Emrah Altun 26 Temmuz 2017 Paylaş 26 Temmuz 2017 Arkadaşlar merhaba. Acil yardıma ihtiyacım var. Şehirler arası yolda giderken birden hararet ibresi sona dayandı ve ekranda motor sıcaklığı yüksek uyarısı çıktı. Hemen kenara çekip istop ettim. Radyatör deposundan çıkan kalın hortumum patlamış olduğunu gördüm. Hemen ufak yarığı bir şekilde kapatıp motorun suyunu koydum. Motor sıcaklığı 89 dereceye kadar düştü ama araç şu an marş almıyor. Ne olmuş olabilir? Yorum bağlantısı
Kemal Mert 26 Temmuz 2017 Paylaş 26 Temmuz 2017 Geçmiş olsun, hararet yapınca ne kadar bu şekilde yol aldınız? Keşke hemen kapamasaydiniz kontağı. Su buji ve içerisine girmiş ise bundan kaynaklı çalışmıyor olabilir. Yorum bağlantısı
Ufuk Memiş 26 Temmuz 2017 Paylaş 26 Temmuz 2017 Net olarak ne yapılacak bende bilemiyorum ama allah yardımcınız olsun. Yorum bağlantısı
Emrah Altun 26 Temmuz 2017 Yazar Paylaş 26 Temmuz 2017 Geçmiş olsun, hararet yapınca ne kadar bu şekilde yol aldınız? Keşke hemen kapamasaydiniz kontağı. Su buji ve içerisine girmiş ise bundan kaynaklı çalışmıyor olabilir.1 kilometre gitmemişimdir. Bujiye nasıl su girecek anlamadım? Emrah nerdesin Samsun Vezirköprü deyim abi. Çeltek mevkii. Şahinkaya kanyonu yolu. Yorum bağlantısı
Selim Kaya 26 Temmuz 2017 Paylaş 26 Temmuz 2017 Allah yardımcınız olsun. Benzetmek gibi olmasın, ben de bayram tatilinde Ordu 'da kalmıştım. Aynı şikayet nedeniyle... Komple motor yaptırdım sonuçta. Sizin motorunuz farklı ama. İnşallah sorun çözülür. Benim yaşadığım olayda, bir süre sonra marş almıştı. Bu arada ne olmuş olabilir sorunuza cevaben, bende pistonlar şişerek, piston gömlek çizmişti. Yorum bağlantısı
Kemal Mert 26 Temmuz 2017 Paylaş 26 Temmuz 2017 Araç benzinli ise conta yanmış ise buradan buji ve odalara su girmiştir. Yorum bağlantısı
Emrah Altun 26 Temmuz 2017 Yazar Paylaş 26 Temmuz 2017 Conta yanmış olabilir geçmiş olsun Koku felan gelmedi hiç. Yorum bağlantısı
Cem Işık 26 Temmuz 2017 Paylaş 26 Temmuz 2017 Conta yandığında koku olmaz ki. Geçmiş olsun.. Yorum bağlantısı
Tugay YILMAZ 26 Temmuz 2017 Paylaş 26 Temmuz 2017 Arabaya binmeye kalkma hocam hararet yaptıysa motor kapağını çatlatırsın. Çekici çağırıp çektir yapılabilecek en iyi çözüm budur. Binmeye kalkarsan conta yanmadıysada yanabilir 50-100 liralık hortum masrafı sana 1200-1500 çıkar sonra. Çekiciye ver 100-200 sanayiye kadar çektir. Yorum bağlantısı
Emrah Altun 26 Temmuz 2017 Yazar Paylaş 26 Temmuz 2017 Çekici çağırdım. Çok ters bir yerde kaldım. Gelmesi çok uzun sürecek. Yorum bağlantısı
Emre Şimşek 26 Temmuz 2017 Paylaş 26 Temmuz 2017 Ne olduğunu anlamadan kipirdatmamakta fayda var. Geçmiş olsun. Yorum bağlantısı
Fatih Aldemir 26 Temmuz 2017 Paylaş 26 Temmuz 2017 Geçmiş olsun. Bugün ben de yolda kalır gibi oldum. Çok kötü bi duygu. Allah kimseye yaşatmasın. Ayrı bi konu açacağım. Yorum bağlantısı
Yalçın Dağlıoğlu 26 Temmuz 2017 Paylaş 26 Temmuz 2017 Geçmiş olsun Allah yardımcınız olsun Yorum bağlantısı
Murat Gedik 26 Temmuz 2017 Paylaş 26 Temmuz 2017 Çok geçmiş olsun. Umarım ciddi bir sıkıntı yoktur. Yorum bağlantısı
Anıl Mert 26 Temmuz 2017 Paylaş 26 Temmuz 2017 Conta yanığı diyince böyle normal yanık gibi düşünmeyin koku Vs olmaz Yorum bağlantısı
Ersin Özkaya 26 Temmuz 2017 Paylaş 26 Temmuz 2017 Geçmiş olsun Emrah kardeşim.insallah önemli birşey yoktur.uzuldum senin adına. Yorum bağlantısı
Hayrettin Gücin 26 Temmuz 2017 Paylaş 26 Temmuz 2017 Aklımızda bulunsun...Hararet artınca aracı hemen stop etmek RİSK demektir bu sebeble stop etmiyoruz hemen aracın kalorifer sistemini açıp soğumaya yardımcı oluyoruz, hatta varsa radyatör üzerine soguk su döküp böyle bir müddet dinlendirip hararet düşmeye başladıgını görünce stop ettiriyoruz tabi bu işlemi bir kenarda beklemek sureti ile yapıyoruz. Geçmiş olsun 3 Yorum bağlantısı
Önder Özcan 26 Temmuz 2017 Paylaş 26 Temmuz 2017 İyi guzel soylenmis de, aracin radyator hortumu patlamis. Muhtemelen aracta su kalmamis calismaya devam ettikce risk artmaz mi. Motorda, radyatorde su kalmadiysa kalorifer de zaten ise yaramaz. Su bosalmayip devirdaim, fan, termostat gibi sebeplerle hararet yapsa tamam. 6 Yorum bağlantısı
Hayrettin Gücin 26 Temmuz 2017 Paylaş 26 Temmuz 2017 Yazımın ilk satırını atladınız sanırım...Arkadaş zaten gerekeni yapmış aracı çektirmiş Bense bir hatırlatmada bulundum. Direkt olaya bağlamanıza mana veremedim.Pardon. Bir daha hatırlatma yapmayız kim ne hali varsa görsün der geçeriz!Allah a emanet olunuz. Yorum bağlantısı
Aydın Akdeniz 26 Temmuz 2017 Paylaş 26 Temmuz 2017 45 dakika önce, Hayrettin Gücin yazdı: Aklımızda bulunsun... Hararet artınca aracı hemen stop etmek RİSK demektir bu sebeble stop etmiyoruz hemen aracın kalorifer sistemini açıp soğumaya yardımcı oluyoruz, hatta varsa radyatör üzerine soguk su döküp böyle bir müddet dinlendirip hararet düşmeye başladıgını görünce stop ettiriyoruz tabi bu işlemi bir kenarda beklemek sureti ile yapıyoruz. Geçmiş olsun yanlış bilgi Yorum bağlantısı
Sani Gerşon 26 Temmuz 2017 Paylaş 26 Temmuz 2017 2 dakika önce, Aydın Akdeniz yazdı: yanlış bilgi Tam olarak yanlış değil ama, soğuk yerine oda sıcaklığı fena olmaz. 3 Yorum bağlantısı
Hayrettin Gücin 26 Temmuz 2017 Paylaş 26 Temmuz 2017 Tam olarak yanlış değil ama, soğuk yerine oda sıcaklığı fena olmaz.Soguktan kastım ;çeşme suyu yani dediginiz gibi oda sıcaklığı sani bey [emoji106] [emoji106] 3 Yorum bağlantısı
Emrah Altun 26 Temmuz 2017 Yazar Paylaş 26 Temmuz 2017 Hepinize çok teşekkür ederim. Aracı servise çektirdik. Usta dedi aç kontağı çalıştır bi bakayım motora. Kontağı çevirdim araba çalıştı [emoji15]. Yarın detaylı kontrol edilecek. Anlamadığım nokta neden yolda çalışmadı da serviste çalıştı. 1 Yorum bağlantısı
Recommended Posts