İçeriğe Yönlendir

Golf 4 - Turbo Intercooler Montajı Hakkında Yardım

Okay Kaygusuz

Recommended Posts

Okay Kaygusuz

evet arkadaşlar kendi emeklerimle intercoolerimi büyütmek istiyorum hem önden görüntüsü olsun hemde turbom daha rahat nefes alsın istiyorum.

alıcagım intercoolerin map sensörü girişi yok bunu nereye nasıl bağlayacagım burda tıkanıp kalıyorum.

bizim aracların orjinal intercooleri fotograftaki gibi map üzerine montajlanıyor

9DrXEO.jpg

yapmak istedigimde bu sekilde 

o6NQ6k.jpg

ben mapı nereye takacağım

bilen birilerinden yardıma ihtiyacım var

Yorum bağlantısı
Mustafa Arıkan

Okay aracı çok sıkmıyorsan intercooler büyütmenin pek bir avantajı olmayacak sana. Hatta gereğinden fazla büyük olmasının dezavantaj olduğu söylenir. Hesabı kitabı var mı bilmiyorum.

Zaten temizledin yeteri kadar soğutacak performansa gelmiştir.

Yorum bağlantısı
Onur Bulut

Standart turbo ile intercooler büyütmenin bir avantajı olmayacaktır. Bu büyümeye bağlı turbo lag'da olabilir. :good1:

Yorum bağlantısı
Okay Kaygusuz

evet abi haklısın orjinalleri 300 hp ye kadar kaldırıyormus bizim araclarda okadar hp yok bile. ne yapsam bilemedim yada mapla birlikte sıfırınımı taksam diye kurcalıyorum kendimi arabayı sonuc olarak hiç değişmemiştir 17 yıldır üstünde kim bilir. expreste bakıyorum komple demir olanları var bir kac aydır kafamı cok yordum buna sende o gün gazladın beni mapı derken komplesini sökmeme neden olmustu. suan bir arkadasta facebooktan senin aractan var aynı dedigim olayı yapmış bunu kime yaptırabilirim diye bende konuya dahil oldum senin vidyoyu falan attım mapı nereye takcaz map yok falan dedi borunun üstüne bak deyince gördü bilmiyorum o neden yaptırıyor.

3 dakika önce, Onur Bulut yazdı:

Standart turbo ile intercooler büyütmenin bir avantajı olmayacaktır. Bu büyümeye bağlı turbo lag'da olabilir. :good1:

görüntüsü hoşuma gidiyor standartın verdigini versede olur fazla beklentim yoktu zaten. zamanla turboyuda sıfırlayacagım zaten.

Yorum bağlantısı
Onur Bulut
13 dakika önce, Okay Kaygusuz yazdı:

görüntüsü hoşuma gidiyor standartın verdigini versede olur fazla beklentim yoktu zaten. zamanla turboyuda sıfırlayacagım zaten.

Sırf görüntü için bu işe kalkışmayın bence turbo büyütcem derseniz tabiki o zaman büyütmek gerekiyor. Ama standart turbo ile intercooler büyütürseniz turbo geç doldurcaktır. Başınızı agırtmayın. 

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Okay Kaygusuz
2 dakika önce, Onur Bulut yazdı:

Sırf görüntü için bu işe kalkışmayın bence turbo büyütcem derseniz tabiki o zaman büyütmek gerekiyor. Ama standart turbo ile intercooler büyütürseniz turbo geç doldurcaktır. Başınızı agırtmayın. 

hımm peki bak bu aklıma hiç gelmemişti gayet acıklayıcı mantıklı geç doldurursa...

Yorum bağlantısı
Onur Bulut
(düzenlendi)
8 dakika önce, Okay Kaygusuz yazdı:

hımm peki bak bu aklıma hiç gelmemişti gayet acıklayıcı mantıklı geç doldurursa...

Bizim arkadaş toplamıştı bunu böyle bir turbo işlemi olursa standart yetmiyecektir.Umarım açıklayıcı olmuştur.:biggrin:

V3zyOn.jpg

tarihinde Onur Bulut tarafından düzenlendi
  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Mustafa Arıkan

Boşver Okay uğraşma intercooler ile. Map ve Maf'in temiz olsun yeter.

Biraz daha rahat nefes alsın diyorsan önce emme manifoldunu temizle egr ile birlikte. 

Ben map'i temizledim sanki +10hp geldi gibi canlandı, özellikle alt devirler.

Yorum bağlantısı
Okay Kaygusuz
2 dakika önce, Mustafa Arıkan yazdı:

Boşver Okay uğraşma intercooler ile. Map ve Maf'in temiz olsun yeter.

Biraz daha rahat nefes alsın diyorsan önce emme manifoldunu temizle egr ile birlikte. 

Ben map'i temizledim sanki +10hp geldi gibi canlandı, özellikle alt devirler.

eyvallah abi sagol varol bir kalkış videosu (0-100km h) bende cekecegim birgün seninle paylaşırım.

13 dakika önce, Onur Bulut yazdı:

Bizim arkadaş toplamıştı bunu böyle bir turbo işlemi olursa standart yetmiyecektir.Umarım açıklayıcı olmuştur.:biggrin:

V3zyOn.jpg

nasıl uzuyor yaa

Yorum bağlantısı
Ömer Türkşanlı

Okay sen belki hatırlamazsın ama Bahadır vardı Vwtürkde. Q7 turbo, büyük enjektör, intercooler falan 500nm üzeri tork aldı şaka makinası idi. Detaylar için görüşebilirsin. Mk4 idi onun aracı da.

Yorum bağlantısı
Okay Kaygusuz
11 dakika önce, Ömer Türkşanlı yazdı:

Okay sen belki hatırlamazsın ama Bahadır vardı Vwtürkde. Q7 turbo, büyük enjektör, intercooler falan 500nm üzeri tork aldı şaka makinası idi. Detaylar için görüşebilirsin. Mk4 idi onun aracı da.

onun araba pd motor olması lazım beyaz olan mı

Yorum bağlantısı
Ömer Türkşanlı
Beyaz değil lacivert ile yeşil arası
Yorum bağlantısı
Okay Kaygusuz
5 dakika önce, Ömer Türkşanlı yazdı:
31 dakika önce, Okay Kaygusuz yazdı:

Beyaz değil lacivert ile yeşil arası

faceden linkini atabilirmisin

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Mustafa Tüfekçi

Mapi gaz kelebeğine yakın bı yere koyabilirsiniz hortum bağlantısı üstüne. Araç golf 4 TDI mı kaç kırmızı :). Bizim fenasi vardı :) turbo sesi çok tatlı idi "fuşuuuu"  ederdi

Yorum bağlantısı
Okay Kaygusuz
9 dakika önce, Mustafa Tüfekçi yazdı:

Mapi gaz kelebeğine yakın bı yere koyabilirsiniz hortum bağlantısı üstüne. Araç golf 4 TDI mı kaç kırmızı :). Bizim fenasi vardı :) turbo sesi çok tatlı idi "fuşuuuu"  ederdi

hımm bu sekilde dösedigimiz turbonun basma ma emmeme gibi sıkıntısı oluyor mu arac tek kırmızı ama yazılımla kaca cıktı bilmiyorum Dr.ecu

Yorum bağlantısı
Ömer Türkşanlı
Face kullanmıyorum ama Vwtürkde konusu vardı.
Yorum bağlantısı
Okay Kaygusuz
41 dakika önce, Ömer Türkşanlı yazdı:
Bir saat önce, Okay Kaygusuz yazdı:

Face kullanmıyorum ama Vwtürkde konusu vardı.

yarın araştıracagım konuyu bugun mesaim bitti :) iyi aksamlar herkese.

Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek

Hesabı kitabı vardır. Nereden basınç okuyacağı bellidir. Rast gele yere takamazsınız mapı.
Ecu ordan gelen veriye göre karar verip taktik belirleyecek. Aynı maf gibi.
İç basıncı okuyacak ondan.
Orjinal golf4 için üretilmiş bişey yapmayacaksan. Bence sadece görüntü alırsın Okay.

Yorum bağlantısı
Mustafa Tüfekçi

Araçta yazılım varsa turbo basıncı açılmıştır. İntercooler büyütmek sıkıntı olmaz. Önce 110 luk ile 130 Luk arasında cooler farkı var mı ona bakardım

Yorum bağlantısı
Erman Uzun

Bu fiziki büyütme işlemeleri ile beraber fren sistemleri de değişmesi gerekmez mi

Yorum bağlantısı
Okay Kaygusuz
13 saat önce, Mehmet Ozyurek yazdı:

Hesabı kitabı vardır. Nereden basınç okuyacağı bellidir. Rast gele yere takamazsınız mapı.
Ecu ordan gelen veriye göre karar verip taktik belirleyecek. Aynı maf gibi.
İç basıncı okuyacak ondan.
Orjinal golf4 için üretilmiş bişey yapmayacaksan. Bence sadece görüntü alırsın Okay.

bizdeki map interin üstünde. beni özendiren mustafa abinin aracının aynısına dün takıldı faceden bir arkadasim istanbulda kendi taktı. onun map emme manifoldun üstünde oldugu için sadece boruyu uzatmıs intere kadar sorunsuz daha güclemiş arac baya farkı oldu dedi. bende onlardan kıskanıyorum.

Yorum bağlantısı
Okay Kaygusuz
3 saat önce, Mustafa Tüfekçi yazdı:

Araçta yazılım varsa turbo basıncı açılmıştır. İntercooler büyütmek sıkıntı olmaz. Önce 110 luk ile 130 Luk arasında cooler farkı var mı ona bakardım

arac yazılım lı ama o dediklerinizi hiç bilmiyorum

Bir saat önce, Mehmet Ozyurek yazdı:

Heves ettiysen. Mevcut yapıyı bozmadan deneyeceksin o zaman :)

o yapı bozulmadan bizim araçlara uymuyor malesef

Yorum bağlantısı
Okay Kaygusuz
2 saat önce, Erman Uzun yazdı:

Bu fiziki büyütme işlemeleri ile beraber fren sistemleri de değişmesi gerekmez mi

okadar cok yüklenmeyecegim yarıs falan degil sadece özenti oldu bu bende. vede daha fazlası varken neden olmasın diyorum.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...