İçeriğe Yönlendir

Focus 2 - 1.6 TDCi Debriyaj Baskı Balata Değişim Maliyeti

Yavuz Huz

Recommended Posts

Yavuz Huz

focus 2 2010 titanıum aracımın baskı balata artık sonlara geldi en üstte kavrıyordeğişim yapmayı düşünüyor servis özel servis yada piyasada ustalara yaptırsam maliyet ne kadar olur.

Yorum bağlantısı
Evren Erakçora

Fordlar zaten epey üstte kavrıyor, değişim epey pahalıdır. Bence iyice bitene kadar bekleyin.

Yorum bağlantısı
Köksal Yılmaz

Benim focus 2 yukarıda kavramıyordu, olması gerektiği gibiydi.

2015 başlarında değiştirmiştim, parça fiyatları şöyle idi(fiyatlar artmıştır muhtemelen)

Sachs baskı balata 300 tl

Debriyaj bilyası 140 tl

Volan 700 tl(kesinlikle değiştirin ben değiştirmedim çalışıp/stop ederken titreme yapıyordu)

Devirdaim 85 tl

İşçilik 200 tl

Yorum bağlantısı
Bayram Bozkurt

Bendeki 2009 2.5 kasa da ortada yani olması gerektiği gibi kavrıyor. Megane2 rezalet ötesi idi bu konuda. Acemi şöför gibi ışık yada yokuşlarda bazen stop ederdim. [emoji35]

Yorum bağlantısı
Yavuz Huz

araba 128 binde bilya ses yapıyor değişecek balatada tamam volan neden değişiyor benim arabada stop ederken titreşim yapıyor.motor takozu yeni olmasına rağmen

volan taşlama falan yapılıyormuş değişimi zorunlumu yada stop ederken yaptığı titreşim hariç bir zararı varmı.

Yorum bağlantısı
Köksal Yılmaz

Focus 2 tdci araçlarda çift kütleli volan var ve taşlanmıyor, değişim veya eskisi ile binilecek. Volan değişimi hayati değil çalışma ve stop etme sallantısı dışında bir sıkıntı yapmaz diye biliyorum, değiştirmeden sorunsuz kullandım 20 bin km kadar sonra sattım ama herhangi bir sorun veya fark yoktu.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Yavuz Huz

zaten en fazla 1 yıl dağa binip değiştirmeyi düşünüyorum.volan tek başına baskı balata değişim parası yiyor.

baskı balata+bilye+devirdaim+işçilik ile kurtarırırz yani 700 750 liralara değiştiririz.gibi forda pahalı yazmış arkadaşlar.diğerlerinde 300 e mi değişiyor bu balata genel anlamda fordun parçaları çok uygun ve yan sanayisi bol.geçen gün 2014 kia rio arka stop sağ taraf tek stop 700 tl fiyat yan sanayisi yok.arkadaşım değiştirmedi kızıp.kia parçası ucuz derler.alfa romeodan daha pahalı sorsan alfa desen parça pahalı derler.bu ülkeden araba konusunda bi ön yargı var.

cevaplar için teşekkürler sanayiyi ustayı arasam bu kadar hızlı cevap alamazdım.:)

Yorum bağlantısı
Köksal Yılmaz

Rica ederim, kianın özellikle yeni modellerinde parçası hiç ucuz değil

2007 cerato crdi kullandım, 2014 temmuzda baskı+balataya 250 tl ödedim(valeo)

Babamın 2004 dci kangoosunun bu yıl değiştirdik valeo diye hatırlıyorum 260 tl baskı+balata, arkadaşımın aynı motorlu sembolüne 340 tl yazmış başka bir yer. Biraz da tutturabildiğine galiba.

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...