İçeriğe Yönlendir

Motor İç Temizleme Katkıları

Volkan Ceneviz

Recommended Posts

Volkan Ceneviz
(düzenlendi)

araçlarımızın motorunda yağ değişimi sırasında içini temizlemek için yağ kalıntıları oluşan kurumları vs vs temizliği için neler tavsiye edilir mesela bu linkte ki katkı doğru mu herhangi bir zarar verir mi 

https://urun.gittigidiyor.com/otomobil-motor-aksesuar/wurth-motor-ic-temizleyici-benzin-dizel-313705512?rcp_action=rcpProductClicked

tarihinde Metin Akbal tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek

Daha önce tartışmıştık. Arama yaparsanız çıkar karşınıza
Zararı olmadığını düşünüyor ancak gerek de görmüyorum.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Volkan Ceneviz
9 dakika önce, Mehmet Ozyurek yazdı:

Daha önce tartışmıştık. Arama yaparsanız çıkar karşınıza
Zararı olmadığını düşünüyor ancak gerek de görmüyorum.

abi daha yeni fikirler edinilmiş olabilir diye açtım bir de yağı komple boşaltıp sadece mazot doldurarak temizleyenler var ne kadar sağlıklıdır bilmiyorum

Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek

Yok ona hiç katılmıyorum.
Sonuçta yağ filtresi var. Sürekli filtre ediliyor.

Yorum bağlantısı
Coşkun Basan

Başka marka kullandım yağın erken kirlenmesini geciktiriyor diye düşünüyorum

Yorum bağlantısı
Volkan Ceneviz
1 dakika önce, Mehmet Ozyurek yazdı:

Yok ona hiç katılmıyorum.
Sonuçta yağ filtresi var. Sürekli filtre ediliyor.

daha sonra filtre ve yağ değişmeli tabi yağ değişim zamanında uygulanacak ama mazot ile çalışınca yatak çizilmez mi piston kolları vs vs zarar görmez mi yağsız kalınca 

Yorum bağlantısı
Haşmet Güngör
Bir saat önce, Mehmet Ozyurek yazdı:

Motora yağdan başka. Depoya yakıttan başka bişey girmemeli.

Devamlı yağımı değişen usta, 2. seferde,  boşaltıktan sonra, ucuz olan yağdan koyup bir süre çalıştırıp, sonra boşaltıp  yeni yağını koyardı. Faydası var mı ? gerçi motorda hiç sorun yaşamadım.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Metin Akbal

Bende gerek gormeyenlerdenim. Adamakilli yag degisimi olursa, yakit tercihide duzgun olursa motora kolay kolay birsey olmaz. Motor temizligi istenen ve beklenen sonuclardan farkli durumlar olusturabilir. Ayrica temizlik yapilan madde de motorda kalacak. Yagin kalmasi mi daha onemli yag harici bir maddenin mi?

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Servet Aydın
abi daha yeni fikirler edinilmiş olabilir diye açtım bir de yağı komple boşaltıp sadece mazot doldurarak temizleyenler var ne kadar sağlıklıdır bilmiyorum
Arada bir yaparım. Hiçbir zaman tüm yağı boşaltamıyoruz.
Yorum bağlantısı
Hasan Karabekiroglu
9 saat önce, Haşmet Güngör yazdı:

Devamlı yağımı değişen usta, 2. seferde,  boşaltıktan sonra, ucuz olan yağdan koyup bir süre çalıştırıp, sonra boşaltıp  yeni yağını koyardı. Faydası var mı ? gerçi motorda hiç sorun yaşamadım.

Bunu ATF ile yaparlar...güzel de olur ama maliyetli olur...

1 saat önce, Servet Aydın yazdı:
10 saat önce, Volkan Ceneviz yazdı:

Arada bir yaparım. Hiçbir zaman tüm yağı boşaltamıyoruz.

Karteri sökerim...

Yorum bağlantısı
Ersen Tapan

2. el araç alındıysa bakım geçmişinden emin olunamadıysa kullanmak faydalı olabilir. 

Yorum bağlantısı
Servet Aydın

Karteri sökerim...
Kafi olmuyor, yukarıda kıyıda köşede kalıyor tortular
Yorum bağlantısı
Murat Kırçal

Daha önce kullandım. Bu seferki yağ değişimde yine kullanacağım. Motor için güzel bir temizleyici.

Yorum bağlantısı
Mustafa Liman

Ben de bu konuda yağ dışında bir şey kullanmayanlardan biriydim, ta ki BD ile tanışana kadar. 
Şimdi her iki bakımda bir defa BG EPR PN109 ile iç temizlik yapıyorum, sonrasında standart yağımı ve BG DOC BG112 yağ kondisyonerini koyuyorum.

Değişen ne derseniz, eskiden araca sıfır yağ koyduktan sonra on dakika çalıştırınca yağ rengi simsiyah oluyordu, artık benzinli araç gibi, yağ 10.000 km sonra bile eskisinin onda biri kadar dahi bozulmuyor. Motor daha sessiz ve ne kadar yağ koyarsam, aynı miktarı geri alıyorum her değişimde.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Servet Aydın
Ben de bu konuda yağ dışında bir şey kullanmayanlardan biriydim, ta ki BD ile tanışana kadar. 
Şimdi her iki bakımda bir defa BG EPR PN109 ile iç temizlik yapıyorum, sonrasında standart yağımı ve BG DOC BG112 yağ kondisyonerini koyuyorum.
Değişen ne derseniz, eskiden araca sıfır yağ koyduktan sonra on dakika çalıştırınca yağ rengi simsiyah oluyordu, artık benzinli araç gibi, yağ 10.000 km sonra bile eskisinin onda biri kadar dahi bozulmuyor. Motor daha sessiz ve ne kadar yağ koyarsam, aynı miktarı geri alıyorum her değişimde.
Bizim de Köksal gibi kardeşimiz olsa bizde yaparız noolcak ki
  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Mustafa Liman
3 dakika önce, Servet Aydın yazdı:

Bizim de Köksal gibi kardeşimiz olsa bizde yaparız noolcak ki

Ben kendi işimi kendim yapıyorum bi kere ;) 

Ama malzeme kaç para bilmiyorum, doğruya doğru :D

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
M.Fatih Yüce
(düzenlendi)

Würth satış müdürü konudaki ürünü 90,000 km'de bir kullanılmasını tavsiye etmişti. C max'te kullanmıştım(400 ml olan kutuyu) ben fark oldumu pek anlayamadım ama sık kullanılmamsı gerektiğini çok tenbih etmişti. Motorun içindeki her şeyi çözer atar demişti.

tarihinde M.Fatih Yüce tarafından düzenlendi
  • Beğen 2
Yorum bağlantısı
Ali Cihangiroğlu
2 saat önce, M.Fatih Yüce yazdı:

Würth satış müdürü konudaki ürünü 90,000 km'de bir kullanılmasını tavsiye etmişti. C max'te kullanmıştım(400 ml olan kutuyu) ben fark oldumu pek anlayamadım ama sık kullanılmamsı gerektiğini çok tenbih etmişti. Motorun içindeki her şeyi çözer atar demişti.

+999

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Volkan Ceneviz
On 06.12.2017 at 17:27, Mustafa Liman yazdı:

On 06.12.2017 at 20:59, M.Fatih Yüce yazdı:

yani bu tür ürünler temizleyiciler kullanılmalı mı kullanılmamalı mı 

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...