.. 

Motor ne ki ?

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Serkan Toker
31 dakika önce, Mehmet Yılmaz Ak yazdı:

Şu gezegende bu cümle bizden başka bir memlekette kullanılmıyordur sanırım.. :D 

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Mehmet Yılmaz Ak
(düzenlendi)
3 dakika önce, Serkan Toker yazdı:

yani öyle birşey yok diyorsun ?

tarihinde Mehmet Yılmaz Ak tarafından düzenlendi
  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Mehmet Yılmaz Ak

Bu arada 214 bin km'de beyaz comfort 2005 model ford focus arabam satılıktır;)

1- yağ bakımı helvacıoğlunda 1000 km önce yapıldı ( filtreler vs..)

2- akü yeni (2 ay önce alındı , garanti devam eder)

3- fren balatası takım halinde 4 ay evvel değişti

4- tiger 210 binde değişti

Bunların tamamı belgeli. Düşünen olursa biniciye gidecek araçtır. Tek sıkıntısı km yüksektir. 2018 11. aya kadar muayene vardır.

Yorum bağlantısı
Serkan Toker
6 dakika önce, Mehmet Yılmaz Ak yazdı:

yani öyle birşey yok diyorsun ?

Zamanında 90 beygirlik dizel focus aldım. O motor içinde arabayı çekmez diyorlardı. Hem çekiyor hem de daha sessiz çalışıyor daha az yakıyor ve daha sorunsuzdu. Hiçbir yokuştan da burayı çıkamadım diye geri dönmedim. Kasa ağır gelmek ne demek bir türlü anlayamıyorum, bir vites küçük gider en fazla. 1,6 vectra kullanan abim aşırı memnundu arabasından, 100 beygirlik vectra, D kasa araba yani..

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Mehmet Yılmaz Ak

Haklisiniz, bu arabalar yüzlerce mühendislik hesaplamadan geçiyor ama işte millet olarak bu tip şeylerde acaba diyoruz. 60 küsur para veriyoruz korkuyorum pişman olmaktan. O yüzden bilenden sormak istedim. Ve siz büyüklerime ya da küçüklerime sorarak en doğru kararı vermeye çalışıyorum.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Ahmet Gül

Kasa ağır arabayı çekmiyor söylemi araba gitmiyor anlamında sarf edilmemektedir. Zira Serkan Bey'in dediği gibi henüz rampada kalmış bir model üretilmiş değil. Bu sözden kasıt motorun kasa ağırlığını istendik bir biçimde ivmelendiremiyor olmasıdır. Tamamen beklenti ile ilgili bir durum. Misal, babamda 1.2 75bg symbol var ona yetiyor. Ben bindiğimde ise kaza yapmaya ramak kalıyor. Klima açık ve düşük devirde yakalanmışsanız 1. Viteste bile nazlanıyor. Tavsiyem beklentilerinize uygun tercih yapmanizdır. Benim beklentim yüksek olduğundan sıfır araç almak yerine beklentilerimi karşılayan ikinci el tercih ettim. Bu beklentileri tespit edebilecek yegane kişi de sizsiniz. Her ihtimale karşı deneme sürüşü yapmanızda fayda var. 

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Ahmet Ekici
2 saat önce, Serkan Toker yazdı:

Bu soruyu vito almaya niyetlendiğimizde motoru 1.6 114 bg dir. Haliyle sordum.

ama aklıma geldi dedim custom da 2.2 lt, 18+1 koltuklu minibüslerde 2.2 lt, ikisinde de aynı motor var. Niye çekmesin.

Çekmez yığılır, boğulur aştım artık. :)

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Serkan Aktay
2 saat önce, Mehmet Yılmaz Ak yazdı:

Bunların tamamı belgeli. Düşünen olursa biniciye gidecek araçtır. Tek sıkıntısı km yüksektir. 2018 11. aya kadar muayene vardır.

fiyat?
Ben olsam bunların  dışında megane 1.6 benzinli bakardım. 68.000 Tl. Çokta güzel.

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Mehmet Göktürk
3 saat önce, Mehmet Yılmaz Ak yazdı:

Ehliyeti olmayıp babadan araba kaçırırsa kendini şanslı sayan forum ahalisi gençler öyle der. bakmayın..

90 hp 100 hp denilen araçlar her halukarda düzgün pilotajla yolcuları korkutacak derecede güçlüdür.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Serkan Aktay
2 saat önce, Mehmet Yılmaz Ak yazdı:

aklıma bu fıkrayı getirdi

Kayserilinin eşi vefat etmiş, ilan vermek için reklam ajansını aramış. "Emine öldü Allah rahmet eylesin" ilanı vermek istiyorum demiş. Karşı taraf; amca bu çok kısa oldu 3 kelime daha ekleyebilirsin merak etme aynı ücret eder. Kayserili ücretten emin olduktan sonra ekleme yaptırır.
"SATILIK TOYOTA VAR" :D

• Beğen 8
Yorum bağlantısı
Ersev Kaya
8 saat önce, Serkan Aktay yazdı:

aklıma bu fıkrayı getirdi

Kayserilinin eşi vefat etmiş, ilan vermek için reklam ajansını aramış. "Emine öldü Allah rahmet eylesin" ilanı vermek istiyorum demiş. Karşı taraf; amca bu çok kısa oldu 3 kelime daha ekleyebilirsin merak etme aynı ücret eder. Kayserili ücretten emin olduktan sonra ekleme yaptırır.
"SATILIK TOYOTA VAR" :D

Ben de aynı şeyi düşündüm. Sanırım 200 mesajım olmadığı için satılık araç ilanı veremedim. Ben de böyle farklı konu içinde arabamı okutmaya kalksam olar mı acep?:nea::yes:

• Beğen 3
Yorum bağlantısı
Mehmet Yılmaz Ak
(düzenlendi)

Yok aracımı zaten Tan Oto alacak, düzgün araç diye söyledim kısmetse bugün gidip alacağım. Ayrıca fıkraya gerçekten çok güldüm :)

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Metin Akbal

Secenekleri goremiyorum ama birisi Astra J. Agir diye bir durum yok atmosferik arac her atmosferik gibi rampada yigiliyor baska bir dert yok.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Mehmet Yılmaz Ak
5 dakika önce, Metin Akbal yazdı:

Secenekleri goremiyorum ama birisi Astra J. Agir diye bir durum yok atmosferik arac her atmosferik gibi rampada yigiliyor baska bir dert yok.

Opel Astra Edition Plus (63500 tl)

Ford Focus Trend X ( 68000tl ) 

Hangisi alınmalı? Soru bu.

Yorum bağlantısı
Metin Akbal
Opel Astra Edition Plus (63500 tl)
Ford Focus Trend X ( 68000tl ) 
Hangisi alınmalı? Soru bu.

Fiyat performans derseniz Astra J. 2.5 yil oldu kullaniyorum ben. Abarti bi performans kaybi kasayi cekmeme gibibir durum yok. Agir oldugu dogrudur 1400 1500 kg bir arac. Bu arabada soyle birsey var arac kolay devirlenir ama devirden de kolay duser rampada.
  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Mehmet Yılmaz Ak
(düzenlendi)

Ford Focus Trend X ve Opel Astra Edition Plus'i karşılaştırırsanız tercihiniz ne olur? İkisi de Sıfır ya da 2.el mi?

Yakıt, donanım, fiyat vs. değerlendirdiğimizde hangisi bir tık önde sizce? 

Yorum bağlantısı
Murat Atagenç
37 dakika önce, Metin Akbal yazdı:

Fiyat performans derseniz Astra J. 2.5 yil oldu kullaniyorum ben. Abarti bi performans kaybi kasayi cekmeme gibibir durum yok. Agir oldugu dogrudur 1400 1500 kg bir arac. Bu arabada soyle birsey var arac kolay devirlenir ama devirden de kolay duser rampada.

Hala sıfır J mi satıyorlar ya

Bu opelin eskiyi satma huyuda bi bitmedi 

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Misafir
Bu konu kapalıdır.
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...