İçeriğe Yönlendir

Satın Alınacak İkinci El Aracın Ekspertizi

Rıdvan Ergün

Recommended Posts

Rıdvan Ergün
(düzenlendi)

Bir arkadaşım ikinci el 7.40 BMW alacak. Galeri ile sözleşti. Salı günü İstanbul'da aracı muayene ettirip almayı düşünüyor.

Fakat BMW servisleri ücretli muayene yapsalar da ekspertiz raporu vermeyeceklerini söylüyorlar. 

Bu durumda detaylı bir ekspertiz raporunu alabileceğimiz ve ileride başımız ağrırsa kullanabileceğimiz güvenilir ciddi bir firma var mıdır?

Aracın muayenesi yanında, yurda girişinde ÖTV kaçakçılığı vs usulsüzlük olup olmadığı konusunda maliyeden bir yazı vs talep edilebiliyor mu, bilgisi olanlar paylaşırsa sevinirim.

Teşekkürler. 

tarihinde Rıdvan Ergün tarafından düzenlendi
Yazım hatası
Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur

Ekspertiz raporu verene 1 ay sonra nasıl bir geri dönüş ile ne elde etme imkanımız varki?

Servisi tercih ederdim yapıyorsa.

Yorum bağlantısı
Rıdvan Ergün

Çağlar Bey iki mesle var kafaya takılan.

1- Araçta önemli bir hasar veya motor/şanzuman inmeyi gerektirir bir husus olmadığını belgelemek 

2- Vergi dümeni vs ile kaçakçılık kanunu kapsamına girmemek.

Birinci başlıkta bana bu raporu düzenleyip yetkili imzasıyla verecek ciddi bi firma varsa öncelikle içim (yani arkadaşımın içi) rahat olacak.

Ha ileride bu ekspertizin yanlışlığı ortaya çıkar, bunun ekspertiz anında da var olduğu ispatlanacak bana hasarlı araç aldırdın diye firmaya rücu edilebilir mi orası ayrı konu, ancak belge veren firmanın ekspertizinin sanayide gözle muayene edip "abi sana yarar bu araba" diyen ustanınkinden çok daha ciddi bir ekspertiz olacağını düşünüyorum.

İşin ikinci kısmı, Vergi Dairesi veya Trafik Şube/Karayolları Şube Müdürlüğü ile ilgili olabilir. Bu aracın yurda girişinde usulsüzlük tespit edilmemiştir gibi bir belge alıp, Ozan Tufan durumuna düşmemek lazım. 

Yorum bağlantısı
Serkan Karakoca

Ben olsam hem yetkili servise hemde otorapor diye bir ekspertiz firması var aracı yaklaşık 2-3 saat inceliyorlar burayada gösterirdim ...

Yorum bağlantısı
Rıdvan Ergün
Bir saat önce, Serkan Karakoca yazdı:

Ben olsam hem yetkili servise hemde otorapor diye bir ekspertiz firması var aracı yaklaşık 2-3 saat inceliyorlar burayada gösterirdim ...

BMW yetkili servisi ekspertiz raporu vermeyiz diyor.

Muayene edip bilgi verirlermiş sadece. Muayene, ekspertiz değil.

Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur

Expertizde aracın gümrük girişine bakılmaz hiçbir yerde

Medyada gördüklerimiz o duruma düşen değil o duruma saklananlar çoğu

Yorum bağlantısı
Özdemir Deniz
10 saat önce, Mustafa Şimşek yazdı:

otorapor iyidir.

çok memnun kalmadım.

expertiz yapan adam da elinde makina ile boya kalınlığı ölçüyor, bazı şeyleri de ben dediğimde farkedip rapora yazmış. servis raporu en iyisi. ben sadece motor durumu için sokarım expertize.

Yorum bağlantısı
Mustafa Tüfekçi

Motor durumuna da çok aldanmayin. Bu gün bı araç soktum bende lastikleri 225 45 18 yazmış şanzıman oranı 1.6 :) arabanın sahibi 110 beygir diyordu biz 120 beygir ölçtük :)

Yorum bağlantısı
Serkan Toker

Servisler böyle bağlayıcı bir belge vermezler bence. Ben olsam vermem, kullanım şartlarından oluşacak bir arızayı bile sebepleriyle açıklamak zorunda kalmak istemezler diye düşünüyorum. 200 lira dışında başka hiçbir kazancı olmayan araca garanti vermek gibi birşey olur..

Yorum bağlantısı
Ali Gök
(düzenlendi)

expertiz yapıldıktan sonra kaza yapıldığının bir ölçümü testi varmı ? bence imkansız bişey istediğiniz 

ben olsam yetkili veya özel bmw servisinde baktırırdım özel bir araç anlayanıda oralarda olur anca tahminimce

tarihinde Ali Gök tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Rıdvan Ergün
(düzenlendi)
On ‎29‎.‎5‎.‎2017 at 08:31, Abdurrahman Tekin yazdı:

http://www.otobelge.com/ sahibi makine mühendisi ciddi bir firma. E5 üzerindeydi sanırsam.

Arayıp görüşmekte fayda var.

Arkadaşım aracı bu firmaya götürdü. İlgilerinden ve detay incelemelerinden çok memnun kaldığını söylüyor. Aracı gönül rahatlığıyla satın aldı.

Size de bu bilgi için ayrıca teşekkürlerini iletmemi rica etti.

tarihinde Rıdvan Ergün tarafından düzenlendi
Yazım hatası
  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Abdurrahman Tekin
20 saat önce, Rıdvan Ergün yazdı:

Arkadaşım aracı bu firmaya götürdü. İlgilerinden ve detay incelemelerinden çok memnun kaldığını söylüyor. Aracı gönül rahatlığıyla satın aldı.

Size de bu bilgi için ayrıca teşekkürlerini iletmemi rica etti.

Rica ederim ne demek. İşinizin görülmesine çok memnun oldum.

Aslında gitmesine de gerek yoktu :-) sizin adınıza ekspertiz yapıp canlı yayında size izletiyor. Kaporasını yatırıyorsunuz(isterseniz) sizin adınıza garajına çekiyor. Sonra istanbul'a gidip satışı alıyorsunuz. 

Saygılarımla.

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...