İçeriğe Yönlendir

Kaldırılamayan hurda araç

Fevzi Göktaş

Recommended Posts

Fevzi Göktaş

Evim iki sokağın kesiştiği noktada 10 daireli kooperatif evi. Sağ sokakta, sokağın karşısında tanımadığım bir şahsın hurdaya çıkmış aracı duruyor. Şikayetim şöyle gelişti.

Aydın Söke belediyesini aradım.santral 444 bu işlere bakan bir numaraya yönlendirdi

TC kimlik ad soyad adres verdikten sonra şikayetimi belirttim. İlgilenecekleri söylediler. 20 gün sonra tekrar aradım.şikayet ettiğim araçtan farklı bir.plaka söylediler, ben ilk şikayetim de plaka vermemiştim. Plakayı söyleyince tekrar o bölgeye bakan elemanlara yönlendireceklerini söylediler. Gene 15-20 gün sonra 444 numarayı aradım beni zabıtaya yönlendirdi. Zabıta ilgileneceğim söyledi tlf numaramı aldı ama geri dönen yok. 

En son dediği dilekçe vereceksiniz.

Üstüne çocuklar çıkıyor,hopluyor,bir camı kırık.

İnsanlık görevimi yaptım,adımı TC numaramı adresimi verdim. Aradığım da bir de konuşmalar kayıt ediliyor diyor

O dilekçeyi vermeyeceğim. 

Başka ne yapabilirim. Polis,jandarma vb vb vb

Yorum bağlantısı
Murat Atagenç

Siteye/apartmana ait alanda ise hiç bir şey yapamıyorsunuz.

Kaldırım ya da yol üzerinde olmak zorunda.

Yorum bağlantısı
Guest Fevzi GOKTAS

Yol üzerinde zaten,ters olan kendi evinin önü de değil. Evler kooperatif ama hepsi yol kenarı

Yorum bağlantısı
Önder Özcan

Bu tür durumlara polis, belediye vs. müdahale edebiliyor mu? Aracın sahibi çıkıp size ne kardeşim yol kenarı, herkes park ediyor derse? Yaptırıp bineceğim derse, öyle olmadığı halde? Kim karışabilir?

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Ali Gök

Bizimde sokakta yatan bi opel var. arabanın çamurluğundan ağaç çıkmış artık o vaziyette. 

yalnız arabanın sahibi araba benim derse kim ne dicek ?  sonuçta ben nekadar arbaamı yola koyma hakkım var ise o adamında var bence kaldırmazlar sahibi olan bir arabayı

Yorum bağlantısı
Sani Gerşon

Bu konularla birebir muhatap olmuş biri olaraktan:

1- Araç sahipli ise yani çalıntı ihbarı yoksa araca kesinlikle dokunulmuyor.

2- Sokaklar araç park yerlerine bırakıldığı için park yasak bir noktada değilse araç çekilemiyor.

3- Hacizli dahi olsa polis resmi işlem amacı ile evrak kontrolü yapamayacağı için yine çekemiyor.

Tamamen tecrübeme dayalıdır. Sonrasında maalesef memur biri ile görüşüp detaylandıramadım. En son peşini bırakmıştım artık, zaten sonrasında da iş yerimizi taşımıştık o bölgeden.

Yani o aracın oradan çekilebilmesi için ya bir tanıdık olacak trafikte ya ihbar olacak ya da mümkünatı yok maalesef.

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Kemal Mert

Aynı durum bizim binanin otoparkında da mevcut. Akşam eve vardığımda resim çekip eklicem. Maalesef otoparkta olunca müdahale edemiyoruz.

Yorum bağlantısı
Mustafa Tüfekçi

Bimere yazın onlar sizi arar :)

4 sene ağaç altında yatıp, sahibini bulunca alayım dediğim Anadol değere binince biraz benzin koklatilip yürüyüp gitmişti galeriye :)

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Ayhan Onaran

Yıllar önce buna benzer bir araç vardı bizim sokakta yalnız camı falan kırık değildi... Polisi arayıp şüpheli araç ihbarı yapmıştık. İki saat sonra aracı alıp götürmüşlerdi. Artık çalıntı mıydı veya yakalama emrimi vardı bilemiyorum.

Yorum bağlantısı
Hayrettin Bahadir

Şu anda "OHAL" kapsamında olduğumuz için, 'şüpheli araç' ihbarı yaparsanız hemen gelip alırlar.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
O.Yücel Çetin
(düzenlendi)

Polis çeker yeddi emin otoparkına. :)

tarihinde Osman Yücel Çetin tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Yalçın Dağlıoğlu
(düzenlendi)

Hurda (en azından sizin iddianız bu yönde) aracın vasfını belirlemekte yarar var.  Hurda araç vasfı varsa sizin sorunun iki türlü yasal çözümü var

1) Kabahatler Kanunu kapsamında aracın kaldırılmasını talep edin   bahse konu araç plakalı ise :

Görünümü itibari ile hurda araç niteliği kazanması için  boyasının lastiklerinin camlarının vs kullanılmaz durumda olması gerekmekte ayrıca plakasının  trafikten cekilmiş olması gerekmektedir.

Hurda aracın bulunduğu yerdeki Zabıta Müdürlüğüne başvurarak  5326 Sayılı Kabahatler Kanunu 41/6. maddesi  ''Kullanılamaz hale gelen motorlu kara veya deniz nakil araçlarını ya da bunların mütemmim cüzlerini sokağa veya kamuya ait sair bir yere bırakan kişiye .................idarî para cezası verilir. Bunların kaldırılmasına ilişkin masraf da kişiden ayrıca tahsil edilir. '' gereği yasal işlem başlatılmasını talep edin.

2) İlçe Zabıta Emir ve Yasakları Uygulama Yönetmeliği gereği hurda aracın  görünümü itibari ile insanları rahatsız etmesinden  veya  çevreyi kirletmesinden de dosya açılıp ilgilisine aracı kaldırılması için   tebligat düzenlenir. 

Saygılarımla.

tarihinde Yalçın Dağlıoğlu tarafından düzenlendi
  • Beğen 3
Yorum bağlantısı
Sani Gerşon
6 saat önce, Osman Yücel Çetin yazdı:

Polis çeker yeddi emin otoparkına. :)

Araç sahipli ise prosedür nedir?

Yorum bağlantısı
Sadık Taşyürek

bizim eski evin yakınlarında var dı benzer bir araç. inşaat çalışması var diyerek bir traktörün arkasına bağlayıp kaldırıp attı vatandaşlar tarlaya. :D 

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
O.Yücel Çetin

Ruhsat sahibi aranır ulaşılamazsa yine duruma göre çekilir.
Yorum bağlantısı
Haluk Şentürk

Benzin döküp ateşe verseniz [emoji16] [emoji2]

Yorum bağlantısı
Yalçın Dağlıoğlu
Şimdi, Haluk Şentürk yazdı:

Benzin döküp ateşe verseniz emoji16.pngemoji2.png

İşte o zaman kullanılmaz duruma gelmesi kesinleşir ve zabıta marifetiyle kaldırılması sağlanır.

Yorum bağlantısı
Yalçın Dağlıoğlu
1 saat önce, Sani Gerşon yazdı:

Araç sahipli ise Kabahatler Kanunu kapsamında ilgilisine aracın kaldırılması için tebligat düzenlenir kaldırılmazsa zabıta marifetiyle kaldırılır  belediyenin hurda araç parkına çekilir kaldırılma masraflarının  yüzde yirmi fazlası,varsa yeddiemin masrafı  otopark vs.  ilgilisinden tahsil edilir ayrıca 5326 Sayılı Kanun 41/6 gereği 575 lira idari para cezası kesilir.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur

Hurda araç görünüm ile tespit edilemez. Lastiği patlak camı motoru bile olmayabilir fizikten. Ancak trafiğe kayıtlı ise kimse kimsenin malını gasp edemez

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...