İçeriğe Yönlendir

Focus 2 - Mazotu Nereden Almalıyım


Oktay Kaya

Recommended Posts

Oktay Kaya

Mrb arkadaslar. Simdiye kadar yakiti hep opetten aldim.fakat shell daha iii diyenler var.ikisinide kullanip farkini goren varmi acaba.

Yorum bağlantısı
Emre Şahin4

Shell tercih ediyorum sürekli, psikolojikmi bilemiyorum ama motor sesinde baska yerden alinca artma oluyor sanki. cok mecbur kalmadikca baska yerden almıyorum

 

 

Yorum bağlantısı
Çağlar Kaya

Kesinlikle shell derim benzinlide pek farketmiyor ama dizel de arabanın cekisinden tutta sesine kadar farkediyor.

SM-C9000 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Yorum bağlantısı
Yücel Metin

Shell derim ben, bütün hepsini denedim. LPG, dizel, benzin fark etmez adamların yakıtı kaliteli bariz fark ediliyor, araç kullanırken.

Yorum bağlantısı
Arif Aykın

Valla bende benzin ve lpg de denedim. Her ikisi de çok iyi shell de. Başka yerden aldığımda tekleme çekiç zayıflama ses vs olmakta ama shell de hiç bir problem olmuyor.

Yorum bağlantısı
Emre Öğüt

Yıllardır hep shell den alırım bazen total memnunum geçen yıl ucuz diye Türkiye petrollerinden aldım hemen enjektörler şakırdamaya başladı dahada tövbeliyim

Yorum bağlantısı
Mustafa Karaaslan
Valla bende benzin ve lpg de denedim. Her ikisi de çok iyi shell de. Başka yerden aldığımda tekleme çekiç zayıflama ses vs olmakta ama shell de hiç bir problem olmuyor.

Abi İpragaz Go yu denedin mi hiç ?
Yorum bağlantısı
Osman Bilgin

mercedes sprinter ile yakıt konusunda ki tecrübelerimden; en beğenmediğim, opetti, motor sesli çalışıyordu ve bence dpf nin çabuk tıkanmasına sebep oluyordu. shell motor sessiz ve yumuşaktı ama güçten biraz düşüyordu, bp motor normal yaptığı km standarttı, total exelcium, motor sessiz güçlü ve km de standarttı. çoğunlukla total kullandım ama her zaman aynı mazot kullanmanın iyi olacağını düşünmüyorum, ara sıra değiştirrmek temizlik amaçlı faydalı olacağını düşünüyorum. ve markanın olduğu kadar alınan petrol istasyonları da önemli.. xxx adlı shell istasyonundan aldığımda kara duman atıyordu. istasyon önemli ben  hatta uzun yol yaptığım zamanlarda yollarda ucuz mazot satan yerlerden bile alıyordum ama şu şekilde yapıyordum;  işi bilen bir abim vardı, onu arıyordum şu taraftayım nereden mazot alacağım derdim; o da söylerdi çünkü o sürekli yollarda idi, tecrübeli idi. o mazotlarda hiç sıkıntı yaşamadım.

webostam arıza yaptı, tamirciye gittiğimde bana ilk sorduğu soru mazotu opetten mi alıyorsun dedi, dsi den alıyordum ve onlarda duyduğum kadarı ile opetle anlaşmalı idiler, neyse tamirciye sordum neden opet? genelde opet kullananlarda filtre tıkanıyor soğuk havalarda donma yapıyor, katkısı çok demişti ve hatırladığım kadarı ile donma bile yaptığı iddası vardı.

kısaca benim önerim, sağlam bir istasyondan total exelcium, arada da bp kullanmak.

Yorum bağlantısı
Hakan Gürsu

Valla genelde Opetten almaya gayret ederim. Ama uzun yolda shell veya bp den çok aldım ama bi performans farkı hiç hissetmedim.

Yorum bağlantısı
Arif Aykın
3 saat önce, Mustafa Karaaslan yazdı:


Abi İpragaz Go yu denedin mi hiç ?

Denedim kardeşim go dan alınca araç tuhaflaşıyor çalışma sesi değişiyor Esentepe bayırını çıkarken 2. Viteste bile zorluyor shell el 3. Vites istiyor enteresan durum yani:unsure2:

  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Barış Kalkan

multijet e 4 depodur class dan alıyorum

3. depoda bakıma girdim ustaya özellikle ucuz yakıt aldığı söylemeden yakıt filtresinden bardağa biraz mazot koydurdum rengi normaldi yakışın da herhangi bir sorun yok

50 kuruş daha ucuza satıyor class..

Yorum bağlantısı
Fevzi Göktaş

Sürekli shellden alırım. Arada bir opet.

SHELL full depo 900 km gösterirken

Opet full depo 790 km göstermişti. 

Artı SHELL istasyon bulunduğum ilçe de güvenilir olarak isim yapmış 

Yorum bağlantısı
M.Fatih Yüce

Szi nerden alırsanız alın firmalar yakıtı tüpraştan alıyorlar :) Yakıttan önemlisi istasyondur. Ben yıllardı maximum kart kampanyalarını takip ederim, her zaman 1 yada 1,5 ayda bir farklı firmalar ile anlaşma yapar. Her ay yakıt aldığım firma değişsede aracımda hiç bir fark hissetmedim.

Yorum bağlantısı
Osman Bilgin

Rafineri aynı olsa da Farklılık içine kattıkları kimyasal katkılardır. Her firma kendine özgü katkı maddeleri katar.
Akaryakıtlar arası en önemlisi dizeldir. Güvenilir yerlerden almakta fayda var. Dinlenmiş, tankın dibindeki sulu mozotu vermeyen yer genel olarak en iyisidir. Markalar kişiye göre değişebiliyor. Bence araca görede değişebilir.

  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Erdem Bozkurt

Hepsi aynı yılda 15 bin km'ye kadar yol yapan birisiyim shellde aldım opette aynı km'yi ayni performansı verdi,yakıt değiştirenlerdeki etkiler piskolojik belki tek renk firmaların renkleri :D ister opet alın ister shell ister bp en güzeli size en yakın samimi geliyorsa çalışanları marketi yıkamacısı vs ona gidin ;) 

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

    Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

×
×
  • Yeni Oluştur...