İçeriğe Yönlendir

Focus 2 - Araç Tekleme Sorunu

Murat Altıncan

Recommended Posts

Murat Altıncan
(düzenlendi)

Merhaba değerli forum üyeleri,

2009 model Ford focus 1.6TDCI aracım var. araç ile seyir halinde iken bazı anlarda (çok nadiren) gaz kesme sorunu oluyor. anlık olarak gerçekleşen bu sorun sanki arabayı biri arkadan tutup bırakıyor gibi bir hissiyat veriyor. geçen hafta uzun yol yaparken başka bir sorun ile karşılaştım. rampa tırmanırken ortalama hız 110-120 , araçta gaz kesme sorunu yaşadım. gaza yüklendiğim anda araç silkelenmeye başladı. vites düşürünce de aynı sorunu yaptı. daha sonra kesti. ama genelde yokuşlarda bu sorunu yaşadım. yaşadığım hissiyat şu şekilde ; sanki gaza basıp ayağımı gazdan çekip tekrar basıyormuşum gibi . konu hakkında bilgisi olan forum üyelerinden yardımcı olmalarını rica ediyorum. şimdiden hepinize teşekkür ederim. iyi forumlar dilerim.

tarihinde İnan Çınar tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Hüseyin Maviş

İds' ye bağlatıp hata koduna baktırın, sensörlerden biri veya ikisi bozulmuş gibi görünüyor.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Murat Altıncan

yorumlarınız için teşekkür ederim. Ustam Turbo Valfinin arızalı olduğu kanaatinde. bugün alıp yarın değiştireceğim. bakalım sorun düzelecek mi??

Yorum bağlantısı
İsmail Sefer

Murat bey konuyu takipteyim aynı sorun benim araçta da var. Araçta 4-5 kişi varken ve yokuş yukarı çıkarken gaza tam yüklenince arada bi arkadan biri çekiyo gibi güçten düştüğünü hissediyorum aracın. Sorunun düzelip düzelmediği hakkında bilgi verirsen sevinirim.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
İlhan Karagül

Murat Bey,

2011 Ford focus collection dizel  aracımda son zamanlarda aynı sorun benimde başıma gelmeye başladı.Özellikle hafif akan trafikte arkadan biri çekip hemen bırakıyor,yada sanki kirli mazot almışım tıkanma varmış gibi bende bir hassasiyet oluşturmaktadır.Aracımı cihaza bağladığımda fren müşir arızası verdi.En kısa zamanda değiştirip sorununun düzelip düzelmediği hakkında bilgi vereceğim.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Murat Altıncan

Arkadaşlar merhaba,

Dün aracın turbo valfini değiştirdik. Sorunun bitip bitmediğine dair testlere başlayacağım. Fakat uzun bir süreç olabilir. Çünkü her zaman bu sorunu yapmıyor. Kesin bir sonuca ulaştığımda buradan sizlerle paylaşacağım. 

On 01.06.2017 at 08:55, İlhan Karagül yazdı:

Murat Bey,

2011 Ford focus collection dizel  aracımda son zamanlarda aynı sorun benimde başıma gelmeye başladı.Özellikle hafif akan trafikte arkadan biri çekip hemen bırakıyor,yada sanki kirli mazot almışım tıkanma varmış gibi bende bir hassasiyet oluşturmaktadır.Aracımı cihaza bağladığımda fren müşir arızası verdi.En kısa zamanda değiştirip sorununun düzelip düzelmediği hakkında bilgi vereceğim.

İlhan Bey merhaba,

Ben de aracımı bağlattığımda selenoid arızası vermişti. Sizin ki farklı bir konu olabilir.

Yorum bağlantısı
Adem Öztürk
(düzenlendi)
On 01.06.2017 at 08:55, İlhan Karagül yazdı:

Murat Bey,

sizdeki sorun bendekiyle birebir aynı aracımda sizinkiyle aynı 2011 dizel collection sedan, benimkinde bide arıza kodu var p234 ustaya gittim turba ile alakalı olan parçalara sırasıyla tek tek incelememiz gerekir dedi egr valfinden temizlikle başlanır dedi partükül temizliğinden sonra enson turba bakımı gerekirse yapılır dedi maliyeti 2 bin tl bulur ortalama dedi bende beklemedeyim sizdeki sorun fren müşürüyle bir alakası yok bence sizdekide bence selonid vafli olabilir sorun çözüldüğünde bu başlıkta paylaşırsanız bizde ögrenmiş olur gelişmelerden, ben kendi çekmiş olduğum videoyu ekliyorum sesi dikkatli dinlerseniz ne demek istediğimi daha iyi anlarsınız.

Buradan izleyebilirsiniz.

tarihinde Adem Öztrk tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Murat Altıncan
Bir saat önce, Adem Öztrk yazdı:

sizdeki sorun bendekiyle birebir aynı aracımda sizinkiyle aynı 2011 dizel collection sedan, benimkinde bide arıza kodu var p234 ustaya gittim turba ile alakalı olan parçalara sırasıyla tek tek incelememiz gerekir dedi egr valfinden temizlikle başlanır dedi partükül temizliğinden sonra enson turba bakımı gerekirse yapılır dedi maliyeti 2 bin tl bulur ortalama dedi bende beklemedeyim sizdeki sorun fren müşürüyle bir alakası yok bence sizdekide bence selonid vafli olabilir sorun çözüldüğünde bu başlıkta paylaşırsanız bizde ögrenmiş olur gelişmelerden, ben kendi çekmiş olduğum videoyu ekliyorum sesi dikkatli dinlerseniz ne demek istediğimi daha iyi anlarsınız.

Adem bey merhaba,

videoyu izledim. Benim aracımda böyle bir ses gelmiyor. Sizin ki daha farklı bir sorun bence. 

Yorum bağlantısı
Adem Öztürk

sesin çok çıkması baskı balatadan geliyor zaten onuda aldım takması kaldı biara gidip taktırmam gerekiyor, lakin bu olay bende nerdeyse 6-7 aydır var sanki arabayı vurdurur gibi tam çalışacakmış gibi ama çalışmayan vurdurulan motor gibi normal seyirde sakin giderken bianda küt küt silkelemeye başlıyor, bide buaralar sesde başladı özellikle rampalarda gaza yüklenip bırakırken beraber bi tıs sesi geliyor  hani sanal nos sesleri varya nerdeyse ona yakın :)

Yorum bağlantısı
İlhan Karagül
On 02.06.2017 at 11:12, Adem Öztrk yazdı:

Yorum bağlantısı
İlhan Karagül
On 02.06.2017 at 11:12, Adem Öztrk yazdı:

Adem bey Merhaba,

sizin aracin titreme yada vuruntu olayı daha şiddetli benim arac daha yavaş yapıyor.

Yorum bağlantısı
Adem Öztürk

Aynen bianda vurmaya başlıyor şiddetli oluyor ben debriyajdanda diye düşünüyordum cumartesi ustaya gösterdim değil dedi senin sorunun %99 egr dedi o değişecek dedi bu seside şanzıman felan birşeyler dedi, Yani bu ustaları anlamak mümkün değil adam aracı aldı test sürüşüne çıktı arkadaş beni niye yanı almiyorsun adam turladi geldi yapmadı diyor yapmaz tabi ben o teklemeyi nerde nasıl yapar ben biliyorum neyseki bu videoyu telefonumdan dinlettim ooo biylemi yapıyor diyor nasıl test sürüşü yaptıysa ustamiz boşa neyse bizi can kulağıyla dinleyen anlayan ustalar lazım tabi ücrette uçuk olmamak kaydıyla, yani tatmin edici bir teşhis alamadım tekrar başka ustaya bakacağız

SM-N9000Q cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Yorum bağlantısı
İlhan Karagül

İnşallah doğru usta ile konuyu bir an önce çözersiniz.

Yorum bağlantısı
Murat Altıncan

Arkadaşlar merhaba,

Bugün çeşme otobanında aracı test etme şansım oldu nihayet. İlk 30 km gayet iyi gidiyordum. Ortalama 120 km/h ile yol aldım. Bir müddet sonra araç bir anda gaz yememeye başladı. Gaza sonuna kadar bastım, vites düşürdüm bastım, ama yinede hiçbir şekilde gaz yemedi. Sonra boşa atıp yavaşça kenara çektim. Tam durmak üzereyken araç stop etti. Tekrar çalıştırdım çalıştı. Bastım gaza gittim. Turbo selenoid valfini değiştirmiştim. Sanırım etkisi olmadı. Ya da şimdi başka bir sorun var. Hafta içi gidip aracı makinaya bağlatacağım. Bu konu hakkında fikri olan arkadaşlardan yorumları bekliyorum. Teşekkürler. 

On 27.05.2017 at 23:00, Çağlar Bayur yazdı:

sebebi bulmakta zorlanabilirsiniz. ancak egr valfi değişimi derim.

Sanırım haklı olabilirsin. 

Yorum bağlantısı
Hüseyin Maviş

Daha önce de yanıtlamıştım. Bana göre;

İds' ye bağlatıp hata koduna baktırın, sensörlerden biri veya ikisi bozulmuş gibi görünüyor.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Murat Altıncan

Son bir haftadır aracımda belli aralıklarla stop etme sorunu var. Bugün 3 defo stop etti. servise götürdüm cihaza bağlandı ve P1181 hatası çıktı. bu sorunu noktasal bir şekilde halledemeyeceğini söyledi. mazot filtresinden değişime başlayarak enjektör temizliğine kadar gidebileceğini belirtti. Forum üyelerimiz arasında konu ile ilgili bilgisi olan var ise yardımını rica ediyorum. en azından daha yakın tahminler ile daha az masraf çıkartması benim için önemli. ilginize teşekkür ediyorum.

Yorum bağlantısı
Hüseyin Maviş

Yakıt sistemiyle ilgili bir kod olduğunu sanıyorum. Dediğim gibi sensörlerden kaynaklı olabilir.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Murat Altıncan
1 saat önce, Hüseyin Maviş yazdı:

Yakıt sistemiyle ilgili bir kod olduğunu sanıyorum. Dediğim gibi sensörlerden kaynaklı olabilir.

Hüseyin Bey,

Hata kodunun yakıt sistemi ile alakadar olduğu aşikar. fakat bir önceki mesajımda da belirttiğim gibi , yakıt ile alakalı herşey olabilir diyor usta. boşu boşuna parça değiştirerek kendimi masrafa sokmak istemiyorum. 

Yorum bağlantısı
  • 4 hafta sonra...
İlhan Karagül

Fren müşürlerini değiştirmeme rağmen trafikte dur kalklarda ve hafif akan trafikte yine aracımda anlık bir titreme gözükmektedir.Ne yapacağım bilemedim.:(

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...