İçeriğe Yönlendir

Peugeot 308 ve Mazda 3 hakkında

Ömer Çayırtepe

Recommended Posts

Ömer Çayırtepe

Merhabalar,

Aracımı satışa koydum, satılır satılmaz yeni bir araç almayı planlıyorum. 70-75 bin civarında, 2014 model üstü, c segmenti, hatchback, tam otomatik araç bakıyorum.

Kriterlerime uyan Mazda 3 1.5 Skyactiv-G Power ve Peugeot 308 1.2 EAT6 Allure kaldı. İkisiyle de test sürüşüne çıktım ama maalesef dizelleriyle. İkisi de hoşuma gitti. Mazda 3'ü beğenmemek mümkün değil fakat Peugeot 308 de hiç fena bir araba değil. İkisinin de birbirlerine göre artıları ve eksileri var. Sonuç olarak  Mazda 3 kırmızı değilse ikisine de eşit mesafedeyim :). Aracım satıldığında takip ettiğim birkaç araçtan hangisi duruyor olursa onu alacağım büyük ihtimalle.

Peugeot 308'in 1.2 puretech 130bg'lik motoru performans olarak çok iyi fakat sorunsuzluk olarak nasıldır ? Bu motoru kullanan veya çevresinde kullanan tanıdığı olan var mıdır ?

Yorum bağlantısı
Hayrettin Gücin

Mazda dünya da enaz sorun çıkartan aracı unvanı ile kendini kanıtlamıştır.
E malum fransızlarada her daim uzagız. Karar sizin.

Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur

eat6 muhteşem bir şanzıman. motoru da e-hdi oluyor hali ile. yeni mazda  test sürüşünde 120km/h üstü hızda sesler nasıldı?

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Emre Şimşek

İkisinin de 2010-2011 modellerine bir ara bakmıştım. Mazda tercihim olmuştu.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Koray Demir

Sırf mazda servislerinin berbat oluşundan ötürü (6 ayda bir bakım zorunluluğu, lift sayısına göre servise araç kabulü, yedek parça tedarik sürecinin aksaması vb. sebepler) tercihim aisin eat6 308 olurdu. Puretech in gün yüzüne çıkartılmış herhangi bir kronik sorunu yoktur.

Yorum bağlantısı
Servet Aydın

Lift e göre araç alımı mı, başıma gelmedi. Bir kaç dengesiz servis için koca markayı karalamak olmaz

Yorum bağlantısı
Koray Demir

Marka büyük. Bilakis titiz ve prensipli olduklarının göstergesi bu. Hatta o kadar büyük ki Türkiye pazarını pek takmıyor [emoji5] ülkemizdeki satışları ve kemikleşmiş alıcı müşteri kitlesi belli. Tesadüfen biraz yoğunluk olursa muhtemelen randevu vermeyeceklerdir.

Yorum bağlantısı
Servet Aydın

Kemikleşmiş alıcı kitlesi yok, araştırmacı kitleye hitap ediyor. Epey yoğun zamana da denk geldim ama lift dolu başka zaman gel diyen olmadı.

Yorum bağlantısı
Koray Demir

Türk işine çevirmişler hemen halbuki uluslarası servis hizmet kurallarının uygulanması gerek. MX-5 üretildiğinden beri benim gözümdeki yeri ayrıdır Mazdanın. Mazda=tutkudur bence.

Yorum bağlantısı
Ömer Çayırtepe
8 saat önce, Hayrettin Gücin yazdı:

Mazda dünya da enaz sorun çıkartan aracı unvanı ile kendini kanıtlamıştır.
E malum fransızlarada her daim uzagız. Karar sizin.

Yeni 308, 2008 ve yeni 3008 ile peugeot kendini tamamen yeniledi. EAT6 şanzımanı ile de şans vermeye değer olduğunu düşünüyorum.

8 saat önce, Çağlar Bayur yazdı:

eat6 muhteşem bir şanzıman. motoru da e-hdi oluyor hali ile. yeni mazda  test sürüşünde 120km/h üstü hızda sesler nasıldı?

Mazda 3 çok sessiz gelmedi bana. Üstelik makyajlı kasaydı test ettiğim. 308 daha sessiz gibi geldi. Şanzıman olarak da yine EAT6 daha iyi gibi geldi bana.

Mazda 3 tercih sebebi olursa çok iyi donanımı ve tasarımı olur ki kırmızı olmayınca o tasarımdan eser kalmıyor.

Yorum bağlantısı
Eren Gökmen

puretech motor hakkinda bilgim yok. Pejonun uzmanlik alani dizel. eat6 ise aisin üretimi cok cok iyi bir otomatik sanziman (jatco dedigimiz efsanenin cok daha gelismisi) iki araca da binmedim. birbiriyle karsilastiramam ama pejo gercekten eski pejo degil. bunu kendim 3008 kullandigim icin söylemiyorum. Yeni nesil araclarin hepsi cok iyi. gidin tekrar test sürüsü yapin. Bütceye göre kafaniza yatani alin

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Ahmet Taşkın

Otomatik vites sevmeme rağmen dizel 308 kiraladım 2 hafta ispanyada. Adamlar çok güzel bir şanzuman  yapmış. Bildiğim kadarıyla tam otomatik şanzuman olması gerekiyor. O da daha düşük maliyetli bakım ve güvenilir.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Eren Gökmen
3 dakika önce, Ahmet Taşkın yazdı:

Otomatik vites sevmeme rağmen dizel 308 kiraladım 2 hafta ispanyada. Adamlar çok güzel bir şanzuman  yapmış. Bildiğim kadarıyla tam otomatik şanzuman olması gerekiyor. O da daha düşük maliyetli bakım ve güvenilir.

Pejo auto6r denilen otomatiklestirilmis sanzimandan cok cekti. aslinda kötü degildi, saglam bir sanzimandi ama tek kavrama oldugu icin biraz sarsiyordu, kararsiz kaliyordu, kullanim aliskanligi gerektiriyordu. eh ismi pejo olunca sarsinti ve kararsizlik 2-3 kat fazla hissediliyordu (sanki cift kavramalarda ayni sorunlar yokmus gibi...)

Hal böyle olunca pejo bakti olacak gibi degil isin uzmanina gidip en iyisini almaya karar vedi. Cok da iyi etti. yeni tasarim ve bu sanzimanla satislari ciddi miktarda artti. yakinda eat8 geliyor. benim 3008 iyice eskiyince, kismetse ikinci el bir 5008 eat8 almayi düsünüyorum bende

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
V.Ceyhun Emir

Mx-5'in yeri ayrı :)

Bence 308 öne çıkar bu karşılaştırmada, fiyatları çok uygun 1.2 EAT6 modellerinin.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Erkut Uysal

1.2 benzinli motor, bir depo ile 1718 km çok başarılı... Bana göre Pug alınacaksa allure paketten aşağısı alınmamlı derim... Hakkınızda hayırlısı... 

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Önder Özcan
3 dakika önce, Erkut Uysal yazdı:

1.2 benzinli motor, bir depo ile 1718 km çok başarılı... Bana göre Pug alınacaksa allure paketten aşağısı alınmamlı derim... Hakkınızda hayırlısı... 

1718 Km mi? Kaç litre depo, hata olmasın? 1178 falan olmasın. Nerde geçiyor 1718 rakamı, göremedim ben?

Yorum bağlantısı
Ali Gök
6 dakika önce, Önder Özcan yazdı:

1718 Km mi? Kaç litre depo, hata olmasın? 1178 falan olmasın. Nerde geçiyor 1718 rakamı, göremedim ben?

1718 sen benzinli araba sen bu yolu nasıl yaptın bi parodi geldi aklıma. ya 150 litre depo koydular yada sürtünmesiz ortamda uzayda ilk hızı verip bıraktılar daha bir başka türlüsünü yapmışlarsa vallaha gider alırım pejoyu 

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Ömer Çayırtepe
21 dakika önce, Önder Özcan yazdı:

Sanırım 2 sene önce Edirne'den Ardahan'a rekor denemesi yapılmıştı. Ne kadar doğrudur bilinmez ama haberlerde gördüm ben de. 70'le falan tırların arkasından salına salına gittiler herhalde :)

Yorum bağlantısı
Ahmet Taşkın

Pejoda fan kontrollerinin Ekran üstünden yapılması çok kötü olmuş. Analog tuşlarla kontrol çok daha iyi oluyor. 

Yorum bağlantısı
Ömer Çayırtepe
34 dakika önce, Ahmet Taşkın yazdı:

Pejoda fan kontrollerinin Ekran üstünden yapılması çok kötü olmuş. Analog tuşlarla kontrol çok daha iyi oluyor. 

Benim de tek tereddütüm o zaten. Ekran da kapasitif olmayınca, ne kadar verimli olur düşündürüyor insanı. 

Yorum bağlantısı
V.Ceyhun Emir

Benzer kumandaya sahip Citroen C3 kiralamıştım, başta çok kullanışsız geldi ama alışınca sevdim.

Yorum bağlantısı
Ömer Çayırtepe
10 dakika önce, V.Ceyhun Emir yazdı:

Benzer kumandaya sahip Citroen C3 kiralamıştım, başta çok kullanışsız geldi ama alışınca sevdim.

Kısa sürede alışılabiliyorsa o kadar da kötü değildir demek ki. Yeni bir kullanıcı deneyimi fakat ilerde birçok araç böyle olacak muhtemelen.

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...