Erdoğan Temur 13 Kasım 2017 Paylaş 13 Kasım 2017 Merhabalar, Mental aritmatik hakkıda bilgisi yada kursa katılmış arkadaşlardan fikir paylaşmasını rica ediyorum. Dikkat ve konsantrasyon yönündeki etkileri var mı? Okul eğitimi yönünde yararları var mı? 1 Yorum bağlantısı
Evren Erakçora 13 Kasım 2017 Paylaş 13 Kasım 2017 Gelecekte programlama, kodlama(programla ile aynı şey değil) ve matematik alanlarında gelişmiş bireyler istenecek. 1 Yorum bağlantısı
Haluk Şentürk 13 Kasım 2017 Paylaş 13 Kasım 2017 Oğlum 1. Ve 2. Sınıfta iki yıl gitti. Özel bir abaküs ile pratik işlem yapılıyor. Sonra abaküs bırakılıyor ve işlemler zihinden abaküs simülasyonuyla yapılıyor. Oğlum şimdi 5. Sınıfta mental aritmetik tamamen rafa kalktı. Normal sisteme dönüldü. Çünkü okuldaki sistemle beraber yürümüyor. Okulda herşeyin kağıt üzerinde gösterilmesi gerekiyor. Matematikle ve sayılarla olan ilişkisine kesin faydası var ama bahsettiğim sorunla mutlaka yüzleşecek. Kurslara uzun süre (2 yıl ve üzeri) gidenler yarışmalara falan katılıyorlar. Zihinden bilmem kaç basamaklı sayıyla bilmem kaç basamaklı sayıyı toplamak gibi dallarda yarışıyorlar . Özet olarak ; faydalı ama gerekli de değil. 3 Yorum bağlantısı
Mehmet Göktürk 13 Kasım 2017 Paylaş 13 Kasım 2017 her halukarda yararı olur ama kıl öğretmen olmamalı yarış havasına girmemeli. 1 Yorum bağlantısı
Erdoğan Temur 13 Kasım 2017 Yazar Paylaş 13 Kasım 2017 @Haluk Şentürk Bey, Bu eğitiminde derslere konsantre olmasında ve uzun süre adapte olmasında etkisi oldu mu? Yorum bağlantısı
Haluk Şentürk 13 Kasım 2017 Paylaş 13 Kasım 2017 [mention=881]Haluk Şentürk[/mention] Bey, Bu eğitiminde derslere konsantre olmasında ve uzun süre adapte olmasında etkisi oldu mu? Böyle birşey olmadı. Ya da biz farkedemedik. Konsantre ya da adapte olmakla ilgili bir vaatleri mi var Yorum bağlantısı
Özcan Cepheci 13 Kasım 2017 Paylaş 13 Kasım 2017 Tepki verme sureleri çok kısalıyor.Çok kısa surelerle işlem yaptıklarından konsantrasyon gelişiyor.Labirent turu bulmacaları çok hızlı sadece bakıp doğru dürüst yanılmadan yolu buluyorlar.Bilgisayar kullanırken resmen düşünmeden hemen hareketleri yapıp geçiyorlar.Matematik öğrenme diye bir şey sözkonusu değil .sanıyorum yalnız beyin gelişimi üzerine bir etkisi var.Oğlum 4.5 yaşında üç yıl gitti ilk okul 2 de bıraktı .Kurs suresince ciddi alıştırma ve evde çalışmalar yapıyordu sürekli bilgisayar başında rakamlar mili saniyelerle ekranda geçiyor oda hemen toplama çıkarma işlemleri yapıyordu.Bir sure sonra kurs kelimesinden nefret eder oldu. 2 Yorum bağlantısı
Erdoğan Temur 13 Kasım 2017 Yazar Paylaş 13 Kasım 2017 açıklama ve tanıtımlarında Yüksek Konsantrasyon, Hızlı Düşünme, Yüksek Özgüven, Kolay Odaklanma, Gelişmiş Hafıza Gücü, Beyin Egzersizleri, Hızlı İşlem ve Hafıza Gücü... diye yazılıyor. zaten uzun süre odaklanma başarılabiliyorlarsa zaten öğrenme kendiliğinden gelir. Yorum bağlantısı
Fikret Özsoy 13 Kasım 2017 Paylaş 13 Kasım 2017 Yahu bırakın da çocuklar biraz çocukluklarını yaşasın. Yeterince sınav cendereside sıkışıp duruyorlar zaten. İki tane dört basamaklı sayıyı zihinden çarpmayı ezberleterek ne ispatlanmaya çalışılıyor anlamak mümkün değil. İngilizler bir yeri işgal ettiklerinde ilk yaptıkları şey logaritma cetvelini ezberletmek olurmuş. Aptallaştırmak için. 5 1 Yorum bağlantısı
Evren Erakçora 13 Kasım 2017 Paylaş 13 Kasım 2017 https://www.google.com.tr/amp/s/m.haberturk.com/pisa-direktoru-andreas-schleicher-ogrettikleriniz-artik-gereksiz-1711035-amp 1 Yorum bağlantısı
Erdoğan Temur 13 Kasım 2017 Yazar Paylaş 13 Kasım 2017 25 dakika önce, Fikret Özsoy yazdı: Yahu bırakın da çocuklar biraz çocukluklarını yaşasın. Yeterince sınav cendereside sıkışıp duruyorlar zaten. İki tane dört basamaklı sayıyı zihinden çarpmayı ezberleterek ne ispatlanmaya çalışılıyor anlamak mümkün değil. İngilizler bir yeri işgal ettiklerinde ilk yaptıkları şey logaritma cetvelini ezberletmek olurmuş. Aptallaştırmak için. Hocam benim öğrenmek istediğim bu yöntemin bir şeye kolay adapte ve konsantre olmadaki etkisi. 20 dklık sürelerle ders çalışırken çok kolay dikkati dağılıyor. ama oyun oynarken saatlerce lego parçları ile uğraşıp istediği gibi maket çıkarabiliyor. haftasonları basket kulübüne gidiyor orada bir saat aralıksız aynı hakeretleri yapıyor ama derse gelince aynı şekilde adapte olamıyor. Bir şekilde bu problemi çözmemiz lazım. Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 13 Kasım 2017 Paylaş 13 Kasım 2017 mental ile aritmetik nasıl geldi bir araya 1 Yorum bağlantısı
Cavit Çırakoğlu 13 Kasım 2017 Paylaş 13 Kasım 2017 43 dakika önce, Erdoğan Temur yazdı: Hocam benim öğrenmek istediğim bu yöntemin bir şeye kolay adapte ve konsantre olmadaki etkisi. 20 dklık sürelerle ders çalışırken çok kolay dikkati dağılıyor. ama oyun oynarken saatlerce lego parçları ile uğraşıp istediği gibi maket çıkarabiliyor. haftasonları basket kulübüne gidiyor orada bir saat aralıksız aynı hakeretleri yapıyor ama derse gelince aynı şekilde adapte olamıyor. Bir şekilde bu problemi çözmemiz lazım. Giden bir öğrencimden hatırladığım zihinden işlemleri daha hızlı yapmaya başlamıştı. Bunun devamında mutlaka adaptasyona ve konsantrasyona etkisi vardır, fakat birincil faydası değildir diye düşünüyorum. Hızlı düşünmeye de nispeten etkili olabilir. İşlemi hızlı yapan diğer şeyleri de hızlı düşünür gibi.. 1 Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 13 Kasım 2017 Paylaş 13 Kasım 2017 47 dakika önce, Erdoğan Temur yazdı: Bir şekilde bu problemi çözmemiz lazım. sosyal hareketi seviyor olabilr. problem değil de aktivite canavarı artık hepsi. 1 Yorum bağlantısı
Fikret Özsoy 13 Kasım 2017 Paylaş 13 Kasım 2017 Bir saat önce, Erdoğan Temur yazdı: Hocam benim öğrenmek istediğim bu yöntemin bir şeye kolay adapte ve konsantre olmadaki etkisi. 20 dklık sürelerle ders çalışırken çok kolay dikkati dağılıyor. ama oyun oynarken saatlerce lego parçları ile uğraşıp istediği gibi maket çıkarabiliyor. haftasonları basket kulübüne gidiyor orada bir saat aralıksız aynı hakeretleri yapıyor ama derse gelince aynı şekilde adapte olamıyor. Bir şekilde bu problemi çözmemiz lazım. Erdoğan Bey, bu çocuğun suçu değil ki, eğitim sisteminin suçu. Maalesef ezberci bir sistemimiz var, ilgi çekiciliği yok. Ama bu kadar sınav olunca yapacak bir şey de yok gibi. Keşke dersler daha ilgi çekici ve eğlenceli hale getirilebilse. Siz de söylüyorsunuz ya ilgisini çeken konuyla saatlerce sıkılmadan uğraşıyor diye. Dikkat eksikliği yok bence. 2 Yorum bağlantısı
Erdoğan Temur 13 Kasım 2017 Yazar Paylaş 13 Kasım 2017 Bu dönemi hayırlısı ile atlatalım. Okumayı öğrenemezse eğer, ikinci dönem kursu denemeyi düşünürüz. Yorum bağlantısı
Servet Aydın 13 Kasım 2017 Paylaş 13 Kasım 2017 Sokak çocuğu her sorunun üstesinden gelirdi doğal olarak. Günümüz 4 duvar artık.Neler çıkmış 1 Yorum bağlantısı
Emre Şimşek 13 Kasım 2017 Paylaş 13 Kasım 2017 Sözüm meclisten dışarı, çocuk birazcık başarılıysa iş at yarışına dönüyor. Sonuç olarak ÖSS birincisi ama hayat tecrübesi sıfır elemanlar ortaya çıkıyor. Yabancıların deyimiyle "freak". Mental aritmetik kursunun da çocuğa aşırı yüklenmek olacağını düşünüyorum. 1 Yorum bağlantısı
Mehmet Kazancıoğlu 14 Kasım 2017 Paylaş 14 Kasım 2017 8 saat önce, Erdoğan Temur yazdı: Bu dönemi hayırlısı ile atlatalım. Okumayı öğrenemezse eğer, ikinci dönem kursu denemeyi düşünürüz. benim oğlumda şu anda birici sınıfa gidiyor sizinde dediğiniz gibi evde ders çalıştırırken sürekli hareket halinde, masaya oturuyor kalkıyor, sandalyeden iniyor tekrar kalkıyor çabuk sıkılıyor. ancak iş oyuna geldi mi saatlerce legolar ile oynayabiliyor yerinden kalkmadan. gözlemlediğim tüm birinci sınıf çocuklarında bu var. sanırım bir çeşit savunma mekanizması olarak kullanıyorlar. kaçış yolu olu olarak görüyorlar sürekli kımıl kımıl olmayı. bizde evdeki ders yapma sürelerini biraz kısaltıp kısa molalar ile ile ödev yapmaya yönlendiriyoruz. tabi biraz ders yapma süresi uzuyor ama şu anlık tek çözüm yolu bu olarak bunu kullanıyoruz. bence bizler biraz acele ediyoruz hemen öğrensin istiyoruz. bu dönem başlarken öğretmenimizin bize ocak ayı başına kadar çocuklar okumayı ancak çözecek daha öncesi için acele etmeyin demişti. önünde kendinden büyük abi, abla olan çocuklar bu konuda biraz daha şanslı hem aile bazı şeyleri aşmış oluyor hemde çocuk abi veya ablanın nasıl ders çalıştığını görüp ondan örnek alarak ödevini daha hızlı yapıyor. biraz sabır ve süre vermemiz gerekecek bence çocuklara. daha birinci sınıftan kurs dershane çok ağır gelecektir. 2 Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek 14 Kasım 2017 Paylaş 14 Kasım 2017 12 saat önce, Emre Şimşek yazdı: Sözüm meclisten dışarı, çocuk birazcık başarılıysa iş at yarışına dönüyor. Sonuç olarak ÖSS birincisi ama hayat tecrübesi sıfır elemanlar ortaya çıkıyor. Sorunumuz tam olarak bu.. 2 Yorum bağlantısı
Ayhan Onaran 14 Kasım 2017 Paylaş 14 Kasım 2017 Biz de şimdi ikiz ve aynı cinsiyet çocuk olduğu için gözlem çok daha farklı oluyor. İkisini de aynı zamanda aynı ortamda aynı şartlarda gözlemlemiş oluyoruz. Çocuklar 4 yaşındalar ve kısaca şunu demek istiyorum. Bu çalışmak ödev yapmak okulu sevmek veya adına ne derseniz deyin bunlar tamamen karakter özelliğine göre şekilleniyor. Biri çok güzel şekil çizerken diğeri çizemiyor. Biri sıkılmadan saatlerce masal dinliyor diğeri dinlemiyor. Birinin ezberi çok kuvvetli mesela.. Bence çocukları çok fazla sıkmamak gerekiyor. Başarılı olmaları için gerekli şartları sunduktan sonra eğer içlerinde yoksa bir şeyler bu işler olmaz.Ne çocukta ne ailede sağlam sinir sistemi kalmaz. Çok küçük yaşlarda ekstra kursları gereksiz görüyorum. Zaman ve maddi kayıp bence. Kreşe gidebiliyorsa imkan varsa yeterli. Çok fark ediyor.. zaten bir çok şeyi de orada öğreniyor. 2 Yorum bağlantısı
Cihat Küçükay 14 Kasım 2017 Paylaş 14 Kasım 2017 Sıkıldıkları derslerde oyun oynarmış gibi yaklaşın. Gerçek yaşamdan örneklemeler yapabiliyorsanız süper olur. Kısa aralıklarla ders çalıştırın. Her yarım saatte bir 5 dakika mola verin mesela. İnternetteki okul sitelerini kullanın mümkünse, orada konular okul ile paralel gider ve görseli yoğundur. Derslerine mutlaka faydası olur. Ben bu yöntemleri kullanarak çocuklarıma hergün konu tekrarı ve ödev yaptırabiliyorum. 1 Yorum bağlantısı
Arif Aykın 14 Kasım 2017 Paylaş 14 Kasım 2017 2 saat önce, Ayhan Onaran yazdı: Biz de şimdi ikiz ve aynı cinsiyet çocuk olduğu için gözlem çok daha farklı oluyor. İkisini de aynı zamanda aynı ortamda aynı şartlarda gözlemlemiş oluyoruz. Çocuklar 4 yaşındalar ve kısaca şunu demek istiyorum. Bu çalışmak ödev yapmak okulu sevmek veya adına ne derseniz deyin bunlar tamamen karakter özelliğine göre şekilleniyor. Biri çok güzel şekil çizerken diğeri çizemiyor. Biri sıkılmadan saatlerce masal dinliyor diğeri dinlemiyor. Birinin ezberi çok kuvvetli mesela.. Bence çocukları çok fazla sıkmamak gerekiyor. Başarılı olmaları için gerekli şartları sunduktan sonra eğer içlerinde yoksa bir şeyler bu işler olmaz.Ne çocukta ne ailede sağlam sinir sistemi kalmaz. Çok küçük yaşlarda ekstra kursları gereksiz görüyorum. Zaman ve maddi kayıp bence. Kreşe gidebiliyorsa imkan varsa yeterli. Çok fark ediyor.. zaten bir çok şeyi de orada öğreniyor. Valla benim çocuğum şu anda 2 yaşında 18 aylıkken kreşe verdik verdiğimiz zaman ki durumuyla şu anki durum arasında dağlar kadar fark var. Mesela aralarında 1 2 hafta erken geç arkadaşlarımızın çocukları var aynı ortama girdiklerinde farkı o kadar belli ediyor ki anlatamam. Hafta sonu çocuğu eve aldığımızda hafta sonları vakit geçiremiyoruz çocuk sıkılıyor duramıyoruz aktivite istiyor. Bizler bu yaş daha erken diye duvarları çizer kendine zarar verir diye kalem makas vs vermeyiz kreşte her türlü aktivite yaptırılıyor. 1 Yorum bağlantısı
Fırat Önal 14 Kasım 2017 Paylaş 14 Kasım 2017 Aslında söyleyeceğim çok şey var bu konularda ama elimden geldiğince kısa olarak birşeyler söylemek istiyorum. Benden daha tecrübeli abilerim var forumda. Ortaokul ve liseye hakim değilim. İlk kademe özellikle 1-2 sınıflara hakimim. Okul artık eskisi kadar sıkıcı değil. Akıllı tahtalar var. Çok fazla olmasada uyumlu programlar. Eğer çocuklarınızın öğretmenleri bu işi seviyorlarsa dersler çok eğlenceli hale gelebiliyor. Ama maalesef kendi çalıştığım okulumda bile akıllı tahtayı kullanamayan meslektaşlarım var. + Çocuklar her anlamda davranışı bu küçük yaşlarda öğreniyor. Yaş ilerledikçe tren kaçıyor. +Çocuklarınıza yapmak istemedikleri herhangi bir durum için baskı yapmayın. Kaş yapayım derken göz çıkarırsınız. + Her çocuğun ilgi alanı farklıdır. Bunları keşfederek geliştirmesine yardımcı olmalısınız. Mesela çocuk resim yapmayı seviyorsa matematik dersi bile resimlerle anlatılabilir. +Kaygı duymayın. Çocukların günü gününe uymaz. Bugün öğrenemediğini yarın çok kolay bir şekilde öğrenebilir. Zaten bu sistemde okuma yazmayı her çocuk öğrenebilir. Öğrenemiyorsa başka sorunlar vardır. Daha birçok şey söyleyebilirim. Ben bir müzik aleti çalamıyorum. Küçükken babam kursa falan göndermedi. Şu mantıkta olmayın. Ben imkansızlıklar yüzünden gidemedim deyip istemediği bir etkinliğe göndermeyin. Kreş olayına gelirsek iyi yönleri olduğu kadar kötü yönleride var. Mesela çocuk okula gitmeden bazı şeyleri öğrenirse bu sefer okulda sıkılacaktır. Bazı anne babalar hata yapıyorlar.Benim yiğenim 2 senedir kreşe gidiyor. Çok şey biliyor. Daha 2 sene daha gidecek. Kendi seviyesinde çocukların olduğu ve öğretmeninin kendini geliştiren bir öğretmen olması durumunda mutlu olacak. Yoksa belkide okuldan sıkılacak ve gitmek istemeyecektir. . 2 Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 14 Kasım 2017 Paylaş 14 Kasım 2017 22 saat önce, Servet Aydın yazdı: Sokak çocuğu her sorunun üstesinden gelirdi doğal olarak meşe ?gürgen? organik yöntemler Yorum bağlantısı
Recommended Posts