İçeriğe Yönlendir

Gps Hız Ölçümü ile Km Kadranındaki Ölçüm

Fatih Sarıkaya

Recommended Posts

Aydın Akarsu
10 saat önce, Sani Gerşon yazdı:

Bu sebeple kadranlarda lastik ayarı vardır. Yetkili servise bunu söylediğimde ilk çok şaşırdı. Sonra girip yazılımdan kontrol ettiğinde görmüştü :)

Araçlarda hız ölçümü şanzımandan yapılıyor diye biliyorum ben. En azından lastiklerden yapılmıyordur. ABS olan araçlarda belki ABS sensörü ölçüyordur fakat o da porya ile döndüğü için yine lastik ile alakası olmaz.

Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek

Araçlarda hız ölçümü şanzımandan yapılıyor diye biliyorum ben. En azından lastiklerden yapılmıyordur. ABS olan araçlarda belki ABS sensörü ölçüyordur fakat o da porya ile döndüğü için yine lastik ile alakası olmaz.

Lastik çapının değişmesi kadranı değil. Gerçek hızı yani radarla ölçülen hızı değiştirir.
Örnek.
195/60-15 ile kadran 100 iken gerçek hızınız 95 ise.
195/65-15 takınca kadran hızınız 100 iken gerçek hızınız 98 olur.
Yorum bağlantısı
Aydın Akarsu
1 dakika önce, Mehmet Ozyurek yazdı:

Lastik çapının değişmesi kadranı değil. Gerçek hızı yani radarla ölçülen hızı değiştirir.
Örnek.
195/60-15 ile kadran 100 iken gerçek hızınız 95 ise.
195/65-15 takınca kadran hızınız 100 iken gerçek hızınız 98 olur.

Böyle düşünmemiştim. Mantıklı.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Serkan Toker
9 saat önce, Aydın Akarsu yazdı:

Böyle düşünmemiştim. Mantıklı.

Örneğin hiç 17 jant takılı taksi göremezsiniz. Taksimetre epey fark eder ayarlama yapılmazsa.. ;)

Radarlar radyo dalgaları ile hız tespiti yaparlar ve hata payı eklenir hız limiti üstüne. Ben Kızık yaylasına giderken geçen hafta otoyolda 135 ile radarın önünden geçtim, yanımdaki eniştem yedin cezayı dedi ve iddialastik. Ben f16 radara yakalanmaz dedim o cezayı görünce anlarsın dedi. Asıl olan, ben 129 ile gidiyordum radar yanılma payı ile 132 ve üstüne ceza yazılıyordu. Sonuç hala ceza yok ortada.. ;)

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Ahmet İhsan Akşen

Ben kadranı söküp lehimledim, geri takarken ibre eskisi gibi olmadı, %1 falan fazla artık, ceza riski arttı [emoji16]

Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek
4 saat önce, Serkan Toker yazdı:

Asıl olan, ben 129 ile gidiyordum radar yanılma payı ile 132 ve üstüne ceza yazılıyordu. Sonuç hala ceza yok ortada.. ;)

Radar yanılma payı diye bir şey yok aslında.. 

Hız sınırını % 10'a kadar geçmek var.. 

120 sabit hızla giderken Şereflikoçhisar girişinde polis çevirdi. Hem radar hem kontrol varmış. Kontrollerini yaptı ve 120 ile gidiyorsun, farkında olmadan 2 km geçseydin ceza yazmak zorunda kalırdım dedi.. 

Yani Radar eşittir Gps.. 

Yorum bağlantısı
Önder Özcan

Bayramda İzmir otoyolunu kullandım, otobanda hız sınırı 120, ben gidiyorum yaklaşık 130 la (yaklaşık), navigasyon uyarı vermiyordu, yani hala hız sınırını aşmamış oluyordum. Bulunduğun yoldaki hız sınırını aştığın an navigasyon cihazı sesli ve görsel uyarı veriyor.

yaklaşık 8 km fark bana çok geldi aslında  (120-130 km de).

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Serkan Toker
7 saat önce, Mehmet Ozyurek yazdı:

Radar yanılma payı diye bir şey yok aslında.. 

Hız sınırını % 10'a kadar geçmek var.. 

Yani Radar eşittir Gps.. 

Her ölçüm cihazının bir toleransı vardır. Radarda sonuçta elektronik bir cihaz ve hata payı vardır. Senin denk geldiğin radar iyi kalibre edilmiştir. Biz radarlar yanlış ölçüyor demiyoruz yanılma payı bırakılıp işler öbür dünyaya bırakılmıyor sadece.. ;)

6 saat önce, Önder Özcan yazdı:

Bayramda İzmir otoyolunu kullandım, otobanda hız sınırı 120, ben gidiyorum yaklaşık 130 la (yaklaşık), navigasyon uyarı vermiyordu, yani hala hız sınırını aşmamış oluyordum. Bulunduğun yoldaki hız sınırını aştığın an navigasyon cihazı sesli ve görsel uyarı veriyor.

Navigasyonun hız sınırını aşma ayarı var abi, %10 dersen o zaman uyarı verir. Sıfırlarsan 120 de uyari verir.

Of bugün yine çok bilgi dağıttım yoruldum bak, gidip çay içeyim ben en iyisi.. 

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Sadık Taşyürek
7 saat önce, Önder Özcan yazdı:

navide o hız ikaz limitini hız limitlerine ulaşmadan önce uyarı verecek şekilde ayarladım ki, testi kırılmadan önlemimi alayım diye.  :)

bbae27b661d505bbe6af8d553a44963a.jpg

• Beğen 1
  • Mutlu 1
Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek

Navigasyonun icat edildiği günden beri +%10 sınırında geçerim radarlardan. Henüz cezam yok.

Yorum bağlantısı
Oğuz Özkeskin

Speed camera diye bi program.yollarda ki trafik ışıklarının radarların vs yerini gösteren.be bu programı işten gelirken serviste kullanırım kaç km hızla gittiğini görmek ve ölçmek için ve sonuç 1 km bile şaşmaz gösteriyor dijital kadrandaki hızla programın gösterdiği sadece 1saniye gecikmeli gösterir hızı..tabi Microsoft telefon wp10 işletim sistemli, internete ihtiyaç duymadan baz istasyonlarından da çalıştırır programı.sanırım yeni güncelleme gelmiş haritayı göstermek için şimdi internet istiyor ama hızı hala internetsiz ve doğru gösteriyor

Yorum bağlantısı
Oğuz Özkeskin
Speed camera diye bi program.yollarda ki trafik ışıklarının radarların vs yerini gösteren.be bu programı işten gelirken serviste kullanırım kaç km hızla gittiğini görmek ve ölçmek için ve sonuç 1 km bile şaşmaz gösteriyor dijital kadrandaki hızla programın gösterdiği sadece 1saniye gecikmeli gösterir hızı..tabi Microsoft telefon wp10 işletim sistemli, internete ihtiyaç duymadan baz istasyonlarından da çalıştırır programı.sanırım yeni güncelleme gelmiş haritayı göstermek için şimdi internet istiyor ama hızı hala internetsiz ve doğru gösteriyor

İlkkez bu gece işe giderken kendi arabamda denedim Speed Cameras programını ve 6-7 km eksik gösterdi, vw Crafter servis aracında sıfır hata hız gösteren program kendi aracımda hatalı gösterdi...ilginç..

Redmi Note 4 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Yorum bağlantısı
Hakan Yavaş

Dün denk gelince bende ölçüm yaptım. Navitel navigasyon açıp aracı hız sabitleyicide kullandım;

100 km araç göstergesi: 96-97 navigasyon

120 km araç göstergesi: 116-117 navigasyon

130 km araç göstergesi:126-127  navigasyon

İlginç geldi, herhangi bir % de de az göstermiyor. 3-4 km az gösteriyor her hızda.

Bu arada araç: BMW 3.20 iED

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Önder Özcan
7 saat önce, Hakan Yavaş yazdı:

Dün denk gelince bende ölçüm yaptım. Navitel navigasyon açıp aracı hız sabitleyicide kullandım;

100 km araç göstergesi: 96-97 navigasyon

120 km araç göstergesi: 116-117 navigasyon

130 km araç göstergesi:126-127  navigasyon

İlginç geldi, herhangi bir % de de az göstermiyor. 3-4 km az gösteriyor her hızda.

Bu arada araç: BMW 3.20 iED

Mantıklı olanı bu zaten. Yüzde hesabı olsa olunca hız arttıkça fark çok açılıyor.

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...