Erman Uzun 6 Kasım 2017 Paylaş 6 Kasım 2017 Uzun vadede aklımda olan ancak karar vermediğim bir durum var misalle açıklayayım otomatik vites 170 hp li 2014 civarında opel insignia 80 90 tl arası bu aracı tek başına mı almak yoksa manuel vites tam dolu sanruf ve flex ride şaseli cosmo düşük km li 180hp lik opel insignialar 60 bin tl civarında yanında otomatik vites (eşim kullanması ve şehiriçi yakıt tüketimi açısından) Hatchback lpg li aveo 206 107 colt tarzı bir araç 25 30 civarında tamamen şehiriçi kullanım için alınacak ikinci bir araç mı daha mantıklı Sorunsuzluk (boya vs önemli değil) uzın dönem kullanım şehiriçi yakıt tüketimi bakım vs giderler kıyaslandığında hangi seçenek daha cazip otomatik insignia mı yoksa manuel insignia yanına küçük otomatik bie araç mı Yorum bağlantısı
Harun Kocaçalışkan 6 Kasım 2017 Paylaş 6 Kasım 2017 İki arabaya ihtiyacınız varsa iki araba almak daha mantıklıdır. Ama arabanın biri evin önünde sürekli yatacaksa mantıklı değildir. Çünkü yattığı yerden bile bakım+vergi+sigorta gibi masrafları olacaktır. Yorum bağlantısı
Köksal Yılmaz 6 Kasım 2017 Paylaş 6 Kasım 2017 (düzenlendi) Ben, anne-baba ile alt-üst oturuyorum, sadece haftasonu kullanıyorum arabayı, babam emekli, o benden de az biner. Sırf memlekette lazım oluyor diye 2.arabayı aldık. Günlük kullanmıyorsanız yengeye tek araba iyidir diyorum. 2. araba yattığı yerde fuzuli masraf. Tek arabaya indirmeyi isterim ilk fırsatta. Hanım da yeni ehliyet aldı, buna rağmen 3 şoföre 1 araç yeter bize memleket işi olmasa. 6 Kasım 2017 tarihinde Köksal Yılmaz tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Ertan Alptekin 6 Kasım 2017 Paylaş 6 Kasım 2017 Yengemiz araba kullanacaksa kesinlikle iki araba. Kafan çok rahat olur hocam... 1 Yorum bağlantısı
Ercüment Yıldırım 6 Kasım 2017 Paylaş 6 Kasım 2017 Yenge hanım kullanacaksa, 80 90 binlik arabaya birşey olsa için acıyacaksa iki araba kesinlikle. Ama yok arkadaş param var istediğim araba 80 90 bin alırım birşey olursa da hanımın canı sağolsun diyorsanız tek araba. Tabiki iki arabada handikaplar var: sigorta+kasko+mtv+yakıt Tercih sizin Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek 6 Kasım 2017 Paylaş 6 Kasım 2017 Bir araç evde bir nüfustur.. Maliyetlidir. Şayet gerekiyorsa, ikinci de alınacak elbet. Ancak Araçlardan birisi her daim yatacaksa, ikinci araç mantıksız. B ve D sınıfı iki araç alıp, birini yatırmaktansa C sınıfı bir araç alıp hem şehir içinde hem de uzun yolda kullanmak daha mantıklıdır. 4 Yorum bağlantısı
Erman Uzun 6 Kasım 2017 Yazar Paylaş 6 Kasım 2017 İkinci otomatik küçük aracı eşim günlük kullanacak diğeri insignia hafta sonları yılda üç dört kez uzun yolda memlekete gitmek için işe gitmek için ben kullanacam Ercüment beyin dediği gibi 80 90 lık aracı vurma vs ihtimali ve yakıt konusu beni ikinci araca itti ben performanslı da kullanıyorum Yorum bağlantısı
Fevzi Göktaş 6 Kasım 2017 Paylaş 6 Kasım 2017 İki aracımız var. eşim çalışıyordu, şimdilik çalışmıyor. mazottu, vergi idi,kasko idi, ekstra bakımları,yıllık bakımları ağır gelmeye başladı. Vergisini,kasko yaptırakcaksanız kaskoyu, aylık ne kadar yakıt tüketeceğinizi ve belli bir bakım masrafını da ekleyerek Bir bütçe çıkarın ona göre bütçeniz uygun ise 2.araba her zaman iyidir. Şu an 3 gün birini, 4 gün birini kullanıyorum, hareket etsinler diye. Yorum bağlantısı
Ahmet Türedi 6 Kasım 2017 Paylaş 6 Kasım 2017 Bizde sizin gibi düşünerek araçları satıp tek araca düşmüştük.Aracı ilk aldığımız zaman çok keyifliydik.Fakat günden güne 2. arabanın yokluğu hissedilmeye başladı.Ya ben yada eşim araçsız kalıyordu.Sürekli problem yaşamaya başladık.En son pişman olduk ve tekrar 2 araçlı sisteme geri döndük.Açıkcası 2. araç yılda 3-4 bin km ancak yapıyor ama kafam rahat ve huzurluyum ve bu para ile alabileceğiniz en güzel şey 2 Yorum bağlantısı
Erman Uzun 6 Kasım 2017 Yazar Paylaş 6 Kasım 2017 Kendi kullanacağım araç olmazsa olmazım performanslı olması yönünde mümkünse de D segment dolu bir araç şuan kullandığım mondeo dan memnunum isteklerimi tek elde topluyor ancak biraz borcum var yaklaşık bir yıla kadar bitiyor ve Allah izin verirse eski aracım insignia ya geri dönecem makyajlı ile makyajsız arasında dişe dokunur bir fark yok hatta flex şase hep olmasını istediğim bir donanım makyajsız 180hp li motor cok canlı tam bana hitap ediyor kalan para da eşime hatchback otomatik alıyor bazen ikimizde lazım oluyor araç o durumda ben yürüyen taraf oluyorum birde mondeo da malum büyük bir araç ve bir iki defa önemsiz de olsa dokundurdu aracı sağa sola bilmiyorum kafam karışık yaşlı genç araç ta bir olmaz bakım vergi maliyetleri kasko hiçbir aracıma yaptırmadım yeni insignia alırsam belki yaptırırım yoksa yine yaptırmam Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 6 Kasım 2017 Paylaş 6 Kasım 2017 hanım hangisine ok verirse o mantıklıdır 7 1 Yorum bağlantısı
Erman Uzun 6 Kasım 2017 Yazar Paylaş 6 Kasım 2017 56 dakika önce, Çağlar Bayur yazdı: hanım hangisine ok verirse o mantıklıdır ????galşba son söz böyle olacak Yorum bağlantısı
Gökhan Albayrak 6 Kasım 2017 Paylaş 6 Kasım 2017 4 saat önce, Çağlar Bayur yazdı: hanım hangisine ok verirse o mantıklıdır Konu kapanmalı, bundan sonrası teferruat. Yorum bağlantısı
Erkut Uysal 7 Kasım 2017 Paylaş 7 Kasım 2017 13 saat önce, Çağlar Bayur yazdı: hanım hangisine ok verirse o mantıklıdır Hanımlarda nedense hiç ucuz şeylere ok vermiyorlar abi... Yorum bağlantısı
Osman Bilgin 7 Kasım 2017 Paylaş 7 Kasım 2017 bilecik gibi küçük şirin bir şehirde; şehiir içi 5-10 km yapılır di mi? kışın tehlikeli bir hal alır o yokuşlar malum kışı da karlı buzlu, bir de o yokuşları kaldıracak lpg li ufak araba yerine dizel ufak bir şey olsa, fiesta clio gibi.. Yorum bağlantısı
Recommended Posts