Ali Yıldırım00 1 Haziran 2017 Paylaş 1 Haziran 2017 Selam aleykum abilerim arabanın baskı balatası değişeli 500 km oldu geçenlerde yokuş yukarı geri geri gelirken baya bi zorladım indiğimde ise acayip yanık kokusu vardı bugün arabayı 4. Ve 5.vitesde dip gaz yapmama rağmen devir yükseliyor ama araba gitmiyor sanki ne yapmam lazım bide 2 gün sonra uzun yola çıkacam sıkıntı olur mu asıl sorunum nedir?? D6603 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi Yorum bağlantısı
Haluk Şentürk 1 Haziran 2017 Paylaş 1 Haziran 2017 Balata daha kısa kilometrelerde de biter ,hatta sadece dik bir yokuşta bile duman dumana gider. Yakmışsınız anlaşılan. İşlemin tekrarlanması gerekecek galiba. Ustaya gösterin. Ama kontrolsüz asla yola çıkmayın ,mazallah... Yorum bağlantısı
Ali Yıldırım00 1 Haziran 2017 Yazar Paylaş 1 Haziran 2017 Peki ne kadar tutar fiyat olarak bilginiz var mı D6603 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi Yorum bağlantısı
Ali Yıldırım00 1 Haziran 2017 Yazar Paylaş 1 Haziran 2017 Acemilik işte D6603 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi Yorum bağlantısı
Hacı Şenyurt 1 Haziran 2017 Paylaş 1 Haziran 2017 Geçmiş olsun. Aracınız yaptırmadan yola çıkarsanız ve yolda kalırsanız ödeyeceğiniz miktar çok daha fazla da olabilir. Ayrıca çektiğiniz rezillikte cabası. Yorum bağlantısı
Ali Yıldırım00 1 Haziran 2017 Yazar Paylaş 1 Haziran 2017 Abi düzeydeyim ankaraya bir şekilde getirmem lazım ki tuncay ustaya gösteriyimD6603 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi Yorum bağlantısı
Ahmet Taşkın 1 Haziran 2017 Paylaş 1 Haziran 2017 32 dakika önce, Mert Gülkokan yazdı: En hatalı hareketi yapmışsınız yokuş yukarı geri geri çıkmak ile Geri vitesin oranı birinci vitesten daha büyük. Ayrıca yükte ön tekere biniyor o nedenle sürtünme kuvveti de yüksek olduğundan tekerler yola iyi tutunuyor. Bence geri geri çıkmak düz çıkmaktan daha mantıklı ? yoksa ben mi yanılıyorum ? Yorum bağlantısı
Ahmet Türedi 1 Haziran 2017 Paylaş 1 Haziran 2017 500 km önce değişen balatanın 1 kez geri vitesle yokuş çıkması balatayı öldürmez.Evet koku yapar.Özellikle D sınıfı gibi ağır araçlar baya zorlanıyor dik yokuşlarda geri geri çıkarken.Ama okadar kolay değil yanması bana mantıklı gelmedi.Başka sorun olmuş olabilir. Memlekete yani Trabzon'a gittiğimde defalarca geri geri çıkmak zorunda kaldığım durumlar oluyor.Evet balata baya koku yapıyor ama hiç yanmadı. 1 Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 1 Haziran 2017 Paylaş 1 Haziran 2017 Balata yüzeyi parlamış tır. 1 kokuda bitmez 1 Yorum bağlantısı
Mehmet Göktürk 1 Haziran 2017 Paylaş 1 Haziran 2017 düzgün takılmamış ise sıkıntı olabilir. Yorum bağlantısı
Haluk Şentürk 1 Haziran 2017 Paylaş 1 Haziran 2017 4. Vitese takın, aracı hareket ettirmeye çalışın, stop ederse baskı balata iyidir. Ama hareket etmeye çalışırsa ve ederse balata sorunlu demektir. Bi deneyin lütfen Yorum bağlantısı
Metin Akbal 1 Haziran 2017 Paylaş 1 Haziran 2017 2 saat önce, Ahmet Taşkın yazdı: Geri vitesin oranı birinci vitesten daha büyük. Ayrıca yükte ön tekere biniyor o nedenle sürtünme kuvveti de yüksek olduğundan tekerler yola iyi tutunuyor. Bence geri geri çıkmak düz çıkmaktan daha mantıklı ? yoksa ben mi yanılıyorum ? Geri vites dişlisi vs neyse artık 1. vitesten güçsüz, 2.vitesten güçlüdür. Vites oranı büyük olması demek, güçlü olması demek değildir. Şöyle izah edersem 5. viteste araba kalkmaz ama 1. vitesten oranı büyüktür. Geri geri rampa çıkarken fark edersiniz erken kesilir araç, Yarım debriyaj veya sürekli debriyaj gaz ikilisini kullanmak ister ki araba stop etmesin, boğulmasın, yığılmasın. Yarım debriyaj baskıya bayağı yük getirdiğinden zaten çok zorda kalmadıkça önerilmez. Yorum bağlantısı
Ahmet Taşkın 1 Haziran 2017 Paylaş 1 Haziran 2017 1 saat önce, Metin Akbal yazdı: Geri vites dişlisi vs neyse artık 1. vitesten güçsüz, 2.vitesten güçlüdür. Vites oranı büyük olması demek, güçlü olması demek değildir. Şöyle izah edersem 5. viteste araba kalkmaz ama 1. vitesten oranı büyüktür. Geri geri rampa çıkarken fark edersiniz erken kesilir araç, Yarım debriyaj veya sürekli debriyaj gaz ikilisini kullanmak ister ki araba stop etmesin, boğulmasın, yığılmasın. Yarım debriyaj baskıya bayağı yük getirdiğinden zaten çok zorda kalmadıkça önerilmez. Evet Yanılmışım mondeonun 1. vites oranı daha büyükmüş ben benim araba gibi sandım. Ama teknik olarak düzeltmek gerekirse nitekim: http://www.automobile-catalog.com/car/2005/974210/ford_mondeo_4-dr_2_0_tdci_90_trend.html Mondeo: Number of gears: 5 Gear ratios (overall): I 3.8 (12.96) II 2.05 (6.99) III 1.26 (4.3) IV 0.92 (3.14) V 0.71 (2.42) VI () VII () VIII () R 3.45 Fiesta: Number of gears: 5 Gear ratios (overall): I 3.583 (12.07) II 1.926 (6.49) III 1.281 (4.32) IV 0.951 (3.2) V 0.756 (2.55) VI () VII () VIII () R 3.62 Ama fiestada geri geri daha iyi çıkarsınız. hem tutunma olarak hemde vites oranı olarak. Ancak pilotajdan dolayı birşey demem. Geri geri kullanmak zordur. ancak teknik açıdan fiesta geri geri daha iyi çıkar. Yorum bağlantısı
Köksal Yılmaz 1 Haziran 2017 Paylaş 1 Haziran 2017 Farklı bir örnek olarak vereyim, servis araçlarından arkadaş itişli vw ve mersolar önden çekişti fiat araçlara göre bariz rahat kalkıyor. Önden çekişli araçla geri geri yokuş yukarı kalkmanın bir sıkıntı olacağını sanmıyorum. Sürekli yarım debriyaj her zaman sıkıntı. Yorum bağlantısı
Önder Özcan 1 Haziran 2017 Paylaş 1 Haziran 2017 Bir kere duman çıktı,koktu diye balata ömrü bitmez. Başka bir sıkıntı olmalı. Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 1 Haziran 2017 Paylaş 1 Haziran 2017 Farklı bir örnek olarak vereyim, servis araçlarından arkadaş itişli vw ve mersolar önden çekişti fiat araçlara göre bariz rahat kalkıyor. Önden çekişli araçla geri geri yokuş yukarı kalkmanın bir sıkıntı olacağını sanmıyorum. Sürekli yarım debriyaj her zaman sıkıntı.Arkadan itişin rahatlık hissi.. Bir de onu şafta sorsan 1 Yorum bağlantısı
Köksal Yılmaz 1 Haziran 2017 Paylaş 1 Haziran 2017 1 dakika önce, Çağlar Bayur yazdı: Arkadan itişin rahatlık hissi.. Bir de onu şafta sorsan Benim konforum yerinde abi onu da şaft düşünsün 1 Yorum bağlantısı
Sadık Taşyürek 1 Haziran 2017 Paylaş 1 Haziran 2017 el frenini çekin gaza yüklenin, bakalım araba ne tepki verecek. bence balataya bir şey olmamıştır. sadece biraz parlamıştır o kadar. Yorum bağlantısı
Engin Karadayan 1 Haziran 2017 Paylaş 1 Haziran 2017 Balataya birşey olmamıştır.Kaçırmadıktan sonra sorun yok. Yorum bağlantısı
Ali Yıldırım00 1 Haziran 2017 Yazar Paylaş 1 Haziran 2017 Balataya birşey olmamıştır.Kaçırmadıktan sonra sorun yok. Abim dip gaz yapıyorum 4 5 6 viteste devir boşa dönüyor anlamam pek kaçırıyor heralde D6603 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi Yorum bağlantısı
Hasen Kara 1 Haziran 2017 Paylaş 1 Haziran 2017 2 sene önce 560 lira tutmuştu 98 mondeomun baskı balatası. Tuncay ustanın işçiliği biraz fazladır ama temiz iş yapar. Fiyatları yetkili servis fiyatı gibi. Yorum bağlantısı
Ali Yıldırım00 1 Haziran 2017 Yazar Paylaş 1 Haziran 2017 2 sene önce 560 lira tutmuştu 98 mondeomun baskı balatası. Tuncay ustanın işçiliği biraz fazladır ama temiz iş yapar. Fiyatları yetkili servis fiyatı gibi.Abim burdan bir yerden düzceden burda yaptırcan artık D6603 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi Yorum bağlantısı
Koray Demir 1 Haziran 2017 Paylaş 1 Haziran 2017 22 dakika önce, Hasen Kara yazdı: 2 sene önce 560 lira tutmuştu 98 mondeomun baskı balatası. Tuncay ustanın işçiliği biraz fazladır ama temiz iş yapar. Fiyatları yetkili servis fiyatı gibi. Yetkili servis gibi derken oradan fiyat aldınız mı hiç? Yorum bağlantısı
Ali Yıldırım00 1 Haziran 2017 Yazar Paylaş 1 Haziran 2017 Yetkili servis gibi derken oradan fiyat aldınız mı hiç?Abim aradım sordum işçilik dahil 1 bin lira tutar dedi D6603 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi 1 Yorum bağlantısı
Koray Demir 1 Haziran 2017 Paylaş 1 Haziran 2017 1 dakika önce, Ali Yıldırım00 yazdı: Abim aradım sordum işçilik dahil 1 bin lira tutar dedi D6603 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi Ben de o civarlarda fiyat almıştım. Triger bakımı için de 100 tl işçilik ödedim Öner otoda yetkili servise göre gayet makul. Yorum bağlantısı
Recommended Posts