Erdoğan Temur 28 Kasım 2017 Paylaş 28 Kasım 2017 17 saat önce, Mehmet Kaya yazdı: Kreşle Anaokulu arasındaki fark ne ? Kreşte genellikle eğitici eğlendirici faliyetler yapılıyor. Anaokulunda 1.sınıfa hazırlık gibi ritmik sayma, renkler, kesme ve çizimler yapılıyor. 8 saat önce, Metin Akbal yazdı: Kreşte her türde kişiyi çalıştırabilirsiniz; ev hanımı, çocuk gelişimi mezunu vs vs. MEB e bağlı kreşlerde daha kontrollü oluyor. Bizim verdiğimiz kreşte okul öncesi öğretmenliği bitirmiş öğretmenler çalışıyordu. Eğer çocuk verilecekse okulda öğretmende iyi araştırılmalı. sonuçta çocuk emanet ediyoruz. 2 Yorum bağlantısı
Metin Akbal 28 Kasım 2017 Paylaş 28 Kasım 2017 Biz kızımızı 3 yaşında anaokuluna verdik,halen bez kullanıyordu ve verdiğimizin haftasında bez kullanmayı bıraktı. Faydasını gördük. kendimden örnek vereyim,annem ve babam çalıştığı için beni 3 yaşında anaokuluna verdiler, 5 yaşında da ilk okula başladım. Ana okulu günlerimi pek hayırla yad etmiyorum düşündüğümde. Beni evden ailemden kopardığını düşünürdüm ve 3 yaşımda anaokulundan kaçıp eve gitmiştim çok net hatırlıyorum:)Aklima su karikatur geldi[emoji16] 5 Yorum bağlantısı
Arif Aykın 28 Kasım 2017 Paylaş 28 Kasım 2017 2 saat önce, Erdoğan Temur yazdı: Kreşte genellikle eğitici eğlendirici faliyetler yapılıyor. Anaokulunda 1.sınıfa hazırlık gibi ritmik sayma, renkler, kesme ve çizimler yapılıyor. MEB e bağlı kreşlerde daha kontrollü oluyor. Bizim verdiğimiz kreşte okul öncesi öğretmenliği bitirmiş öğretmenler çalışıyordu. Eğer çocuk verilecekse okulda öğretmende iyi araştırılmalı. sonuçta çocuk emanet ediyoruz. Bizim verdiğimiz kreşte de aynı şekilde tamamı üniversite okul öncesi öğretmenlik mezunu öğretmenler mevcut. Din bilgisi öğretmeni diyanetten geliyor. Bizim çocuğa şu anda bu yaşta girmiyor dersine ama 3 yaş büyüğü çocuklara giriyorlar. İngilizce öğretmeni var o giriyor yes no Mother father gibi temel şeyleri öğrendi mesela. Tuvalet ihtiyacını ise beraber alıştıracağız kreşle beraber. Çiş geldi diye tuvalete gidiyor ama yapmıyor. Eve gelince el yüz yıkıupr direk maşallah Yorum bağlantısı
Mehmet Göktürk 28 Kasım 2017 Paylaş 28 Kasım 2017 Soyut kavramları 11 yaşından önce anlayamazlar deniyor. Kreşte din dersi ne acaba? 1 Yorum bağlantısı
Mehmet Göktürk 28 Kasım 2017 Paylaş 28 Kasım 2017 3 dakika önce, Mert Gülkokan yazdı: 5 yaşında ilkokul 1 başlasın denildiğinde el kasları gelişmediği için kalem tutması uygun değil diye karşı çıkılmıştı zaten tutmuyor. Hoş bişey olmadı. Benim oğlan 8 yaşında 4. sınıf. eve gelip arabaları ile vınnn diye oynuyor. Sonra kesirler.. Çok erken çok. İnsanın gelişimi kanun değiştirerek hızlandırılamaz. İnşaat projesini hızlı yapmak gibi olmaz bu. Yorum bağlantısı
Mehmet Göktürk 28 Kasım 2017 Paylaş 28 Kasım 2017 çocukların erken okul ile tanışması tamam. Ve fakat müfredatta zırnık oynamadıkları gibi daha da ileri gidiyorlar ve bunu maharet sanıyorlar. SOnuç ortada. Şimdi, Mert Gülkokan yazdı: 1 dakika önce, Mehmet Göktürk yazdı: zaten tutmuyor. Hoş bişey olmadı. Benim oğlan 8 yaşında 4. sınıf. eve gelip arabaları ile vınnn diye oynuyor. Sonra kesirler.. Çok erken çok. İnsanın gelişimi kanun değiştirerek hızlandırılamaz. İleri zekalı olduğu için sınıf mı atlatıldı ? Atlama yok normal yaş bu kanuna göre bire başlattılar. Yorum bağlantısı
Arif Aykın 28 Kasım 2017 Paylaş 28 Kasım 2017 (düzenlendi) 3 saat önce, Mehmet Göktürk yazdı: Soyut kavramları 11 yaşından önce anlayamazlar deniyor. Kreşte din dersi ne acaba? Din dersinden kastım geçipte komple öğretim değil sadece temel başlangıçlar bazı bilinmesi gereken sureler ve dualar. 4 yaşında sübyan okulları alıyor çocukları hatim indiriyorlar. 4 yaşındaki türk bir çocuk komple İngilizce ve Türkçe konuşabiliyorsa dini bilgi de öğrenmesi doğaldır diye düşünüyorum. Yine belirtiyorum benim çocuğum 2 yaşında ve dini ders hocası girmiyor ama İngilizce hoca giriyor derse. Oyun oynarak kelimeler öğretiliyor. 28 Kasım 2017 tarihinde Arif Aykın tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Mehmet Göktürk 29 Kasım 2017 Paylaş 29 Kasım 2017 Dini bilgi kavramsal. Şekilsel şeyler ise ergenliğe kadar gereksiz. Aileyi tatmin eder tabi ki. Doğaldır. Yorum bağlantısı
Köksal Yılmaz 29 Kasım 2017 Paylaş 29 Kasım 2017 (düzenlendi) Benim büyük kızım şu an ilkokul 2 ye gidiyor, şubat doğumlu o yüzden ilkokula erken vermek zorunda kalmadık, 2 yıl anaokuluna gitti oyun vs olsun diye. 2. kızım da aynı şekilde olur heralde, şimdilik evde mutluyuz(anne çalışmıyor). Dini kavramlar kısmı karışık biraz, geçenlerde büyük olan "baba uykum gelsin diye Allaha dua ettim ama gelmedi " dedi, çok da tatmin edici cevap veremedim. 29 Kasım 2017 tarihinde Köksal Yılmaz tarafından düzenlendi 2 Yorum bağlantısı
Fırat Önal 29 Kasım 2017 Paylaş 29 Kasım 2017 İmkan varsa verilmemeli. Kreşe istediği vakit gidip gelemez. Disipline esilmesi gerekir. Çocuk kreşe gidecek diye erken kalkıyor. Elbette sever. Kendi dengi arkadaşları var. Ama ilkokul 1 e gidesiye kadar nerdeyse 4 sene benzer tarzda etkinlikler yapacak. Sıkılacak. 3 Yorum bağlantısı
Mehmet Kaya 29 Kasım 2017 Paylaş 29 Kasım 2017 On 28.11.2017 at 19:07, Erdoğan Temur yazdı: Kreşte genellikle eğitici eğlendirici faliyetler yapılıyor. Anaokulunda 1.sınıfa hazırlık gibi ritmik sayma, renkler, kesme ve çizimler yapılıyor. MEB e bağlı kreşlerde daha kontrollü oluyor. Bizim verdiğimiz kreşte okul öncesi öğretmenliği bitirmiş öğretmenler çalışıyordu. Eğer çocuk verilecekse okulda öğretmende iyi araştırılmalı. sonuçta çocuk emanet ediyoruz. Burda da oyun ağırlıklı olmalı. On 28.11.2017 at 21:50, Mehmet Göktürk yazdı: zaten tutmuyor. Hoş bişey olmadı. Benim oğlan 8 yaşında 4. sınıf. eve gelip arabaları ile vınnn diye oynuyor. Sonra kesirler.. Çok erken çok. İnsanın gelişimi kanun değiştirerek hızlandırılamaz. İnşaat projesini hızlı yapmak gibi olmaz bu. Neden gönderdiniz hocam ? Benim oğlum 2008 Temmu doğumlu şu anda 4. sınıfta. Aynı yaş gurubunda bir çok arkadaşı 5. sınıfta. Bence sizde erken göndermeseydiniz keşke. Yorum bağlantısı
Mehmet Göktürk 29 Kasım 2017 Paylaş 29 Kasım 2017 hazırlık sınıfını iki kez okumasını ve arkadaşlarından tamamen ayrılmasını istemedik. erken göndermedik. kanuni zamanında. şu an zaten sınıfın en uzunu o. Yorum bağlantısı
Mehmet Kaya 29 Kasım 2017 Paylaş 29 Kasım 2017 On 28.11.2017 at 10:37, Metin Akbal yazdı: Kreş özel bir oluşumdur. Annesi babası çalışan çocuklarımız için Anaokulu ise MEB e bağlı resmi kurumlardır. Belirli bir başlama yaşı veya ayı vardır. Kreşte her türde kişiyi çalıştırabilirsiniz; ev hanımı, çocuk gelişimi mezunu vs vs. Ama anaokullarında sadece (görevlendirme veya ücretli olmadığı sürece) okul öncesi öğretmenleri çalışır. İroni yapmıştım. Yoksa dediklerinizi biliyordum. Bana sorarsanız ikiside oyun amaçlı olmalı. Çocukların oyun yaşında sayı sayma gibi şeyleri ne diye öğretirler. Çocuk ilkokulda öğrensin. 2 Yorum bağlantısı
Mehmet Göktürk 29 Kasım 2017 Paylaş 29 Kasım 2017 sesi çok çıkan cahil veliler ve bişey yaptık ölçelim modundaki müdürler buna neden oluyor. izleyin.. (dil anlaşılır) Yorum bağlantısı
Metin Akbal 30 Kasım 2017 Paylaş 30 Kasım 2017 İroni yapmıştım. Yoksa dediklerinizi biliyordum. Bana sorarsanız ikiside oyun amaçlı olmalı. Çocukların oyun yaşında sayı sayma gibi şeyleri ne diye öğretirler. Çocuk ilkokulda öğrensin.Anlamamistim. Bu vesile ile bir konunun ozune parmak basmis olduk ogretmenim Bi anlamda iyi oldu bunu yazdiginiz. 1 1 Yorum bağlantısı
Recommended Posts