Fatih Sarıkaya 14 Eylül 2017 Paylaş 14 Eylül 2017 Nedendir araçdaki km ile gps nin ölçtüğü hızlar birbirini hiç tutmuyor.Ben eski aracımın kilometre göstergesini gps ile test etmiştim,yaklaşık 10 km fazla gösteriyordu.Araç ford scorpio idi.Opel marka aracımda denediğimde 4 km fazla gösteriyor.Motorumda denediğimde 3 km fazla gösteriyor.Sizler hiç denedinizmi sizlerde durum nasıl?Testleri 100km hız ile giderken yaptım. Yorum bağlantısı
Evren Erakçora 14 Eylül 2017 Paylaş 14 Eylül 2017 GPS doğru,kadranda güvenlik payı var. Yorum bağlantısı
Evren Erakçora 14 Eylül 2017 Paylaş 14 Eylül 2017 Radara yakalanma riskini azaltır, iyidir Yorum bağlantısı
Olcay Sert 14 Eylül 2017 Paylaş 14 Eylül 2017 2 saat önce, Mehmet Ozyurek yazdı: Hile.. Başka bişey değil. hile değil EU normları gereği konulan bir uygulama. tam skalası elimde değil ama genelde şöyle "üreticiler min %10 max %15 hızı aşırtmak suretiyle kadranlardaki hızları düzenlerler" reelde focus mk3 standart lastikler ile 77 gösterge gerçek hız 70 89 gösterge gerçek hız 80 111 gösterge gerçek hız 100 222 göstege gerçek 197 burda es geçilen bir durum var elm327 tarzı aparatlar ile obd2 portundan okunan hız gerçek hızı gösteriyor. düzenlemeler göstergeler üretilirken yapılıyor Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek 14 Eylül 2017 Paylaş 14 Eylül 2017 Daha az fark olan araçlar var. Mesela mercedesler. Bildiğim diğer markalarda en fazla %4-5 Minimum %10 maksimum %15 cümlesini de anlamadım. En az % 10 sapma olmak zorunda mı. ? Yorum bağlantısı
Görkem Karakaş 14 Eylül 2017 Paylaş 14 Eylül 2017 Focus 2 stock jant-lastik 205/55/16 110 - 106-107 yeterli bi pay ama bu hızlardayken 10 km çok bence. 200 de iken varsın 10 km/h sapsın. Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek 14 Eylül 2017 Paylaş 14 Eylül 2017 Qashqai kadran 100 iken gps 93 km. 230 da 13 km sapıyor. Gps hızı 217 oluyor. Yorum bağlantısı
Volkan Dinçel 14 Eylül 2017 Paylaş 14 Eylül 2017 BMW de kodlarken kadran hızı gerçek hızı göstersinmi bir bölüm bulmuştuk.. Kugada 118 e sabitliyorum Navi 113 gösteriyor.. Yorum bağlantısı
Oğuzhan Alp 15 Eylül 2017 Paylaş 15 Eylül 2017 13 saat önce, Mehmet Ozyurek yazdı: Daha az fark olan araçlar var. Mesela mercedesler. Bildiğim diğer markalarda en fazla %4-5 Minimum %10 maksimum %15 cümlesini de anlamadım. En az % 10 sapma olmak zorunda mı. ? Üstad Mercedes'in de yüksek. AutoSow dergisi test etmişti. Mercedes CLK 320 : 250----236 Km/h çıkmıştı. En düşük sapma BMW'de görülmüştü. Yorum bağlantısı
Sadık Taşyürek 15 Eylül 2017 Paylaş 15 Eylül 2017 radar cezası kadrana göre yazılıyor. (trafik polisinden alıntı) Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek 15 Eylül 2017 Paylaş 15 Eylül 2017 4 dakika önce, Sadık Taşyürek yazdı: radar cezası kadrana göre yazılıyor. (trafik polisinden alıntı) Ciddi değil galiba bu.. Yok böyle bir şey Radar kadranı nereden görecek.. O zaman kadranın fişini çekip basalım.. Yorum bağlantısı
Sadık Taşyürek 15 Eylül 2017 Paylaş 15 Eylül 2017 1 dakika önce, Mehmet Ozyurek yazdı: Ciddi değil galiba bu.. Yok böyle bir şey Radar kadranı nereden görecek.. O zaman kadranın fişini çekip basalım.. anlamadın sen onu, elbette radar senin kadranı görmüyor. radar ölçümü senin kadranda ki hızınla hemen hemen aynı. hızınızı kadrana göre baz alın diyor. Yorum bağlantısı
Metin Akbal 15 Eylül 2017 Paylaş 15 Eylül 2017 anlamadın sen onu, elbette radar senin kadranı görmüyor. radar ölçümü senin kadranda ki hızınla hemen hemen aynı. hızınızı kadrana göre baz alın diyor.Polis kamerasini bilmem ama EDS lerden 70 yazan yerde 76, 80 yazan yerden 87 ile gectigimde flaslar patlamamisti [emoji16] Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek 15 Eylül 2017 Paylaş 15 Eylül 2017 Şimdi, Sadık Taşyürek yazdı: anlamadın sen onu, elbette radar senin kadranı görmüyor. radar ölçümü senin kadranda ki hızınla hemen hemen aynı. hızınızı kadrana göre baz alın diyor. Neden.. Radar neden % 10 hatalı okusun. Radar bu Ayrıca.. tekrar, yok böyle bir şey.. Gps ölçümü 120 ile bölünmüş yolda çok radardan geçtim.. Bu sırada kadran 128-130 arası idi ve hep böyle giderim.. 1 Yorum bağlantısı
Sadık Taşyürek 15 Eylül 2017 Paylaş 15 Eylül 2017 Şimdi, Metin Akbal yazdı: Polis kamerasini bilmem ama EDS lerden 70 yazan yerde 76, 80 yazan yerden 87 ile gectigimde flaslar patlamamisti o flaşlar bazen patlıyor, bazen patlamıyor, belki de devre dışı olabilir. benim kadran hızıyla yoldaki elektronik Hız ölçer tabelalardaki KM'lelerimiz hemen hemen aynı. Navide ki hız farklı. o yüzden ben hızımı kadrana göre baz alıp, sabitliyorum. 2 dakika önce, Mehmet Ozyurek yazdı: Neden.. Radar neden % 10 hatalı okusun. Radar bu Ayrıca.. tekrar, yok böyle bir şey.. Gps ölçümü 120 ile bölünmüş yolda çok radardan geçtim.. Bu sırada kadran 128-130 arası idi ve hep böyle giderim.. sen öyle geçmeye devam et, ben de kendi bildiğim gibi. demokrasi güzel şey. Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek 15 Eylül 2017 Paylaş 15 Eylül 2017 3 dakika önce, Sadık Taşyürek yazdı: sen öyle geçmeye devam et, ben de kendi bildiğim gibi. demokrasi güzel şey. Tamam herkes bildiği geçsin o ayrı konu da.. Yanlış bilgi vermeyelim abi. derdim o.. Yorum bağlantısı
Metin Akbal 15 Eylül 2017 Paylaş 15 Eylül 2017 o flaşlar bazen patlıyor, bazen patlamıyor, belki de devre dışı olabilir. benim kadran hızıyla yoldaki elektronik Hız ölçer tabelalardaki KM'lelerimiz hemen hemen aynı. Navide ki hız farklı. o yüzden ben hızımı kadrana göre baz alıp, sabitliyorum. [emoji4]Orduda TEDES ten 6 radar cezasi yemis ve TEDES in meshur oldugu baska bir yer olan Osmancik li biri olarak yaziyorum. Calismama ihtimali yoktu o donem. Su an bilmiyorum kalkti diyen var kalkmadi diyen var. 1 Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek 15 Eylül 2017 Paylaş 15 Eylül 2017 4 dakika önce, Sadık Taşyürek yazdı: benim kadran hızıyla yoldaki elektronik Hız ölçer tabelalardaki KM'lelerimiz hemen hemen aynı. Navide ki hız farklı. o yüzden ben hızımı kadrana göre baz alıp, sabitliyorum. Onlar hatalı.. Konya makasındaki 4 km fazla gösterirdi. Ama benim göstergem 7 km fazla gösteriyor. Bir başka yerdeki 2 km fazla gösterir. Bu demek değildir ki. Radar kadrana göre okuyor. Radar sistemi fazla okumaz, % 100 doğru okur. Ekrana yansıtırken hata yapar. Yorum bağlantısı
Olcay Sert 15 Eylül 2017 Paylaş 15 Eylül 2017 17 saat önce, Mehmet Ozyurek yazdı: Daha az fark olan araçlar var. Mesela mercedesler. Bildiğim diğer markalarda en fazla %4-5 Minimum %10 maksimum %15 cümlesini de anlamadım. En az % 10 sapma olmak zorunda mı. ? şimdi buldum tam olarak şöyleymiş. bilgiler eskiyince rakamlar değişiyormuş European Union member states must also grant type approval to vehicles meeting similar EU standards. The ones covering speedometers[7][8][9] are similar to the UNECE regulation in that they specify that: The indicated speed must never be less than the actual speed, i.e. it should not be possible to inadvertently speed because of an incorrect speedometer reading. The indicated speed must not be more than 110 percent of the true speed plus 4 km/h at specified test speeds. For example, at 80 km/h, the indicated speed must be no more than 92 km/h. yani türkçesi nedir göstergedeki hız gerçek hızdan az olmamalıdır göstergedeki hız gerçek hızın %110 fazlası + 4km den fazla göstermemeli yani 100 ile giderken min 101 max 114 km göstermelidir. bunların aksi durumalar hangi koşulda oluşur? aracın orjinal lastik yüksekliği değiştiğinde Kaynak : https://en.wikipedia.org/wiki/Speedometer 1 Yorum bağlantısı
Ersen Tapan 15 Eylül 2017 Paylaş 15 Eylül 2017 Önemli olan kaç km hızla gittiğimizdir. Kadranda gözüken ne olursa olsun. Ben kadranda 100 görürken gerçekte 1 saatte kaç km yol gittiğime bakarım. Kadran 100 gösterirken ben gerçekte 1 saatte 95 km yol almışsam hızım 95 demektir. 2 Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek 15 Eylül 2017 Paylaş 15 Eylül 2017 5 dakika önce, Ersen Tapan yazdı: %10 dan sonra 4 km yi geçmemeli diyor abi. Yani max 14 km fazla gösterebilir. Anladım.. Ben de hangisi büyükse mi demek istiyor acaba demiştim... En az +1 olmalı en fazla %10+4 km aşabilir.. Örnekler Gerçek hız 50 iken en fazla 59 olabilir. Gerçek hız 100 iken en fazla 114 olabilir. Gerçek hız 150 iken en fazla 169 olabilir. Gerçek hız 200 iken en fazla 224 olabilir. 1 Yorum bağlantısı
Sani Gerşon 15 Eylül 2017 Paylaş 15 Eylül 2017 Bu sebeple kadranlarda lastik ayarı vardır. Yetkili servise bunu söylediğimde ilk çok şaşırdı. Sonra girip yazılımdan kontrol ettiğinde görmüştü 1 Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek 15 Eylül 2017 Paylaş 15 Eylül 2017 41 dakika önce, Olcay Sert yazdı: yani türkçesi nedir göstergedeki hız gerçek hızdan az olmamalıdır göstergedeki hız gerçek hızın %110 fazlası + 4km den fazla göstermemeli yani 100 ile giderken min 101 max 114 km göstermelidir. bunların aksi durumalar hangi koşulda oluşur? aracın orjinal lastik yüksekliği değiştiğinde Kaynak : https://en.wikipedia.org/wiki/Speedometer Bu bilgiyi ansiklopedi bölümüne de taşıdım Olcay Bey. Teşekkürler.. 1 Yorum bağlantısı
Sadık Taşyürek 15 Eylül 2017 Paylaş 15 Eylül 2017 10 saat önce, Metin Akbal yazdı: Orduda TEDES ten 6 radar cezasi yemis ve TEDES in meshur oldugu baska bir yer olan Osmancik li biri olarak yaziyorum. Calismama ihtimali yoktu o donem. Su an bilmiyorum kalkti diyen var kalkmadi diyen var. Temmuz ayında Ordu'dan Ünyeye dönerken hızım kadrana göre yaklaşık 105-110 km/h civarlarındaydı. tünele girmeden hemen önceki 80 km. tabelasını gördüğümde yavaşlamaya başladım ama flash patladı, 2 ay oldu ceza tebliğ edilmedi. e-devlette de bir şey gözükmüyor. Yorum bağlantısı
Recommended Posts