İçeriğe Yönlendir

Fiesta VI - El Freni Tutmaması Sonucu Kaza

Sefa Aydın

Recommended Posts

Sefa Aydın

herkese merabalar,

arkadaslar basıma bu sabah gelen bir musubeti paylasmak istiyorum ve yardımlarınızı beklıyorum acıkcası.lutfen bana bırseyler soyleyin.olay şu:

bu sabah eve donup arabamı EL FRENİNİ CEKEREK COK HAFİF RAMPALI COK SIKLIKLA PARK ETTIGIM BİR YERE PARK ETTİM.ASANSORE BINIP EVIME GRDIM PESIMDEN HEMEN APARTMAN GOREVLISI ARKADAS KAPIYI CALARAK :ABİ ARABAN GERİ GERİ GDEREK YUVARLANMIS DEDİ.HEMEN GERİ DONDUGUMDE ARABAM YAKLASIK 30 MT KADAR GERİ KAYARAK 3 MTLIK BIR DUVARIN USTENDEN DE ZIPLAYARAK(GORGU SAHITLERİ BOYLE DİYOR) BETONA CARPIP DURUYOR.bi iki usta geldi yaklasık cıkma parcalarla bırlkte 8-9 bın masrafın olur dedıler.sunu sormak istıyorum arabam 2015 model ford fıesta garantısı devam ediyor.el freni cekılı halde park halındekı bır arac nasıl gerı gerı harekete gecıyor.sunu da ekleyım:aynı aracı 5-6 ay kadar once belkı daha da kısa bır sure once el freni tutmaması sebebıyle yine yetkılı servıse goturmustum.smdisormak istedgım su:

1)ford'u mahkemeye verecegım.ne yapmam gerekıyor.benım olayda hıcbır sucum yok cunku(daha oncede yasanmıs bır arıza tam gderılemedıgı ıcın sanırım aynı sıkntıyı yasadım)

arabamın garantısı devam etmekte neler yapabılırım mahkeme sureci için

Yorum bağlantısı
Haşmet Güngör

Arabayı kıpırdatmadan  arabanın 1. viteste olduğunu ,  el frenin çekili olduğunu ve tutmadığından tespiti gerekirdi. Kıpırdatdıysanız, çektiğinizi ispat etmek zor.Hafif rampa ise bile vitesdeki araba kolay kolay geri kaçmaz.Kaza mahallinde tespit yapmadıysanız işiniz zor gibi. Yine de bu  kazanın nedenini araba kusuru olarak  olduğunu bilirkişi ile ispatını isteyebilirsiniz.

Yorum bağlantısı
Sadık Taşyürek

geçmiş olsun, bence kazanın gerçekleşti an daha önceki işlemi yaptırdığınız yetkili servisinizi arayıp çağırmanız daha doğru olurdu. onlar gerekli incelemeyi olay yerinde yapar tespit edebilirlerdi.
bundan sonrası bilirkişi ve mahkemeye kalmış.

Yorum bağlantısı
Osman Bilgin

çok geçmiş olsun, kimseye bir şey olmamıştır inşaAllah, anladığım kadarı ile sadece el frenini çekmişsiniz, araç viteste değildi.. yerinde tespit ettirmeniz gerekirdi ama bence yine bir inceleme istenebilir el freni kusuru araştırılabilir,
rampalarda el freni+ viteste olmalı, ben ikisine de güvenmiyor bir de kaldırıma göre yada farklı şartlara göre aracı durdurabilecek nesneye göre direksiyonu çevirip öyle bırakıyorum..  viteste de olsa cm cm araç akıyor.. 

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Nihat Palolu

Geçmiş olsun.

Benim connect'in el freninin tam tutması için fren pedalına sonuna kadar basıp el frenini çekmek gerekiyor, yoksa tam tutmuyor.

Arka frenler disk ve kullanma kılavuzu da bu şekilde tarif ediyor.

Sizin arka frenler disk olup, fren pedalına tam basmadan el frenini çektiğiniz için mi tutmadı acaba.

Yorum bağlantısı
Sefa Aydın

arkadaslar ozeti su :aracın basına gıttıgımde aracın el frenı cekılı fakat bostaydı yalnız arabanın kaydıgı yerın rampa oldugunu anlamak bıle ımkanız gb.aracı garantı kapsamından yaptrmak ıcın ugrasacagım.bunun ıcın once hasar tespıt davası acılması gerekıyormus(el frenının halen tutup tutmadıgını tespıt etmek ıcın)fakat soyle bı durum var yetkılı servıs arac agır kazalı oldugu ıcın el frenının tespıtını yapamayız dıyor cunku arka torsıyon kırık ve bu durumda zaten el frenı tutmaz dıyor.(acıkcası boyle bır savunmaları olabılr mı)yani belkı de el freni kazadan sonra bosaldı diyor.siz kendınız kaza sonrası arabanın ıcıne gırdınız ve el frenını cektınız dıyor belkı de araba el frenını hıc cekmedıgınız ıcın kaydı dıyor.bu durumda da devreye sahıtler girecek.cunku ben kaza sonrası aracın basına gittigimde yaklasık 10 kısı aracın basındaydı ve el frenının cekılı oldugunu gorduler.sormak ıstedgım su hasar tespıt davasında mahkeme bagımsız bır makıne muhendısı bılırkısı atayacakmıs el frenının tutup tutmadıgını tespıt etmek ıcın. acaba bılırkısı kazalı diye arabanın el frenının tutup tutmadıgı hakkında bır hukum verebılecek mı?yanı servısın dedıgı gb el frenı tutup tutmamasının torsıyonun kırılıp kırılmamasıyla bır ılgısı var mı?

-yoksa bılırkısı her halukarda arac kazalı yada degılken(park halınde iken) el frenı kusuru sebebıyle arac kaymıstır ya da el frenininde bır sıkıntı yoktur seklınde bır yorum yapabılır mı?teknık olarak soruyorum

Yorum bağlantısı
Evren Erakçora

Aracı niye viteste bırakmadınız onu anlayamadım. 

Yorum bağlantısı
Servet Aydın

Geçmiş olsun. Aracın el freni tutmama şikayeti için servise gittiğini gösteren servis kaydı ve işlem var mı?

Yorum bağlantısı
Sefa Aydın
13 saat önce, Evren Erakçora yazdı:

Aracı niye viteste bırakmadınız onu anlayamadım. 

Cnku aracı park ettiğim yer daha once de park ettigim kaza  olana kadar rampa bile olduğunu anlayamadigim bi yer.el freni çalışan herhangi bir arac bosta da olsa oradan kaymaz cunku

Elimde 7 ci ayda El freni şikayetiyle servise gittiğim kayit mevcut

Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek

Geçmiş olsun. 

Her halukarda mahkemeden bilirkişi raporu isteyin, el freni tutuyor mu tutmuyor mu tespit isteyin. Yapamıyorlarsa yapamıyoruz desinler. 

Onların ifadesi ile vazgeçmeyin bundan.

Bilirkişi aracın el freni tutmuyormuş demediği sürece işiniz zor. 

Yorum bağlantısı
Tahir İlter

Tespit yapılamaz ise görgü şahitlerinin ifadeleri işinize yarar muhtemelen.

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...