İçeriğe Yönlendir

Gümrükten araç alımı

Onur Kurtuluş

Recommended Posts

Onur Kurtuluş

Merhaba arkadaşlar gümrükten araba almayı düşünüyorum ama aklımda bir kaç sorum var  eğer ihaleyi kazanamassam teminatımın iade edilip edilmiyeceği ve gumrukten almanın ne kadar sağlam olduğu hakkında bilgim yok  bilgisi olan varsa yardımcı olursa sevinirim 

Yorum bağlantısı
Osman Ünal2

Teminat iade ediliyor, ihaleyi kazanirsaniz 15 gün içerisinde kalan ücreti yatırıp aracı alıyorsunuz daha sonra 1 ay içerisinde makine mühendisleri odasından aracın projesi çizdiriliyor bu aşamadan sonra araç Tuvturk'de muayeneye giriyor muayene evraklariyla emniyetten ruhsat çıkartılıyor.

Yorum bağlantısı
Özgen Acar

araçların iç aksamını motorunu vs göremiyorsunuz diyorlar doğru mudur?

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Mustafa Arıkan

Gümrükte ucuza araç alınmıyor ki? Çok yüksek fiyatlara gidiyor. Hatta piyasadaki temizlerinden bile daha yüksek fiyatlara gidiyor. Pek anlaşılır gibi bir durum değil.

Yorum bağlantısı
Sani Gerşon
Internette gumruk araclarinin resmi satis sitesi olmali. Inceleme sansi yok ama anahtari olanlarina kendi eksperleri rapor çıkarıyor.
Yorum bağlantısı
Fatih Sarıkaya

Alırken içinde motor olmayana bile denk gelmiş tanıdıklarım vardı.Gerisini siz hesap edin.Tabii çok eskilerden bahsediyorum rüşvetlerin kol gezdiği benim memurum işini bilir dönemlerinden.Durumlar iyileştirilmiştir umarım.

Yorum bağlantısı
Sani Gerşon
7 dakika önce, Fatih Sarıkaya yazdı:

Alırken içinde motor olmayana bile denk gelmiş tanıdıklarım vardı.Gerisini siz hesap edin.Tabii çok eskilerden bahsediyorum rüşvetlerin kol gezdiği benim memurum işini bilir dönemlerinden.Durumlar iyileştirilmiştir umarım.

Tanıdıklarımdan duyduğum, hiç bir fark yok.

Yorum bağlantısı
Saim Ulaş Yılmaz

Benim Puma gümrük girişli. İçi dışı sıfır ayarında. Kim nasıl çıkardı bilgim yok. Ya şanslıymış ya da bilgiliymiş.

Gümrükten çıkmış başka araçlar gördüm. İçi kümes gibiydi, stoplar farlar kırık koltuk döşemeleri yırtıktı.

Duyduğum kadarıyla içeriden biri fısıldayabiliyormuş al veya alma diye.

Yorum bağlantısı
Mustafa Arıkan

Bu işleri çok ciddi takip edenler var. Tecrübesi olmayan birine ekmek yedirmezler. Bir dönem babamın amcası ve amcaoğlu yapıyordu. Önceki aracımızı babam gümrükten çıkarmış. Hasarlı alıp yaptırmıştı. 

Şu anda dediğim gibi işi bilenler ekmeğini yiyor. Bazen kupon denilen araçlar düşüyor ki satılan fiyatlar uçuk. E30 M3, Supra gibi araçlar...

Yorum bağlantısı
Kutay Altunordu

Bu işi bilen ve güvenilir biriyle yapın yoksa başınız cok ağrır bundan yaklasık 3-4 sene önce bir adamla tanıstık cok yakın bir esnaf arkadasın yıllardır müşterisiydi bu işlerle ugrasıyormus bizdede o zaman 2000 model full orijinal focus vardı model yükseltmek istiyorduk bize dedi seni ihaleye sokalım içerde zaten bizim adamlarımız var kapalı zarf usülü satış yapılıyor istediğin aracı sana çıkartırız dedi iyi tamam dedik hangi arabalar var dedik adam ertesi gun liste getirdi 2013 model bir focus begendık eşe dosta soruyoruz varmı boyle bişey oluyormu diye herkes oluyor dedi iyi tamam dedik  onun için adama 1000 lira kapora verdik ki bizi ihaleye soksun diye neyse sonra adamı arıyoruz her zaman ulaşamıyoruz neyse 1 hafta sonra ulastık tamam dedi arabayı senın adına cıkardık paranın geri kalan kısmını hazırla dedi ısrarla soruyoruz kesın oldumu ona gore arabayı satıcaz bak diye adam oldu sat dedi biz apar topar arabayı satışa koyduk o zamanlar yaklasık 22 bin lira falan ediyordu 17.500 e sattık arabayı adamı aradık bana 4000 lira daha yolla sigortasını kaskosunu ve birkac basit evrak işlerini halledeyım dedı biz de dedik araba artık benım adıma sıgortası kaskosu benım adıma olucak kime ne benım kaskomdan belki ben yaptırmıcam kasko falan beraber gidelım aracı ben göreyim ne gerekiyorsa beraber halledelım dedik adam olmaz öyle şey falan dedi sen yapamazsın anlamazsın dedi ki 20-25 senedir arac kullanan binmediği almadıgı araba kalmamıs biridir babam o anlamicakta kim anlicak o anda işte çaktık olayı zaten 1000 lirayı verdikden sonra aradan 2 hafta gecmıs adama her aradıgımızdada ulaşamıyoruz geri dönüşte yapmıyor bu iş olmayacak dedik dahada adama ulaşamadık telefon numarası vardı zaten  ve whatsapp üzerinden fotografını aldık savcılıga suc duyurusunda bulunduk olayı iza ettık 1000 lirayı ve aracta ettıgımız zararın ödenmesini talep ettik adamı 1 hafta içinde bulup sorgulamıslar bize bildiri geldi adam onlar bu işten caydılar caydıkları içinde 1000 liraları yandı demiş halbukı anlattıgım gibi dört gözle aracı bekliyorduk o sıradada bayram geldi 2 hafta içinde itiraz edebilirdik araya baytam tatil girince oyle kaldı ugrasmadık  1000 lira gitti basımızın gözümüzün sadakası olsun diyoruz erken uyandık da 1000 lirayla kurtulduk allah karsımıza cıkarmasın o adama yoksa katil olup  içeri girmiyelim diye dua ediyoruz.Bu yüzden binbir çeşit insan ve durum var çevrenizde bu işten cok iyi anlayan biri var ise bulaşın yoksa maceraya gerek yok araclarıda canlı göremiyorsunuz zaten anca fotografları falan oluyor kazanırsanız görüyorsunuz aracı oda artık şansınıza bakımlımı cıkar döküntümü cıkar tamamen piyango

Yorum bağlantısı
Sani Gerşon
14 dakika önce, Kutay Altunordu yazdı:

Kutay bey bi solukta okudum, nefessiz kaldım :) Bi nokta ile virgülü bize fazla görmeyin :)

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur

eski zaman gümrükten oto aldım hala da bende. şimdiki ihale yöntemi arası fark şuna benzer: o zaman murat 131 vardı, şimdi espli focus. telefona basit bir uygulama indirip saniye saniye herşeyi takip ediyorsunuz aracıya gerek yok. araç hakıında bilgiler çok detaylı ekspğertiz raporunda emvcut.

ana problem: artık araçlar çok pahalı. olmayacak rakama gidenler var, şüphe uyandırmakta

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Cavit Çırakoğlu

Bi ara bende üye olmuştum. Şimdi giriş yapamıyorum. Herkes başvurabiliyor muş. Yakın zamanda bir tanıdığım aldı. Şu anda memurum işini bilir işi ihale sürecinde olmaz zannımca. Ama ihale olmadan çıkarılan araçlar olabilir! Biraz daha farklı ama benzer bir konudan örnek verecek olursak.Vaktiyle Telekom araç satış ihalesinde 4x4 sprınterlar için 500 TL teminat yatırdım. Kapalı zarf ile teklif gönderdim. Fakat benden fazla veren varmış. Ne ilginçtir ki o tip araçları senelerdir takip ederim . O araçları hep aynı adamlar alıyor . Sonra satıyor. Biz de konu mankenliği yapıyoruz.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Osman Ünal2

Şuan gümrük eskisi gibi değil benim arkadaşım alıp satıyor ama ucuz arabaları denk getiriyor.(Tempra vs.) Araçların ekspertiz raporları mevcut sitede aynı zamanda gümrükte aracı görüp inceleyebiliyorsunuz. 

On 02.08.2017 at 22:58, Özgen Acar yazdı:

Yanlış gümrüğe gidip ihalede olan her arabaya çalıştırmamak kaydıyla bakabilirsiniz

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...