Ersin Özkaya 26 Temmuz 2017 Paylaş 26 Temmuz 2017 Yanlız şunu gördüm.belli km ye aşmış araçların sorun olup olmamasına bakmadan özelikle soğutma sistemi borularının değiştirilmesi şart. Forumda hortum yarilmasindan yolda kalan ve motor indirmeye kadar giden sorunlar gördüm .en kısa zamanda 182000 km de aracımın soğutma sistemi borularini değiştireceğim. Yorum bağlantısı
Kemal Mert 26 Temmuz 2017 Paylaş 26 Temmuz 2017 Hepinize çok teşekkür ederim. Aracı servise çektirdik. Usta dedi aç kontağı çalıştır bi bakayım motora. Kontağı çevirdim araba çalıştı [emoji15]. Yarın detaylı kontrol edilecek. Anlamadığım nokta neden yolda çalışmadı da serviste çalıştı. Geçmiş olsun Emrah Bey. Sorunu ve sonucu paylaşmasını bekliyoruz. 1 Yorum bağlantısı
Coşkun Basan 26 Temmuz 2017 Paylaş 26 Temmuz 2017 Geçmiş olsun Emrah inşallah çok büyük bir aksilik olmaz Yorum bağlantısı
Kemal Mert 26 Temmuz 2017 Paylaş 26 Temmuz 2017 Yanlız şunu gördüm.belli km ye aşmış araçların sorun olup olmamasına bakmadan özelikle soğutma sistemi borularının değiştirilmesi şart. Forumda hortum yarilmasindan yolda kalan ve motor indirmeye kadar giden sorunlar gördüm .en kısa zamanda 182000 km de aracımın soğutma sistemi borularini değiştireceğim.Böyle düşünmemek gerekir. Çalışan sistemle ne kadar kurcalanılırsa o kadar sıkıntı çıkarma ihtimali yükselir. Çalışan sistem ellenmemeli. Kontrol ettirin tabi muhakkak ama durduk yere değiştirmeyin. 2 Yorum bağlantısı
Emrah Altun 26 Temmuz 2017 Yazar Paylaş 26 Temmuz 2017 Yanlız şunu gördüm.belli km ye aşmış araçların sorun olup olmamasına bakmadan özelikle soğutma sistemi borularının değiştirilmesi şart. Forumda hortum yarilmasindan yolda kalan ve motor indirmeye kadar giden sorunlar gördüm .en kısa zamanda 182000 km de aracımın soğutma sistemi borularini değiştireceğim.Benim borunun yarılma nedeni hortum motorun içinde dönen kayışa temas etmiş. Kayışta döne döne aşındırmış ve testere gibi kesmiş hortumu 1 Yorum bağlantısı
Ersin Özkaya 26 Temmuz 2017 Paylaş 26 Temmuz 2017 3 dakika önce, Kemal Mert yazdı: Böyle düşünmemek gerekir. Çalışan sistemle ne kadar kullanılirsa o kadar sıkıntı çıkarma ihtimali yükselir. Çalışan sistem ellenmemeli. Kontrol ettirin tabi muhakkak ama durduk yere değiştirmeyin. Haklısınız elbette .sonuçta 11 yaşında araç ve hangi iklim sartlarini geçirdigi belli olmayan borular.yarin ilk isim kendim boruları kontrol.edevegim. 7 dakika önce, Emrah Altun yazdı: Benim borunun yarılma nedeni hortum motorun içinde dönen kayışa temas etmiş. Kayışta döne döne aşındırmış ve testere gibi kesmiş hortumu Nasıl olmuştu kesmiş ,hortum yerinden çıkmış olmalı o zaman . Yorum bağlantısı
Önder Özcan 26 Temmuz 2017 Paylaş 26 Temmuz 2017 Bir saat önce, Hayrettin Gücin yazdı: Yazımın ilk satırını atladınız sanırım... Arkadaş zaten gerekeni yapmış aracı çektirmiş Bense bir hatırlatmada bulundum. Direkt olaya bağlamanıza mana veremedim. Pardon. Bir daha hatırlatma yapmayız kim ne hali varsa görsün der geçeriz! Allah a emanet olunuz. Neden bu kadar alınganlık gösterdiniz anlamadım. Kötü birşey de söylemedim, kötü bir şekilde de söylemedim. Hepimizin amacı yardıma ihtiyacı olana yardım etmek değil mi? Yanlış anlaşıldı galiba,çok özür dilerim. Siz yine bilgi ve fikirlerinizi hepimizle paylaşmaya devam edin lütfen. İyi akşamlar diliyorum. 11 Yorum bağlantısı
Hayrettin Gücin 26 Temmuz 2017 Paylaş 26 Temmuz 2017 Neden bu kadar alınganlık gösterdiniz anlamadım. Kötü birşey de söylemedim, kötü bir şekilde de söylemedim. Hepimizin amacı yardıma ihtiyacı olana yardım etmek değil mi? Yanlış anlaşıldı galiba,çok özür dilerim. Siz yine bilgi ve fikirlerinizi hepimizle paylaşmaya devam edin lütfen. İyi akşamlar diliyorum.Estafurullah alınganlık göstermedim, sadece yanlış anlaşılmaya hayıflandım. Neticede yılların bilgi ve birikimini yıllarca yönetip koruduğumuz oto sitem deki bilgilerimin zekatı olarak bakıyorum olaya.Ayrıca yaz günü yüksek hareretde klima kapatıp kalorifer açıp ( ustamın tavsiyesidir Pendik sanyd. Kadir usta kaner oto) bir motor kurtardım iş çıkışı Şişli'de yogun trafikte ama arabanın içinde de piştim yani...[emoji26] 4 Yorum bağlantısı
Arif Aykın 26 Temmuz 2017 Paylaş 26 Temmuz 2017 Geçmiş olsun aynı olay benim bayramın 1. Günü geldi fakat ben aracı stop ettikten 10 dk sonra falan komşular geldi arabadan duman çıkıyor diye çıktım baktım hortum patlamış kendimce tamir ettim ve aracı sanayii ye getirip daha sonra orjinal klipsli hortum alarak bağlatırdım. Çok şükür bir şey olmadı inşallah sizinde birşey yoktur geçmiş olsun. 1 Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek 26 Temmuz 2017 Paylaş 26 Temmuz 2017 Geçmiş olsun. Motor hala sıcak olduğu için korumaya aldı ve çalışmadı demekki. Sakın tespit yapılmadan motor açtırma. Hortum değişsin. Hararet düşmezse yağa su suya yağ karışırsa veya motor düzensiz çalışırsa açtırırsın. 3 Yorum bağlantısı
Koray Demir 26 Temmuz 2017 Paylaş 26 Temmuz 2017 Soguktan kastım ;çeşme suyu yani dediginiz gibi oda sıcaklığı sani bey [emoji106] [emoji106] Termostat arızalı açılmıyorsa ya da devridaim bozuk ve hararet bundan kaynaklı ise radyatöre su dökmenin bir faydası olur mu yine? Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek 26 Temmuz 2017 Paylaş 26 Temmuz 2017 Termostat arızalı açılmıyorsa ya da devridaim bozuk ve hararet bundan kaynaklı ise radyatöre su dökmenin bir faydası olur mu yine?Hayrettin bey mesajına açıklık getirmiş. Su yoksa devirdaim çalışmıyorsa veya termostat açmıyorsa tabi ki radyatörü soğutmanın bir faydası olmayacak. 2 Yorum bağlantısı
Hayrettin Gücin 27 Temmuz 2017 Paylaş 27 Temmuz 2017 Termostat arızalı açılmıyorsa ya da devridaim bozuk ve hararet bundan kaynaklı ise radyatöre su dökmenin bir faydası olur mu yine?Sizce bu durumda kaynar su radyötere gelme şansı varmı? Tabiki mümkün degil su silindir içinde kalır. 1 Yorum bağlantısı
Emrah Altun 27 Temmuz 2017 Yazar Paylaş 27 Temmuz 2017 Bu fotoğraf hatıra kalsın [emoji4] 11 Yorum bağlantısı
Ayhan Onaran 27 Temmuz 2017 Paylaş 27 Temmuz 2017 Geçmiş olsun.. Motor kendini korumaya aldı demek ki. Çalışmama sebebi bence de bu yüzden. Motor soğuduktan sonra, hortumu tamir ettiğinizden emin olduktan sonra suyu tamamlar ben bir daha şansımı denerdim. En azından marş basardım yani..Umarım ciddi bir sorun yoktur. 2 Yorum bağlantısı
Köksal Yılmaz 27 Temmuz 2017 Paylaş 27 Temmuz 2017 Geçmiş olsun Emrahcım, umarım hortum değişimi ile kurtarırsın 1 Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek 27 Temmuz 2017 Paylaş 27 Temmuz 2017 56 dakika önce, Emrah Altun yazdı: Bu fotoğraf hatıra kalsın Güzel yerde kalmışın... Nice dağ başlarında kalanlar biliyorum ben 4 Yorum bağlantısı
Recep Demirci 27 Temmuz 2017 Paylaş 27 Temmuz 2017 Geçmiş olsun. Az Masrafla inşaallah kurtulursunuz sıkıntıdan. 1 Yorum bağlantısı
Emrah Altun 27 Temmuz 2017 Yazar Paylaş 27 Temmuz 2017 22 dakika önce, Mehmet Ozyurek yazdı: Güzel yerde kalmışın... Nice dağ başlarında kalanlar biliyorum ben Yolda kaldıktan sonra manzaranın tadını çıkardık. Ormanda oturup arkadaşlarla gitar çaldık hatta Focus'a beste bile yaptık. Çay demledik. Ayçiçek tarlalarında fotoğraf çektirdik. Köylülerler sohbet edip köylü çocuklarına gitar resitali yaptık. Krizi fırsata çevirdik abi Dinlenme tesisi molası gibi oldu bize. 6 Yorum bağlantısı
Rıdvan Ergün 27 Temmuz 2017 Paylaş 27 Temmuz 2017 23 dakika önce, Emrah Altun yazdı: Yolda kaldıktan sonra manzaranın tadını çıkardık. Ormanda oturup arkadaşlarla gitar çaldık hatta Focus'a beste bile yaptık. Çay demledik. Ayçiçek tarlalarında fotoğraf çektirdik. Köylülerler sohbet edip köylü çocuklarına gitar resitali yaptık. Krizi fırsata çevirdik abi Dinlenme tesisi molası gibi oldu bize. Geçmiş olsun. Umarım bu pozitif enerji işe yarar da, araçta önemli bir masraf çıkmadan yürür. Yorum bağlantısı
Uğur Kaya 27 Temmuz 2017 Paylaş 27 Temmuz 2017 belli bir yaşın üzerinde ki araçlar da problemler genellikle uzun yolda kendini gösteriyor sanki özellikle hararet gibi sorunlar Yorum bağlantısı
Mahmut Yıldız 27 Temmuz 2017 Paylaş 27 Temmuz 2017 Soğutma sistemindeki hortumların belli bir yaştan sonra değişmesi gerektiği fikrini destekliyorum. Ben hepsini değiştirdim, çıkan hortumları görünce iyi ki değişmişim dedim. İki cm ileri itince kelepçe yerinden yırtılan hortum gördüm. 2 Yorum bağlantısı
Ayhan Onaran 27 Temmuz 2017 Paylaş 27 Temmuz 2017 Bir saat önce, Mahmut Yıldız yazdı: Soğutma sistemindeki hortumların belli bir yaştan sonra değişmesi gerektiği fikrini destekliyorum. Ben hepsini değiştirdim, çıkan hortumları görünce iyi ki değişmişim dedim. İki cm ileri itince kelepçe yerinden yırtılan hortum gördüm. Evet maalesef ustalarımız bu konulara dikkat etmiyorlar.. Orjinal kelepçeler yerine kafalarına göre kelepçe sıkıyorlar. Bunlarda hortumları çok sıktıkları için kesiyor.. 1 Yorum bağlantısı
Mustafa Arıkan 27 Temmuz 2017 Paylaş 27 Temmuz 2017 Değişmesinden ziyade kontrol edilmeli belirli aralıklarla. Yıpranma gördüğünüzde değiştirin. Orjinali ile değişmeyecekse bazen eskinin kalmasının makbul olduğu durumlar bile olabiliyor. 1 Yorum bağlantısı
Recommended Posts