İçeriğe Yönlendir

Astra J Kasa vs Ford Focus MK 2.5

Osman Ünal2

Recommended Posts

Osman Ünal2

Arkadaşlar hepinize merhabalar, ailem şuan 2008 Model Otomatik Ford Focus MK 2.5 Titanyum X kullanmakta.Genellikle araç şehir içi kullanılıyor ve yaz aylarında 1 sefere mahsus olmak üzere uzun yol yapıyor. Şuan kullandığımız arabadan her yönüyle memnunuz ancak yakıt tüketimi noktasında bazen hayıflanmıyor değiliz. Bunları göz önüne aldığım zaman dizel bir aracı şu sıralar düşünüyoruz. Özellikle 2012 sonrası Astra J Kasa 1.3 CDTİ üzerine yoğunlaşmış durumdayım.Okuduğum kadarıyla "Cosmo veya Sport" donanım paketleri kullanıcı açısından gayet  yeterli düzeyde. Bu araç hakkında motor hacminin kasanın ağır olmasından dolayı çok yeterli kalmadığı yönünde yorumlara rastladım. Onun dışında gözüme takılan herhangi bir konu olmadı. Yakıt tüketimi gayet makul düzeylerde olan bir araç olması ve tasarımını beğenmemiz bizi Astra J kasaya geçme fikri uyandırdı. Tabi ki bu değişikliği düşünürken 2 araç arasındaki fiyat farkının çok olmayışı bizim için ilk faktör. (80 Bin Km altında hasar kayıtsız boyasız veya 1 parça boyalı Astra J, 60 Bin Lira dolaylarında rahat şekilde bulunabiliyor.) Tüm bunları göz önüne aldığınızda siz konu hakkında ne düşünüyorsunuz. Eğer içimizde bahsettiğim arabayı kullanan varsa + - yönlerini belirtirse çok memnun olurum. Hepinize iyi forumlar.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Tamer Topaç

Yakıt konusunda çok daha ekonomik olacak. Performans olarak da, çok birşey değişeceğini düşünmüyorum. Astra da otomatik mi (Easy Tronic)

Yorum bağlantısı
Osman Ünal2
(düzenlendi)
16 saat önce, Tamer Topaç yazdı:

Yakıt konusunda çok daha ekonomik olacak. Performans olarak da, çok birşey değişeceğini düşünmüyorum. Astra da otomatik mi (Easy Tronic)

Manuel'den yana tercih kullanacağız.

tarihinde Zafer Bakar tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Recep Güney

j kasa da 1.3 dizel otomatik yok. h kasa da kullandım dizel otomatiğini.1.4 t manuel kullandım. şu anda 1.4 otomatik kullanıyorum. 1.3 dizel motor 1400 kiloluk kasada baya hantal kalıyor özellikle kalkışlarda. hani alışana kadar şehir içinde risk bile teşkil eder bu durum o derece. ama devirli kullanılırsa memnun eder.motor zaten sorunsuz gibi. kasa için sport donanım gayet yeterli. elektrikli park freninden far yağmur sensörüne çoğu teknoloji mevcut. 2015 2. dönem üretilenlerden veya sonrasından alırsanız ön park sensörü ile bluetooth da mevcut. göğüsün sert plastik üzerine yumuşak kaplama olması beni hayal kırıklığına uğrattı. focus 2.5 çook daha yumuşak malzemeli idi. ve açıkcası tüm elektronik güvenlik sistemlerine rağmen focus a göre daha kolay kayıyor önden. 4.5 yıl focus 2.5 kullandım dizel. ayrıca 2015 sonrasında ,focus da bağımsız süspansiyon olarak bildiğimiz sistemin bir benzeri olan süspansiyon sistemi, astra j de standart olmaktan çıkıp sport ve cosmo donanımlarda standart hale geldi bilginize.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Emrah Altun

Malzeme kalitesi olarak zayıf olduğunu düşünüyorum. Geçen gün önümde j kasa bir astra durdu. Şöför kapıyı açtı. Kapının iç kolu gri renk ama çoktan boyası sökülmüş bile. Yakıştıramadım. Eski aracım 2005 mk2 focus idi ondaki iç mekan kalitesini 2013 Hyundai ix35 en full pakette bulamıyorum. Ben olsam kasa demode vs demem Focus bakardım.

Yorum bağlantısı
Metin Akbal

Şu an Astra J 2014 1.6 benzinli kullanıcısı ve 1.3 Astra H dizeli de ara ara kullanmış olarak yorumlayayım. Astra J gerçekten tasarım olarak şu an nirvana ve uzun yıllar güncelliğini korur. 1.3 CDTI tüketim olarak çok tatminkar. Model yılı ve donanımlarına göre tam bir fiyat performans aracı. Diğer markalarda üst donanım paketlerinde sunulan bir çok ekipmanı Astra J de alt donanımda bile bulabilirsiniz. Normalde bağımsız süspansiyon var ama ekstra olarak Watts bağlantılı süspansiyon 2012 den önce tüm donanım seviyesinde, kasa makyajlandıktan sonra (2013 yılı dahil makyajlandı) bahsedilen süspansiyon Sport ve Cosmo da sunulmaya başlandı. Süspansiyon olarak Ford dan yumuşak VW den sert. Performans olarak alıştıktan sonra kalkışta çok sıkıntı yaratmaz hızlanması motor hacmine ve kasaya göre gayet iyi ama rampası biraz sıkıntılı. Açıkcası Focus ile yan yana koyduğum zaman tasarım olarak ciddi ağır basıyor. Birde benim mantığım yeni her zaman yenidir. 2008 model 100 bin km de bir araç alacağıma 2010 model 100 bin km de bir aracı tercih ederim.

4 saat önce, Emrah Altun yazdı:

Malzeme kalitesi olarak zayıf olduğunu düşünüyorum. Geçen gün önümde j kasa bir astra durdu. Şöför kapıyı açtı. Kapının iç kolu gri renk ama çoktan boyası sökülmüş bile. Yakıştıramadım. Eski aracım 2005 mk2 focus idi ondaki iç mekan kalitesini 2013 Hyundai ix35 en full pakette bulamıyorum. Ben olsam kasa demode vs demem Focus bakardım.

Bu sözünüzü günümüz bir çok araç için söyleyebilirsiniz ki zaten belirtmişsiniz. Bende bunu eski VW Bora ve şu an Astra J kullanıcısı olarak söylüyorum. VW Bora daki kaliteyi Astra J de bulamıyorum.

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...