İçeriğe Yönlendir

Fiesta V - Koltuk Alçaltma

Kemal Bozdoğan

Recommended Posts

Kemal Bozdoğan

Bir arkadasım citroen xsara aracının ön koltuklarını sökmüş altta kalın bir pul benzeri parçayı söküp yerine bildigimiz sıradan pul takıp koltuğu alçaltmış. Direksiyona oturdugumda aracın daha konforlu bir hal aldığını gördüm hosuma gitti. Malum bizim fiestaların koltuguda yuksek daha önce böle veya başka bir yöntemle koltuğu alçaltan oldumu acaba? 

Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur

genele koltuk montaj yerlerinde bu benzeri pul olmaz? eski sahibi extra yükseltmiş olabilir mi sorusu geldi aklıma? o araca mahsus bir yükseltme yapılmışsa? direkt taban sacına temas etmez ise dayanım azalır?

Yorum bağlantısı
Kemal Bozdoğan
6 dakika önce, Çağlar Bayur yazdı:

genele koltuk montaj yerlerinde bu benzeri pul olmaz? eski sahibi extra yükseltmiş olabilir mi sorusu geldi aklıma? o araca mahsus bir yükseltme yapılmışsa? direkt taban sacına temas etmez ise dayanım azalır?

Pul derken abi pul seklinde 3 4 cm boyunda bir parcadan bahsediyor bunu söküp yerine bildigimiz pul takarak alçalttıgınu söylüyor 

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur

kızak altında civatanın geçtiği yerde, araç tabanı ile arada boşta bir parça olması, (pul vb.) garip bir durum bence. acaba sağdaki koltukta da var mı soraiblir misiniz? merak ettim.

Yorum bağlantısı
Kemal Bozdoğan
6 dakika önce, Çağlar Bayur yazdı:

kızak altında civatanın geçtiği yerde, araç tabanı ile arada boşta bir parça olması, (pul vb.) garip bir durum bence. acaba sağdaki koltukta da var mı soraiblir misiniz? merak ettim.

Evet abi ön iki koltuguda Alcalttım dedi. Sizin sölediginizden anladıgım kadarıyla kızak direk tabana basıyor. Peki bu parcanın kızakla koltuk arasında olma ihtimali varmı ustam?

Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur

arada boşta tabir edeceğimiz bir parça, civtanın kırılma dayanımını azaltır, kaza anında 100 kg lık bir gövde ciddi güç uygular o kısma. kızak tasarımında citroen yine bir mühendislik yapmadı ise, bana garip geldi. citroen de garip ütopik çözümler vardır ancak bunu çekince olarak yazalım

Yorum bağlantısı
Kemal Bozdoğan
2 dakika önce, Çağlar Bayur yazdı:

arada boşta tabir edeceğimiz bir parça, civtanın kırılma dayanımını azaltır, kaza anında 100 kg lık bir gövde ciddi güç uygular o kısma. kızak tasarımında citroen yine bir mühendislik yapmadı ise, bana garip geldi. citroen de garip ütopik çözümler vardır ancak bunu çekince olarak yazalım

Koltugun alt kısmını inceleme imkanım olursa bakacam ustam :) bende merak ettim sizin söylediklerinizden sonra. Kısaca bizim fiestanın koltugunu daha fazla alcaltma imkanımız yok mu doğrumu anladım :)

Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur

spesifik olarak fiesta kızağı mıncıklamadım, hiç sanmam

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Arif Aykın

Benim bildiğim kadarıyla bir saport mevcut saport içinde somun var. Koltuk 4 köşedeki kulaklardan o saportlu somuna bağlanmaktadır. Yüksek olma sebebi civatalar uzundur uzun dediğim 5 6 cm civarı. Siz o saportu iptal edip somunu direk gövdeye kaynattırmanız lazım ve aracın taban sacını delmek zorunda kalabilirsiniz. Civata somun diş sayısını geçecektir Bundan dolayı. Civataya yukarıdan takarken pul atarsanız çok sağlıklı olmaz kanaatindeyim. Bence herzaman için orjinal durum iyidir. 

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur

kaynakla anca olur merkezi tuturursa tabi. kızağa kaynatırken ısıdan yamuluyor da :rofl: tecrübe yenen kazıkla sabit.. 2 gün sürdü kızak modifiyesi

Yorum bağlantısı
Arif Aykın

Aynen öyle olur kaynağı yapıp hemen soğutmak lazım o işlemi koltuk üstünde sabit bırakılıp yapmak gerekir diğer türlü çok uğraş çıkartacaktır

Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur
Şimdi, Arif Aykın yazdı:

sabit bırakılıp yapmak gerekir

heh tam da onu yapmak lazım diye düşünürken bu sefer de halıyı komple sökmek gerekti bir de onu yakmayalım dedik, geçmiş 2 gün, yorgunluk sinir// kapıyı yarım açıp koltuğu sokalım derken yeni boya çizildi felan :çaysoğumadaniçilmeli:

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Arif Aykın
30 dakika önce, Çağlar Bayur yazdı:

heh tam da onu yapmak lazım diye düşünürken bu sefer de halıyı komple sökmek gerekti bir de onu yakmayalım dedik, geçmiş 2 gün, yorgunluk sinir// kapıyı yarım açıp koltuğu sokalım derken yeni boya çizildi felan :çaysoğumadaniçilmeli:

Bu işler çok sıkıntılıdır ya :biggrin: orta okul 1 den lise 3 e kadar yaz tatillerinde 3 ay kaportacıda çalışırdım en sevmediğim şey o koltukları söküp dışarı çıkartmaktı :angry:

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...