İçeriğe Yönlendir

Yurtdışında Telefonla Görüşme

Fikret Özsoy

Recommended Posts

Fikret Özsoy

Herkese iyi akşamlar.

Kısmet olursa kızım iki gün sonra yurt dışına çıkacak. Oraya indiğinde arkadaşına telefon açması gerekiyor. Bunu en kolay nasıl halledebiliriz.

Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur

geçen sene yaptım. her operatörün yurt dışı için çeşitli paketleri var. genelde 30 günlük ve dak. seçimli. ona başvurun, gitmeden. yurt dışında veri transferini kapatsın aman dikkat.. telefonun kendi ederi kadar fatura geliverir. avrupa amerika asya hepsi ayrı pakete tabii

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Sani Gerşon

Ülkeden ülkeye durum değişiyor. BAzı ülkelerde anlaşma varken, bazı ülkelerde yok. Turkcell için tarifeden tarifeye bile değişiyor. Operatörünüz en doğru bilgiyi verecektir.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Tahir İlter

Vodafone uluslararasında en yaygın olan operatör galiba. Onu araştırın

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
H.Cenk Bayrakçı

Başlığı okuyunca yurtdışında toplantı var zannettim. [emoji1]

• Beğen 5
Yorum bağlantısı
Fikret Özsoy

İlginize çok teşekkür ediyorum. Az önce turkcell ile görüştüm günlük 17 tl ye kendi paketini kullanabiliyormuş. Oraya gittiğinde ilk gün bu şekilde kullanıp, İPTAL ROAM  yazıp 2200 a gönderdiğinde paket iptal oluyormuş. Oradan kart alıp takması en uygun olacak sanırım. Tanıdıklara ulaşabilmesi önemli benim için.

Tekrardan teşekkür ediyorum.

7 dakika önce, H.Cenk Bayrakçı yazdı:

Başlığı okuyunca yurtdışında toplantı var zannettim. emoji1.png

Evet biraz anlatımda bozukluk olmuş sanırım. İlk defa yurt dışı olacağı için telaşlıyız biraz. 

Yorum bağlantısı
Sani Gerşon

Başlık işi tamam :good1:

Turkcell için herhangi bir iptal yapmayın. Onun yerine uçak moduna alın cihazı. İptal edip yanlışlıkla telefon açılırsa farklı tarifeden faturalandırılırsınız.

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Fikret Özsoy
5 dakika önce, Sani Gerşon yazdı:

Başlık işi tamam :good1:

Turkcell için herhangi bir iptal yapmayın. Onun yerine uçak moduna alın cihazı. İptal edip yanlışlıkla telefon açılırsa farklı tarifeden faturalandırılırsınız.

Sani başlık için teşekkürler.

Turkcell i tamamen iptal ettirmeyeceğiz. Sadece roaming olayını iptal ettirip oradan alacağı yeni sim kartı telefona takacak. Yine de sorun olur mu?

Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur
41 dakika önce, Tahir İlter yazdı:

Vodafone u

biz de öyle sanmıştık,, değilmiş. yani parayı ödüyorsun çok fark yok

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Fikret Özsoy
44 dakika önce, Tahir İlter yazdı:

Evet dediğiniz gibi vodafon en ucuzmuş diyorlar 

Yorum bağlantısı
Sani Gerşon
28 dakika önce, Çağlar Bayur yazdı:

biz de öyle sanmıştık,, değilmiş. yani parayı ödüyorsun çok fark yok

31 dakika önce, Fikret Özsoy yazdı:

Sani başlık için teşekkürler.

Turkcell i tamamen iptal ettirmeyeceğiz. Sadece roaming olayını iptal ettirip oradan alacağı yeni sim kartı telefona takacak. Yine de sorun olur mu?

Bir saat önce, Tahir İlter yazdı:

Tahir'cim, Vodafone için yurtdışı tarifesinde olman lazım. Yani Turkcell Platinum gibi

Fikret bey, telefon kapalı kaldığı sürece sıkıntı yaşamazsınız. Ne kadar süre ile kalınacak yurtdışında?

Yorum bağlantısı
Hüseyin Arık

Vodafone red kullaniyorum. Ilk kullandigim zaman yurtdisi gorusme dahil 2000 dk tarifeme dahildi simdi sizin icin baktim yurtdisi ibaresi kaldirilmis. Ama Hersey dahil pasaport diye bir kampanya baslatilmis o isinizi gorur gibi arastirmanizi tavsiye ederim.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Fikret Özsoy
10 dakika önce, Sani Gerşon yazdı:

Fikret bey, telefon kapalı kaldığı sürece sıkıntı yaşamazsınız. Ne kadar süre ile kalınacak yurtdışında?

Yaklaşık 2 ay süreyle kalacak. Eğitim amaçlı.

2 dakika önce, Hüseyin Arık yazdı:

Vodafone red kullaniyorum. Ilk kullandigim zaman yurtdisi gorusme dahil 2000 dk tarifeme dahildi simdi sizin icin baktim yurtdisi ibaresi kaldirilmis. Ama Hersey dahil pasaport diye bir kampanya baslatilmis o isinizi gorur gibi arastirmanizi tavsiye ederim.

Teşekkürler ilginize. Sanırım tarifeler değişmiş hep. Oradan hat alıp kullanmak en hesaplısı gibi. 

Yorum bağlantısı
Mesut Aybek
(düzenlendi)

Telefon hattını geldikten sonra direk olarak uçuş moduna almasını ve Türk hattını kullanmamasını tavsiye ederim. Babam geldiğinde internet paketi kapatmayı unutmuş, yüklü miktarda fatura geldi. Aman dikkat..

Burada Ayyıldız hatları var Türkiye için en uygunu.. rahat rahat konuşur sizinle..

tarihinde Mesut Aybek tarafından düzenlendi
  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Servet Aydın
İnternet. ?
Whatsapp. Skypee

Biz Skype ile görüştük, beleş wireless buldukça
  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek

Beleş olmasa da. Yurt dışından internet paketli bir hat alınabilir.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Fikret Özsoy
11 saat önce, Mesut Aybek yazdı:

Telefon hattını geldikten sonra direk olarak uçuş moduna almasını ve Türk hattını kullanmamasını tavsiye ederim. Babam geldiğinde internet paketi kapatmayı unutmuş, yüklü miktarda fatura geldi. Aman dikkat..

Burada Ayyıldız hatları var Türkiye için en uygunu.. rahat rahat konuşur sizinle..

Orada bir gün tanıdıkla görüşene kadar turkcell kullanacak. Sonra vodafon ucuz ve yaygınmış ondan alıp kullanmayı düşünüyoruz. 

Teşekkür ediyorum.

11 saat önce, Servet Aydın yazdı:

Biz Skype ile görüştük, beleş wireless buldukça

İyi fikir buradan bir arkadaş da tavsiye etmişti. 

Teşekkürler.

11 saat önce, Mehmet Ozyurek yazdı:

Beleş olmasa da. Yurt dışından internet paketli bir hat alınabilir.

Vodafonda varmış sanırım internet oraya gidince alacakartık.

11 saat önce, Sani Gerşon yazdı:

Sure uzunmuş, lokal bi hat alınması mantıklı.

Evet araştırma sonucu biz de buna karar verdik.

11 saat önce, Mehmet Ozyurek yazdı:

İnternet. ?
Whatsapp. Skypee

Önerileriniz için çok teşekkür ediyorum.:good1: Whatsapp ve skype yi sıkca kullanacağız artık.:biggrin:

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
H.Cenk Bayrakçı

Tekrardan teşekkür ediyorum.
Evet biraz anlatımda bozukluk olmuş sanırım. İlk defa yurt dışı olacağı için telaşlıyız biraz. 

Yok yahu bizimkisi espri, Allah kolaylık versin. [emoji4]
  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Gökhan Tuna
19 saat önce, Fikret Özsoy yazdı:

Yaklaşık 2 ay süreyle kalacak. Eğitim amaçlı.

Teşekkürler ilginize. Sanırım tarifeler değişmiş hep. Oradan hat alıp kullanmak en hesaplısı gibi. 

Şimdiden Allah kavuştursun, gittiği yerdeki lokal operatörü kullansın, mümkünse yurt dışını arayabileceği paketleri olan bir tarife bulsun ve o sizi arasın. Siz onu aramayın. Ayrıca Turkcell hattını da hiç bir şekilde aramayın.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Ali Cihangiroğlu

Kazıkcell hattınızı yanınızda bile götürmeyin bence :) başka hat alın yada oradan edinin...

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Cemal Demirezen

Vodafone red kullanıcısıyım anlaşmalı olduğu ülkelerde günlük 12.90 TL ye Türkiye' deki tarifeni aynen kullanıyosun tecrübeliyim, arama sms yada internet kullanmamış isen o gün ücret ödemiyosun. 

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Fikret Özsoy
6 saat önce, H.Cenk Bayrakçı yazdı:

Yok yahu bizimkisi espri, Allah kolaylık versin. emoji4.png

Çok teşekkür ederim. :biggrin:

2 saat önce, Gökhan Tuna yazdı:

Şimdiden Allah kavuştursun, gittiği yerdeki lokal operatörü kullansın, mümkünse yurt dışını arayabileceği paketleri olan bir tarife bulsun ve o sizi arasın. Siz onu aramayın. Ayrıca Turkcell hattını da hiç bir şekilde aramayın.

Allah razı olsun Amin. Oraya gittiğinde Turkcell hattı bir gün kullanacak tanıdıkla buluşabilmek için. Oradan vodafon hat alacak en uygun oymuş. Turkcell i hiç kullanmayacak. Uyarılarınız için teşekkürler.

2 saat önce, Ali Cihangiroğlu yazdı:

Kazıkcell hattınızı yanınızda bile götürmeyin bence :) başka hat alın yada oradan edinin...

Bir gün mecburen kullanacak ondan sonra hattı değiştirecek. Dediğiniz gibi oradan alacak.

2 saat önce, Cemal Demirezen yazdı:

Vodafone red kullanıcısıyım anlaşmalı olduğu ülkelerde günlük 12.90 TL ye Türkiye' deki tarifeni aynen kullanıyosun tecrübeliyim, arama sms yada internet kullanmamış isen o gün ücret ödemiyosun. 

Aslında Turkcellde de 17 tl ama konuşmasanız bile bir sinyal bile alsa o gün 17 tl yazılıyormuş. Onun için yurt dışından hat almak daha uygun olacak sanırım.

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...