Mustafa Kenar 26 Ağustos 2017 Yazar Paylaş 26 Ağustos 2017 Magnetti marelli orjinal mi birde denso marka var hangisi iyi olur Yorum bağlantısı
Koray Demir 26 Ağustos 2017 Paylaş 26 Ağustos 2017 Magnetti marelli orjinal mi birde denso marka var hangisi iyi olurOrjinali magnetti marellidir. Densoda uyum sorunu yaşayabilirsiniz. Magnetti veya bulabilirseniz hella marka alın. Yorum bağlantısı
Mustafa Kenar 30 Ağustos 2017 Yazar Paylaş 30 Ağustos 2017 Rölantide dalgalanma yapıyordu bay ford özel servisinde baypass ventili orijinal değiştirdik tamircide bir daha yapmadı 120 km sonra tekrar yapmaya başladı bende kaputu acarak tekrardan kontrol ettiğimde fabrika taktiği boğaz kelebeği ayar vidasinin zamanla ezildiği gördüm atiker lpg ayar programı ile baktığım da 680 700 rpm arasında duruyordu farları fanları açınca dalgalanmaya başlıyor enjektör mili sn yükseliyor ama devir sabit kalıyordu boğaz kelebeği ayar vidasinin altına japon yapıştırıcı ile iki not kağıdı katlayarak yapıştırdım buda 0.15 mm kalınlığı yapıyor rölantiyi 780 rpm kadar yükseltti rölantide dalgalanma kesildiği gördüm belki fabrika değerleri 700 rpm dir ona bisey diyemem ama arabanın verdiği uzun yıllar havalandırma borusu emme manifolt kirlenmesi borularda daralma söz konusu olduğundan kendi düşüncem motor kompresyonu lpg genin verdiği enjektör borularinin biraz olsa etkisi sorunu baş gösteriyor ben böyle çözdüm denemesi bedava yardimlariniz için teşekkürler zoru başarırız imkansız biraz zaman alır Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek 30 Ağustos 2017 Paylaş 30 Ağustos 2017 36 dakika önce, Mustafa Kenar yazdı: belki fabrika değerleri 700 rpm dir ona bisey diyemem Fabrika verisi 700 devir (+-30) Yorum bağlantısı
Mustafa Kenar 30 Ağustos 2017 Yazar Paylaş 30 Ağustos 2017 Motor 700 devirde biraz sarsıntılı çalışıyor 750 devirde saat gibi çalışıyor 50 devir sıkıntı etmez galiba Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek 30 Ağustos 2017 Paylaş 30 Ağustos 2017 Bir saat önce, Mustafa Kenar yazdı: Motor 700 devirde biraz sarsıntılı çalışıyor 750 devirde saat gibi çalışıyor 50 devir sıkıntı etmez galiba sıkıntı olmaz.. Yorum bağlantısı
Önder Özcan 30 Ağustos 2017 Paylaş 30 Ağustos 2017 2 saat önce, Mustafa Kenar yazdı: Rölantide dalgalanma yapıyordu bay ford özel servisinde baypass ventili orijinal değiştirdik tamircide bir daha yapmadı 120 km sonra tekrar yapmaya başladı bende kaputu acarak tekrardan kontrol ettiğimde fabrika taktiği boğaz kelebeği ayar vidasinin zamanla ezildiği gördüm atiker lpg ayar programı ile baktığım da 680 700 rpm arasında duruyordu farları fanları açınca dalgalanmaya başlıyor enjektör mili sn yükseliyor ama devir sabit kalıyordu boğaz kelebeği ayar vidasinin altına japon yapıştırıcı ile iki not kağıdı katlayarak yapıştırdım buda 0.15 mm kalınlığı yapıyor rölantiyi 780 rpm kadar yükseltti rölantide dalgalanma kesildiği gördüm belki fabrika değerleri 700 rpm dir ona bisey diyemem ama arabanın verdiği uzun yıllar havalandırma borusu emme manifolt kirlenmesi borularda daralma söz konusu olduğundan kendi düşüncem motor kompresyonu lpg genin verdiği enjektör borularinin biraz olsa etkisi sorunu baş gösteriyor ben böyle çözdüm denemesi bedava yardimlariniz için teşekkürler zoru başarırız imkansız biraz zaman alır Bitti mi yani şimdi, çözüldü mü? Yorum bağlantısı
Mustafa Kenar 30 Ağustos 2017 Yazar Paylaş 30 Ağustos 2017 (düzenlendi) Çözüldü (anlamadığım nokta şu araba farları fanlari açınca rolanti yükselmesi gerekiyor ken sabit 700 rpm de kalıyor benzin enjektör sureleri artiyor devir artmıyor neden. kilima açınca devir artıyor orda sorun yok. 30 Ağustos 2017 tarihinde Mustafa Kenar tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek 30 Ağustos 2017 Paylaş 30 Ağustos 2017 Bir sorun var ve artıramıyor.. Siz sorunu çözemediniz, deviri artırdınız. 1 Yorum bağlantısı
Mustafa Kenar 31 Ağustos 2017 Yazar Paylaş 31 Ağustos 2017 Şarj dinamosundan şüpheleniyorum magnet marelli marka şarj dinamosu piyasada yok denso marka var ve cin malları var orjinalden yanayım ama denso karar kıldım magnet marelli türkiyede hiçbir yerde yok malesef Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek 5 Eylül 2017 Paylaş 5 Eylül 2017 Şarj ölçülmedi mi.. Şarj dinamosu kaynaklı olduğunu düşünmüyorum.. Yorum bağlantısı
Mustafa Kenar 5 Eylül 2017 Yazar Paylaş 5 Eylül 2017 Arkadaşlar merhaba arabada farları ve fanları açınca rölantide dalgalanma mevcuttu arabayı yeni almıştım hevesle binmeye başladım lpg takılalı 6000 km olmuş. lpg ölçtüm km 0.40 krs yakıyordu atiker kablosunu alarak araba zengin karışımda olduğunu gördüm enjektör nozullarının 1.8 mm takılmış 2.0 olarak değiştirdim tekrardan kalibre ederek yakıtı 0.22 kuruş kadar düşürdüm bu önceden de dalgalanma mevcuttu cok dikkat etmemiştim yeni ayarlar sorun dahada belirgin hale geldi bu sefer maf sensöru boğaz kelebeği temizledim.rölanti valfi orjinal ile değiştirdim tekrardan yola koyuldum 120 km sonra dalgalanmaya başladı sorun devam ediyor. Bir sürü forum sitelerine baktım bu sorundan çok kullanıcı var 1000 lira daha masraf yapılacak sarj dinamosu okjisen sensorü kaldı değişmeyen. ondan önce ecu kutup başını çıkararak benzin haritasını sıfırladım 15 dk rölantide bekledim sonra 20 km yola çıktım normal kullandım bu arada lpg sigortası sökük vaziyette 150 km benzinde binilecek benzin haritası oluşunca lpg tekrar kalibre yapacam farları ve fanları açınca dalgalanma geçtiğini gördüm daha yeni ama inşallah bir daha yapmaz çözüm olur bakalım şuan arabanın yakıt ve dalgalanma yapacakmi onu göreceğiz telefon dan yazdim harf kelime hatası olabilir kusura bakmayın Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek 5 Eylül 2017 Paylaş 5 Eylül 2017 Rolantiniz bozuk. Şarj dinamosunu ölçtürün. Boşa değişmeyin. Oksijen sensörü değişebilir. Silindir kompresyonlarını ölçtürün. Yorum bağlantısı
Mustafa Kenar 6 Eylül 2017 Yazar Paylaş 6 Eylül 2017 Şuan rölantide 700 devir sıkıntı görünmüyor şarj dinamosunu ölçturdum araç kapalı iken 12.6 volt çalışırken 14.6 volt yuke binince farlar vs 13.2 - 13 volt arası sıkıntı görünmüyor ama tekrardan yaparsa sarj dinamosunu değiştireceğim. Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek 6 Eylül 2017 Paylaş 6 Eylül 2017 3 saat önce, Mustafa Kenar yazdı: Şuan rölantide 700 devir sıkıntı görünmüyor şarj dinamosunu ölçturdum araç kapalı iken 12.6 volt çalışırken 14.6 volt yuke binince farlar vs 13.2 - 13 volt arası sıkıntı görünmüyor ama tekrardan yaparsa sarj dinamosunu değiştireceğim. Sorun görünmüyor.. Eksiyi atmayın.. Yorum bağlantısı
Mustafa Kenar 6 Eylül 2017 Yazar Paylaş 6 Eylül 2017 (düzenlendi) Karter havalandırması kontrol edildi değiştirildi hava kaçağı yok. Şuan rölantide dalgalanma yok ama bir daha yaparsa şarj dinamosu değiştireceğim denso marka var piyasada orjinal 80 amper denso 120 ampermiş 120 amper takilirsa ne gibi zararı veya yararı olur 6 Eylül 2017 tarihinde Mustafa Kenar tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Mustafa Kenar 7 Eylül 2017 Yazar Paylaş 7 Eylül 2017 ford focus 1 için orjinal 80 amper 120 amper veya 100 amper şarj dinamosu takılırsa ne gibi sorunlar ortaya çıkar Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek 10 Eylül 2017 Paylaş 10 Eylül 2017 On 07.09.2017 at 08:38, Mustafa Kenar yazdı: ford focus 1 için orjinal 80 amper 120 amper veya 100 amper şarj dinamosu takılırsa ne gibi sorunlar ortaya çıkar Kafaya koydunuz değişeceksiniz. Gereksiz enerji üreteceksiniz. Onu üretmek için bir güç harcayacaksınız. Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 10 Eylül 2017 Paylaş 10 Eylül 2017 focus1 için seçmeli dinamo çeşitleri mi varmış? Yorum bağlantısı
Recommended Posts