Cemal Öcal 15 Ağustos 2017 Paylaş 15 Ağustos 2017 (düzenlendi) Pazar günü kaza yaptık. Çok şükür bir can kaybımız ve yaralanma olmadı ama araçta maddi hasar meydana geldi. Olay gelişimi tek şeritli yolda giderken sağda ilerleyen arabayı soldan geçmeyi düşünürken sağdaki aracın sinyalsiz ve aniden direksiyonu sola kırmasından dolayı çarpışma meydana geldi. Tutanak tuttuk kişi kendiside hatalı olduğunu kabul edip ona göre tutanak hazırladık . Şimdi bu durumda nasıl bir yol izlenmeli? Çarpan kişiden para alıp o şekilde mi aracı yaptırmalı? yoksa sigorta karşılığında mı? birde değer kaybını nasıl alabilirim? İki kapıyı değişmeli miyim? Usta arka kapıyı değiştirip ön kapıyı kurtarabiliriz dedi . Araçta değişen yok bu değişmeler hali ile değer kaybına sebeb olacaktır. 16 Ağustos 2017 tarihinde İnan Çınar tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Metin Akbal 15 Ağustos 2017 Paylaş 15 Ağustos 2017 Gecmis olsun. Direk kaskodan actirin dosyayi ugrasmayin ikame aracta alirsiniz. Arka kapi degisecek kesin de on kapininda sekli kaymis cizgi yamulmus. Yorum bağlantısı
Mehmet Özgül 15 Ağustos 2017 Paylaş 15 Ağustos 2017 Geçmiş olsun kaza raporu tutun sonrası sigorta şirketine kalıyor. Kim kusurlu ise maliyetler o sahsin sigortasına yükleniyor bildiğim kadarı ile.kazasi günler herkese Vodafone Smart ultra 6 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi Yorum bağlantısı
Ahmet Ertugay 15 Ağustos 2017 Paylaş 15 Ağustos 2017 Geçmiş olsun, parayla uğraşmayın dosya açtırıp karşı tarafın sigortasından yaptırın. Yorum bağlantısı
Okan Tansel 15 Ağustos 2017 Paylaş 15 Ağustos 2017 Öncelikle geçmiş olsun cana gelecene mala gelsin. Sigorta bu işler için var. Kaskodan girin ve dosya açtırın servis her iki kapıyıda değiştitrir.Alt marşber sacında hasar varsa onuda değitirir .hasar kaydı çıkar lakin eger kusursuz çıkarsan sbm sisteminde değer kaybı davası açıp karşı tarafın sigortası karşılar . 1 Yorum bağlantısı
Mehmet Cihat 15 Ağustos 2017 Paylaş 15 Ağustos 2017 16 dakika önce, Okan Tansel yazdı: Öncelikle geçmiş olsun cana gelecene mala gelsin. Sigorta bu işler için var. Kaskodan girin ve dosya açtırın servis her iki kapıyıda değiştitrir.Alt marşber sacında hasar varsa onuda değitirir .hasar kaydı çıkar lakin eger kusursuz çıkarsan sbm sisteminde değer kaybı davası açıp karşı tarafın sigortası karşılar . Okan abi senin başına çok geldiği için bilirsin ben maddi hasarlı kazaya karıştım kusur karşı tarafta, kaskomdan yaptırdım arabamı ikame araçta aldım hasarsızlığım bozulmuş mudur Yorum bağlantısı
Cemal Öcal 15 Ağustos 2017 Yazar Paylaş 15 Ağustos 2017 Cevaplarınız için teşekkür ettim, 46 dakika önce, Okan Tansel yazdı: Öncelikle geçmiş olsun cana gelecene mala gelsin. Sigorta bu işler için var. Kaskodan girin ve dosya açtırın servis her iki kapıyıda değiştitrir.Alt marşber sacında hasar varsa onuda değitirir .hasar kaydı çıkar lakin eger kusursuz çıkarsan sbm sisteminde değer kaybı davası açıp karşı tarafın sigortası karşılar . Kasko yok sadece sigorta var, iki kapı değişirse değer kaybını diğer tarafın sigortası karşılar mı? Sigortadan yaptırırsak tramer'e yüksek rakam ile yazılmasını istemiyorum. Aslında değişen parça eski parçadan daha sağlıklı ve sağlam ama bizim milletimiz işte değişti deyip Galericilerin fiyat düşürme mantığına aldanıp aracı almak istemiyorlar. Bilemedim nasıl yapacağımı, tramere yüksek hasar kaydı oluşmasını istemiyorum . Birde değer kaybı neye göre hesaplanır tam olarak ? Yorum bağlantısı
Tayfun Çetin 15 Ağustos 2017 Paylaş 15 Ağustos 2017 Cemal bey, aracı nerede yaptırdınız acaba ? Yetkili servis mi? Benım aracımda da aynı durum söz konusu. Hangi servisi önerirsiniz ? Yorum bağlantısı
Sani Gerşon 15 Ağustos 2017 Paylaş 15 Ağustos 2017 Çok geçmiş olsun. Ben olsam: 1- Nakit hiç bir işe girmem. Karşı tarafın trafik sigortası bu yüzden var. 2- Sizin kaskonuz var ise, kaskonuzdan süreci başlatın, TRAMER sonucu karşı tarafa rücu edebilirsiniz. Böylelikle karşı tarafın zorunlulukları ile uğraşmak durumunda kalmaz, dilediğiniz yerde yaptırırsınız. 3- Tüm proses tamamlandıktan sonra diye biliyorum, değer kaybı davası açılmalı. Bunu da kaskonuz varsa, onlar hallediyorlar. 4- Arka kapı değişmeli kesin de, ön kapı için bi şey diyemiyorum resimden. Yorum bağlantısı
Cemal Öcal 15 Ağustos 2017 Yazar Paylaş 15 Ağustos 2017 26 dakika önce, Sani Gerşon yazdı: Çok geçmiş olsun. Ben olsam: 1- Nakit hiç bir işe girmem. Karşı tarafın trafik sigortası bu yüzden var. 2- Sizin kaskonuz var ise, kaskonuzdan süreci başlatın, TRAMER sonucu karşı tarafa rücu edebilirsiniz. Böylelikle karşı tarafın zorunlulukları ile uğraşmak durumunda kalmaz, dilediğiniz yerde yaptırırsınız. 3- Tüm proses tamamlandıktan sonra diye biliyorum, değer kaybı davası açılmalı. Bunu da kaskonuz varsa, onlar hallediyorlar. 4- Arka kapı değişmeli kesin de, ön kapı için bi şey diyemiyorum resimden. Bilgi için teşekkür ettim, 1. Sigorta işlemleri çok uzun sürüyor diye biliyorum, birde tramer'e yüksek hasar çıkmasından biraz çekiniyorum. 2. Kaskom yok, bu durumda tramer karşı tarafa rücu ettiremez miyiz? 3. Değer kaybı sadece kaskolu araçlar içinmi geçerli? 4. Arka kapı kötü saçı yırtılmış, ön kapıda ise dirsekler biraz yamulmuş usta düzeltebilirim dedi. Yorum bağlantısı
Mustafa Arıkan 15 Ağustos 2017 Paylaş 15 Ağustos 2017 Geçmiş olsun. Öncelikle hatanın kime ne kadar verildiği önemli. Şahsen karşı taraf suçlu bile olsa ben karşı tarafın yerinde olsam nakit işine girmem. Sollamanın yasak olduğu yerde hatalı sollama yaptıysanız size de %50 kusur verilebilir belki. Sonucu beklemek gerek. 1 Yorum bağlantısı
Sani Gerşon 15 Ağustos 2017 Paylaş 15 Ağustos 2017 39 dakika önce, Cemal Öcal yazdı: Bilgi için teşekkür ettim, 1. Sigorta işlemleri çok uzun sürüyor diye biliyorum, birde tramer'e yüksek hasar çıkmasından biraz çekiniyorum. 2. Kaskom yok, bu durumda tramer karşı tarafa rücu ettiremez miyiz? 3. Değer kaybı sadece kaskolu araçlar içinmi geçerli? 4. Arka kapı kötü saçı yırtılmış, ön kapıda ise dirsekler biraz yamulmuş usta düzeltebilirim dedi. 1- Sigorta işlemleri uzun sürmez. Keza sürse dahi, işin içine nakit karıştırmayın. Forum tecrübelerimiz bu işlerin tatlı olarak bittiğini pek göstermedi. Tramer'e takılmayın. Foto'lar elinizde nasıl olsa. 2- Kaskonuz yoksa karşıya bi şey rücu edemezsiniz. Prosedürü beklemeniz gerekir. 3- Değer kaybı için bildiğim kadarı ile kaskonuz olmalı ki, uğraşmayın. Aksi halde sizin mahkemeye gitmeniz gerekecek. Bunu en iyi @Mehmet Ozyurek cevaplar. 4- Takılmayın. Ön kapı zaten komple boyanacak. Değişmiş veya değişmemiş çok bi şey fark etmeyecektir sizin için. 1 Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek 15 Ağustos 2017 Paylaş 15 Ağustos 2017 3 saat önce, Mehmet Cihat yazdı: Okan abi senin başına çok geldiği için bilirsin ben maddi hasarlı kazaya karıştım kusur karşı tarafta, kaskomdan yaptırdım arabamı ikame araçta aldım hasarsızlığım bozulmuş mudur Kusur % 100 karşı tarafta ise bozulmaz.. 3 saat önce, Okan Tansel yazdı: Öncelikle geçmiş olsun cana gelecene mala gelsin. Sigorta bu işler için var. Kaskodan girin ve dosya açtırın servis her iki kapıyıda değiştitrir.Alt marşber sacında hasar varsa onuda değitirir .hasar kaydı çıkar lakin eger kusursuz çıkarsan sbm sisteminde değer kaybı davası açıp karşı tarafın sigortası karşılar . Bu yoruma katılıyorum.. Kasko varsa kasko kullanmak uygundur.. Cemal Bey geçmiş olsun.. 1 Yorum bağlantısı
Ahmet Taşkın 16 Ağustos 2017 Paylaş 16 Ağustos 2017 Benzer kazayı benim hanım yaptı. Yalnız bizimki suçluydu. Servis komple kapıları değiştirdi. Zaten ben de değiştirme taraftarıydım. İyi yapılamazsa macun girecek işin içine. Bİri gelip kapısını güm diye açtığında o macun çatlıcak vs... Gerek yok dedim değiştirttim. Şimdi tertemiz aynı eskisi gibi. Bin lira ucuza satalım nolucak 4 Yorum bağlantısı
Recommended Posts